Κεφάλαια Crypto Index και ETF: Τι είναι;

Χρηματοοικονομικά προϊόντα που υποστηρίζονται από κρυπτογράφηση, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών κρυπτογράφησης και τα αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται μέσω ανταλλαγής (ETF) έχουν δείξει τις δυνατότητές τους να διαταράξουν τον σφιχτά συνδεδεμένο κόσμο της κεντρικής χρηματοδότησης.

Η τεχνολογία Blockchain, η δύναμη πίσω από τα κρυπτονομίσματα, παραμένει συνεχώς στο μυαλό των επενδυτών. Τα κρυπτονομίσματα εισέβαλαν στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, υποσχόμενοι μια ανατρεπτική ανάσα στα χρηματοοικονομικά και στις χρηματαγορές πουλώντας τη δύναμη της αποκέντρωσης.

Ωστόσο, ενώ έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια κερδοφόρα επιχείρηση, το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι δυνατό να “επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα” όπως θα κάνατε στο χρηματιστήριο μέσω των κεφαλαίων συνολικού δείκτη της αγοράς.

Για πολύ καιρό, οι παίκτες στο χρηματιστήριο παρέμειναν δύσπιστοι ή πολύ απασχολημένοι για να δουν μέσα από την «υπόσχεση αλλαγής» που οραματίζονταν τα κρυπτονομίσματα. Οι περισσότεροι απέτυχαν να συνειδητοποιήσουν την αναδυόμενη δυνατότητα της κρυπτογράφησης να γίνει ένα σύγχρονο χρηματοοικονομικό προϊόν που θα μπορούσαν να συσκευάσουν. Ενώ η επένδυση σε συγκεκριμένα διακριτικά κρυπτογράφησης είναι δυνατή, η κατοχή διαφοροποιημένων περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης στους κανονικούς λογαριασμούς σας μεσιτείας ή ακόμα και συνταξιοδότησης δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα.

Για όσους ενδιαφέρονται, η επιλογή από πάνω από 2.000 διαφορετικά είδη κρυπτονομισμάτων παραμένει εφιάλτης. Επενδύετε σε μεγάλα νομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum ή επιλέγετε τα μικρότερα; Αυτό συμβαίνει επειδή κανείς δεν μπορεί να πει ποια περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης θα είναι ανοδικά ή πτωτικά στο μέλλον. Τα αμοιβαία κεφάλαια με δείκτη κρυπτογράφησης και τα ETF προσφέρουν μια ευκαιρία στους δυνητικούς επενδυτές να στοιχηματίσουν σε ολόκληρη την αγορά.

Καθώς οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες αρχίζουν να πακετάρουν αυτό το αναδυόμενο προϊόν για πιθανούς επενδυτές, ο περιεκτικός οδηγός μας θα αναλύσει το θέμα των κεφαλαίων με δείκτη κρυπτογράφησης και των ETF και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτά.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι ένα Κεφάλαιο Crypto Index;

Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δεικτών κρυπτογράφησης είναι ένα επενδυτικό μέσο που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο κρυπτονομισμάτων. Επιτρέποντας στους επενδυτές να επιλέξουν μια ομάδα κρυπτονομισμάτων αντί για ένα μεμονωμένο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης, τα κεφάλαια δεικτών κρυπτογράφησης επιτρέπουν στους χρήστες να μειώσουν τα επίπεδα κινδύνου αφού τον κατανέμουν στα διάφορα περιουσιακά στοιχεία. Αυτό μοιάζει με το να παίζεις όλες τις πλευρές, ώστε να μπορέσεις τελικά να βγεις στην κορυφή.

Η επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών κρυπτογράφησης μπορεί να παρομοιαστεί με επένδυση σε ολόκληρο το χρηματιστήριο αντί για αγορά μετοχών από μεμονωμένες εταιρείες. Οι διαχειριστές κεφαλαίων αγοράζουν παρόμοια αναλογία όλων των μετοχών του δείκτη. Όταν χρησιμοποιείτε μια τέτοια στρατηγική, θα κάνετε εικασίες για την απόδοση ολόκληρης της αγοράς αντί να βασίζεστε στις μετοχές μιας εταιρείας.

