Λογισμικό ελέγχου ταυτότητας Vs. Λογισμικό κρυπτογράφησης: Γνωρίστε τα βασικά

Μάθετε τα βασικά του λογισμικού ελέγχου ταυτότητας και κρυπτογράφησης, τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα δεδομένα της επιχείρησής σας αναπτύσσοντας το σωστό σύστημα ασφάλειας δεδομένων.

Οι επιχειρήσεις και οι πάροχοι υπηρεσιών τους πρέπει να κατανοούν τα κρίσιμα χαρακτηριστικά ασφάλειας δεδομένων, όπως ο έλεγχος ταυτότητας και η κρυπτογράφηση. Αυτή η κατανόηση θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τους χάκερ και το ransomware.

Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε το λογισμικό κρυπτογράφησης και ελέγχου ταυτότητας από την αρχή.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι ένα λογισμικό ελέγχου ταυτότητας;

Ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας χρησιμοποιεί διάφορα ψηφιακά πρωτόκολλα ελέγχου ταυτότητας για να επαληθεύσει τον εισερχόμενο χρήστη του συστήματος ή τον αιτούντα δεδομένων. Συνήθως, το λογισμικό έχει τη βάση δεδομένων του με πιστοποιημένα προφίλ, συσκευές, υλικό, USB sticks κ.λπ. Ένας προγραμματιστής λογισμικού μπορεί να ενημερώνει αυτή τη βάση δεδομένων κατά καιρούς για να συμπεριλάβει νέους χρήστες.

Αυτή η διαδικασία στοχεύει στην προστασία των δεδομένων της επιχείρησης και των πελατών από κακούς παράγοντες. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις αναπτύσσουν λογισμικό ελέγχου ταυτότητας σε υπολογιστές mainframe, διακομιστές δεδομένων, σταθμούς εργασίας, δρομολογητές Wi-Fi, πόρτες εγκαταστάσεων κ.λπ.

Το εργαλείο ελέγχου ταυτότητας θα αναγνωρίσει την εισερχόμενη σύνδεση κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Θα επαληθεύσει εάν ο εισερχόμενος χρήστης είναι αυτό που ισχυρίζεται και θα δημιουργήσει ένα καταπίστευμα. Καταγράφει επίσης τη δραστηριότητα για σκοπούς ελέγχου.

Τα χαρακτηριστικά ενός λογισμικού ελέγχου ταυτότητας

Μια βάση δεδομένων με αναγνωριστικά χρήστη και κωδικούς πρόσβασης

Ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας πρέπει να έχει πρόσβαση σε μια ενημερωμένη λίστα αναγνωριστικών χρηστών και κωδικών πρόσβασης.

Δυνατότητα ανάγνωσης βιομετρικών δεδομένων

Το προηγμένο λογισμικό ελέγχου ταυτότητας διαθέτει αισθητήρες και σαρωτές για την ανάγνωση βιομετρικών δεδομένων όπως εκτυπώσεις ανθρώπινης ίριδας, αποτυπώματα αντίχειρα, φωνή κ.λπ.

Καταγραφή ιστορικού ελέγχου ταυτότητας

Το εργαλείο χειρίζεται επίσης κάθε πρόσβαση, είτε αποδεκτή είτε απόρριψη. Η ομάδα κυβερνοασφάλειας μπορεί να αναλύσει τέτοια αρχεία καταγραφής για να πραγματοποιήσει αξιολογήσεις κινδύνου ασφάλειας δεδομένων.

Παράγοντας Γνώσης

Είναι κάτι που γνωρίζουν τόσο το σύστημα ελέγχου ταυτότητας όσο και ο αιτών σύνδεσης, όπως ένα PIN, ένας κωδικός πρόσβασης κ.λπ.

Εγγενής παράγοντας

Οι μονάδες ελέγχου ταυτότητας χρησιμοποιούν αυτόν τον παράγοντα για την αναγνώριση του χρήστη. Για παράδειγμα, τα βιομετρικά σας δεδομένα επιβεβαιώνουν εάν είστε αυτός που ισχυρίζεστε ότι είστε.

Συντελεστής κατοχής

Το λογισμικό ελέγχου ταυτότητας χρησιμοποιεί τέτοιους παράγοντες για την επαλήθευση του χρήστη με βάση κάτι που διαθέτει, όπως σήμα ασφαλείας, κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης (OTP), σήμα RFID, κλειδί ασφαλείας κ.λπ.

