Καλύτερη εναλλακτική λύση στο Google Translate;

Η Google παρέχει τόσες πολλές λύσεις που μερικές φορές ξεχνάμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές.

Για παράδειγμα, το DeepL είναι μια φανταστική εναλλακτική του Google Translate και είναι γνωστό για την ακρίβειά του. Μπορεί να μεταφράσει κείμενο και αρχεία σε 28 διαφορετικές γλώσσες και διαθέτει ένα σωρό πολύ δροσερά χαρακτηριστικά.

Αν και μπορεί να είστε ήδη συνηθισμένοι στη Μετάφραση Google, αξίζει να δοκιμάσετε το DeepL για να δείτε αν σας κάνει καλύτερα, επειδή βλέπω μια πιθανότητα.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε αυτό το φανταστικό εργαλείο και πώς συγκρίνεται με το θρυλικό Google Translate.

Η έρευνα πίσω από το DeepL

Όλα ξεκίνησαν το 2017 όταν το DeepL κυκλοφόρησε στον κόσμο. Η εταιρεία από τότε έρχεται με μια νέα γενιά νευρωνικών δικτύων.

Με τη βοήθεια ενός νέου νευρωνικού δικτύου, τα δίκτυα DeepL μπορούν να κατανοήσουν το ακριβές νόημα των λέξεων που βάζουν οι χρήστες σε αυτό και να τις μεταφράσουν στην προτιμώμενη γλώσσα με πολύ εξαιρετικό τρόπο.

Αυτό το λογισμικό όχι μόνο ανταγωνίζεται τα κορυφαία μεταφραστικά εργαλεία στον κόσμο, αλλά και συνεχίζει να εξελίσσεται ως μέρος της διαδικασίας ανάπτυξής του. Για παράδειγμα, τον τελευταίο καιρό, το εργαλείο ανέπτυξε την ικανότητα να ξεπερνά την πρόκληση της επαγγελματικής ορολογίας της συγκεκριμένης βιομηχανίας με απόλυτη επιτυχία.

Το DeepL αναμένεται να βελτιωθεί μόνο με την πάροδο του χρόνου, επειδή οι δημιουργοί προσπαθούν να το κάνουν μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες αυτόματης μετάφρασης.

Χαρακτηριστικά του DeepL

Το DeepL είναι γεμάτο με πλήθος εξαιρετικών χαρακτηριστικών που θα κάνουν τη μετάφραση εύκολη για εσάς και θα κάνουν πολλά περισσότερα από αυτό. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Άμεσες εναλλακτικές

Κατά τη μετάφραση, ενδέχεται να σας παραδοθούν αποτελέσματα που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ώστε να μπορείτε απλώς να κάνετε κλικ σε αυτές και να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές εναλλακτικές για να τις αντικαταστήσετε αμέσως. Ολόκληρο το περιβάλλον κείμενο θα προσαρμοστεί αυτόματα μετά από αυτό.

Μεταφράστε διαφορετικούς τύπους αρχείων μαζί

Το DeepL υποστηρίζει μια ποικιλία αρχείων για εισαγωγή, ώστε να μπορείτε απλώς να τα ανεβάσετε και να ζητήσετε από το εργαλείο να μεταφράσει ολόκληρη τη συλλογή αρχείων μαζί. Σας επιτρέπει να μεταφράζετε μεγάλα αρχεία (έως 10 MB) με ευκολία.

  8 Καλύτερη διαχείριση φιλοξενίας Redis για τις εφαρμογές σας

Επιλέξτε τον τόνο της επιλογής σας

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μπορείτε να επιλέξετε τι είδους τόνο θα θέλατε να έχει το αποτέλεσμα. Είτε επιλέξετε επίσημη είτε ανεπίσημη, θα ενημερώσει αυτόματα τις αντωνυμίες και τις σχετικές λέξεις στο αποτέλεσμα. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε πολλές γλώσσες, όπως γερμανικά, ρωσικά, πολωνικά και ολλανδικά.

