Κορυφαία 12 Λογισμικά διαχείρισης έργου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τα επιτυχημένα έργα έχουν να κάνουν με την επιτυχημένη διαχείριση έργων. Χρησιμοποιήστε αυτά τα εργαλεία για να ταξιδέψετε προς την επιτυχία!

Η διαχείριση έργου είναι η μυστική σάλτσα που ολοκληρώνει τα έργα με επιτυχία και επιτρέπει στις εταιρείες να γίνουν σπουδαίες. Όχι, δεν πρόκειται για clickbait — έχω δει δύο εταιρείες λογισμικού από κοντά (εγώ εργαζόμουν εκεί) να καταστρέφονται μέσα σε 1-2 χρόνια λόγω κακής διαχείρισης έργου. Κάποιοι άλλοι είδαν την κυκλοφορία των προϊόντων τους να καθυστερούν αρκετούς μήνες. Αν και θα συμφωνήσω ότι όπως και οι περισσότεροι άλλοι κλάδοι εκεί έξω, η διαχείριση έργων βλέπει άφθονο λάδι φιδιού και τσαρλατάνους, δεν μειώνει τη σημασία και τον αντίκτυπό του.

Και τι ισχύει για διαχείριση έργου ισχύει και για τα εργαλεία διαχείρισης έργων — τα εξαιρετικά μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη διαχειριστική αποτελεσματικότητα, να μειώσετε τον χρόνο ολοκλήρωσης, να μειώσετε τη σύγχυση και την απογοήτευση κ.λπ. Έτσι, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης έργων εκεί έξω για εταιρείες όλων των μεγεθών και αναγκών.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πιστό στο όνομά του, το Teamwork επιτρέπει στις ομάδες να συνεργάζονται και να εργάζονται πιο αποτελεσματικά, ενώ επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να διατηρούν πάντα μια άποψη υψηλού επιπέδου για το έργο.

Το Teamwork έχει ενσωματωμένους πίνακες τύπου Trello και παρακολούθηση χρόνου, οπότε αν ψάχνετε για μια καθαρή, χρήσιμη εφαρμογή με αυτές τις δυνατότητες, το Teamwork είναι για εσάς. Είναι δωρεάν για χρήση εάν έχετε έως και πέντε χρήστες, ενώ τα προγράμματα premium ξεκινούν από 9 $ ανά χρήστη ανά μήνα.

Πριν το κλείσω, θέλω να αναφέρω ότι το Teamwork είναι μια σουίτα προϊόντων, η εφαρμογή διαχείρισης έργου είναι ένα από αυτά. Προσφέρουν επίσης ένα CRM, λογισμικό γραφείου υποστήριξης, ένα σύστημα διαχείρισης εγγράφων, μια εφαρμογή συνομιλίας (όπως το Slack) και πολλά άλλα.

Δευτέρα

Όταν χρειάζεστε μια πλατφόρμα διαχείρισης έργων για τα βασικά έργα και τα πολύπλοκα χαρτοφυλάκια σας, η Δευτέρα μπορεί να σας βοηθήσει. Αξιοποιήστε το επόμενο επίπεδο διαχείρισης έργου με προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να εκτελέσετε σχέδια, να τα στρατηγικοποιήσετε και να υποβάλετε την καλύτερη δουλειά σας.

Η Δευτέρα σάς βοηθά να συνεργαστείτε αποτελεσματικά με τα μέλη της ομάδας και να τα φέρετε κοντά σε μια ενιαία κοινή πλατφόρμα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τους εμπλέξετε περισσότερο, να επιταχύνετε την ανάπτυξη του έργου και να εξαλείψετε τα εμπόδια επικοινωνίας.

