Κορυφαίες 9 λύσεις Web Conferencing & Instant Sharing για Freelancer και Startup

Με το είδος της τεχνολογίας που είναι διαθέσιμη σήμερα, δεν είναι πλέον απαραίτητο να είστε φυσικά παρόντες σε μια συνάντηση.

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές διαδικτυακής διάσκεψης και άμεσης κοινής χρήσης που σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε εξ αποστάσεως με τους πελάτες ή τους επιχειρηματικούς συνεργάτες σας μέσω ήχου και βίντεο. Και πιστεύω ότι, επιλέγοντας τη βιντεοδιάσκεψη αντί για μια παραδοσιακή συνάντηση, η εργασία είναι τουλάχιστον κατά το ήμισυ ευκολότερη.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα θέλατε να κάνετε μια διαδικτυακή συνάντηση.

  • Όταν ταξιδεύετε
  • Όταν δεν είσαι καλά
  • Όταν έχετε να κάνετε με πελάτες ή υπαλλήλους στο εξωτερικό

Σε όλα τα παραπάνω σενάρια, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να παρευρεθείτε σε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, επομένως η χρήση μιας εφαρμογής διαδικτυακής διάσκεψης μπορεί να κάνει θαύματα. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ μερικές από τις καλύτερες λύσεις διαδικτυακής διάσκεψης που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε, να οργανώσετε και να συνεργαστείτε χωρίς κόπο.

Αλλά πριν από αυτό, ας μάθουμε τα οφέλη της διαδικτυακής διάσκεψης.

Πλεονεκτήματα της διαδικτυακής διάσκεψης

Δεν εξαρτάται από την τοποθεσία

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η πραγματοποίηση μιας συνάντησης μέσω μιας εφαρμογής διαδικτυακής διάσκεψης δεν απαιτεί να είστε φυσικά παρόντες στην αίθουσα. Μπορείτε να συνδεθείτε με τους πελάτες σας ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στο σπίτι ή στο αεροδρόμιο. Εφόσον έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρίσκεστε οπουδήποτε στον κόσμο και να συνεχίσετε να πραγματοποιείτε μια διάσκεψη Ιστού.

Εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο wi-fi, τότε μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε VPN like HotstopShield για ασφαλή επικοινωνία.

Οι καιροί έχουν αλλάξει και για τα καλά, σε αντίθεση με πριν από 15 χρόνια, όταν οι σύντροφοι έπρεπε να περιμένουν εβδομάδες και να μαζεύουν τους πάντες σε μια αίθουσα για να συζητήσουν κάτι σημαντικό.

Βοηθά στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων

Επιλέγοντας μια διαδικτυακή διάσκεψη, μειώνετε άμεσα και έμμεσα το κόστος και τον χρόνο σας. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε σε μια συγκεκριμένη χώρα ή πόλη για να παρακολουθήσετε τη συνάντηση. Όλα συμβαίνουν απευθείας από την κρεβατοκάμαρά σας. Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείτε τα έξοδα ταξιδιού σας και, φυσικά, τον πολύτιμο χρόνο σας.

Ανοίγει περισσότερες ευκαιρίες απόκτησης πελατών

Όπως λένε, το να βρεις πελάτες δεν είναι δύσκολο, αλλά είναι δύσκολο να τους κλείσεις.

  Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε όλα τα gadget σας

Οι διασκέψεις Ιστού θέτουν το κλείσιμο του πελάτη στα στεροειδή. Καθώς μπορεί να γίνει εξ ολοκλήρου από το Διαδίκτυο, μπορείτε να αναζητήσετε νέους πελάτες για την επιχείρησή σας και να τους ζητήσετε για μια διαδικτυακή διάσκεψη 1-1 για να συζητήσετε διεξοδικά τα έργα. Με αυτόν τον τρόπο, κερδίζετε εμπιστοσύνη και πλησιάζετε πιο κοντά στο να τους έχετε με επιτυχία ως πελάτες που πληρώνουν.

Μπορείτε να επαναλάβετε

Μία από τις καλύτερες δυνατότητες των διασκέψεων Ιστού είναι ότι σας επιτρέπει να καταγράψετε ολόκληρο το πράγμα και να το παρακολουθήσετε αργότερα όταν το θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε όλο και περισσότερη αξία από αυτό και επίσης να το μοιραστείτε με τους συνεργάτες σας που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν.

Είναι σχεδόν αδύνατο να απομνημονεύσετε όλα όσα συζητούνται κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, επομένως η ηχογράφηση σας βοηθά να επιλέξετε ακόμη και μικρές λεπτομέρειες σύμφωνα με τις γνώσεις σας.

Ας μάθουμε τις διαθέσιμες επιλογές.

Πηγαίνω στην συνάντηση

Αν ψάχνετε για συνέδρια Ιστού που είναι γρήγορες και εύκολες ταυτόχρονα, το GoToMeeting μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Με τις συναντήσεις τους με ένα κλικ, μπορείτε να παρακολουθήσετε, να φιλοξενήσετε ή να οργανώσετε μια διάσκεψη μέσα σε ένα μουστάκι. Ανεξάρτητα από το αν είναι ήχος ή βίντεο, είστε έτοιμοι για μια γρήγορη διαδικασία απευθείας από το φορητό υπολογιστή ή το smartphone σας.