Για παράδειγμα, αν είστε λάτρης των μετοχών από τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Apple, το Facebook ή η Microsoft, καλύτερα να αγοράσετε και τα τρία, ώστε όταν πέσει η τιμή του ενός, να είστε ακόμα καλυμμένοι από τα υπόλοιπα.

Πώς λειτουργούν τα κεφάλαια Crypto Index

Η ιδέα πίσω από τα κεφάλαια ευρετηρίου είναι η δημιουργία ενός απλού επενδυτικού προϊόντος με ελάχιστα έξοδα που βοηθά τους χρήστες να έχουν υψηλή απόδοση επένδυσης αποφεύγοντας τους κινδύνους που σχετίζονται με το χειρισμό μεμονωμένων κρυπτονομισμάτων. Το ταμείο δείκτη παρακολουθεί την απόδοση, την τιμή και την κεφαλαιοποίηση διαφορετικών μεταβλητών μιας ομάδας κρυπτονομισμάτων, παρόμοια με τον δείκτη S&P 500.

  Μπορεί το iPhone ή το iPad μου να προσβληθεί από ιό;

Οι διαχειριστές κεφαλαίων χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα δεδομένα στο blockchain για να υπολογίσουν την απόδοση οποιασδήποτε ομάδας κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας μια αυτοματοποιημένη διαδικασία ευρετηρίασης, εξαλείφοντας έτσι την πιθανότητα ανθρώπινης παρέμβασης, αυθαιρεσίας ή λάθους.

Τα κεφάλαια χρησιμοποιούν τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στον τομέα του blockchain για να υπολογίσουν με διαφάνεια τον δείκτη απόδοσης οποιασδήποτε ομάδας κρυπτονομισμάτων. Ολόκληρη η διαδικασία ευρετηρίασης είναι αυτοματοποιημένη με ελάχιστο εύρος για ανθρώπινο λάθος, αυθαιρεσίες ή παρεμβολές. Τα μάρκες που προσφέρονται από διαφορετικά αμοιβαία κεφάλαια δεικτών κρυπτονομισμάτων αντιπροσωπεύουν τα μερίδια του επενδυτή στα αμοιβαία κεφάλαια. Τα κεφάλαια ευρετηρίου διαχειρίζονται χρησιμοποιώντας αποκλειστικούς διακομιστές που χρησιμοποιούν έξυπνες συμβάσεις που βασίζονται σε blockchain.

Ο αντίκτυπος στη βιομηχανία κρυπτογράφησης

Τα κεφάλαια με δείκτη κρυπτογράφησης μπορούν να είναι ωφέλιμα για τους επενδυτές κρυπτογράφησης με τους ακόλουθους τρόπους:

Διαφοροποίηση προσφοράς

Σε αντίθεση με άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, η πρόβλεψη της τιμής των κρυπτονομισμάτων είναι δύσκολη λόγω της αστάθειας των τιμών τους. Ως αποτέλεσμα, κάθε επενδυτής που προσπαθεί να αναλύσει την απόδοση ενός μόνο ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου πριν λάβει μια επενδυτική απόφαση θα πρέπει να κάνει πολλή δουλειά.

Η επιλογή ενός ταμείου δείκτη κρυπτογράφησης σάς επιτρέπει να αγοράσετε μια ποικιλία κρυπτονομισμάτων σε μία μόνο αγορά. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, αυξάνοντας έτσι την κεφαλαιακή σας βάση. Δεδομένου ότι τα κεφάλαια ευρετηρίου χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένη παρακολούθηση, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα περιουσιακά σας στοιχεία είναι ασφαλή αφού ακολουθούν και ευρετηριάζουν.