Γνωρίζετε την κατάσταση του έργου σας και έχετε εύκολη πρόσβαση σε εγκρίσεις προϋπολογισμού, κατάσταση εργασιών, ενημερώσεις προόδου, παραγωγικότητα ομάδας και πολλά άλλα μέσα σε έναν διαδραστικό και σαφή πίνακα εργαλείων. Με τα ισχυρά γραφήματα Gantt, μπορείτε να οπτικοποιήσετε, να σχεδιάσετε, να παρακολουθήσετε και να διαχειριστείτε τα πάντα για να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις με βάση αληθινά δεδομένα. Σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής του έργου σας, μπορείτε να αλλάξετε και να ελέγξετε τις εξαρτήσεις, τη γραμμή βάσης και τα ορόσημα του έργου.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τον φόρτο εργασίας κάθε μέλους με ενημερωμένα και ζωντανά δεδομένα σχετικά με την τρέχουσα χωρητικότητά του και να αποφασίσετε πώς να εκχωρήσετε πόρους αποτελεσματικά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να τον επενδύσετε σε πιο δημιουργική εργασία, ενώ μειώνετε την επανάληψη της εργασίας. Δεν κολλάει με ένα μόνο στυλ. λαμβάνετε διαφορετικά πρότυπα για διαφορετικά έργα και τα επιλέγετε με βάση τις προτιμήσεις σας.

Αυτά τα πρότυπα έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για διαχείριση προγραμμάτων, χαρτοφυλακίου και έργου. Οργανώστε την ομαδική σας εργασία και δώστε της προτεραιότητα για να αποκτήσετε πλήρη προβολή. Μπορείτε να προσθέσετε χρονοδιαγράμματα, να ευθυγραμμίσετε τους πάντες και να ορίσετε προθεσμίες στα μέλη της ομάδας σας.

Υπάρχουν εκατό τρόποι για να προβάλετε τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας agile, waterfall και hybrid. Το εργαλείο σάς επιτρέπει επίσης να εμπλέκετε τα ενδιαφερόμενα μέρη σας με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και ζωντανές ενημερώσεις και να επωφεληθείτε από την αυτοματοποίηση για να ενισχύσετε τα έργα σας και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Διατηρούν επίσης τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας με λειτουργίες όπως πλήρης ιδιοκτησία δεδομένων, αναλυτικά αρχεία καταγραφής ελέγχου και δικαιώματα πρόσβασης για να διασφαλίσουν ότι η εμπειρία του χρήστη δεν θα διακυβευτεί ποτέ. Μπορείτε να το ενσωματώσετε απρόσκοπτα με τα υπάρχοντα εργαλεία σας όπως το Excel, το Ημερολόγιο Google, το Slack, το Microsoft Teams κ.λπ.

Η Δευτέρα προσφέρει τέσσερα προγράμματα τιμολόγησης που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθος της ομάδας σας. Εάν έχετε αμφιβολίες, ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή σας.

Έξυπνο φύλλο

Το Smartsheet παρουσιάζει έξυπνα εργαλεία διαχείρισης έργων που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από σχεδόν το 90% των εταιρειών της τύχης 100.

Αυτή η έξυπνη πλατφόρμα διαχείρισης είναι ιδανική για υγιή συνεργασία και εξασφαλίζει ευελιξία με τη μορφή προβολής πλέγματος, Gantt, κάρτας και ημερολογίου.

Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε τύπους σε κελιά και στήλες για εύκολους υπολογισμούς στο ίδιο και μεταξύ ξεχωριστών φύλλων. Τα Smartsheets υποστηρίζουν ισχυρές πολιτικές σύνδεσης για τους χρήστες και επιτρέπουν τη χρήση ενός μόνο διαπιστευτηρίου παντού.

  Είναι θολές οι φωτογραφίες του smartphone σας; Να γιατί

Επιπλέον, οι τροποποιήσεις προσαρμόζονται παντού αυτόματα. Οι «φόρμες» του έχουν λογική υπό όρους που επιτρέπει την ανατροφοδότηση από το κοινό που προορίζεται.

Επιπλέον, ο προκατασκευασμένος αυτοματισμός μειώνει τις επαναλαμβανόμενες εργασίες και η «στεγανοποίηση» παρέχει τα πάντα σε ένα μόνο ταμπλό για να παρέχει εγκρίσεις και προτάσεις.

