Κλειδί για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου

Πόσο συχνά λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου clickbait ή αυτά που σας υπόσχονται πολλά χρήματα για μια απλή εργασία;

Ένα μόνο κλικ σε οποιονδήποτε από αυτούς τους συνδέσμους και να είστε θύμα phishing, κακόβουλου λογισμικού ή επίθεσης ιού που μπορεί να αφαιρέσει όλες τις πληροφορίες σας σε λίγο.

Και όπως εμείς οι ιδιώτες, μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon, η Sony Pictures, η Volkswagen κ.λπ. έχουν πέσει θύματα αυτών των επιθέσεων στο παρελθόν, με αποτέλεσμα τεράστια απώλεια δεδομένων και εσόδων για την εταιρεία.

Για αυτόν τον απλό αλλά σημαντικό λόγο, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο γίνεται αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου διαχείρισης κινδύνου οποιασδήποτε εταιρείας για την αποφυγή τυχόν ψηφιακών επιθέσεων που μπορεί να εμφανιστούν.

Εάν σας αρέσει το ρητό “καλύτερα ασφαλές παρά συγγνώμη”, θα θέλατε να συνεχίσετε να διαβάζετε περαιτέρω για να εφαρμόσετε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στην επιχείρησή σας.

Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλιση

Για να το θέσω απλά, ακριβώς όπως έχουμε ασφάλιση υγείας που μας φροντίζει χρηματικά όταν είμαστε άρρωστοι και καλύπτει διαφορετικές ασθένειες, με τον ίδιο τρόπο, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο φροντίζει την εταιρεία μας από διαφορετικά είδη κυβερνοεπιθέσεων.

Τεχνικά, είναι μια σύμβαση ευθύνης μεταξύ του ασφαλιστικού παρόχου και της οντότητας που το αγοράζει. Βοηθά στη μείωση των οικονομικών κινδύνων που σχετίζονται με διαφορετικά είδη διαδικτυακών απειλών για επιχειρήσεις με διαδικτυακή παρουσία.

Η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο εξακολουθεί να είναι ένα νέο σύστημα που εισήχθη, αλλά οι εταιρείες που τις αγοράζουν λέγεται ότι είναι πρώιμοι υιοθέτες μιας νέας εποχής όπου αυξάνονται οι απρόβλεπτες και ποτέ προηγουμένως επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι η κυβερνοκατασκοπεία και πώς να την αποτρέψετε

Σημασία της Κυβερνοασφάλισης

Μεταξύ 2015 και 2021, το 65% των εταιρειών που επηρεάστηκαν από ransomware έχασαν περίπου 1 έως 10 εκατομμύρια δολάρια μεμονωμένα από διαδικτυακές επιθέσεις.

  Πώς μπορώ να αποσυνδέσω τον λογαριασμό EA από το PS4

Η αυξανόμενη διαδικτυακή παρουσία των επιχειρήσεων επέτρεψε επίσης ψηφιακές κλοπές, επομένως είναι σημαντικό να καλύψετε την εταιρεία σας εγκαίρως για να ελαχιστοποιήσετε αυτόν τον κίνδυνο.

Επιπλέον, ο συμβιβασμός ή η απώλεια δεδομένων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά μια επιχείρηση η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια δεδομένων και εσόδων στο τέλος του πελάτη. Ένα παράδειγμα είναι η κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures το 2011.

Το δίκτυό τους στο PlayStation παραβιάστηκε από χάκερ, αποκαλύπτοντας τα δεδομένα 77 εκατομμυρίων λογαριασμών χρηστών του PlayStation.

Μαζί με αυτό, η Sony χρειάστηκε να υποστεί απώλεια 171 εκατομμυρίων δολαρίων σε κόστος, καθώς δεν είχε ασφάλιση στον κυβερνοχώρο που να καλύπτει ψηφιακές κλοπές.

Πολλές επιχειρήσεις αλλάζουν πλέον το διαδίκτυο για να εξορθολογίσουν τις εσωτερικές τους διαδικασίες, να αυξήσουν την ψηφιακή τους παρουσία και να προσαρμοστούν σε νεότερες προκλήσεις όπως τα υβριδικά περιβάλλοντα εργασίας, αλλά αυτό αυξάνει επίσης την ανάγκη προστασίας των εταιρικών δεδομένων.