Πώς λειτουργεί ένα λογισμικό ελέγχου ταυτότητας;

Ένα εργαλείο ελέγχου ταυτότητας θα προσφέρει συνήθως μια διεπαφή για να εισάγουν οι χρήστες τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού τους. Οι επιχειρήσεις μπορούν να ενσωματώσουν όλες τις επιχειρηματικές εφαρμογές και τις εφαρμογές υπηρεσιών εγκαταστάσεων σε μια διεπαφή σύνδεσης για διευκόλυνση των εργαζομένων.

  Η κάμερα Web Lenovo δεν λειτουργεί – Τι μπορείτε να κάνετε

Μερικές φορές, επιχειρήσεις με υψηλή ασφάλεια χρησιμοποιούν πολλαπλό λογισμικό ελέγχου ταυτότητας για την ασφάλεια διαφορετικών ψηφιακών και φυσικών περιουσιακών στοιχείων. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρήστης πρέπει να θυμάται πολλά διαπιστευτήρια λογαριασμού.

Όταν εισάγετε τα διαπιστευτήρια, το λογισμικό ταιριάζει με αυτό με έναν τοπικό διακομιστή ελέγχου ταυτότητας ή που φιλοξενείται στο cloud. Εάν τα διαπιστευτήρια ταιριάζουν, έχετε πρόσβαση.

Τα διαδικτυακά πρωτόκολλα όπως το HTTPS που προστατεύουν τα δεδομένα του ιστότοπου ακολουθούν αυστηρές πρακτικές ασφαλείας. Πρέπει να κάνετε εκ νέου έλεγχο ταυτότητας κάθε φορά που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Ορισμένα συστήματα ελέγχου ταυτότητας ενδέχεται να εκδίδουν ένα διακριτικό ελέγχου ταυτότητας για κάθε χρήστη του ιστότοπου.

Όταν το λογισμικό πελάτη στο τέλος του χρήστη στέλνει ένα αίτημα σύνδεσης επισυνάπτοντας αυτό το διακριτικό, ο έλεγχος ταυτότητας πραγματοποιείται στο backend, εξαλείφοντας την ανάγκη για επαλήθευση διαπιστευτηρίων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του λογισμικού ελέγχου ταυτότητας

Πλεονεκτήματα

  • Τα εργαλεία ελέγχου ταυτότητας και οι διεπαφές τους για πρόσβαση σε δεδομένα ή εφαρμογές είναι εύχρηστα.
  • Ένα τέτοιο σύστημα ασφάλειας δεδομένων είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη διευκόλυνση της απομακρυσμένης πρόσβασης σε πόρους όπως εικονικές μηχανές, εφαρμογές Ιστού κ.λπ.
  • Ο διαχειριστής IT μπορεί να παρέχει άμεσα πρόσβαση στον λογαριασμό για νέους υπαλλήλους. Ομοίως, μπορούν επίσης να ανακαλέσουν την πρόσβαση σε δευτερόλεπτα όταν ένας υπάλληλος παραιτηθεί.
  • Το λογισμικό ελέγχου ταυτότητας γίνεται οικονομικά αποδοτικό μακροπρόθεσμα.
  • Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες διεπαφές πρόσβασης επειδή είναι οπτικές και δεν χρειάζονται εκτενή εκμάθηση.

Μειονεκτήματα

  • Η αρχική εγκατάσταση ενός συστήματος ελέγχου ταυτότητας, μαζί με διάφορους αισθητήρες, κάμερες, διακομιστές ελέγχου ταυτότητας κ.λπ., είναι δαπανηρή.
  • Ένας gatekeeper (αλγόριθμος ελέγχου ταυτότητας) προστατεύει τα δεδομένα σε τέτοια συστήματα ασφαλείας. Οι κακοί ηθοποιοί μπορούν να παρακάμψουν τον θυρωρό και να πάρουν τα δεδομένα. Για παράδειγμα, κάποιος κλέβει ή κλέβει δίσκους διακομιστή.
  • Ένα εργαλείο ελέγχου ταυτότητας μεταδίδει δεδομένα επαλήθευσης χρήστη μέσω του Διαδικτύου. Οι προηγμένοι χάκερ μπορούν να υποκλέψουν τέτοιες μεταδόσεις και να αποκτήσουν πρόσβαση στον φύλακα ή στα προστατευμένα δεδομένα.
  • Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων ζητά πολλές λεπτομέρειες από τον χρήστη. Οι νέοι πελάτες μπορούν να εγκαταλείψουν τη διαδικασία εγγραφής για πρώτη φορά, εάν δεν αισθάνονται καλά με πολλαπλές υποβολές διαπιστευτηρίων.