Επιτρέπει τη δημοσίευση φύλλων και αναφορών για όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων εκτός του Smartsheet για καλύτερη προσέγγιση χρηστών.

Τέλος, το Smartsheet έρχεται με μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για να τα δοκιμάσετε όλα χωρίς κίνδυνο.

Κατασκήνωση βάσης

Κατασκήνωση βάσης είναι στο παιχνίδι διαχείρισης έργων για πολύ καιρό. Κυκλοφόρησε το 2004 και έκτοτε παραμένει πιστό στη φιλοσοφία της απλότητας και της σαφήνειας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δημιούργησαν το υπερ-δημοφιλές Ruby on Rails πλαίσιο ιστού, οπότε θα έλεγα ότι γνωρίζουν ένα ή δύο πράγματα σχετικά με το σχεδιασμό απλών, χρήσιμων πραγμάτων. 🙂

Το Basecamp έχει ομάδες, έργα, εργασίες κ.λπ., όπως θα περίμενε κανείς, αλλά υπάρχουν μερικά άλλα ωραία χαρακτηριστικά που θα ήθελα να επισημάνω:

  • Συνομιλία σε πραγματικό χρόνο: Εάν χρησιμοποιείτε το Basecamp, δεν χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αυτού και ενός εργαλείου συνομιλίας για τη διαχείριση της επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο. Οι ομαδικές συνομιλίες είναι επίσης ικανές για όλα τα χαρακτηριστικά που περιμένουμε αυτές τις μέρες από τις εφαρμογές συνομιλίας: @αναφορές, συνημμένα πολυμέσων, emoji και πολλά άλλα.
  • Πρόσβαση πελάτη: Το Basecamp σάς επιτρέπει να συνδέετε τους πελάτες σας απευθείας στα έργα σας (ελέγχοντας πλήρως τι μπορούν ή δεν μπορούν να δουν) και να εργαστείτε μαζί τους. Μπορείτε να προωθήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των υπαρχόντων πελατών στο Basecamp και τα παραδοτέα μπορούν να προβληθούν, να συζητηθούν και να εγκριθούν απευθείας από το Basecamp.
  • Λίστες υποχρεώσεων: Ανεξάρτητα από το πόσο εξελιγμένα είναι τα εργαλεία διαχείρισης έργων, θα υπάρχει πάντα χώρος για λίστες υποχρεώσεων. Υπάρχουν πολλές, πάρα πολλές περιπτώσεις που οι εργασίες γίνονται πολύ καλά κατανοητές από όλους τους εμπλεκόμενους και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας «γρήγορος και βρώμικος» τρόπος για να τις κρατήσουμε κάπου. Στο Basecamp, οι λίστες υποχρεώσεων είναι αρκετά ισχυρές, καθώς οι υπενθυμίσεις και οι ειδοποιήσεις γίνονται αυτόματα, ώστε να μην χρειάζεται να πιέζετε κανέναν για ενημερώσεις κατάστασης. 😉
  • Πίνακες μηνυμάτων: Όταν γίνονται καταιγισμός ιδεών ή ανακοινώσεις, μπορούν να δημιουργηθούν εξαιρετικά χρήσιμες συζητήσεις — και να χαθούν. Οι πίνακες μηνυμάτων του Basecamp σάς επιτρέπουν να μετατρέψετε τέτοιες επικοινωνίες σε πίνακα μηνυμάτων, όπου η ομάδα σας μπορεί να συζητήσει, να αντιδράσει και να επισυνάψει αρχεία.
  • Έγγραφα και αρχεία: Το παιχνίδι διαχείρισης εγγράφων και αρχείων του Basecamp είναι σταθερό. Όλες οι μεταφορτώσεις και διατηρημένες εργασίες, καθώς και τα αρχεία που αλλάζουν έχουν εκδοθεί. Τα Έγγραφα Google μπορούν να κοινοποιηθούν απευθείας στο Basecamp και να τα επεξεργαστείτε.