Η κλοπή δεδομένων, οι επιθέσεις trojan και κακόβουλου λογισμικού μπορούν να γίνουν για λύτρα, κλοπή χρημάτων ή ακόμα και για τρομοκρατία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί οργανισμοί περιλαμβάνουν πλέον την ασφάλιση στον κυβερνοχώρο ως στρατηγική μετριασμού του κινδύνου.

Πώς λειτουργεί η Ασφάλιση Cyber;

Μπορείτε να επωφεληθείτε από υπηρεσίες ασφάλισης στον κυβερνοχώρο από εταιρείες που παρέχουν ασφάλειες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις, όπως ασφάλιση επιχειρηματικής ευθύνης, ασφάλιση E&O και εμπορική ασφάλιση.

Με βάση το επιλεγμένο σας πρόγραμμα, θα λάβετε αποκλειστική κάλυψη που περιλαμβάνει κάλυψη πρώτου μέρους (απώλειες που επηρεάζουν άμεσα την εταιρεία σας) και κάλυψη τρίτων (απώλειες που επηρεάζουν άτομα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη επιχείρηση).

Καλύπτει επίσης έξοδα που σχετίζονται με ανάκτηση δεδομένων, επιστροφές χρημάτων πελατών, έρευνες και νομική βοήθεια.

Ποιος θα χρειαζόταν την Ασφάλιση Cyber;

Αυτή η ερώτηση έχει μια απλή απάντηση – οποιοσδήποτε και οποιοσδήποτε έχει μια επιχείρηση και μια διαδικτυακή παρουσία χρειάζεται ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Μια γενική αντίληψη είναι ότι οι χάκερ συνήθως στοχεύουν σε μεγάλες εταιρείες, καθώς αποτελούν στόχους υψηλής αξίας για αυτές.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα δεδομένα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στον κόσμο και ότι τα δεδομένα μιας μικρομεσαίας επιχείρησης μπορούν επίσης να δημιουργήσουν τεράστιο αντίκτυπο.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση που διαχειρίζεται ηλεκτρονικά δεδομένα, δεδομένα πελατών, αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλες πληροφορίες θα χρειαστεί ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την ασφαλή λειτουργία της μονάδας.

  10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για καλύτερη λήψη αποφάσεων

Πώς μπορεί η Cyber ​​Insurance να βοηθήσει την επιχείρησή σας;

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την επιχείρησή σας, μερικά από τα οποία επισημαίνονται παρακάτω:

  • Προστατεύει τα δεδομένα σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση
  • Δεν επιτρέπει σε συστήματα τρίτων να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο του διακομιστή σας
  • Σας παρέχει νομική υποστήριξη σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης
  • Περιλαμβάνει κάλυψη παραβίασης δεδομένων
  • Βοηθά στην αποζημίωση των επιχειρηματικών διαταραχών
  • Ιατροδικαστική υποστήριξη για ανάκληση χαμένων δεδομένων

Τα παραπάνω οφέλη σας λένε πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να λειτουργεί πάντα ομαλά η επιχείρησή σας.

Διαβάστε επίσης: Καλύτερο διαδικτυακό λογισμικό ασφαλείας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Τι καλύπτει η Cyber ​​Insurance;

Οι περισσότερες ασφάλειες καλύπτουν τις ζημιές πρώτου και τρίτων στα συμβόλαιά τους για να βοηθήσουν με προστασία 360 μοιρών για τους πελάτες τους. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα περισσότερα από τα πράγματα που μπορεί να καλύψει η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την επιχείρησή σας

Κάλυψη πρώτου μέρους:

  • Υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων
  • Τεκμηρίωση και διερεύνηση της πηγής της παραβίασης
  • Χαμένα έσοδα, επισκευές υλικού και λογισμικού
  • Υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων

Κάλυψη τρίτων:

  • Αγωγές απορρήτου και διακανονισμοί
  • Αξιώσεις για αθέτηση σύμβασης ή αμέλεια
  • Πρόστιμο κανονισμού συμμόρφωσης

Καθώς η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο είναι ένας νέος τομέας, ο κλάδος εξακολουθεί να αναπτύσσεται, όπως και οι συμπεριλήψεις που καλύπτονται από αυτές.

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες κατανοούν πραγματικά τις δυσμενείς επιπτώσεις σε μια επιχείρηση μετά από μια επίθεση στον κυβερνοχώρο, γι’ αυτό και περιλαμβάνουν την επικοινωνία κρίσης ως μέρος της κάλυψης.

Μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με πρακτορεία δημοσίων σχέσεων που επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους πελάτες σας για να εξισορροπήσετε τη φήμη σας.

Τι δεν καλύπτει η Cyber ​​Insurance

Μαζί με τις συμπεριλήψεις, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τι δεν καλύπτει η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αν και αυτό μπορεί να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, ορισμένες κοινές εξαιρέσεις είναι εύκολο να επισημανθούν.

Εδώ είναι μερικά από αυτά:

  • Διπλώματα ευρεσιτεχνίας, πνευματικά δικαιώματα και παραβιάσεις λογισμικού
  • Φυσικές κλοπές του υλικού σας
  • Ζημιές από πολέμους και εισβολές
  • Απώλεια δεδομένων λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων σας
  • Απώλεια συσκευών
  • Παραβιάσεις ασφάλειας τρίτων
  Υπάρχει ακόμα το Myspace;

Επιπλέον, δεν καλύπτουν την απώλεια δεδομένων λόγω τεχνικών ή δικτυακών διακοπών.

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η αποζημίωση πολιτικής περιλαμβάνει μόνο την ανάκτηση δεδομένων και δεν στοχεύει στη βελτίωση του συστήματός σας ή στην αναβάθμισή του.

Πόροι μάθησης

Μέχρι στιγμής, έχουμε συζητήσει τις περισσότερες πτυχές της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο που πρέπει να γνωρίζετε. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό για περισσότερες γνώσεις, γι’ αυτό είμαι λάτρης των βιβλίων που σας δίνουν κομμάτια πληροφοριών που θα σας βοηθήσουν μαζικά.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι εκμάθησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με μια εις βάθος κατανόηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

#1. Έλεγχος ζημιών – Ασφάλιση και συμμόρφωση στον κυβερνοχώρο

Συν-συγγραφέας των Joseph Burnsman, Daniel Hudson και Kenneth Reiners, το Damage Control περιστρέφεται γύρω από βασικές έως προχωρημένες ερωτήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Βοηθά με μια εξελιγμένη και αμερόληπτη άποψη των διαφορετικών πτυχών που περιστρέφονται γύρω από τις επιχειρήσεις. Μερικές από τις ερωτήσεις που απαντώνται είναι:

  • Τι είναι παραβίαση;
  • Ποιες απειλές επηρεάζουν την επιχείρησή μου;
  • Ποιοι δυνητικοί νόμοι περί κυβερνοασφάλειας και ειδοποίησης παραβίασης ισχύουν για την επιχείρησή μου και ποιες είναι οι εντολές τους;
  • Τι συμβαίνει όταν οι ίδιες ζημίες καλύπτονται από πολλαπλά συμβόλαια;

Αυτό το βιβλίο παρέχει εξαιρετικές πληροφορίες για κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης και βασικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις κλοπές στον κυβερνοχώρο, την ασφάλιση και τις ανατροπές.

#2. The Cyber ​​Insurance Imperative

Το Cyber ​​Insurance Imperative καλύπτει τα βασικά της κυβερνοασφάλισης και σας βοηθά να κατανοήσετε ολόκληρο το οικοσύστημα της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο.

Περιγράφει το περιβάλλον απειλής για μια μικρή και μεσαία επιχείρηση και τι είδους απώλειες φέρνει.

Μπορείτε να αναμένετε να ενημερωθείτε για το πώς η ασφάλιση ανταποκρίνεται στις επακόλουθες επιπτώσεις της επίθεσης, όπως απώλειες, διαχείριση κινδύνου, αξιώσεις και παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, με απλό και ξεκάθαρο τρόπο.

Σημείωση του συγγραφέα

Οι ψηφιακές κλοπές συνήθως έχουν πολλές γνωστές και άγνωστες συνέπειες για μια επιχείρηση χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να προστατεύετε τα δεδομένα της επιχείρησής σας και των πελατών σας για να αποφύγετε ατυχίες.

Τούτου λεχθέντος, είναι εξίσου σημαντικό να διαβάσετε και να κατανοήσετε πλήρως τι φέρνει στο τραπέζι ο πάροχος ασφάλισης στον κυβερνοχώρο.

Αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και γιατί τη χρειάζεστε για την επιχείρησή σας.

Στη συνέχεια, ελέγξτε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που πρέπει να γνωρίζετε.