Άμεση αναζήτηση ορισμού

Διαθέτει ένα ενσωματωμένο λεξικό μέσα στο εργαλείο, ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε αμέσως τη σημασία ορισμένων λέξεων χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από τη σελίδα. Εκτός από έννοιες δίνει και συνώνυμα και συγγενικές λέξεις.

Ενσωματώστε το εργαλείο σας CAT

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη ένα εργαλείο μετάφρασης με τη βοήθεια υπολογιστή (CAT), μπορείτε να ενσωματώσετε το DeepL για να προ-μεταφράζει τα αρχεία σας αυτόματα και να επεκτείνει τη λειτουργικότητα ακόμη περισσότερο. Εργαλεία όπως το memoQ και το Trados Studio ενσωματώνονται άψογα με το DeepL.

Ιδιαίτερα ασφαλή δεδομένα

Όταν χρησιμοποιείτε το DeepL, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χειραγώγηση των δεδομένων σας, επειδή χρειάζονται πολλά πρωτόκολλα ασφαλείας 🔒 υπόψη για να διατηρούνται πάντα ασφαλή και ασφαλή τα δεδομένα σας. Ακολουθούν μερικά μόνο μέτρα που λαμβάνει για την ασφάλεια:

  • Κρυπτογράφηση δεδομένων με TLS
  • Κατάλληλη αποθήκευση δεδομένων των κειμένων και των αρχείων σας
  • Κέντρα δεδομένων στη Φινλανδία που διαθέτουν πιστοποιημένο χειριστή
  • 99,92% χρόνο λειτουργίας + μηχανισμός αυτόματης ανακατεύθυνσης
  • Συμμόρφωση GDPR

Επιπλέον, είναι επίσης πιστοποιημένα κατά ISO 27001 και εκτελούν τακτικές δοκιμές διείσδυσης για να είναι πάντα στην πιο ασφαλή πλευρά. Όλες αυτές οι πρακτικές ασφαλείας διασφαλίζουν ότι μπορείτε να χαλαρώσετε και να εμπιστευτείτε πλήρως την DeepL.

Τιμολόγηση της DeepL

Για αρχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση του DeepL ή να μπείτε στη δωρεάν δοκιμή του για να έχετε μια καλή ιδέα για το τι είναι ικανό το εργαλείο.

Οι εκδόσεις Pro είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προσέξετε εάν μεταφράζετε συνεχώς, επειδή προσφέρει πολύ περισσότερα από τη δωρεάν έκδοση. Χρησιμοποιείται και το εμπιστεύονται περισσότεροι από 350.000 επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.

Δωρεάν σχέδιο

Χωρίς κόστος, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο για μια ζωή με λίγους περιορισμούς. Δείτε τι λαμβάνετε σε αυτό το σχέδιο:

  • Μετάφραση κειμένου με περιορισμένους χαρακτήρες και όγκο
  • Μετάφραση ολόκληρων αρχείων με περιορισμένους χαρακτήρες και επεξεργασία μεγέθους αρχείου έως 5 MB
  • 1 γλωσσάρι με μόνο 10 λήμματα

Σχέδιο εκκίνησης

Το πρόγραμμα εισαγωγικού επιπέδου τους, που ονομάζεται πρόγραμμα “Starter”, κοστίζει 6,99 $/χρήστη/μήνα όταν χρεώνεται ετησίως. Σου δίνει:

  • Μέγιστη ασφάλεια δεδομένων
  • Απεριόριστη μετάφραση κειμένου
  • Μετάφραση 5 αρχείων/μήνα μεγέθους έως 10 MB
  • Επιλογές επίσημων/ανεπίσημων τόνων
  • 1 γλωσσάρι με 5.000 λήμματα
  • Διαχείριση ομάδας για 2 ή περισσότερους χρήστες
  Τι είναι το DHCP και πώς λειτουργεί το πρωτόκολλο διαμόρφωσης δυναμικού κεντρικού υπολογιστή