Προσέλκυση νέων επενδυτών

Εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια της πραγματοποίησης επενδύσεων σε κρυπτογράφηση για εκατομμύρια πιθανούς επενδυτές που είναι ακόμα νέοι στον κόσμο του blockchain. Τα κεφάλαια με δείκτη κρυπτογράφησης προσφέρουν στους δύσπιστους πιθανούς επενδυτές έναν λιγότερο επικίνδυνο λόγο για να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα. Οι επενδυτές δεν θα χρειαστεί να σπάσουν το μυαλό τους αναλύοντας μεμονωμένα περιουσιακά στοιχεία, αλλά μάλλον να εκτεθούν σε διάφορα κρυπτονομίσματα μέσω ενός μόνο αμοιβαίου κεφαλαίου. Αυτό στη συνέχεια διευκολύνει τους αρχάριους να θέλουν να μπουν στην κρυπτοσφαίρα.

Αύξηση δημοτικότητας

Παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται, όπως η αστάθεια που αντιμετωπίζει ο κλάδος, είναι προφανές ότι πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βλέπουν ήδη το πλήρες δυναμικό των κρυπτονομισμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που κορυφαία ιδρύματα ξεκινούν ήδη τα κεφάλαιά τους για τον δείκτη κρυπτογράφησης.

Ο αυξανόμενος αριθμός νέων αμοιβαίων κεφαλαίων ευρετηρίου που πωλούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως μια διαφανή επιλογή διαφορετική από άλλες πληθωριστικές και χειραγωγικές επιλογές αύξησε πρόσφατα τη δημοτικότητα της κρυπτογράφησης. Καθώς διάφορα κοινοβούλια και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συζητούν κανονισμούς και συγκριτική αξιολόγηση, υπάρχει κάθε πιθανότητα η επένδυση σε κεφάλαια δεικτών κρυπτογράφησης να γίνει σύντομα πιο προσιτή και φιλική προς τους αρχάριους.

Πλεονεκτήματα της επένδυσης σε αμοιβαία κεφάλαια Crypto Index 👍

Ο Warren Buffet περιέγραψε κάποτε τις επενδύσεις σε δείκτη ως ένα λογικό χρηματοοικονομικό εργαλείο για τους επενδυτές. Το ίδιο ισχύει και για τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών κρυπτογράφησης όταν εξετάζουμε τα οφέλη από την επένδυση σε ένα. Περιλαμβάνουν:

Αποδοτική

Δεδομένου ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων μιμούνται ευρετήρια, οι χρεώσεις που σχετίζονται με τα κεφάλαια ευρετηρίου κρυπτογράφησης είναι σχετικά χαμηλότερες σε σύγκριση με άλλες διαθέσιμες επιλογές. Επίσης, δεδομένου ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων είναι πιθανό να διαπραγματεύονται περιουσιακά στοιχεία λιγότερο συχνά, μειώνει τις χρεώσιμες προμήθειες και τις προμήθειες συναλλαγών.

Διαποικίληση

Τα αμοιβαία κεφάλαια με δείκτη κρυπτογράφησης διανέμουν ευρέως τους κινδύνους των επενδυτών, επιτρέποντάς τους να επενδύουν σε διαφορετικά κρυπτονομίσματα. Η επένδυση σε ένα ταμείο δείκτη σας εκθέτει σε διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Αντί να ερευνάτε και να αγοράζετε διαφορετικά κρυπτονομίσματα, χρειάζεται μόνο να επιλέξετε ένα αξιόπιστο επενδυτικό κεφάλαιο για μεγαλύτερες δυνατότητες κέρδους.

Ευκολότερη Λήψη Αποφάσεων

Η επένδυση σε ένα ταμείο δείκτη κρυπτογράφησης σάς γλιτώνει από τον κόπο να παλεύετε να προβλέψετε την απόδοση ενός συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης. Αντί να επικεντρώνεστε σε ένα συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η αναζήτηση ενός καλαθιού γεμάτο με διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης συμβάλλει στη μείωση των συναισθηματικών επενδύσεων, καθώς δεν είστε συνδεδεμένοι με ένα συγκεκριμένο κρυπτονομίσματα.

