Η λειτουργία tablet των Windows 10 μπορεί να αντικατασταθεί από την επιφάνεια εργασίας

Η Microsoft λανσάρει τώρα «μια νέα εμπειρία tablet» για μετατρέψιμους υπολογιστές. Αυτή είναι μια έκδοση beta, αλλά φαίνεται ότι η λειτουργία Tablet τύπου Windows 8 αντικαθίσταται από ένα περιβάλλον επιφάνειας εργασίας πιο φιλικό στην αφή.

Ενημέρωση: Η Microsoft διευκρίνισε ότι η λειτουργία Tablet εξακολουθεί να υπάρχει. Αλλά όπως Engadget Σημειώσεις, τα Windows 10 δεν θα μεταβαίνουν πλέον αυτόματα σε λειτουργία tablet όταν αφαιρείτε το πληκτρολόγιο μιας συσκευής ή το μετατρέπετε σε tablet. Τα Windows θα ενεργοποιήσουν αυτόματα αυτήν τη νέα “εμπειρία tablet” στην επιφάνεια εργασίας και θα πρέπει να ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο τη λειτουργία Tablet, αν το θέλετε. Η νέα εμπειρία είναι ένα είδος ενδιάμεσης λειτουργίας για μετατρέψιμες συσκευές 2 σε 1. Η ισχυρή επιφάνεια εργασίας των Windows γίνεται πιο εύχρηστη σε μια οθόνη αφής.

  (ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ) Το αριθμητικό πληκτρολόγιο δεν λειτουργεί στα Windows 10

Η λειτουργία tablet σε υπολογιστές με Windows 10 σήμερα είναι μια εμπειρία πλήρους οθόνης. Όταν μεταβαίνετε σε λειτουργία tablet—είτε με μη αυτόματο τρόπο κάνοντας κλικ στο πλακίδιο στο Κέντρο ενεργειών είτε αυτόματα μετατρέποντας τον υπολογιστή σας σε φορητό υπολογιστή—οι εφαρμογές σας γίνονται σε πλήρη οθόνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές δίπλα-δίπλα, αλλά δεν μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε εφαρμογές με παράθυρο ή να αλληλεπιδράτε με την επιφάνεια εργασίας.

Το μενού “Έναρξη” αντικαθίσταται επίσης από μια οθόνη έναρξης σε στυλ Windows 8 πλήρους οθόνης. Τα εικονίδια της γραμμής εργασιών εξαφανίζονται και πρέπει να χρησιμοποιήσετε την Προβολή εργασιών για να μετακινηθείτε μεταξύ των ανοιχτών παραθύρων. Ακόμη και τα εικονίδια της περιοχής ειδοποιήσεων στη γραμμή εργασιών εξαφανίζονται.

Στην τελευταία έκδοση beta, η οποία αποτελεί μέρος του Insider κατασκευή 18970 για την ενημέρωση 20H1 των Windows 10, η οποία αναμένεται να είναι σταθερή το πρώτο εξάμηνο του 2020, η Microsoft λέει ότι τα αλλάζει όλα αυτά.

  Πώς να παίξετε αρχεία OGG στα Windows 10

Η Microsoft λέει ότι τα άτομα που ενεργοποιούν τη λειτουργία Tablet θα «παραμείνουν στη γνώριμη εμπειρία επιφάνειας εργασίας χωρίς διακοπή». Αντί για έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο χρήσης των Windows, η επιφάνεια εργασίας γίνεται λίγο πιο φιλική στην αφή. Για να γίνει πιο εύκολη η χρήση της επιφάνειας εργασίας με την αφή, τα εικονίδια της γραμμής εργασιών απομακρύνονται περισσότερο, το πλαίσιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών γίνεται κουμπί και η Εξερεύνηση αρχείων μεταβαίνει σε μια διάταξη πιο βελτιστοποιημένη για την αφή. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αφής στο Microsoft Office.

Το πληκτρολόγιο αφής θα εμφανιστεί αυτόματα όταν πατήσετε ένα πεδίο κειμένου, καθιστώντας το γρήγορο και εύκολο να πληκτρολογήσετε με την οθόνη αφής.

Η Microsoft λέει ότι αυτό είναι μόνο για μετατρέψιμους υπολογιστές 2 σε 1, επομένως τα tablet Windows 10 που δεν μπορούν να μετατραπούν σε υπολογιστές ενδέχεται να εξακολουθούν να έχουν την παλιά διεπαφή αφής τύπου Windows 8. Μπορεί επίσης να αλλάξει καθώς η Microsoft λαμβάνει σχόλια και πειραματίζεται με αυτήν τη νέα λειτουργία.

  Πώς να μεταβείτε σε Mini View στην εφαρμογή Movies & TV στα Windows 10

Εάν όλα πάνε καλά, αυτή η νέα λειτουργία Tablet θα γυαλιστεί και θα κυκλοφορήσει με τα Windows 10 20H1 κάποια στιγμή γύρω στον Απρίλιο του 2020.

Αυτή η τελευταία έκδοση διαθέτει επίσης τη νέα δυνατότητα λήψης Cloud για την επαναφορά του υπολογιστή σας. Τα Windows 10 μπορούν πλέον να κάνουν αυτόματα λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης των Windows 10 από τη Microsoft και να την εγκαταστήσουν ως μέρος της διαδικασίας επαναφοράς, εξοικονομώντας χρόνο λήψης αργότερα.