Πώς να συνδέσετε τα AirPods στο iPhone

Τα AirPods μπορεί να μην είναι τα καλύτερα πραγματικά ασύρματα ακουστικά στον κλάδο, αλλά έχουν αφήσει ένα τεράστιο πολιτιστικό σημάδι σε όλους μας. Με πολλούς τρόπους, διέδωσαν την ιδέα TWS και υπάρχουν πολλά TWS όπως τα AirPods και τα AirPods Pro εκεί έξω. Επιπλέον, η απρόσκοπτη ενσωμάτωσή τους στο οικοσύστημα της Apple (με την ευγενική προσφορά του προσαρμοσμένου τσιπ H1/W1) είναι κάτι που οι περισσότεροι αντίπαλοι εξακολουθούν να προσπαθούν να το κάνουν σωστά. Έτσι, εάν αγοράσατε πρόσφατα ένα νέο ζευγάρι AirPods ή AirPods Pro ή εάν επαναφέρατε πρόσφατα τα AirPods σας, δείτε πώς να συνδέσετε τα AirPods στο iPhone.

Πώς να αντιστοιχίσετε τα AirPods με το iPhone (2022)

Η σύνδεση των AirPods σας σε ένα iPhone είναι πολύ εύκολη. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που τα ακουστικά μπορεί απλώς να μην συνδέονται ό,τι κι αν γίνει. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε να αντιστοιχίσετε τα AirPods με το iPhone σας, καθώς και πώς να διορθώσετε κοινά προβλήματα συνδεσιμότητας με τα AirPods σε περίπτωση που δεν πραγματοποιούν σωστή σύζευξη.

Όπως πάντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να μεταβείτε σε οποιαδήποτε ενότητα για την οποία θέλετε να διαβάσετε.

Πώς να συνδέσετε τα AirPods στο iPhone

1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις -> Bluetooth και μετά ενεργοποιήστε την. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην αρχική οθόνη.

  Πώς να απενεργοποιήσετε ή να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις Xbox One

2. Στη συνέχεια, κάντε ένα από τα παρακάτω:

AirPods Max: Πατήστε το κουμπί ελέγχου θορύβου που βρίσκεται στα δεξιά ακουστικά και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το AirPods Max δίπλα στο iPhone σας.

AirPods Pro, AirPods 1ης, 2ης και 3ης γενιάς: Βεβαιωθείτε ότι τα AirPods σας βρίσκονται στη θήκη φόρτισης. Μετά από αυτό, ανοίξτε τη θήκη φόρτισης και κρατήστε τη στη συσκευή σας iOS.

3. Τώρα, μια κινούμενη εικόνα εγκατάστασης θα εμφανιστεί στο iPhone. Πατήστε Σύνδεση.

Ευγένεια εικόνας: Apple

4. Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε AirPods 2, 3 ή AirPods Pro και έχετε ήδη ρυθμίσει το Hey Siri στο iPhone σας, το Hey Siri θα ρυθμιστεί αυτόματα στα AirPods σας. Ωστόσο, εάν δεν έχετε ακόμη το ρυθμίσετε, θα σας ζητηθεί να το κάνετε τώρα.

5. Στο τέλος, φροντίστε να πατήσετε Τέλος για να τελειώσετε.

Σημείωση: Εάν είστε συνδεδεμένοι στο iCloud, τα AirPods σας θα ρυθμιστούν αυτόματα με όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές σας συνδεδεμένες με τον ίδιο λογαριασμό iCloud.

Το καλό με τα AirPods για άτομα που διαθέτουν πολλές συσκευές Apple είναι ότι πραγματοποιούν αυτόματη σύζευξη με κάθε συσκευή με τον λογαριασμό σας iCloud. Ωστόσο, μπορείτε εξίσου εύκολα να συνδέσετε τα AirPods με Chromebook, αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το Chrome OS.

Δεν μπορείτε να συνδέσετε τα AirPods σας στο iPhone σας; Δοκιμάστε αυτές τις διορθώσεις

Παρόλο που τα AirPods έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται απρόσκοπτα με το iPhone, κατά καιρούς, η σύζευξη μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα. Αλλά μην ενοχλείτε, εάν δεν μπορείτε να αντιστοιχίσετε τα AirPods σας με το iPhone σας, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλύσετε τα προβλήματα.

1. Απενεργοποιήστε/Ενεργοποιήστε το Bluetooth

Η απενεργοποίηση/ενεργοποίηση του Bluetooth μπορεί συχνά να σας επιτρέψει να διορθώσετε το πρόβλημα σύζευξης. Λοιπόν, δοκιμάστε το πρώτα.

