Η παρακολούθηση και η διαχείριση του Docker Container είναι εύκολη με αυτά τα 8 εργαλεία CLI

Τα Docker Containers έχουν βοηθήσει τους προγραμματιστές με πολλούς τρόπους. Τα οφέλη της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων περιλαμβάνουν την καλύτερη συνεργασία, τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, την κινητικότητα και τη δυνατότητα γρήγορης δοκιμής/ανάπτυξης μιας εφαρμογής.

Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά πολύτιμα οφέλη, πολλές υπηρεσίες εξαρτώνται από τα κοντέινερ Docker.

Με την αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία, είναι εξίσου σημαντική η διαχείριση των Docker Containers.

Ναι, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε τις καλύτερες πλατφόρμες φιλοξενίας Docker, χρειάζεστε αποτελεσματικά εργαλεία για τη διαχείρισή τους.

Εδώ, εστιάζουμε σε μερικά απλά και αποτελεσματικά εργαλεία CLI που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε ένα κοντέινερ Docker.

Συντήρηση Docker Containers με χρήση εργαλείων CLI

Παρόλο που οι γραφικές διεπαφές χρήστη (GUI) είναι διαθέσιμες, πολλοί διαχειριστές εξακολουθούν να προτιμούν τη γραμμή εντολών ή το τερματικό (CLI).

Μα γιατί?

Γενικά, ένα GUI εξελίσσεται και μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας/όπου υπάρχουν οι επιλογές.

Αντίθετα, ένα CLI δεν λαμβάνει καμία δραστική αλλαγή που επαναφέρει την καμπύλη εκμάθησης. Έτσι, αφού έχετε συνηθίσει το CLI, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για τις ενημερώσεις του.

Ένα εργαλείο CLI μπορεί να είναι εύκολο να το συνηθίσετε χωρίς να προσαρμόζεστε συνεχώς σε νέες αλλαγές.

Επιπλέον, ένα GUI μπορεί να έχει ανόητα σφάλματα και προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τη λειτουργία της διαχείρισης ενός docker.

Από την άλλη πλευρά, ένα εργαλείο CLI είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερό και δεν συνοδεύεται από περίεργα σφάλματα/σφάλματα.

Για να μην ξεχνάμε, είναι απολύτως δυνατή η απομακρυσμένη διαχείριση των κοντέινερ Docker χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό σας τηλέφωνο όταν πρόκειται για ένα εργαλείο γραμμής εντολών.

Εργαλεία γραμμής εντολών για διαχείριση του Docker

Θα είναι βολικό και ασφαλές να διαχειρίζεστε τα κοντέινερ docker χρησιμοποιώντας εργαλεία CLI με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα.

Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο εάν γνωρίζετε ήδη πώς να εκτελείτε εντολές μέσα σε ένα κοντέινερ Docker.

Αλλά, ποιες είναι μερικές επιλογές για να δοκιμάσετε; Είναι τα εργαλεία τερματικού γραμμής εντολών αρκετά ικανά να παρακολουθούν πολλά κοντέινερ και να βοηθούν στη διαχείρισή τους;

  Τι είναι το Reddit Karma και πώς μπορώ να το αποκτήσω;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά εργαλεία που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Dockly

Εάν θέλετε μια καθηλωτική διεπαφή τερματικού για τη διαχείριση ή την παρακολούθηση των κοντέινερ και των υπηρεσιών, Dockly είναι ένα φανταστικό εργαλείο.

Είναι μια εφαρμογή Node.js CLI, που σημαίνει ότι μπορείτε να την εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας το αποθετήριο npm. Δεν χρειάζεται να αφήσετε το CLI ή να θυμάστε όλες τις εντολές του docker ή τις σημαίες επιλογών και το Dockly κάνει τα πάντα πιο εύκολα.

Το εργαλείο διατηρείται ενεργά και είναι αρκετά δημοφιλές μεταξύ άλλων εργαλείων.

Μπορεί να μεταφέρει την έξοδο καταγραφής όλων των κοντέινερ του docker που τρέχουν στο πλαίσιο καταγραφής, όπου μπορείτε εύκολα να κάνετε κύλιση προς τα πάνω/κάτω, όπως απαιτείται. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσετε γρήγορα μια νέα περίοδο λειτουργίας bash.

Το Dockly υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία σμήνος Docker. Έτσι, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των τοπικών κοντέινερ και της λειτουργίας σμήνος.

Κατάδυση

Κατάδυση είναι ένα συναρπαστικό εργαλείο που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε μια εικόνα docker και τα περιεχόμενά της.