Τα χαρακτηριστικά τους σας επιτρέπουν:

  • Φιλοξενεί έως και 250 μέλη
  • Εκτέλεση Full HD
  • Έχετε ένα πρόσθετο “καλέστε με” που ενημερώνει τους συμμετέχοντες για προγραμματισμένες συναντήσεις
  • Μετατρέψτε τις διαφάνειες σε PDF πλούσια σε πληροφορίες
  • Καταγράψτε το συνέδριο
  • Και πολλα ΑΚΟΜΑ!

Έχουν μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών χωρίς κινδύνους για να τη δοκιμάσετε. Μετά από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα πληρωμένα τους σχέδια ξεκινώντας από 19 $/μήνα.

Adobe Connect

Adobe Connect σας επιτρέπει να φιλοξενείτε διασκέψεις ήχου και βίντεο απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, μπορείτε:

  • Μοιραστείτε την οθόνη σας
  • Διεξαγωγή δημοσκοπήσεων
  • Κάντε συνεδρίες Q&A
  • Μοιραστείτε χρήσιμα έγγραφα
  • Συμπεριλάβετε κουίζ και παιχνίδια
  • Και πολλα ΑΚΟΜΑ!

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να σχεδιάσετε τις εικονικές αίθουσες συσκέψεών σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε το φόντο, να ορίσετε τα προτιμώμενα χρώματα και να επιλέξετε διατάξεις. Επιπλέον, μπορείτε να τα ορίσετε ως προεπιλεγμένα και να τα χρησιμοποιήσετε για όλες τις μελλοντικές σας συναντήσεις.

  Πώς μπορώ να εκτελέσω μια σάρωση για ιούς στον υπολογιστή μου;

Έχουν μια δωρεάν δοκιμή την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προτού μεταβείτε στα πληρωμένα σχέδιά τους που ξεκινούν από 50 $/μήνα έως 370 $/μήνα. Το πρόγραμμα εισαγωγικού επιπέδου σάς επιτρέπει να φιλοξενήσετε έως και 25 άτομα και το μεγαλύτερο τους επιτρέπει έως και 200.

Στο μεταξύ, έχουν μερικά άλλα σχέδια για μεσαίες επιχειρήσεις, οπότε φροντίστε να τα ελέγξετε και να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Ανίπταμαι διαγωνίως

Ανίπταμαι διαγωνίως είναι μια φανταστική λύση για ένα άτομο στην επιχείρηση.

Με το βασικό (και δωρεάν!) πρόγραμμα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε απεριόριστες διασκέψεις με έως και 100 μέλη για έως και 40 λεπτά. Όχι μόνο αυτό, έχετε ποιότητα βίντεο και ήχου Full HD. Τα premium προγράμματά τους ξεκινούν από 14,99 $/μήνα και φτάνουν έως και 19,99 $/μήνα, τα οποία περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να:

  • Καταγράψτε το συνέδριο
  • Διαχειριστείτε τους χρήστες σας
  • Αφήστε κάποιον άλλο να κάνει τη συνάντηση για εσάς
  • Έχετε έναν πίνακα ελέγχου διαχειριστή με πληροφορίες
  • Δημιουργήστε την προσαρμοσμένη διεύθυνση URL
  • Δημιουργήστε προσαρμοσμένα email
  • Βάλτε το branding της εταιρείας σας

Το Zoom είναι αναμφίβολα, ένα εξαιρετικό εργαλείο που χρησιμοποιείται από μεγάλες μάρκες όπως η GoDaddy και η Uber.

Εάν χρειάζεστε μια εναλλακτική λύση Zoom και αυτο-φιλοξενούμενη λύση ανοιχτού κώδικα, τότε πρέπει να ελέγξετε το Jitsi.

Agora.io

Σας επιτρέπει να μοιράζεστε άμεσα ζωντανό ήχο και βίντεο, Αγορά προσφέρει μια εξαιρετική υπηρεσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα καλά. Θα σας επιτρέψει να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν για τα πρώτα 10.000 λεπτά και μετά από αυτό, μπορείτε είτε να πληρώσετε όσο πηγαίνετε είτε να μιλήσετε με την ομάδα τους για να ορίσετε την κατάλληλη τιμή.

Η δομή των τιμών και των σχεδίων αυτού του λογισμικού είναι αρκετά μοναδική επειδή δεν έχουν ορίσει μια σταθερή τιμή. Εναπόκειται σε εμάς να αποφασίσουμε τι θέλουμε και μετά να πληρώσουμε μόνο γι’ αυτό. Πολλές επωνυμίες περιλαμβάνουν Hike trust agora, Talk Space και BitTorrent.

