Πώς να αποφασίσετε ποιος διακόπτης Nintendo είναι κατάλληλος για εσάς

Θέλετε να παραλάβετε ένα νέο Nintendo Switch; Αν ναι, τώρα έχετε τρεις επιλογές για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής κονσόλας, του ελαφρώς ενημερωμένου μοντέλου και του Switch Lite. Δείτε πώς να επιλέξετε το καλύτερο για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας για παιχνίδια.

Το Nintendo Switch κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα καταστήματα λιανικής τον Μάρτιο του 2017. Ενημερώθηκε αθόρυβα τον Αύγουστο του 2019, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε το φθηνότερο, πιο φιλικό προς το ταξίδι αντίστοιχό του, το Nintendo Switch Lite (199 $). Η Nintendo εξακολουθεί να πουλά το παλαιότερο μοντέλο στο Nintendo Shop και έχει την ίδια τιμή (299 $) με το ενημερωμένο μοντέλο (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Το Nintendo Switch έχει καταφέρει πολλά σπουδαία πράγματα στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Ήταν πραγματικά πρωτοπόρος στη διάθεση παιχνιδιών κονσόλας σε φορητές συσκευές και διαθέτει πολλά παιχνίδια για πολλούς παίκτες. Της Nintendo Αλλαγή σελίδας προϊόντος κάνει πολύ καλή δουλειά στη σύγκριση και την αντίθεση των διαφορετικών μοντέλων, αλλά ποιο είναι κατάλληλο για εσάς;

Το “Red Box” Nintendo Switch

Τον Μάρτιο του 2017, όταν η Nintendo ανακοίνωσε την πρώτη έκδοση του Switch (αυτή που μπήκε στο λευκό κουτί), αποκάλυψε επίσης την ημερομηνία κυκλοφορίας για The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ο κόσμος ήταν δύσπιστος. Μια φορητή συσκευή παιχνιδιού που θα μπορούσε να χειριστεί τα γραφικά μιας οικιακής κονσόλας; Απολύτως! Και ήταν ένα χτύπημα.

Από τότε, αρκετοί τίτλοι κονσόλας, όπως The Witcher, Super Mario Party, και Skyrim, έχουν κυκλοφορήσει στο Nintendo Switch, και παίζουν όλα άψογα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

  Πώς να μην μοιράζεστε στιγμές στο WeChat

Η έκδοση 2 του Nintendo Switch (γνωστή για το κόκκινο κουτί του) δεν είναι μια νέα κονσόλα όπως το Nintendo Switch Lite (ή το φημολογούμενο Nintendo Switch Pro). Αντίθετα, είναι απλώς ένα ενημερωμένο μοντέλο. Σύμφωνα με Nintendo, αυτός ο νεότερος διακόπτης περιλαμβάνει περίπου δύο επιπλέον ώρες διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Αυτό τοποθετεί την εκτιμώμενη χρήση μεταξύ 4,5 και 9 ωρών. Ο παλαιότερος διακόπτης έχει εκτιμώμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μεταξύ 2,5 και 6,5 ωρών.

Το νέο μοντέλο κοστίζει 100 $ περισσότερο από το Lite, αλλά διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη και α σταθμός ελλιμενισμού για την τηλεόρασή σας. Η ευελιξία της κονσόλας σάς επιτρέπει να παίζετε με τα αποσπώμενα χειριστήρια Joy-Con από την άνεση του καναπέ σας ή σε λειτουργία χειρός.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πιο σημαντική αδυναμία του υλικού Nintendo Switch είναι η οθόνη του. Σε σύγκριση με τις περισσότερες συσκευές που κουβαλάμε καθημερινά (smartphone, tablet κ.λπ.), το Switch έχει χαμηλό ρυθμό ανανέωσης και, μερικές φορές, κακή αναπαραγωγή χρωμάτων και αντίθεση. Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις αδυναμίες όταν συνδέετε το σύστημα και το συνδέετε στην τηλεόρασή σας.

Το κουτί είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διακρίνετε τα παλαιότερα και τα νεότερα μοντέλα. Και πάλι, ο νέος, ενημερωμένος διακόπτης διατίθεται σε έντονο κόκκινο πλαίσιο (όπως φαίνεται παραπάνω) και η παλαιότερη έκδοση σε λευκό και κόκκινο πλαίσιο.

Λοιπόν, τι γίνεται αν αγοράζετε ένα Switch μεταχειρισμένο και δεν έχετε πρόσβαση στην αρχική συσκευασία; Σε αυτήν την περίπτωση, αναποδογυρίστε το σύστημα και ελέγξτε τον αριθμό μοντέλου του (θα είναι σε μικρή, λευκή εκτύπωση).

Συγκρίνετε το με τους αριθμούς μοντέλων που αναφέρονται παρακάτω:

Παλιός διακόπτης: HAC-001; Ο σειριακός αριθμός αρχίζει με “XA”
Νέος διακόπτης: HAC-001-01; Ο σειριακός αριθμός αρχίζει με “XK”

  Πώς να βρείτε το UUID του Mac, του iPhone και του iPad σας

Η σελίδα πηγής Switch του Nintendo έχει επίσης ένα οδηγός φωτογραφιών που εξηγεί διεξοδικά πώς μπορείτε να εντοπίσετε τη διαφορά και να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη προσφορά. Εν ολίγοις, εάν παίρνετε διακόπτη, πάρτε αυτό στο κόκκινο πλαίσιο—δεν κοστίζει περισσότερο από την παλαιότερη έκδοση.