Το εργαλείο στοχεύει να σας βοηθήσει να αναλύσετε την εικόνα του Docker και να πάρετε ιδέες για τη συρρίκνωση/διαχείριση του μεγέθους της εικόνας Docker σας.

Δεν περιορίζεται μόνο στη δυνατότητα προβολής των επιπέδων και των περιεχομένων, αλλά το εργαλείο αναφέρει επίσης πρόσθετες λεπτομέρειες των αλλαγών αρχείων, που τροποποιήθηκαν, προστέθηκαν ή αφαιρέθηκαν, στο δέντρο αρχείων. Μπορείτε να αναλύσετε την εικόνα σας με μη αυτόματο τρόπο ή να δοκιμάσετε την εκτίμηση της απόδοσης της εικόνας.

Το εργαλείο μπορεί επίσης να μαντέψει πόσο χαμένο χώρο περιέχει η εικόνα σας.

Μπορείτε να το εκτελέσετε στη διοχέτευση Cl για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε επιπλέον χώρο. Μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα του στο GitHub για να μάθετε πώς να το εγκαταστήσετε και να το χρησιμοποιήσετε.

Ctop

Εάν δεν χρειάζεστε πολλή λειτουργικότητα, αλλά επικεντρωθείτε στην παρακολούθηση των υπηρεσιών, Ctop είναι τέλεια επιλογή.

Σας παρέχει μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο για πολλά κοντέινερ, συμπεριλαμβανομένων των βασικών λεπτομερειών, όπως CID, χρήση CPU, χρήση μνήμης και στατιστικά στοιχεία δικτύου. Όλα αυτά σε ένα απλό περιβάλλον χρήστη.

  Πώς να αποφασίσετε ποιος διακόπτης Nintendo είναι κατάλληλος για εσάς

Ενώ κατά κύριο λόγο διευκολύνει την παρακολούθηση με πολλά κοντέινερ, έχει επίσης μια ενιαία προβολή κοντέινερ για την επιθεώρηση ενός συγκεκριμένου κοντέινερ.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το πακέτο από τη σελίδα του στο GitHub ή να χρησιμοποιήσετε κάποια προκατασκευασμένα δυαδικά αρχεία που διατηρούνται από τρίτους.

Στεγνός

Ένα τερματικό εργαλείο που σας βοηθά να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε τα κοντέινερ docker. Στεγνός είναι μια απλή εφαρμογή χωρίς απαιτήσεις για εξωτερικές βιβλιοθήκες.

Διαθέτει επίσης υποστήριξη για ένα σύμπλεγμα σμήνους. Έτσι, μπορείτε είτε να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα κοντέινερ ή τη ρύθμιση του σμήνους.

Για ευκολία, υποστηρίζει επίσης πολλές εντολές Docker CLI (με τις ίδιες λειτουργίες) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Dry.

Έτσι, δεν θα χρειαστεί να βγείτε από το CLI και να παραμείνετε σε αυτό το εργαλείο τις περισσότερες φορές.

Lazy Docker

Lazy Docker είναι ένα εργαλείο κορυφαίας βαθμολογίας που παρέχει κάθε δυνατότητα που θα θέλατε να εκτελέσετε για ένα κοντέινερ Docker από ένα ενιαίο περιβάλλον χρήστη.

Δεν χρειάζεται να απομνημονεύσετε διάφορες εντολές Docker για να εκτελέσετε διαφορετικές ενέργειες.

Μπορείτε να δείτε την κατάσταση των κοντέινερ του docker σας ή το περιβάλλον και τα αρχεία καταγραφής είναι γρήγορα προσβάσιμα. Μπορείτε να δείτε βασικά οτιδήποτε συνδέεται με ένα κοντέινερ/υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων των γραφημάτων ASCII, των επιπέδων εικόνας και πολλά άλλα.

Διαθέτει επίσης υποστήριξη ποντικιού. Έτσι, μπορείτε να κάνετε κλικ/πατήστε για να ολοκληρώσετε τα πράγματα γρήγορα, κάτι που σας προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης.

Πιστεύετε ότι έχασε κάποιες ενέργειες; Μην ανησυχείτε. μπορείτε να προσθέσετε την προσαρμοσμένη εντολή σας στο εργαλείο για να κάνετε τα πράγματα εξαιρετικά γρήγορα.

Poco

Poco δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο κάποια άλλα εργαλεία που αναφέρονται σε αυτήν τη λίστα. Ωστόσο, βοηθά σε ορισμένες εργασίες χρησιμοποιώντας το CLI.