Amazon Chime

Όλοι γνωρίζουμε τι είναι το Amazon, αλλά δεν γνωρίζουμε πολλοί από εμάς ότι έχουν μια φανταστική λύση web conferencing που ονομάζεται Amazon Chime που σας επιτρέπει να:

  • Κουβέντα
  • Φωνητική κλήση
  • Κλήση βίντεο
  • Διεξαγωγή συνεδρίων και συναντήσεων
  • Μοιραστείτε την οθόνη σας
  • Καταγράψτε το συνέδριο

Παρόμοια με το Agora, αυτό το λογισμικό δεν έχει καθορίσει καμία τιμή, επομένως πρέπει να έρθετε σε επαφή με την ομάδα υποστήριξης και να αποφασίσετε ανάλογα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σίγουρα δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το λογισμικό της Amazon.

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα Snaps στο Ubuntu 20.04

Google Meet

Το Google Meet είναι μέρος του Google Workspace και σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε βιντεοσυνεδριάσεις με ευκολία. Για να ξέρετε, το Google Hangouts και το Hangouts Meet είναι δύο διαφορετικά προϊόντα και εδώ μιλάμε για το τελευταίο.

Με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, αυτό το λογισμικό κάνει εξαιρετική δουλειά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα Google Workspace για να αρχίσετε να μοιράζεστε τον σύνδεσμο της ζωντανής συνδιάσκεψής σας στις μάζες για ασφαλείς εικονικές συναντήσεις.

Ανάλογα με το πρόγραμμα που έχετε, μπορείτε να φιλοξενήσετε έως: 25 συμμετέχοντες για το βασικό και επιχειρηματικό σχέδιο και έως 50 για το επιχειρηματικό σχέδιο.

Συνελεύστε

Συνελεύστε είναι ένα άλλο εξαιρετικό εργαλείο τηλεδιάσκεψης που έχει μερικά φανταστικά χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν:

  • Πραγματοποιήστε απεριόριστες βιντεοκλήσεις
  • Να είναι 100% συμβατός με το GDPR και το HIPAA
  • Πουλήστε τις υπηρεσίες σας στο συνέδριο με ενσωμάτωση Stripe
  • Να έχετε πρόσβαση API

Τα σχέδιά τους ξεκινούν από 49 $/μήνα και ανεβαίνουν στα 119 $/μήνα που περιλαμβάνει περισσότερα ή λιγότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Για να πραγματοποιήσετε αμέσως μια βιντεοδιάσκεψη, το μόνο που κάνετε είναι να εγγραφείτε και να ξεκινήσετε μια από τον πίνακα ελέγχου τους. Μετά από αυτό, μπορείτε απλά να μοιραστείτε τον σύνδεσμο με οποιονδήποτε και με όλους, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν.

Skype για επιχειρήσεις

Αυτή η λίστα θα ήταν ελλιπής χωρίς αναφορά Skype για επιχειρήσεις που έχει σχεδιαστεί για ποιοτικές διαδικτυακές συναντήσεις. Ακριβώς όπως το Confrere, μπορείτε να ξεκινήσετε μια βιντεοκλήση και να μοιραστείτε τον σύνδεσμο με οποιονδήποτε θέλετε για μια άμεση διάσκεψη. Έχουν μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να:

  • Καταγράψτε το συνέδριο
  • Μοιραστείτε την οθόνη σας
  • Φέρτε παρουσίαση PowerPoint για καλύτερη κατανόηση
  • Χρησιμοποιήστε λευκό πίνακα
  • Διεξαγωγή δημοσκοπήσεων

Μπορείτε να έχετε έως και 250 άτομα σε ένα συνέδριο (που είναι πολύ!) και να πραγματοποιήσετε απεριόριστο αριθμό συναντήσεων. Η πρόσβαση στο Skype για επιχειρήσεις είναι δυνατή όταν αγοράζετε το Office 365 και τα σχέδιά τους ξεκινούν από 5 $/μήνα έως 12,50 $/μήνα.

Zoho Showtime

Zoho Showtime είναι μια ακόμη φανταστική λύση διαδικτυακής διάσκεψης που ταιριάζει καλύτερα όταν θέλετε να πραγματοποιήσετε εκπαίδευση για τους μαθητές σας. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε:

  • Αλληλεπιδράστε με τους συμμετέχοντες σας
  • Έχετε έναν πίνακα ελέγχου all in all για τη διαχείριση δυνητικών πελατών και πελατών
  • Δημιουργήστε έσοδα από τα προγράμματά σας
  • Δημιουργήστε μια ολοκληρωμένη τάξη για τους μαθητές

Επί πλέον? Έχουν ακόμη και μια εξαιρετική εφαρμογή smartphone για IOS και Android που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε και να παρακολουθείτε συνέδρια απευθείας από τη συσκευή σας.

συμπέρασμα

Η διαδικτυακή διάσκεψη μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει το παιχνίδι για την επιχείρησή σας, επειδή σας εξοικονομεί χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. Επίσης, οι περισσότερες επιχειρήσεις το επιλέγουν, επομένως η παραμονή στην τάση βοηθά πάντα.