Προηγμένο σχέδιο

Το επόμενο ονομάζεται “Σύνθετο” πρόγραμμα, το οποίο κοστίζει 22,99 $/χρήστη/μήνα όταν χρεώνεται ετησίως. Σου δίνει:

  • Μέγιστη ασφάλεια δεδομένων
  • Απεριόριστη μετάφραση κειμένου
  • Μετάφραση 20 αρχείων/μήνα με μέγεθος έως 10 MB
  • Επιλογές επίσημων/ανεπίσημων τόνων
  • 2.000 γλωσσάρια με 5.000 λήμματα
  • Διαχείριση ομάδας για 2 ή περισσότερους χρήστες
  • Ενσωμάτωση απλής σύνδεσης (SSO) για 35 ή περισσότερους χρήστες
  • Μπορεί να ενσωματωθεί με εργαλεία CAT

Απόλυτο σχέδιο

Το τελευταίο είναι το πρόγραμμα “Ultimate”, το οποίο κοστίζει 45,99 $/χρήστη/μήνα όταν χρεώνεται ετησίως. Σου δίνει:

  • Μέγιστη ασφάλεια δεδομένων
  • Απεριόριστη μετάφραση κειμένου
  • Μετάφραση 100 αρχείων/μήνα με μέγεθος έως 10 MB
  • Επιλογές επίσημων/ανεπίσημων τόνων
  • 2.000 γλωσσάρια με 5.000 λήμματα
  • Διαχείριση ομάδας για 2 ή περισσότερους χρήστες
  • Ενσωμάτωση απλής σύνδεσης (SSO) για 35 ή περισσότερους χρήστες
  • Μπορεί να ενσωματωθεί με εργαλεία CAT

Μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας. Το πρόγραμμα “Σύνθετο” είναι γνωστό ότι είναι το πιο προτεινόμενο, επομένως ίσως θελήσετε να το ελέγξετε.

Λάβετε υπόψη ότι οι εκδόσεις Pro δεν είναι διαθέσιμες για κάθε χώρα. Στην πραγματικότητα, η λίστα είναι πολύ επιλεκτική, οπότε θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό εάν τυχαίνει να μένετε σε μία από αυτές τις χώρες που είναι διαθέσιμη. Ακολουθεί μια λίστα με τις χώρες για τις οποίες είναι διαθέσιμη:

Μπορεί επίσης να θέλετε να ελέγξετε τις δωρεάν εφαρμογές τους για επιτραπέζιους υπολογιστές, κινητά και επέκταση Chrome.

DeepL εναντίον Google Translate

Τώρα, τα πράγματα γίνονται συναρπαστικά καθώς φτάνουμε στο σημείο όπου γνωρίζουμε πώς τα DeepL και το Google Translate αντιστέκονται το ένα στο άλλο. Για ένα εργαλείο που παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό, η DeepL έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ακόμη και να συγκριθεί με έναν γίγαντα όπως το Google Translate.

Δεδομένου ότι και τα δύο εργαλεία κατασκευάζονται για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή τη μετάφραση κειμένου, μπορούμε να πούμε ότι η μόνη τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο είναι η γλώσσα δεδομένων στην οποία εκπαιδεύεται το καθένα από αυτά.

Το DeepL προμηθεύεται κυρίως τις μεταφράσεις τους με τη βοήθεια του σώματος του Linguee. Από την άλλη πλευρά, το Google Translate χρησιμοποιεί πολλαπλούς ψηφιακούς πόρους, αλλά η κύρια πηγή του είναι το Europarl corpus.

Ενώ και οι δύο έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, το DeepL είναι γνωστό ότι αποδίδει καλύτερα και παρέχει πιο ακριβείς μεταφράσεις ευρωπαϊκών γλωσσών.