Με το Poco, μπορείτε επίσης να οργανώσετε και να διαχειριστείτε έργα Docker/Docker-compose και Kubernetes.

Ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκο είναι το έργο, χρησιμοποιεί απλά αρχεία διαμόρφωσης YAML για να σας βοηθήσει να βρείτε το έργο ή να το αρχικοποιήσετε στο τοπικό περιβάλλον.

Πολλοί προγραμματιστές είναι πράγματι απασχολημένοι με τη δημιουργία και τη διαχείριση των κοντέινερ χωρίς να σκέφτονται να τα οργανώσουν/να τα διατηρήσουν προσβάσιμα.

Χάρη στο Poco, δεν χρειάζεστε την ταλαιπωρία να οργανώσετε μόνοι σας τα πράγματα, αλλά απλώς χρησιμοποιήστε τα απλά αρχεία διαμόρφωσης. Επιπλέον, υποστηρίζει επίσης έλεγχο έκδοσης με χρήση Git και SVN, καθιστώντας τον πιο αποτελεσματικό.

  Πώς να αποκρύψετε ή να αφαιρέσετε σχόλια στα Έγγραφα Google

Ιαπωνικό λεπτό

Ιαπωνικό λεπτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε λειτουργικότητα και ένα απλό περιβάλλον χρήστη για τη διαχείριση των κοντέινερ docker.

Το Sen μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε διαδραστικά τα κοντέινερ και τις εικόνες σας. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε τις βασικές ενέργειες για να ξεκινήσετε, να σταματήσετε, να επανεκκινήσετε, να σκοτώσετε ή να διαγράψετε μια υπηρεσία ή ένα κοντέινερ.

Η προβολή του πίνακα εργαλείων θα εμφανίσει όλα τα κοντέινερ και τις εικόνες με οργανωμένο τρόπο. Ξεκινώντας από τα αρχεία καταγραφής έως τις ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, έχετε πολλές λειτουργίες από ένα εργαλείο που φαίνεται τόσο απλό.

Δυστυχώς, η διαχείριση του Sen δεν γίνεται τόσο ενεργά όσο άλλα εργαλεία CLI. Ωστόσο, λαμβάνει διορθώσεις σφαλμάτων. Εάν δεν χρειάζεστε επιπλέον φανταχτερά χαρακτηριστικά, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό το εργαλείο.

Σκόπια

ΣκόπιαΤο , σε αντίθεση με ορισμένα άλλα εργαλεία, εστιάζει σε λειτουργίες σε εικόνες κοντέινερ και στα αποθετήρια τους. Δεν σας βοηθά να παρακολουθείτε/διαχειρίζεστε υπηρεσίες μέσα στα κοντέινερ του docker, αλλά σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις εικόνες σας.

Ορισμένες λειτουργίες περιλαμβάνουν την αντιγραφή μιας εικόνας από/προς τα μητρώα αποθήκευσης, την επιθεώρηση μιας απομακρυσμένης εικόνας για ανάλυση ιδιοτήτων και επιπέδων χωρίς να τραβήξετε την εικόνα, τη διαγραφή μιας εικόνας και πολλά άλλα.

Η εντολή Skopeo δεν απαιτεί δικαιώματα root για τις περισσότερες λειτουργίες. Επίσης, δεν απαιτεί δαίμονα για να λειτουργήσει. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να διαχειριστείτε εικόνες Open Container (OCI) ή να προτιμήσετε τις εικόνες Docker v2.

Τελικές λέξεις: Εργαλεία CLI για βελτίωση της λειτουργίας διαχείρισης Docker

Οι περισσότεροι ισχυροί χρήστες βασίζονται στα εργαλεία CLI για να ολοκληρώσουν τα πράγματα και δεν είναι διαφορετικό όταν πρόκειται για κοντέινερ Docker.

Είτε θέλετε να παρακολουθείτε το σύστημα, να διαχειρίζεστε τις υπηρεσίες, να οργανώνετε εικόνες και να θέλετε οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την ανάπτυξη του Docker, ένα εργαλείο γραμμής εντολών θα σας βοηθήσει.

Ακόμα κι αν είστε αρχάριοι, η εξοικείωση με τα εργαλεία CLI μπορεί να σας προσφέρει μεγάλη ευελιξία και έλεγχο με οτιδήποτε κάνετε, χρησιμοποιώντας το Docker.

Ενώ διατίθενται διάφοροι τύποι εργαλείων CLI, μπορείτε να κάνετε μια καλή αρχή με αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Μπορείτε τώρα να ρίξετε μια ματιά στο Docker Architecture.