κωδικός» Σφάλμα στο τερματικό macOS

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε έναν φάκελο στο VS Code είναι χρησιμοποιώντας την εντολή κώδικα στο Terminal. Αλλά αν δεν το έχετε ρυθμίσει σωστά, μπορεί να αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα “zsh: η εντολή δεν βρέθηκε: κώδικας”. Ακολουθήστε αυτά τα δύο βήματα για να το διορθώσετε.

1. Επανεγκαταστήστε τον κώδικα του Visual Studio

Συνήθως, ο προτεινόμενος τρόπος εγκατάστασης λογισμικού σε Mac είναι μέσω του App Store. Ωστόσο, καθώς το VS Code δεν είναι διαθέσιμο στο App Store, πραγματοποιήστε λήψη του από Επίσημος ιστότοπος του Visual Studio Code είναι η μόνη σου επιλογή.

  Πώς να κατεβάσετε κάθε ταπετσαρία iOS και macOS Ever

Ακόμα κι αν το κάνατε ήδη, ενδέχεται να εξακολουθείτε να εκτελείτε την εφαρμογή από το φάκελο Λήψεις στο macOS. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε μετακινήσει το εκτελέσιμο αρχείο στον φάκελο “Εφαρμογές”.

2. Εγκαταστήστε την εντολή κώδικα στις μεταβλητές PATH

Αφού μετακινήσετε τον Κώδικα VS στον φάκελο Εφαρμογές, πρέπει να προσθέσετε την εντολή κώδικα στις μεταβλητές PATH. Μόλις η εντολή βρίσκεται στις μεταβλητές περιβάλλοντος PATH, μπορείτε να την εκτελέσετε από την εφαρμογή Terminal στο macOS.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με τη γραμμή εντολών για να το κάνετε αυτό. Το VS Code παρέχει μια λύση με ένα κλικ για να προσθέσετε την εντολή στις μεταβλητές PATH σας, κάνοντας τα εξής:

  Ποιες εφαρμογές υπάρχουν στο φάκελο MacOS Utilities;
  • Ανοίξτε τον Κώδικα VS στο Mac σας.
  • Πατήστε Cmd + Shift + P για να ανοίξετε την Παλέτα εντολών.
  • Τώρα, πληκτρολογήστε Shell Command. Από τα εμφανιζόμενα αποτελέσματα, επιλέξτε Install ‘code’ command in PATH.
  • Στη συνέχεια, το VS Code θα ζητήσει άδεια εγκατάστασης της εντολής κώδικα. Επιλέξτε ΟΚ.
  • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του Mac σας στην επόμενη προτροπή και πατήστε OK.
  • Μόλις ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου “Κώδικας εντολής Shell που εγκαταστάθηκε με επιτυχία στο PATH”. Τώρα, ακόμα κι αν δεν ξέρετε τον τρόπο που περνάτε από το Mac Terminal, μπορείτε να ανοίξετε γρήγορα έναν φάκελο στο macOS χρησιμοποιώντας την εντολή κώδικα. Απλώς ανοίξτε το Terminal στο Mac σας και μεταβείτε στον φάκελο χρησιμοποιώντας την εντολή cd. Μόλις βρεθείτε στον φάκελο που σας ενδιαφέρει, πληκτρολογήστε “κωδικός”. στο Terminal και πατήστε Return (ή Enter).

      Πώς να απενεργοποιήσετε σημαντικές τοποθεσίες στο macOS High Sierra

    Ως ένας από τους καλύτερους δωρεάν επεξεργαστές κώδικα, το VS Code παρέχει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που διευκολύνουν την ανάπτυξη και τον εντοπισμό σφαλμάτων λογισμικού. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το Terminal για την πλοήγηση στο σύστημα αρχείων σας, η εντολή κώδικα διευκολύνει το άνοιγμα του τρέχοντος φακέλου στο πρόγραμμα επεξεργασίας.