  Παίξτε παιχνίδια 3DS σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας τον εξομοιωτή Citra 3DS

Επίσης, το DeepL παρέχει περισσότερες «επιπλέον δυνατότητες» που δεν παρέχει αυτή τη στιγμή το Google Translate. Για παράδειγμα, το DeepL σας δίνει ένα γλωσσάρι που βασικά σας επιτρέπει να επιλέξετε πώς θέλετε το εργαλείο να μεταφράζει ορισμένες λέξεις/προτάσεις/φράσεις.

Υπήρχαν φορές που το εργαλείο θα μεταφράζει εσφαλμένα ένα συγκεκριμένο κείμενο επανειλημμένα, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γλωσσάρι για να επιτρέψετε στο εργαλείο να το διορθώσει για ολόκληρο το κείμενο αντί να το διορθώσει με μη αυτόματο τρόπο παντού.

Υπάρχει επίσης μια δυνατότητα επιλογής της τυπικότητας της γλώσσας εξόδου, ειδικά μιας γλώσσας όπου υπάρχουν αποχρώσεις, ώστε να παίρνει σωστά τις λέξεις χωρίς να ακούγεται πολύ ξένο.

Έτσι, μπορείτε να πείτε ότι η DeepL είναι εξαιρετική στο να παρέχει αυτές τις πρόσθετες λειτουργίες που μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για εσάς.

Ένας από τους τομείς στους οποίους το Google Translate έχει πραγματικά το πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι σας παρέχει μια μεγάλη ποικιλία και συμβατότητα. Επιτρέπει τη μετάφραση σε 109 γλώσσες, ενώ το DeepL επιτρέπει μόνο 28. Επίσης, το Google Translate είναι διαθέσιμο παγκοσμίως και όχι μόνο σε ορισμένα μέρη του, σε σύγκριση με την Pro έκδοση του DeepL που περιορίζεται σε συγκεκριμένες χώρες.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι το DeepL είναι εξαιρετικά ακριβές σε όλες τις γλώσσες που υποστηρίζει. Ταυτόχρονα, το Google Translate μπορεί μερικές φορές να αναστατώσει το αποτέλεσμα εξόδου σε γλώσσες όπως τα Σομαλικά λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας δεδομένων.

Για να δώσω μερικά ακόμη αυθεντικά σημεία στο Google Translate, θα ήθελα να αναφέρω έναν άλλο τομέα που υπερέχει έναντι του DeepL, και αυτό είναι το γεγονός ότι υποστηρίζει μετάφραση εικόνων για 27 γλώσσες.

Διαβάστε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Lens σε iPhone ή iPad

Νομίζω ότι αυτό είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχετε, ειδικά αν βρίσκεστε σε μια ξένη χώρα και δεν καταλαβαίνετε την πινακίδα ή το κείμενο που είναι γραμμένο στις ετικέτες των παντοπωλείων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στρέψετε την κάμερα στο αντικείμενο και να αφήσετε τη Μετάφραση Google να κάνει τη δουλειά.

συμπέρασμα

Τόσο το DeepL όσο και το Google Translate έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, και μερικές φορές εξαρτάται επίσης από ένα άτομο τι πραγματικά χρειάζεται από έναν μηχανικό μεταφραστή. Το Google Translate είναι αρκετό για μερικούς ανθρώπους, ενώ άλλοι που θέλουν να έχουν πρόσθετες λειτουργίες θα προτιμούσαν το DeepL.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι, με βάση διάφορες έρευνες και κριτικές, το DeepL έχει αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ αξιόλογη εναλλακτική λύση στο Google Translate και είναι γνωστό ότι παρέχει πιο ακριβή αποτελέσματα. ✔️

Στη συνέχεια, ίσως θελήσετε επίσης να ελέγξετε αυτές τις μεταφραστικές υπηρεσίες.