Θα πρέπει να αντικαθιστάτε τα AirPods $160 κάθε λίγα χρόνια

Τα AirPods είναι ένα από τα πιο αγαπημένα νέα προϊόντα της Apple. Αλλά, αν τις αγαπάτε τόσο πολύ που τις χρησιμοποιείτε καθημερινά, περιμένετε οι αναντικατάστατες μπαταρίες να διαρκέσουν μόνο μερικά χρόνια το πολύ.

Τα AirPods κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και λίγο περισσότερο από δύο χρόνια. Τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει περισσότερο και περισσότερο παράπονα του προβλήματα διάρκειας μπαταρίας με AirPods—κυρίως από χρήστες που χρησιμοποιούν τα δικά τους επί ώρες καθημερινά. Με τόση χρήση, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα υποβαθμιστεί σε μερικά χρόνια. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει απλώς ότι θα πετάξετε τα AirPods σας και θα αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι.

Η απόρριψη των AirPods σας μπορεί να ακούγεται υπερβολική, αλλά οι μπαταρίες στα ακουστικά και η θήκη φόρτισης δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Μόλις τα AirPods σας δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν μια σημαντική φόρτιση, πηγαίνουν στα σκουπίδια.

Τα AirPods δεν σχεδιάστηκαν για επισκευή

Καταρχάς, ο λόγος που δεν μπορείτε απλώς να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες σε αυτά τα πράγματα είναι ότι τα AirPods δεν σχεδιάστηκαν εξαρχής για επισκευή. Και όχι, δεν είναι ότι η Apple απλώς τα κάνει εξαιρετικά δύσκολο να επισκευαστούν. Αντίθετα, τα AirPods δεν είναι σχεδιασμένα για επισκευή, τελεία—αν σπάσουν ή η μπαταρία υποβαθμιστεί σε ακατάλληλη κατάσταση, θα τα πετάξετε και θα αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι. Συγνώμη.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ροές RSS

Απλά ρίξτε μια ματιά Το iFixit κατέστρεψε ένα ζευγάρι AirPods. Όλα είναι κολλημένα μεταξύ τους και δεν μπορείτε καν να αφαιρέσετε την μπαταρία χωρίς να καταστρέψετε το ακουστικό. Το ίδιο ισχύει και για τη θήκη φόρτισης. Στο blog τους, Το iFixit λέει ότι «Συνολικά, η πρόσβαση σε οποιοδήποτε εξάρτημα—συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών στη θήκη και στα «Pods—είναι αδύνατη χωρίς ολοκληρωτική καταστροφή».

Η Apple προσφέρει υπηρεσίες επισκευής για AirPods, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς τα επισκευάζει η Apple. Πιθανότατα απλώς αντικαθιστούν τα AirPods με νέα, επειδή δεν υπάρχει περίπτωση η «υπηρεσία μπαταριών» της Apple να περιλαμβάνει πραγματικά την αντικατάσταση της μπαταρίας σε ένα ακουστικό. Δεν είναι δυνατόν.

  Τα ενσωματωμένα γραφικά πρόκειται να γίνουν πολύ καλύτερα

Στο ίδιο επίπεδο με τον συνηθισμένο MO της Apple, το κόστος για την «επισκευή» των AirPods εκτός εγγύησης είναι περίπου το ίδιο κόστος (ή περισσότερο) με ένα ολοκαίνουργιο σετ. Έτσι, ακόμα κι αν δεν πετάτε μόνοι σας ένα παλιό ζευγάρι AirPods, η Apple τα απορρίπτει για εσάς όταν τα παίρνετε για «επισκευή». Πόσο βολικό.

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι τα ηλεκτρονικά απόβλητα

Φυσικά, πολλοί σκληροπυρηνικοί χρήστες του AirPod θα συνέχιζαν ευχαρίστως να πληρώνουν 160 $ ​​κάθε 2-3 χρόνια για να συνεχίσουν να κινούνται ασύρματα. Το κόστος για τον καταναλωτή δεν είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας εδώ. Είναι περιττά ηλεκτρονικά απόβλητα.

Εάν τα AirPods δεν είναι επισκευάσιμα, θα πρέπει τουλάχιστον να είναι ανακυκλώσιμα, αλλά ακόμη και αυτό δεν είναι δυνατό. Να το πράγμα: θα κόστιζε στους ανακυκλωτές περισσότερα χρήματα από όσα θα μπορούσαν να κερδίσουν από τα υλικά που εξάγονταν από τα AirPods. Με άλλα λόγια, η διαδικασία εξαγωγής των εξαρτημάτων θα ήταν πολύ χρονοβόρα και δαπανηρή.

Για μια εταιρεία που κρατάει κάνει πολλά για την ανακύκλωση, η Apple δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στα πρότυπά της με τα AirPods της.

  Voralent Antelope Βελτιστοποίηση JPEG & PNG μαζικά, διαγραφή δεδομένων EXIF

Πρόκειται για όλα τα ασύρματα ακουστικά και πέρα

Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την Apple εδώ. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι ανταγωνιστές του AirPod είναι ένοχοι για τη δημιουργία ενός προϊόντος που δεν μπορεί να επισκευαστεί ή να ανακυκλωθεί. Εξάλλου, όσο μικρότερα γίνονται τα εξαρτήματα και όσο πιο σφιχτά συσκευάζονται, τόσο πιο δύσκολο είναι να τα επισκευάσετε και να τα ανακυκλώσετε αποτελεσματικά. Και αφού είδαμε μέσα σε ένα ζευγάρι AirPods, δεν μπορούμε να πούμε ότι μας εκπλήσσει που δεν μπορούν να επισκευαστούν ή να ανακυκλωθούν.

Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τα μικροσκοπικά ασύρματα ακουστικά. Είναι ένα πρόβλημα για σχεδόν οποιοδήποτε gadget που περιέχει τόσα πολλά εξαρτήματα σε σημείο που απλά δεν μπορείτε να εξαγάγετε μεμονωμένα μέρη αρκετά αποτελεσματικά ή χωρίς να καταστρέψετε ολόκληρη τη συσκευή.

Ευτυχώς, συσκευές όπως τηλέφωνα, tablet και υπολογιστές δεν είναι τόσο κακές όσο τα AirPods. Μπορείτε τουλάχιστον να αντικαταστήσετε πολλά από τα μεμονωμένα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών, που συνήθως είναι τα πρώτα πράγματα που πεθαίνουν στα περισσότερα ηλεκτρονικά. Όμως όλο και περισσότερες συσκευές γίνονται μίας χρήσης. Αυτό δεν είναι μόνο κακό για τους χώρους υγειονομικής ταφής — επιβαρύνει περιττό το πορτοφόλι σας.