Παραδείγματα λογισμικού ελέγχου ταυτότητας

Μερικά δημοφιλή εργαλεία ελέγχου ταυτότητας για επιχειρήσεις είναι:

  • Microsoft Azure Active Directory
  • Duo Access
  • Επαληθευτής Google
  • Έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων της Microsoft
  • Symantec VIP
  • Προσαρμοστικός έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων Okta
  • SecureAuth
  • OneSpan Mobile Authenticator Studio

Τι είναι ένα λογισμικό κρυπτογράφησης;

Κρυπτογράφηση σημαίνει μετατροπή δεδομένων σε μη αναγνώσιμους κώδικες και σύμβολα και παραγωγή κωδικού αποκρυπτογράφησης για τα κρυπτογραφημένα δεδομένα. Στη συνέχεια, τόσο ο κωδικός αποκρυπτογράφησης όσο και τα κρυπτογραφημένα δεδομένα ταξιδεύουν μέσω του Διαδικτύου και φτάνουν στον υπολογιστή του πελάτη. Εδώ, το σύστημα αποκρυπτογράφησης χρησιμοποιεί τον αποκρυπτογραφημένο κώδικα για να αποκρυπτογραφήσει τα κωδικοποιημένα δεδομένα σε αναγνώσιμη μορφή.

Ένα λογισμικό που αναλαμβάνει όλες τις παραπάνω ευθύνες είναι γνωστό ως λογισμικό κρυπτογράφησης.

Τα ψηφιακά συστήματα χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση εδώ και πολύ καιρό. Τα μη κρυπτογραφημένα δεδομένα ισοδυναμούν με απλό κείμενο και οποιοσδήποτε μπορεί να υποκλέψει και να διαβάσει τα δεδομένα κατά τη μεταφορά, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτει τα απαιτούμενα εργαλεία και την τεχνογνωσία. Από την άλλη πλευρά, το κρυπτογραφημένο μήνυμα ή το κρυπτογραφημένο κείμενο δεν είναι εύκολα αναγνώσιμο, καθώς είναι ουσιαστικά ασυναρτησίες.

Οι χάκερ πρέπει να αποκτήσουν τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης ή τους κρυπτογράφησης για να αποκρυπτογραφήσουν τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σε απλό κείμενο.

  Πώς να ξεχάσετε τα δίκτυα Wi-Fi ενός Mac στα οποία ήταν προηγουμένως συνδεδεμένο

Τα χαρακτηριστικά ενός λογισμικού κρυπτογράφησης

Αλγόριθμος κρυπτογράφησης ή πρόγραμμα κρυπτογράφησης

Ένα εργαλείο κρυπτογράφησης συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα για τη μεταγραφή απλού κειμένου σε κρυπτογραφημένα δεδομένα. Τα προηγμένα συστήματα κρυπτογράφησης χρησιμοποιούν άθραυστους αλγόριθμους όπως RSA, Triple DES, Blowfish, AES και Twofish.

Μεταξύ αυτών, ο RSA είναι ο παλαιότερος αλλά ισχυρότερος αλγόριθμος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση δεδομένων. Το AES είναι ένα νεότερο πρόγραμμα και δημοφιλές μεταξύ του λογισμικού B2B SaaS.

Ασφαλής Διαγραφή

Ένα εργαλείο κρυπτογράφησης πρέπει επίσης να επιτρέπει την ασφαλή διαγραφή δεδομένων από τη βάση δεδομένων ή την αποθήκευση αρχείων. Το λογισμικό διαθέτει το κατάλληλο σύστημα για τη διαγραφή δεδομένων, τη διαμόρφωση του κενού χώρου, τη διαγραφή του κλειδιού κρυπτογράφησης αρχείου (FEK) και τη διαγραφή του κύριου κλειδιού κρυπτογράφησης (MEK).

Κρυπτογράφηση ονομάτων αρχείων

Τέτοια εργαλεία ασφάλειας δεδομένων κρυπτογραφούν επίσης ονόματα αρχείων, ιδιότητες και σχετικά δεδομένα, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να κατανοήσει τα δεδομένα. Εάν ένας εισβολέας δεν μπορεί να καταλάβει τα ονόματα των αρχείων στον χώρο αποθήκευσης των αρχείων σας, μπορεί να αποθαρρυνθεί από το να συνεχίσει περαιτέρω την αεροπειρατεία.