Το Basecamp είναι ένα απολαυστικό προϊόν, κατά τη γνώμη μου, που έχει νόημα για ομάδες όλων των μεγεθών των οποίων οι ανάγκες είναι γενικές και άμεσες. Ναι, το Basecamp δεν είναι ένα ηλεκτρικό εργαλείο για την εκτέλεση πολύ εξειδικευμένων εργασιών (ας πούμε, Agile Software Development), και η εταιρεία δεν το κρύβει αυτό το γεγονός.

Πιθανώς το καλύτερο μέρος είναι η τιμολόγηση: με σταθερά 99 $ το μήνα (ναι, ανεξάρτητα από το μέγεθος της ομάδας!) Το Basecamp καθιστά τον εαυτό του ασυνήθιστο στον τομέα του.

Jira

Σε αντίθεση με το προηγούμενο εργαλείο μας, το Basecamp, Jira είναι μια σουίτα διαχείρισης έργων προσανατολισμένη στη διαχείριση ευέλικτων έργων λογισμικού. Ως αποτέλεσμα, η αγορά-στόχος, η τιμολόγηση, η πολυπλοκότητα, οι δυνατότητες κ.λπ. είναι όλα διαφορετικά. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ασυνήθιστο για ομάδες λογισμικού να ξεκινούν από το Basecamp και να «αποφοιτούν» στο Jira.

Η Jira αναπτύσσεται από την Atlassian, την εταιρεία πίσω BitBucketτο οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα προτιμούσαν τα έργα κλειστού κώδικα έναντι του GitHub καθώς προσέφερε απεριόριστους ιδιωτικούς χώρους αποθήκευσης.

Εάν οι ομάδες λογισμικού σας έχουν αναπτυχθεί σε σημείο που τα εργαλεία διαχείρισης έργου που αισθάνονταν ανέμελα πριν τώρα φαίνονται ανεπαρκή, ήρθε η ώρα να μεταβείτε στο Jira. Από τον προγραμματισμό του έργου μέχρι την αναφορά, την παρακολούθηση σφαλμάτων μέχρι τη βαθιά σπατάλη, η Jira έχει τα πάντα. Εδώ είναι μερικά ωραία χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον Jira:

  • Ένα πλούσιο σύνολο API διαθέσιμο για όσους θέλουν να δημιουργήσουν εναλλακτικές διεπαφές για τις ροές εργασίας τους.
  • Πίνακες Scrum και Kanban.
  • Υποστηρίζονται διάφορες μεθοδολογίες ανάπτυξης. Για όσους δεν είναι ακόμα ευχαριστημένοι, υπάρχει η επιλογή να δημιουργήσετε το δικό σας.
  • Ενσωματώνεται με περισσότερες από 3.000 εφαρμογές.
  • Ο έξυπνος αυτοματισμός, όπως η αυτόματη ανάθεση εργασιών σε ένα άτομο, η σύνδεση προβλημάτων με τον κώδικα κ.λπ., μειώνει την ψυχική τριβή και σας επιτρέπει να δημιουργείτε πολύπλοκες ροές εργασίας γρήγορα.
  • Δυνατό και εκτενές ρεπορτάζ.

Το Jira είναι ακριβό, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλα δημοφιλή αλλά ελαφριά εργαλεία διαχείρισης έργων. Το κόστος ανά χρήστη ανά μήνα μοντέλο (7 $ για το τυπικό, 14 $ για το premium) μπορεί να κοστίσει χιλιάδες δολάρια το μήνα για μεγάλες ομάδες. Στη συνέχεια, όμως, το κόστος αντισταθμίζεται από το γεγονός ότι χωρίς τον Jira, ομάδες αυτού του μεγέθους απλώς θα βυθίζονταν. 🙂

  Πώς να αλλάξετε την ενέργεια με διπλό πάτημα στο Apple Pencil για iPad Pro

Asana

Asana είναι ένα εργαλείο διαχείρισης έργου γενικής χρήσης που εστιάζει στην ταχύτητα και τη διαισθητικότητα. Λέω ταχύτητα γιατί το Asana είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας καλά σχεδιασμένης εφαρμογής μιας σελίδας. Όλα συμβαίνουν αμέσως όταν κάνετε κλικ, κάτι που είναι τόσο βολικό όταν κάνετε πράγματα βιαστικά (υπό πίεση).