Και αν ακόμα δεν είστε πεπεισμένοι, η Nintendo κυκλοφορεί έναν απολύτως αξιολάτρευτο διακόπτη περιορισμένης έκδοσης με Πέρασμα ζώων. Μην ανησυχείτε – εξακολουθεί να είναι το νέο μοντέλο, είναι απλώς ένα διαφορετικό χρώμα.

Το Nintendo Switch Lite

Το αν θα αγοράσετε το Nintendo Switch Lite εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπική προτίμηση. Θέλετε ένα ελαφρώς πιο ογκώδες μηχάνημα που θα κάνει τα πάντα; Ή είστε συνεχώς εν κινήσει και προτιμάτε κάτι μικρότερο που θα κάνει ακόμα τη δουλειά; Εάν είστε ο δεύτερος, το Switch Lite είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Το τυπικό Nintendo Switch έχει μερικά πολύ γλυκά πλεονεκτήματα: είναι φορητό, έχει ενσωματωμένη βάση στήριξης, μπορείτε να το στερεώσετε και να παίξετε στην τηλεόρασή σας και τα χειριστήρια Joy-Con είναι αποσπώμενα. Λοιπόν, γιατί να πληρώσετε 100 $ λιγότερα για το “ασθενέστερο” αντίστοιχο;

Λοιπόν, το Switch Lite αναπληρώνει αυτό που του λείπει στην ευελιξία με το πραγματικά φορητό μέγεθός του. Είναι μικρότερο και τουλάχιστον 4,3 ουγγιές ελαφρύτερο από τη μεγαλύτερη έκδοση. Επιπλέον, τα μη αποσπώμενα χειριστήρια Joy-Con διευκολύνουν το ταξίδι.

Ωστόσο, προτού πατήσετε το κουμπί αγοράς, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στο μοντέλο Lite. Με την ενημέρωση της κονσόλας Switch, το Lite δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προσφέρει επτά ώρες, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο προσφέρει εννέα. Διαθέτει επίσης μια ελαφρώς μικρότερη, χαμηλότερης ποιότητας οθόνη LCD.

Επιπλέον, μπορείτε να παίξετε μόνο παιχνίδια στο Lite που έχουν επισημανθεί ότι υποστηρίζονται σε λειτουργία χειρός. Της Nintendo σελίδα προϊόντος έχει έναν πολύ καλό οδηγό για να σας βοηθήσει να το καταλάβετε, αλλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας όταν αποφασίζετε ποια παιχνίδια θα αγοράσετε για το Switch Lite σας. Δημοφιλείς τίτλοι κινήσεων, όπως Ring Fit Adventure και Super Mario Party, δεν θα λειτουργήσει στο Switch Lite λόγω αυτού του περιορισμού.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το iPhone X

Ωστόσο, το Lite έχει μια δέσμη χρωματικών επιλογών και περισσότερες δέσμες από το μεγαλύτερο μοντέλο. Αντί για απλά γκρί ή κόκκινο/μπλε Joy-Cons, το Lite είναι διαθέσιμο στο τουρκουάζ, γκρί, και κίτρινος.

Μια γρήγορη σύγκριση

Nintendo Switch

Κόστος: 299,99 $
LCD: 6,2 ίντσες
32 GB ενσωματωμένης αποθήκευσης (με επέκταση microSD)
4 ίντσες ύψος, 9,4 ίντσες μήκος, 0,55 ίντσες βάθος (με το Joy-Con συνδεδεμένο)
Περίπου 0,88 λίβρες (με το Joy-Con συνδεδεμένο)
Περίπου Διάρκεια ζωής μπαταρίας 4,5 έως 9 ώρες
Περιλαμβάνεται ένα σετ Joy-Cons
Τα χειριστήρια Joy-Con περιλαμβάνουν HD Rumble και IR Motion Camera
Περιλαμβάνει βάση σύνδεσης Nintendo Switch και καλώδιο HDMI

Nintendo Switch Lite

Κόστος: 199,99 $
LCD: 5,5 ίντσες
32 GB ενσωματωμένης αποθήκευσης (με επέκταση microSD)
3,6 ίντσες ύψος, 8,2 ίντσες μήκος, 0,55 ίντσες βάθος
Περίπου 0,61 λίβρες
Διάρκεια ζωής μπαταρίας περίπου 3 έως 7 ώρες
Περιλαμβάνεται ένα ζεύγος ελεγκτών Joy-Con (μη αποσπώμενο)
Το σύστημα δεν περιλαμβάνει HD Rumble ή IR Motion Camera
Συμβατό μόνο με τη λειτουργία χειρός
Δεν είναι συμβατό με το Nintendo Switch dock. δεν υποστηρίζει έξοδο τηλεόρασης

Και οι δύο αυτές κονσόλες έχουν φανταστική διάρκεια μπαταρίας, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής.

Αν ψάχνετε για κάτι που να ανταποκρίνεται καλύτερα σε ένα τρελό ταξιδιωτικό πρόγραμμα και δεν σας πειράζουν οι περιορισμοί, το Switch Lite μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, το να πληρώσετε 100 $ περισσότερα για το βελτιωμένο μοντέλο Switch σίγουρα δεν θα έβλαπτε.