  Τι είναι ο σκληρός δίσκος EAMR και πώς λειτουργεί;

Προβλέψιμες μακροπρόθεσμες αποδόσεις

Σε αντίθεση με μεμονωμένα κρυπτονομίσματα που ενδέχεται να μην εγγυώνται αποδόσεις, οι επενδυτές σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών κρυπτογράφησης μπορούν να είναι σίγουροι για ορισμένες αποδόσεις μακροπρόθεσμα. Το σταθερό εισόδημα που επιφέρει η διαφοροποίηση προστατεύει γρήγορα τους επενδυτές από τυχόν βαθιές απώλειες.

Μειονεκτήματα της επένδυσης σε Index Funds 👎

Μερικά μειονεκτήματα της επένδυσης σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών κρυπτογράφησης περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Μικρότερα κέρδη

Η παρουσία κρυπτογράφησης με κακή απόδοση στο χαρτοφυλάκιό σας θα μπορούσε εύκολα να παρασύρει τις αποδόσεις σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να έχετε καθυστερημένα κέρδη σε σύγκριση με άλλες επιθετικές μορφές επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα.

Λιγότερος έλεγχος

Οι διαχειριστές κεφαλαίων δεικτών κρυπτογράφησης είναι υπεύθυνοι για την επιλογή των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που θεωρούν καλύτερα σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη στιγμή. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε κρυπτονομίσματα στο χαρτοφυλάκιό σας.

Εμπόδιο στην είσοδο

Ενώ ορισμένα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών κρυπτογράφησης δεν θέτουν ελάχιστες απαιτήσεις εισόδου, τα περισσότερα έχουν ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης που θα μπορούσε εύκολα να τρομάξει τους πιθανούς επενδυτές.

Τι είναι τα Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETF);

Ένα ETF blockchain είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο ή προϊόν που βασίζεται σε ένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης. Τα Blockchain ETF ειδικεύονται στην επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης παρόμοια με μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο blockchain ή στις δραστηριότητες συναλλαγών κρυπτογράφησης. Τα Blockchain ETF δεν χρειάζεται να επενδύουν σε εταιρείες που ασχολούνται αυστηρά με κρυπτονομίσματα.

Όταν ως επενδυτής, αγοράζετε σε ένα χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο, αγοράζετε τα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία. Ως αποτέλεσμα, πληροίτε τις προϋποθέσεις για να λάβετε ένα μέρος των κερδών που προέρχεται από την αύξηση του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου σε σχέση με την αξία της επένδυσής σας. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ως επενδυτής σε ένα ETF, δεν κατέχετε το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο όπως θα κάνατε μετοχές. Τα ETF διαπραγματεύονται σε αγορές ETF, παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο αγοράζονται και πωλούνται μετοχές στο χρηματιστήριο.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των ETF του blockchain και των ETF του Bitcoin ή του Ethereum. Ενώ τα ETF blockchain βασίζονται στην αξία της τεχνολογίας blockchain, τα ETF κρυπτογράφησης βασίζονται στην αξία ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, είτε είναι Bitcoin είτε Ethereum.

Ενώ τα ETF Blockchain παρακολουθούν τις μετοχές των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην τεχνολογία, ένα ETF κρυπτογράφησης παρακολουθεί την αξία του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης. Επί του παρόντος, υπάρχει ακριβής ρύθμιση σχετικά με τη νομιμότητα των ETF της αλυσίδας μπλοκ, ενώ τα ETF εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαμάχη με τις ρυθμιστικές αρχές στις περισσότερες δικαιοδοσίες.

Πώς λειτουργεί ένα Crypto ETF;

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ETF που κατέχουν εξ ολοκλήρου το υποκείμενο χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο, τα ETF κρυπτογράφησης διαφέρουν καθώς κατέχουν μετοχές κρυπτονομισμάτων, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που βασίζεται σε κρυπτονομίσματα. Τα Crypto ETF λειτουργούν μιμούμενοι τις κινήσεις των τιμών των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης.