Εδώ είναι μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Asana:

  • Φόρτος εργασίας: Οι φόρτοι εργασίας είναι μια οπτική περίληψη του πόσα έχουν στο πιάτο τους τα μέλη της ομάδας σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πείτε με μια ματιά εάν οι ομάδες μάρκετινγκ, σχεδιασμού και μηχανικής σας θα είναι σε θέση να συνεργαστούν για τη βασική αλλαγή προϊόντος που αναμένεται τον επόμενο μήνα.
  • Οπτικά χρονοδιαγράμματα: Τα χρονοδιαγράμματα του έργου στο Asana είναι οπτικά σύνθετα και πολύ ισχυρά. Σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε ένα έργο με ευκολία και να δείτε οπτικά πού βρίσκεται.
  • Ημερολόγιο: Το ημερολόγιο Asana συνδέεται με όλες τις εργασίες και τον προγραμματισμό σας και μπορεί να αποκαλύψει τον τρόπο στοίβαξης του προγράμματος της ομάδας. Είναι το μέρος που πρέπει να πάτε εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα δεν είναι εκτός συγχρονισμού ή απλώς δεν είναι σπασμένο.
  • Έλεγχος εικόνας: Αυτός είναι απλώς ένας φανταχτερός όρος, αλλά το υποκείμενο χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικό — επιτρέπει στους αναθεωρητές να προσθέτουν σχόλια σε διάφορα μέρη μιας εικόνας. Αυτό είναι ανεκτίμητο για τις ομάδες σχεδιασμού, καθώς η συλλογή σχολίων χωρίς συγκεκριμένες οπτικές αναφορές τείνει να είναι εφιάλτης.

Η βασική έκδοση του Asana είναι δωρεάν και έχει περιορισμό 15 μελών της ομάδας. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα μέλη ή θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες, όπως η κονσόλα διαχειριστή, η προστασία εικόνας κ.λπ., η τιμή ξεκινά από 10 $ ανά χρήστη ανά μήνα.

Υπάρχει πολύ περισσότερο και δεν υπάρχει αρκετός χώρος εδώ για κάλυψη. Το συμπέρασμα είναι ότι το Asana έχει γίνει δημοφιλής γρήγορα και είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διαχείριση έργων για οργανισμούς όλων των μεγεθών.

Trello

Trello είναι μια αναζωογονητικά διαφορετική και μινιμαλιστική αντίληψη για τη διαχείριση έργων. Δεν έχει κανένα από τα συντριπτικά χαρακτηριστικά που απαιτούν βαθιά μελέτη και δέσμευση. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να μετρήσετε τον συνολικό αριθμό των βασικών χαρακτηριστικών στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πριν κάνετε τα στραβά μάτια και το απορρίψετε, δώστε του μια ευκαιρία.

Ο Trello πήρε την έννοια του Πίνακας Kanban από τη μεθοδολογία λογισμικού Agile και το έκανε μαζική αγορά. Η ιδέα είναι απλή: οι εργασίες δημιουργούνται σε κάρτες, οι οποίες στοιβάζονται σε έναν από τους πολλούς πίνακες που δημιουργείτε.

Αυτοί οι πίνακες μπορούν να αντιπροσωπεύουν οτιδήποτε: τις λειτουργίες/τμήματα στην εταιρεία σας, την κατάσταση της εργασίας ή ίσως ακόμη και τους μήνες ενός ημερολογιακού έτους. Τα μέλη της ομάδας μπορούν να σχολιάσουν τις κάρτες, να συμμετάσχουν σε συζητήσεις, να επισυνάψουν εικόνες και ούτω καθεξής. Μόλις ολοκληρωθεί η εργασία σε μια κάρτα, μεταφέρεται στην επόμενη. Σαν αυτό:

Το δωρεάν πρόγραμμα του Trello είναι αρκετά καλό, με περιορισμό μόνο στον αριθμό των πλακών και στο μέγεθος του συνημμένου και όχι στον αριθμό των χρηστών! Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό είναι αρκετό, αν και τα προγράμματα premium ξεκινούν από 10 $ ανά χρήστη ανά μήνα. Εάν είστε μια μικρή ομάδα (ή ακόμα και ένα άτομο!) της οποίας τα έργα δεν χρειάζεται να προγραμματιστούν προσεκτικά, το Trello είναι μια διασκεδαστική και αποτελεσματική επιλογή!

Podio

Το επόμενο στη λίστα μας είναι Podioμια βαριά προσφορά για μεγάλες ομάδες και επιχειρήσεις που χρειάζονται δυνατότητες προσαρμογής και CRM.

Γιατί λοιπόν να χρησιμοποιήσετε το Podio; Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους:

  • Προσαρμοσσιμότητα: Σε αντίθεση με πολλούς από τους ανταγωνιστές του, το Podio διαθέτει εκτεταμένες επιλογές προσαρμογής. Αυτό σας επιτρέπει όχι μόνο να αλλάξετε τον τρόπο λειτουργίας των μονάδων του, αλλά και να απαλλαγείτε από εξαρτήματα που δεν σας αφορούν.
  • Ενσωματωμένο CRM: Το Podio CRM συνοδεύεται από διαχείριση πληροφοριών πελατών, παρακολούθηση ταξιδιού πελατών, παρακολούθηση πελατών και άλλα βασικά χαρακτηριστικά σε ένα CRM.
  • Διαχείριση εργαζομένων: Το Podio διαθέτει πρώτης τάξεως υποστήριξη για τη διαχείριση εργαζομένων, επιτρέποντάς σας να διαχειρίζεστε τα έξοδα, τις διακοπές, τις ροές δραστηριοτήτων και πολλά άλλα από ένα μόνο μέρος.
  • Διαχείριση έργου: Συνεργασία με πελάτες, σύνδεση email με εργασίες, αναλυτικά δικαιώματα πρόσβασης, σχεδιασμός έργων Scrum και πραγματοποίηση σπριντ. περιλαμβάνονται όλα.
  • Διαχείριση εκδηλώσεων, διαχείριση email, διαχείριση επιχειρήσεων. . . η λίστα συνεχίζεται! 🙂

Ενώ το Podio διαθέτει δωρεάν πρόγραμμα, προσφέρει μόνο βασική διαχείριση εργασιών. Ειλικρινά, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε το βασικό σχέδιο εκτός από το να αποκτήσετε την αίσθηση της πλατφόρμας. Τα επί πληρωμή επίπεδα είναι εκεί όπου ξεκλειδώνονται οι συναρπαστικές δυνατότητες και αυτές ποικίλλουν από 9 έως 24 $ ανά χρήστη ανά μήνα.

Airtable

Όσον αφορά την καθαρή καινοτομία, Airtable είναι η πιο συναρπαστική εξέλιξη των τελευταίων εργαλείων διαχείρισης έργων. Μπορείτε να σκεφτείτε το Airtable ως υπολογιστικά φύλλα σε στεροειδή – και ακόμη και η εταιρεία το περιγράφει έτσι – αλλά κατά τη γνώμη μου, αυτή η άποψη κάνει κακό στις δυνατότητες αυτού του εργαλείου.