Κοινή χρήση κλειδιού αρχείων

Τα καλά συστήματα κρυπτογράφησης θα πρέπει να επιτρέπουν την κοινή χρήση κλειδιών αρχείων για συλλογική εργασία σε ένα εταιρικό αρχείο. Αυτό είναι εύκολο, καθώς ο κάτοχος δεν χρειάζεται να κοινοποιήσει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού και το αναγνωριστικό χρήστη. Μπορούν να μοιράζονται προσαρμοσμένες προσβάσεις ανάγνωσης/εγγραφής/επεξεργασίας.

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2-FA)

Ακόμη και το λογισμικό κρυπτογράφησης θα έχει μια διεπαφή σύνδεσης και ένα εργαλείο ελέγχου ταυτότητας. Αυτή η διεπαφή χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας 2-FA ή πολλαπλών παραγόντων για μέγιστη ασφάλεια του αλγόριθμου κρυπτογράφησης.

Πώς λειτουργεί ένα λογισμικό κρυπτογράφησης;

Τα τρία κύρια στοιχεία ενός εργαλείου κρυπτογράφησης είναι τα δεδομένα, η διαχείριση κλειδιών και η μηχανή κρυπτογράφησης. Ο χρήστης αρχικά αποφασίζει ποιος αλγόριθμος κρυπτογράφησης είναι κατάλληλος για τα δεδομένα. Ο χρήστης χρειάζεται επίσης ένα κλειδί μεταβλητής για να κάνει τα κρυπτογραφημένα δεδομένα μοναδικά. Αυτές τις μέρες, το σύστημα κρυπτογράφησης τα κάνει όλα αυτά.

Η συμμετρική κρυπτογράφηση είναι η κρυπτογράφηση με ένα μυστικό κλειδί για την αποκρυπτογράφηση του μηνύματος. Ο αποστολέας και ο παραλήπτης μοιράζονται αυτό το κλειδί όταν ο αποστολέας στέλνει κρυπτογραφημένα δεδομένα. Η μονάδα αποκρυπτογράφησης θα χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό κλειδί για την αποκρυπτογράφηση του κρυπτογραφημένου κειμένου. Ο AES είναι ένας συμμετρικός αλγόριθμος κρυπτογράφησης και χαίρει μεγάλης δημοτικότητας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασύμμετρη κρυπτογράφηση κρυπτογράφησης. Χρησιμοποιεί ζεύγη κλειδιών για την προστασία των κρυπτογραφημένων δεδομένων. Αυτά τα κλειδιά είναι ευρέως γνωστά ως δημόσια κλειδιά και ιδιωτικά κλειδιά. Οι κάτοχοι δημόσιου κλειδιού μπορούν μόνο να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα, ενώ ο κάτοχος του ιδιωτικού κλειδιού μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το αρχείο και να διαβάσει το περιεχόμενό του. Το RSA είναι το κορυφαίο παράδειγμα αυτού του συστήματος κρυπτογράφησης.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του λογισμικού κρυπτογράφησης

Πλεονεκτήματα

  • Ο κάτοχος κρυπτογραφημένων δεδομένων μπορεί να μεταδώσει τα δεδομένα μέσω μη ασφαλών καναλιών χωρίς κανέναν κίνδυνο υποκλοπής δεδομένων. Ως εκ τούτου, οι μεταφορές δεδομένων γίνονται πιο γρήγορες.
  • Προστατεύει τα επιχειρηματικά δεδομένα καθιστώντας τα μη αναγνώσιμα κατά τη μεταφορά και την ηρεμία.
  • Οι κάτοχοι δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο παράδοσης δεδομένων, καθώς η κρυπτογράφηση βρίσκεται στα δεδομένα.
  • Η κρυπτογράφηση δεδομένων διασφαλίζει ότι μια επιχείρηση συμμορφώνεται με τους παγκόσμιους και τοπικούς κανονισμούς περί προστασίας δεδομένων.
  • Η κρυπτογράφηση δεδομένων είναι μια έγκριση της ακεραιότητας των δεδομένων.

