Η Apple αντικαθιστά το iTunes στα Windows, αλλά δεν πρέπει να το απεγκαταστήσετε ακόμα

Εάν χρησιμοποιείτε το iTunes για συγχρονισμό ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPhone ή του iPad τοπικά, για ροή της βιβλιοθήκης Apple Music ή για παρακολούθηση περιεχομένου Apple TV, η Apple προσφέρει νέες εφαρμογές για να σας απομακρύνει από αυτό. Αλλά μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε το iTunes.

Οι εφαρμογές της Apple για αντικατάσταση του iTunes είναι διαθέσιμες στο Microsoft Store

Τον Φεβρουάριο του 2024, η Apple κυκλοφόρησε μια τριάδα εφαρμογών Windows για να καταργήσει σταδιακά το iTunes. Αυτά περιλαμβάνουν Apple Music, Apple TV και Apple Devices. Αυτή η κίνηση είναι παρόμοια με το πώς η Apple αφαίρεσε το iTunes από το macOS το 2019.

Εάν δεν είστε βέβαιοι, ακολουθεί μια γρήγορη σύνοψη αυτών των εφαρμογών της Apple και σε τι είναι χρήσιμες:

  • Apple Music: Εάν χρησιμοποιούσατε το iTunes για να ακούσετε τραγούδια στο Apple Music, θα χρειαστείτε αυτήν την αποκλειστική εφαρμογή. Εκτός από τη ροή περιεχομένου Apple Music, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ολόκληρη τη μουσική βιβλιοθήκη iCloud. Μπορείτε να εισαγάγετε τοπικά αποθηκευμένα τραγούδια και να τα αποθηκεύσετε στο iCloud.
  • Apple TV: Εάν πληρώνετε για μια συνδρομή Apple TV+ ή έχετε αγοράσει ή νοικιάσει στο παρελθόν ταινίες στο Apple TV, θα χρειαστείτε αυτήν την εφαρμογή στον υπολογιστή σας με Windows. Επιπλέον, μπορείτε να εισαγάγετε τα δικά σας πολυμέσα στην εφαρμογή Apple TV.
  • Συσκευές Apple: Εάν βασίζεστε αποκλειστικά στο iTunes για συγχρονισμό, ενημέρωση ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων στο iPhone σας, ήρθε η ώρα να μεταβείτε στην εφαρμογή Apple Devices. Επίσης, εάν είστε εξοικειωμένοι με τη δημιουργία προσαρμοσμένων ήχων κλήσης iPhone χρησιμοποιώντας το iTunes, οι Συσκευές Apple θα πρέπει να είναι το πάθος σας από τώρα.
  Η ακριβή έξυπνη συσκευή σας μπορεί να μην διαρκέσει μια δεκαετία

Οι αυτόνομες εφαρμογές της Apple για Windows είναι διαθέσιμες ως προεπισκόπηση από τον Ιανουάριο του 2023, αλλά τώρα είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό. Παράλληλα με αυτές τις αντικαταστάσεις του iTunes, η Apple παρουσίασε επίσης μια ανανεωμένη εφαρμογή iCloud για χρήστες Windows.

Γιατί δεν πρέπει να απεγκαταστήσετε ακόμα το iTunes

Η κυκλοφορία αυτών των μεμονωμένων εφαρμογών της Apple για συσκευές Windows δεν σημαίνει ότι το iTunes είναι εντελώς άχρηστο. Θα εξακολουθείτε να το χρειάζεστε εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στα ηχητικά βιβλία σας στον υπολογιστή σας ή να ακούσετε δωρεάν podcast. Η Apple δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει μια αυτόνομη εφαρμογή Apple Podcast που γνωρίζουμε στο macOS.

  Βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 μετά την αναβάθμιση από τα Windows 7/8

Όταν άνοιξα το iTunes στον υπολογιστή μου με Windows, η εφαρμογή με ώθησε να μεταβώ στις αυτόνομες εφαρμογές της Apple και όλα αφαιρέθηκαν εκτός από τα podcast και τα ηχητικά βιβλία. Ωστόσο, αυτό δεν ίσχυε για τους χρήστες Windows που κατέβασαν το iTunes από το Microsoft Store αντί για Η σελίδα λήψης iTunes της Apple.

Προς το παρόν, θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές πριν απεγκαταστήσετε το iTunes από τον υπολογιστή σας με Windows. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το iTunes για να ακούσετε podcast ή ηχητικά βιβλία, μπορείτε επιτέλους να πείτε αντίο και να μεταβείτε στις αυτόνομες εφαρμογές της Apple. Ως συνδρομητής της Apple Music, χαίρομαι που μπορώ τώρα να χρησιμοποιήσω μια κομψή εφαρμογή για υπολογιστές που ταιριάζει με την προσφορά του Spotify.

  Πώς να αφαιρέσετε το υδατογράφημα "Δεν πληρούνται οι απαιτήσεις συστήματος" στα Windows 11