  Πώς να διαγράψετε πολλά Fish Dating Account

Τώρα, ένα στοιχείο του Airtable είναι πράγματι τα υπολογιστικά φύλλα, αλλά είναι τόσο φορτωμένο με δυνατότητες που μπορεί να αρχίσετε να μισείτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων! Θέλω να πω, απλά κοιτάξτε αυτό:

Είναι τόσο συνοπτικό όσο ένα υπολογιστικό φύλλο, αλλά έχει έναν οπτικό διαχωρισμό εργασιών, πολύχρωμες ετικέτες που μπορούν να διακριθούν άμεσα, τη δυνατότητα ανάθεσης εργασιών σε άτομα, ειδοποιήσεις και πολλές φορές.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το Blocks, το οποίο είναι μικρές, ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες ενότητες που μπορείτε να ενσωματώσετε στις ροές εργασίας σας για να αυξήσετε την παραγωγικότητα. Ακούγεται αφηρημένο, το ξέρω, οπότε εδώ είναι μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα: χάρτες και γεωκωδικοποίηση, γραφήματα Gantt, γραφήματα ράβδων/γραμμών/διασποράς, δημιουργίας οπτικών σελίδων, εξερευνητής τρισδιάστατων μοντέλων, παρακολούθησης χρόνου, οργανόγραμμα — καλά, μου κόβεται η ανάσα! Το θέμα είναι ότι αυτά τα μπλοκ απλά λειτουργούν και μπορούν να συμπεριληφθούν σε οποιαδήποτε από τις εργασίες και τις ροές εργασίας σας.

Συνδυάστε το με τις συνήθεις λειτουργίες όπως διαχείριση εγγράφων, πίνακες Kanban, ημερολόγια και έχετε κάτι εκπληκτικό στα χέρια σας.

Το καλύτερο μέρος είναι η τιμολόγηση: το δωρεάν πρόγραμμα επιτρέπει ομάδες απεριόριστου μεγέθους, με μόνο περιορισμό ότι μια μεμονωμένη βάση (φύλλο) δεν μπορεί να περιέχει περισσότερα από 1.200 αντικείμενα. Μου ακούγεται αρκετά ακαταμάχητο!

Microsoft Project

Όταν η Microsoft κάνει κάτι, μπορεί να μην είναι το ωραιότερο πράγμα ποτέ, αλλά κάνει τη δουλειά καλά και οι άνθρωποι δεν μπορούν να το διαχωρίσουν από τη ζωή τους. Windows, Office, Outlook, Sharepoint και Exchange όλα τα παραδείγματα. Το ίδιο ισχύει και για Microsoft Projectένα προϊόν που απευθύνεται ειδικά (στην πραγματικότητα, πολύ συγκεκριμένα) σε επαγγελματίες διαχειριστές έργων που εργάζονται με πολύ μεγάλες ομάδες.

Είτε πρόκειται για διαχείριση έργου, διαχείριση πόρων ή διαχείριση χαρτοφυλακίου, το Microsoft Project σάς προσφέρει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για να αποτυπώσετε με ακρίβεια την πολυπλοκότητα. Μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε, η Microsoft πρόσθεσε πρόσφατα υποστήριξη για ροές εργασίας Agile project, η οποία θα απευθύνεται σε εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν ορισμένες ομάδες ή τμήματα που εργάζονται με ευέλικτο τρόπο.

Υπάρχουν δύο μεγάλοι λόγοι για να επιλέξετε:

  • Εγκατάσταση επί τόπου: Αν και τα εργαλεία που έχουμε καλύψει μέχρι τώρα είναι εκπληκτικά, η πραγματικότητα των περισσότερων επιχειρήσεων είναι ότι δεν τους επιτρέπεται να φιλοξενούν δεδομένα εκτός των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας για λόγους συμμόρφωσης. Με το Microsoft Project, είναι εύκολο να το πετύχετε αυτό, καθώς προσφέρουν επίσης μια έκδοση on-premise.
  • Μακροπρόθεσμη σταθερότητα: Η Microsoft είναι μια εταιρεία που υπήρχε για πάντα και θα υπάρχει για πάντα (κάπως), έτσι μπορείτε να είστε ασφαλείς γνωρίζοντας ότι οι επιχειρηματικές σας διαδικασίες δεν θα σταματήσουν μια μέρα ως η εταιρεία που κατασκεύασε το εργαλείο κατέρρευσε.
  • Planning, PMP, Enterprise — ακούγεται σαν την εμπλοκή σας, στη συνέχεια ελέγξτε το Microsoft Project!