Μειονεκτήματα

  • Τα κρυπτογραφημένα δεδομένα δεν μπορούν να ανακτηθούν χωρίς το κλειδί αποκρυπτογράφησης τους. Ως εκ τούτου, η διαχείριση κλειδιών γίνεται μια πρόκληση.
  • Δεν υπάρχει πρόβλεψη για επαναφορά ή αναπαραγωγή ενός κλειδιού κρυπτογράφησης αφού χαθεί.
  • Η κρυπτογράφηση δεδομένων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Επίσης, η αποκρυπτογράφηση των ίδιων δεδομένων στο τέλος του πελάτη είναι χρονοβόρα.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε Ζωντανούς υπότιτλους σε ένα τηλέφωνο Google Pixel

Παραδείγματα λογισμικού κρυπτογράφησης

Βρείτε παρακάτω την απόλυτη λίστα με τα καλύτερα εργαλεία κρυπτογράφησης που διατίθενται στην αγορά:

  • Κλείδωμα φακέλου
  • AxCrypt
  • CryptoForge
  • Ασφαλίστε IT
  • VeraCrypt
  • CryptoExpert
  • Boxcryptor
  • CertainSafe
  • NordLocker

Ομοιότητες μεταξύ λογισμικού ελέγχου ταυτότητας και κρυπτογράφησης

Ασφάλεια δεδομένων

Και οι δύο τεχνολογίες προστατεύουν τα δεδομένα των επιχειρήσεων και των πελατών. Το πρωτόκολλο ελέγχου ταυτότητας προστατεύει τα δεδομένα περιορίζοντας την πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων ή αποθήκευση αρχείων. Ομοίως, το λογισμικό κρυπτογράφησης απαγορεύει σε μη σχετιζόμενα μηχανήματα ή άτομα να διαβάζουν μεταδιδόμενα δεδομένα.

Δικαιώματα/Στοιχεία ελέγχου πρόσβασης

Ο έλεγχος ταυτότητας και η κρυπτογράφηση λειτουργούν χέρι-χέρι για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στα επιχειρηματικά δεδομένα. Αυτές οι τεχνικές μαζί επίσης χορηγούν ή ανακαλούν άδεια για δεδομένα επιχειρήσεων ή πελατών.

Το εργαλείο ελέγχου ταυτότητας δεν θα σας παραχωρήσει πρόσβαση εάν δεν διαθέτετε ένα συγκεκριμένο επίπεδο διαπιστευτηρίων για προσωπικά δεδομένα. Ομοίως, δεν θα έχετε το απαιτούμενο ιδιωτικό κλειδί για την αποκρυπτογράφηση ενός κρυπτογραφημένου μηνύματος, εκτός εάν κατέχετε μια συγκεκριμένη κατάταξη στην εταιρεία.

Διαχείριση πολιτικών δεδομένων

Η ομάδα διαχείρισης ποιότητας επιχειρηματικών δεδομένων και πολιτικής χρησιμοποιεί πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και ελέγχου ταυτότητας για την επιβολή πρωτοκόλλων ασφαλείας, κατευθυντήριων γραμμών και διαδικασιών. Τα δεδομένα που προστατεύονται μέσω κρυπτογράφησης και ελέγχου ταυτότητας σημαίνει απόλυτη ακεραιότητα.

Διαχείριση Διαπιστευτηρίων

Ένα εργαλείο ελέγχου ταυτότητας σάς βοηθά να δημιουργήσετε ένα αναγνωριστικό χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Χρειάζεστε επίσης λογισμικό κρυπτογράφησης για την αποθήκευση διαπιστευτηρίων σε κωδικοποιημένη μορφή που κανείς δεν μπορεί να διαβάσει.

Λογισμικό ελέγχου ταυτότητας Vs. Λογισμικό κρυπτογράφησης

Βασικά Χαρακτηριστικά

Το κύριο καθήκον ενός εργαλείου ελέγχου ταυτότητας είναι να επιβεβαιώσει ότι ο χρήστης είναι αυτό που ισχυρίζεται.

Μια εφαρμογή κρυπτογράφησης μετατρέπει τα δεδομένα σε αλφάβητα, σύμβολα και αριθμούς χωρίς νόημα που κανείς δεν μπορεί να διαβάσει χωρίς το μυστικό κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Ασφάλεια

Το λογισμικό ελέγχου ταυτότητας δεν μπορεί να παρέχει ασφάλεια δεδομένων χωρίς κρυπτογράφηση, επειδή κάποιος μπορεί να κλέψει μη κρυπτογραφημένα διαπιστευτήρια χρήστη από τον διακομιστή σας και να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να συνδεθεί. Και πάλι, οι ειδικοί χάκερ θα υποκλέψουν και θα χρησιμοποιήσουν τα πιστοποιητικά εάν μεταδώσετε μη κρυπτογραφημένα δεδομένα.