Τα Crypto ETF δεν είναι επί του παρόντος εγκεκριμένα για να διατηρούν πραγματικά κρυπτονομίσματα, καθώς πολλοί ρυθμιστικοί φορείς εξακολουθούν να τα θεωρούν πολύ επικίνδυνα. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να έχουν έναν συνδυασμό μετοχών κρυπτογράφησης, δικαιωμάτων προαίρεσης ή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που εμπλέκονται στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, δεδομένου ότι τα ETF δεν κατέχουν απαραίτητα κρυπτονομίσματα, υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές που οι κινήσεις τους μπορεί να μην αντιστοιχούν στο υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο κρυπτονομισμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ETF θα αντικατοπτρίζουν τα παράγωγα κρυπτογράφησης, όχι τα ίδια τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

Πώς προσδιορίζεται η αξία του Crypto ETF

Η καθαρή αξία ενεργητικού των ETF κρυπτογράφησης προσδιορίζεται με βάση τον υπολογισμό σε πραγματικό χρόνο των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων. Εφόσον η διακύμανση της τιμής του ETF επηρεάζεται από την τιμή του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης, μπορείτε να περιμένετε ότι η τιμή του θα αντικατοπτρίζει την τιμή του περιουσιακού στοιχείου. Όλα τα ETF εξηγούν τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της αποτίμησής τους και, ως εκ τούτου, συνιστάται στους επενδυτές να διαβάσουν προσεκτικά το ενημερωτικό δελτίο όταν σκέφτονται να συμμετάσχουν.

  Πώς να συνδέσετε τα AirPods στο iPhone

Πλεονεκτήματα των Crypto ETF 👍

Υπάρχουν πολλά οφέλη που σχετίζονται με την επένδυση σε κρυπτογραφικά ETF, όπως:

Έκθεση σε κρυπτονομίσματα εκτός χρηματιστηρίων

Πριν από τα ETF, οι ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες ανταλλαγές κρυπτογράφησης ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσε να αλληλεπιδράσει κάποιος με τις επενδύσεις κρυπτογράφησης. Τα Crypto ETF προσφέρουν πλέον την έκθεση για να σχετίζονται με το Bitcoin μακριά από ανταλλαγές.

Χωρίς προβλήματα ασφαλείας

Τα ζητήματα ασφάλειας και αποθήκευσης ήταν καυτά θέματα στη σφαίρα των κρυπτογράφησης, με ιστορίες για απάτες να γίνονται πρωτοσέλιδα. Ωστόσο, με τα ETF, οι επενδυτές δεν χρειάζεται να κρατούν απευθείας το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο, εξαλείφοντας τον κίνδυνο κλοπής. Ως αποτέλεσμα, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε ή χάσετε τη διεύθυνση του κρυπτογραφικού πορτοφολιού σας.

Σαφέστερες φορολογικές επιπτώσεις

Υπάρχει έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τις φορολογικές επιπτώσεις όταν είστε κάτοχος κρυπτονομισμάτων και τα κέρδη που αποκομίζετε κατά τη διαπραγμάτευση τους. Ωστόσο, οι φορολογικοί νόμοι είναι πιο σαφείς όταν ασχολούνται με τα ETF.

Υπάρχουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις σχετικά με τις φορολογικές επιπτώσεις των κρυπτονομισμάτων και τα κέρδη που δημιουργούνται από την εμπορία αυτών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, οι φορολογικοί νόμοι κόβονται και στεγνώνουν, και αυτοί είναι οι νόμοι που θα διέπουν τους φόρους που σχετίζονται με αυτά τα ταμεία.

Μειονεκτήματα στην επένδυση σε κρυπτογραφικά ETF 👎

Όπως όλα τα καλά πράγματα στη ζωή, δεν υπήρξε ποτέ τόσο τέλειο επενδυτικό όχημα στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Τα παρακάτω είναι τα μειονεκτήματα της επένδυσης σε ETF κρυπτογράφησης:

Έλλειψη κανονισμού

Ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων ελέγχονται, τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin δεν είναι. Η έλλειψη ρύθμισης είναι ένα αγκάθι στη σάρκα για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, και αυτό εύκολα εισχωρεί σε οποιαδήποτε σχετική επένδυση, όταν οι επενδυτές πιέζουν το νόμισμα.

Υψηλή κερδοσκοπία

Τα κρυπτονομίσματα και το blockchain είναι σχετικά νέες τεχνολογίες. Ενώ έχουν υποσχεθεί μια αλλαγή στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, υπάρχουν ζητήματα εδώ και εκεί που εξακολουθούν να εργάζονται για να μπορέσουν να απολαύσουν ευρεία υιοθέτηση. Αυτός είναι ο λόγος που η επένδυση σε ETF κρυπτογράφησης εξακολουθεί να είναι πολύ κερδοσκοπική.

Αστάθεια

Τα κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά ασταθή, γεγονός που ισοδυναμεί με υψηλότερα επίπεδα κινδύνου.

Υψηλότερα Τέλη

Ενώ τα επενδυτικά κεφάλαια συγκεντρώνουν γενικά ορισμένες προμήθειες διαχείρισης, τα ETF που βασίζονται σε κρυπτογράφηση χρεώνουν ελαφρώς υψηλότερες προμήθειες από τα κανονικά ETF.

Χωρίς Μερίσματα

Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι εταιρείες και, ως εκ τούτου, δεν μπορείτε να περιμένετε ότι τα μερίσματα αποτελούν μέρος της απόδοσης της επένδυσής σας.

Έλλειψη διαφοροποίησης

Τα κρυπτογραφικά ETF αφορούν αποκλειστικά τα συγκεκριμένα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ETF, όπου μπορείτε να επενδύσετε σε ένα ευρύ φάσμα τίτλων ή σε έναν ολόκληρο δείκτη αγοράς, εάν επιλέξετε ένα Bitcoin ETF, δεν μπορείτε να διαφοροποιήσετε άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

Πρέπει να επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια και ETF με δείκτη κρυπτογράφησης;

Όταν επενδύετε σε κεφάλαια δεικτών κρυπτογράφησης ή ETF, δεν μπορείτε να βρείτε μια απάντηση που να ταιριάζει σε όλους. Παρόλο που υπάρχει σημαντική δυνατότητα κέρδους από επενδύσεις που σχετίζονται με κρυπτογράφηση, υπάρχει επίσης ένας κίνδυνος λόγω της ασταθούς φύσης των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης. Ωστόσο, όσον αφορά τις επενδύσεις, είστε ένας καλός υποψήφιος εάν είστε νέος ή αρκετά δυνατός για να ανεχτείτε τυχόν κινδύνους που σχετίζονται με επενδύσεις που σχετίζονται με κρυπτογράφηση.

Το κεφάλαιο του κύριου δείκτη κρυπτογράφησης ή ο επενδυτής του ETF δεν ενδιαφέρεται για την έκθεση σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης χωρίς απαραίτητα να κατέχει τα περιουσιακά στοιχεία στο χαρτοφυλάκιό του. Δεδομένου ότι τα κεφάλαια δεικτών κρυπτογράφησης και τα ETF μόλις αρχίζουν να βγαίνουν στην αγορά, πολλοί λάτρεις της κρυπτογράφησης που πιστεύουν ότι είναι τα μελλοντικά χρήματα είναι στην ευχάριστη θέση να προσθέσουν ένα ακόμη φτερό στα καπάκια τους.

Δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να πει τι επιφυλάσσει το μέλλον, η ιστορία δείχνει ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες κέρδους για όσους επενδύουν στις πρώτες μέρες. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών κρυπτογράφησης ή ETF, κάντε την έρευνά σας, αποκτήστε γνώσεις σχετικά με τα κρυπτογράφηση και υπολογίστε τους πιθανούς κινδύνους. Το πιο σημαντικό, περιορίστε την επένδυσή σας σε ποσά που αισθάνεστε άνετα να χάσετε εάν τα πράγματα πάνε νότια.