    TeamGantt

    Όπως υποδηλώνει το όνομα, TeamGantt είναι για τα γραφήματα Gantt ό,τι είναι το Trello για τους πίνακες Kanban. Η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στα γραφήματα Gantt ως τον κύριο (και μοναδικό) οδηγό των ροών εργασίας σχεδιασμού και εκτελεστικών έργων. Αν και αυτό περιορίζει σοβαρά τη λειτουργικότητα, κάνει επίσης το TeamGantt απίστευτα καθαρό, εύκολο στην εκμάθηση και αποτελεσματικό.

    Αλλά μην παραπλανηθείτε και σκεφτείτε ότι το μόνο που μπορείτε να κάνετε με την TeamGantt είναι να φτιάξετε γραφήματα Gantt και να συνεχίσετε με τον εκδοχέα. Υπάρχουν πολλές λειτουργίες που περιστρέφονται γύρω από τη διευκόλυνση της συνεργασίας, όπως:

    • συνομιλίες
    • Διαχείρηση αρχείων
    • Παρακολούθηση χρόνου
    • Εξαρτήσεις (έργα χαρτογράφησης που βασίζονται σε άλλα έργα)

    Το δωρεάν πρόγραμμα επιτρέπει μόνο τρία μέλη και ένα έργο, επομένως είναι όμορφο για να σας αφήσει να πάρετε μια γεύση από την εφαρμογή. Τα προγράμματα επί πληρωμή είναι 10 $ και 15 $ ανά χρήστη ανά μήνα. Εάν πιστεύετε ότι τα γραφήματα Gantt λειτουργούν καλύτερα για εσάς και θέλετε να δημιουργήσετε τις ροές εργασίας σας γύρω από αυτό, το TeamGantt είναι μια ωραία και όμορφη επιλογή.

    Zoho Projects

    Zoho Projects είναι μία από τις πολλές προσφορές από την Zoho, μια εταιρεία με την οποία μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι. Σκεφτείτε το Zoho Projects ως ένα συμπαγές μείγμα όλων των χαρακτηριστικών που έχουμε συναντήσει σε αυτήν τη λίστα.

    Διαγράμματα Gantt, ορόσημα, παρακολούθηση σφαλμάτων, φύλλα χρόνου, διαχείριση εγγράφων, οικονομικά, ενοποίηση με δημοφιλείς εφαρμογές, φόρουμ και πολλά άλλα — όπως είπα, είναι λίγο από όλα και παίζει πολύ καλά όλα τα μέρη. Το βασικό πρόγραμμα είναι δωρεάν για έως και 10 χρήστες και μετά από αυτό, η εφαρμογή θα κοστίζει μεταξύ 20 και 35 $ ανά μήνα (σημείωση: είναι ένα σταθερό μηνιαίο κόστος, όχι ανά χρήστη).

    Το Zoho Projects είναι μια ωραία επιλογή από μόνη της, αλλά είναι ακόμα πιο λογικό αν χρησιμοποιείτε ήδη την επαγγελματική σουίτα εφαρμογών Zoho.

    συμπέρασμα

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εργαλεία διαχείρισης έργου είναι κρίσιμα για την επιτυχία μιας ομάδας. Με τόσες πολλές επιλογές γύρω, μπορεί να είναι συντριπτικό να αποφασίσετε τι είναι καλό για εσάς. Γι’ αυτό η λίστα αυτή περιέχει τα κορυφαία εργαλεία που πιστεύω ότι είναι τα καλύτερα και αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Ελπίζω πραγματικά να σας βοηθήσει να μηδενίσετε το σωστό! 🙂