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας -> Bluetooth και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την εναλλαγή. Τώρα, περιμένετε λίγο και μετά ενεργοποιήστε το Bluetooth.
  • Στη συνέχεια, τοποθετήστε και τα δύο AirPods στη θήκη φόρτισης και βεβαιωθείτε ότι φορτίζονται. Μετά από αυτό, κρατήστε τη θήκη φόρτισης, με τα ακουστικά σας μέσα και το καπάκι ανοιχτό, δίπλα στη συσκευή σας iOS.
  • Όταν εμφανιστεί το κινούμενο σχέδιο εγκατάστασης, ακολουθήστε τις οδηγίες για να ρυθμίσετε τα AirPods σας.
  Πώς να μετακινήσετε καρτέλες Safari μεταξύ iPhone, iPad και Mac

2. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδέσετε τα AirPods στο iPhone σας, επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

Επανεκκινήστε το iPhone με Face ID: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί έντασης ήχου και το πλευρικό κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το ρυθμιστικό απενεργοποίησης. Στη συνέχεια, σύρετε το ρυθμιστικό για να τερματίσετε τη λειτουργία της συσκευής σας. Μετά από αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή.

Επανεκκινήστε το iPhone με Touch ID: Πατήστε το πλευρικό/επάνω κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το ρυθμιστικό απενεργοποίησης. Στη συνέχεια, σύρετε το ρυθμιστικό για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας. Στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας iOS.

Μετά την επανεκκίνηση του iPhone σας, δοκιμάστε να αντιστοιχίσετε ξανά τα AirPods με το iPhone.

3. Επαναφέρετε τα AirPods σας

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδέσετε τα AirPods, επαναφέρετε τα.

1. Με ανοιχτό το καπάκι των AirPods σας, κρατήστε πατημένο το κουμπί ρύθμισης στο πίσω μέρος της θήκης για περίπου 15 δευτερόλεπτα, έως ότου η λυχνία κατάστασης να αναβοσβήσει πορτοκαλί και μετά λευκό.

Για να επαναφέρετε το AirPods Max, κρατήστε πατημένο το κουμπί ελέγχου θορύβου και το Digital Crown για 15 δευτερόλεπτα μέχρι η λυχνία LED να αναβοσβήσει πορτοκαλί και μετά λευκό.

  Ο πλήρης οδηγός για το πώς λειτουργούν τα Torrents

Ευγένεια εικόνας: Apple

2. Τώρα, τοποθετήστε τα AirPods σας κοντά στο iPhone σας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ρυθμίσετε τα AirPods.

Πώς να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις AirPods στο iPhone σας

Αφού τα AirPods σας συνδεθούν στο iPhone σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των AirPods σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα των AirPods σας, να τροποποιήσετε την ενέργεια πατήστε και κρατήστε πατημένο, να αλλάξετε την ενέργεια με διπλό πάτημα (1η και 2η γενιά), να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την αυτόματη ανίχνευση αυτιού, να ρυθμίσετε το μικρόφωνο στα αριστερά, δεξιά ή αυτόματα , κι αλλα.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας -> Bluetooth και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Περισσότερες πληροφορίες “i” δίπλα στα AirPods σας.

2. Τώρα, προσαρμόστε κάθε ρύθμιση ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ανακοίνωση ειδοποιήσεων με το Siri στα AirPods

Το Siri μπορεί να ανακοινώνει εισερχόμενες ειδοποιήσεις από συμβατές εφαρμογές, όπως Υπενθυμίσεις και Μηνύματα σε AirPods (AirPods Max και AirPods 2 ή νεότερη έκδοση), ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα τις ειδοποιήσεις.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας -> Ειδοποιήσεις.

2. Τώρα, πατήστε Ανακοίνωση Ειδοποιήσεων και μετά ενεργοποιήστε την εναλλαγή.

Σημείωση:

  • Εάν μια υποστηριζόμενη εφαρμογή ταξινομήσει μια ειδοποίηση ως ευαίσθητη στο χρόνο ή ως άμεσο μήνυμα, το Siri αναπαράγει έναν ήχο και στη συνέχεια ανακοινώνει αυτόματα πότε τα ακουστικά/ακουστικά σας είναι συνδεδεμένα στο iPhone σας.
  • Μπορείτε να προσαρμόσετε ποιες ειδοποιήσεις διαβάζει το Siri. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις -> Ειδοποιήσεις -> Ανακοίνωση ειδοποιήσεων -> Μηνύματα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Χρονοδιάκριτα και Άμεσα μηνύματα ή Όλα τα μηνύματα.
  • Επιπλέον, το iOS σάς επιτρέπει επίσης να προσθέσετε το “Announce Notifications” στο κέντρο ελέγχου, ώστε να μπορείτε να το απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε γρήγορα.

Εύκολοι τρόποι για να συνδέσετε τα AirPods στη συσκευή σας iOS

Λοιπόν, έτσι μπορείτε να συνδέσετε τα AirPods στο iPhone σας (ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή iOS/iPadOS). Η Apple έχει κάνει τη διαδικασία σύζευξης των AirPods πολύ απρόσκοπτη και διασκεδαστική, έως ότου τελικά κάτι πάει στραβά. Εκεί είναι χρήσιμα τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που αναφέραμε. Λοιπόν, αγοράσατε πρόσφατα και συνδυάσατε νέα AirPods; Ποια είναι η γνώμη σας για τα ακουστικά; Ενημερώστε μας στα σχόλια.