Τρόπος σύνδεσης με μια άλλη διαφάνεια στην ίδια παρουσίαση του PowerPoint

Εάν γνωρίζετε ότι θα αναφέρεστε στο περιεχόμενο μιας διαφάνειας που είχατε προηγουμένως προβληθεί κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της παρουσίασής σας, ίσως είναι χρήσιμο να εισαγάγετε έναν σύνδεσμο που να δείχνει πίσω σε αυτήν τη διαφάνεια για γρήγορη πρόσβαση. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε.

Σύνδεση με μια άλλη διαφάνεια στην ίδια παρουσίαση

Ανοίξτε την παρουσίασή σας και μεταβείτε στη διαφάνεια που θα περιέχει τον υπερσύνδεσμο. Μόλις φτάσετε εκεί, επισημάνετε το κείμενο, το αντικείμενο, το σχήμα ή την εικόνα στα οποία θέλετε να επισυνάψετε τον σύνδεσμο.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα «Εισαγωγή» και κάντε κλικ στο κουμπί «Σύνδεσμος».

Στο παράθυρο Εισαγωγή υπερ-σύνδεσης που ανοίγει, επιλέξτε «Τοποθέτηση σε αυτό το έγγραφο» στη λίστα «Σύνδεσμος προς» στα αριστερά.

Στα δεξιά, στη λίστα “Επιλογή θέσης σε αυτό το έγγραφο”, επιλέξτε τη διαφάνεια προορισμού.

  Τρόπος διόρθωσης του σφάλματος VLC που λείπει το Libvlc.dll στα Windows 10

Οι τέσσερις επιλογές στην κορυφή της λίστας σάς επιτρέπουν να επιλέξετε την πρώτη ή την τελευταία διαφάνεια στην παρουσίαση ή τη διαφάνεια που εμφανίζεται ακριβώς πριν ή μετά τη διαφάνεια που περιέχει τον σύνδεσμο.

Εάν θέλετε να συνδέσετε μια άλλη διαφάνεια, αναπτύξτε την κατηγορία “Τίτλοι διαφανειών”. Αυτό σας δείχνει μια λίστα με όλες τις διαφάνειες στο έγγραφό σας. Εάν μια διαφάνεια έχει τίτλο, η λίστα εμφανίζει τον τίτλο. Εάν μια διαφάνεια δεν έχει τίτλο, η λίστα την εμφανίζει σαν “Διαφάνεια 7”.

Κάντε κλικ στη διαφάνεια στην οποία θέλετε να συνδεθείτε.

Μια προεπισκόπηση της επιλεγμένης διαφάνειας θα εμφανιστεί στο παράθυρο στα δεξιά. Εάν δεν είστε βέβαιοι σε ποια διαφάνεια έπρεπε να συνδεθείτε ξανά, αυτό θα σας φανεί χρήσιμο.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να απεγκαταστήσετε κωδικοποιητές στα Windows 10

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο “OK” και το PowerPoint θα εισαγάγει τον σύνδεσμό σας.

Ως θέμα καλής πρακτικής, ελέγξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι ο σύνδεσμος λειτουργεί σωστά. Για να δοκιμάσετε τη σύνδεση στην κανονική προβολή επεξεργασίας διαφανειών, κάντε κλικ με Ctrl στο συνδεδεμένο αντικείμενο. Για να δοκιμάσετε τη σύνδεση κατά την αναπαραγωγή της παρουσίασής σας, δεν χρειάζεται να κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Ctrl. απλώς κάντε κλικ στο συνδεδεμένο αντικείμενο.

Εάν για κάποιο λόγο πρέπει να καταργήσετε την υπερ-σύνδεση, κάντε δεξί κλικ στο αντικείμενο και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Κατάργηση συνδέσμου».

Χρήση της λειτουργίας ζουμ

Εάν χρησιμοποιείτε PowerPoint για Office 365 ή PowerPoint 2019, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε από τη νέα δυνατότητα “Ζουμ”, η οποία σας επιτρέπει να μεταβείτε απρόσκοπτα σε οποιαδήποτε διαφάνεια της παρουσίασης τοποθετώντας την μέσα σε μια άλλη διαφάνεια.

  Μεταδώστε μουσική από το Dropbox, το Google Drive και το Box με το CloudAmpz

Αρχικά, μεταβείτε στη διαφάνεια από την οποία θα συνδεθείτε. Χρησιμοποιώντας την “Κανονική προβολή”, κάντε κλικ και σύρετε τη διαφάνεια που θέλετε να εισαγάγετε από το αριστερό παράθυρο στην τρέχουσα διαφάνεια.

Μόλις εισαχθεί η διαφάνεια, θα εμφανιστεί μια νέα καρτέλα “Μορφή”. Κλίκαρέ το.

Στην ομάδα “Επιλογές ζουμ”, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “Μετάβαση ζουμ”. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε τη διάρκεια της μετάβασης, με προεπιλογή το 01.00.

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει όταν κάνουμε κλικ σε αυτήν τη διαφάνεια κατά τη διάρκεια της παρουσίασής μας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω GIF, κάνοντας κλικ στη διαφάνεια «Εισαγωγή» που τοποθετήσαμε μέσα στις «Πληροφορίες» μας μεταβαίνει πίσω στη διαφάνεια «Εισαγωγή». Κάνοντας ξανά κλικ, θα επιστρέψουμε στην αρχική διαφάνεια “Πληροφορίες”.

Καθαρός!