Το λογισμικό κρυπτογράφησης μπορεί να ασφαλίσει τα δεδομένα από μόνο του.

Χρήση κωδικών πρόσβασης

Ένα λογισμικό ελέγχου ταυτότητας αντιλαμβάνεται έναν κωδικό πρόσβασης ως κάτι που ο χρήστης και το μηχάνημα γνωρίζουν ότι ο χρήστης μπορεί να διαβάσει/εγγράψει/αντιγράψει/διαγράψει τα δεδομένα με βάση το επίπεδο πρόσβασης.

Ένα εργαλείο κρυπτογράφησης μετατρέπει τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη σε κρυπτογραφικό κλειδί για την αποκρυπτογράφηση ενός κρυπτογραφημένου μηνύματος ή αρχείου.

Ξεκλείδωμα

Στο πρωτόκολλο ελέγχου ταυτότητας, ξεκλείδωμα σημαίνει μια ανοιχτή κατάσταση του επαληθευτή ταυτότητας για την παραχώρηση πρόσβασης. Αντίθετα, το ξεκλείδωμα στην κρυπτογράφηση σημαίνει ότι οι ανόητοι κώδικες έχουν μεταγραφεί σε αναγνώσιμα δεδομένα.

Κλειδί

Ένα εργαλείο ελέγχου ταυτότητας αντιλαμβάνεται τα κλειδιά ως το σωστό μυστικό, όπως έναν κωδικό πρόσβασης για την παραχώρηση πρόσβασης.

Ένα εργαλείο κρυπτογράφησης χρησιμοποιεί ένα μεμονωμένο ή ιδιωτικό κλειδί για να λάβει το αντίγραφο απλού κειμένου ενός αρχείου κρυπτογραφημένου κειμένου.

Ανάκληση πρόσβασης

Ο διαχειριστής IT μπορεί να ανακαλέσει άμεσα έναν λογαριασμό χρήστη από την πρόσβαση στα δεδομένα. Η εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας θα τερματίσει οποιαδήποτε συνεδρία σε εξέλιξη ή δεν θα επιτρέψει στον χρήστη να συνδεθεί ξανά.

Στα εργαλεία κρυπτογράφησης, εάν στείλετε κρυπτογραφημένα δεδομένα και ένα μυστικό κλειδί σε έναν παραλήπτη και ο παραλήπτης διαβάσει τα δεδομένα, δεν μπορείτε να τα ανακαλέσετε. Ωστόσο, μπορείτε να αποσύρετε τον παραλήπτη από την πρόσβαση σε νέα δεδομένα αλλάζοντας το μυστικό κλειδί για κρυπτογράφηση.

Έλεγχος δεδομένων χρήστη

Η διανομή δεδομένων που βασίζεται σε εργαλεία ελέγχου ταυτότητας διασφαλίζει ότι ο χρήστης δεν μπορεί να αντιγράψει τις πληροφορίες σε δίσκο USB ή αποθήκευση cloud, εάν δεν έχει πρόσβαση σε αντιγραφή.

Μόλις ο παραλήπτης λάβει το κρυπτογραφημένο μήνυμα και το μυστικό κλειδί από εσάς, εναπόκειται στον παραλήπτη να προστατεύσει τα δεδομένα.

Οι Τελικές Λέξεις

Το λογισμικό κρυπτογράφησης και το λογισμικό ελέγχου ταυτότητας εκτελούν διαφορετικές εργασίες. Αλλά τα καθήκοντά τους συγκλίνουν σε ένα μέρος – ασφάλεια δεδομένων. Διαχείριση σχέσεων πελατών, προγραμματισμός πόρων της επιχείρησης, λογιστική επιχείρησης, συλλογή πληρωμών, επεξεργασία πληρωμών και πολλά άλλα, χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση και έλεγχο ταυτότητας για απρόσκοπτη λειτουργικότητα.

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, πρέπει να επιλέξετε ένα λογισμικό ασφάλειας δεδομένων που να προσφέρει και τα δύο πρωτόκολλα ασφάλειας που αναφέρονται παραπάνω.