Καταργήστε ένα προτεινόμενο κανάλι από το YouTube


Το YouTube είναι ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους αναβλητικότητας. Δεν μπορώ καν να μετρήσω πόσες φορές έχω δει τη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του Sainsbury του 2014 και πολλές φορές την είδα ως διαφήμιση που σημαίνει ότι ακολουθήθηκε από ένα βίντεο που παρακολούθησα μετά. Καλές στιγμές. Τώρα, επειδή βλέπω τόσα πολλά βίντεο και δεν έχω φίλτρο για το τι θα κάνω κλικ, το YouTube αρχίζει να σκέφτεται ότι με ενδιαφέρουν τα πιο περίεργα πράγματα. Είναι ένας αλγόριθμος, οπότε δεν μπορώ να περιμένω να καταλάβει ότι οι συνήθειες προβολής μου είναι απλώς ένας μέσος άνθρωπος τεμπέλης, αλλά γίνεται πρόβλημα όταν η αρχική μου σελίδα γεμίζει με προτεινόμενα κανάλια που δεν με ενδιαφέρουν. Αυτές οι προτάσεις δεν είναι όλες κακές και έχω βρει μερικά καλά κανάλια με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι επαναλαμβανόμενα, οδυνηρά επαναλαμβανόμενα και όταν κάποιος δεν με ενδιαφέρει, είναι απλώς spam. Επιπλέον, οι νέες προτάσεις δεν θα εμφανιστούν, εκτός και αν αυτές οι παλιές εξαφανιστούν. Δείτε πώς μπορείτε να πείτε στο YouTube να σταματήσει να σας δείχνει ένα συγκεκριμένο είδος βίντεο ή να αφαιρέσει εντελώς ένα κανάλι από τα προτεινόμενα. Αυτό δεν απαιτεί επέκταση ή πρόσθετο, επομένως θα λειτουργεί σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πρόγραμμα περιήγησης.

  Παρακολουθήστε ένα βίντεο YouTube με περιορισμούς ηλικίας χωρίς σύνδεση, τροποποιώντας τη διεύθυνση URL

Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι. Εάν χρησιμοποιείτε το YouTube χωρίς να συνδεθείτε, θα συνεχίσει να μαθαίνει για τις συνήθειες προβολής σας με βάση το ιστορικό περιήγησης και τα cookie που είναι αποθηκευμένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Δυστυχώς, η διδασκαλία του YouTube σχετικά με τις προτιμήσεις σας είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματική όταν δεν είστε συνδεδεμένοι. Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να επισημάνετε βίντεο που δεν σας ενδιαφέρουν. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από την κάτω δεξιά γωνία της μικρογραφίας ενός βίντεο και θα εμφανιστεί ένα κουμπί. Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε την επιλογή «Δεν ενδιαφέρομαι». Το συγκεκριμένο βίντεο θα σταματήσει τελικά να εμφανίζεται στις προτάσεις. Δεν είχαμε μεγάλη επιτυχία με αυτό και το YouTube αποδείχθηκε αρκετά πεισματάρικο.

  Μοιραστείτε συνδέσμους τραγουδιών και δώστε στους χρήστες την επιλογή να ακούσουν στο YouTube, το iTunes, το Spotify, τη Μουσική Google Play ή το Deezer

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο αποτελεσματική και εφαρμόζεται σε ολόκληρα κανάλια όταν είστε συνδεδεμένοι. Και είναι απόλυτη. Συνδεθείτε και μεταβείτε στην αρχική σας σελίδα. Αντί να τοποθετείτε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από ένα βίντεο (αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης σε περίπτωση που θέλετε να σταματήσετε την εμφάνιση ενός βίντεο) κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα στο κουμπί εγγραφής και στον αριθμό των συνδρομητών για αυτό το κανάλι και επιλέξτε “Δεν ενδιαφέρομαι” επιλογή. Το κανάλι δεν θα εμφανίζεται πλέον στην αρχική σας σελίδα και αντ’ αυτού, το YouTube θα προτείνει κάτι νέο για εσάς.

Το YouTube θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ιστορικό αναζήτησής σας για να μετρήσει τα ενδιαφέροντά σας, επομένως εάν ένα συγκεκριμένο βίντεο (ή βίντεο) καταλήγει σε προτάσεις που δεν σας αρέσουν, η καλύτερη λύση είναι να αφαιρέσετε αυτά τα βίντεο από το ιστορικό σας. Αυτό δεν είναι το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας, αλλά το ιστορικό προβολής σας στο YouTube. Για να καταργήσετε τα βίντεο, κάντε κλικ στο Ιστορικό στο δεξιό πλαίσιο και μεταβείτε στο βίντεο που πιστεύετε ότι επηρεάζει τις προτάσεις. Τοποθετήστε το ποντίκι στην επάνω δεξιά γωνία του βίντεο και επιλέξτε “Κατάργηση από το ιστορικό παρακολούθησης” και τελειώσατε. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για την αποφυγή spoiler ταινιών ή/και παιχνιδιών.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το YouTube Mini Player

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια νέα αρχή διαγράφοντας ολόκληρο το ιστορικό σας, αλλά αυτό είναι ένα πολύ ακραίο μέτρο. Αυτό δεν ισχύει για προτεινόμενα βίντεο που εμφανίζονται στο πλάι όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο.