Η παρακολούθηση εύρους ζώνης δικτύου είναι εύκολη με αυτά τα 6 εργαλεία

Οι μηχανικοί δικτύου και οι επαγγελματίες πληροφορικής μπορούν να ελέγχουν και να αξιολογούν αποτελεσματικά το δίκτυο χρησιμοποιώντας εργαλεία παρακολούθησης εύρους ζώνης.

Για να κατανοήσετε καλύτερα την κατάσταση του δικτύου σας και να επιλύσετε προβλήματα καθυστέρησης και σφάλματα δικτύου, απαιτείται παρακολούθηση εύρους ζώνης.

Το να γνωρίζετε τι συμβαίνει στο δίκτυό σας απαιτεί συνεχή παρακολούθηση. Αυτά τα εργαλεία παρακολούθησης παρακολουθούν ολόκληρη τη δραστηριότητα του δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης εύρους ζώνης, της επεξεργασίας δεδομένων και των χρόνων απόκρισης και των συνθηκών κυκλοφορίας.

Με τη βοήθεια των οθονών εύρους ζώνης, μπορείτε να παρακολουθείτε γρήγορα πόσο εύρος ζώνης χρησιμοποιεί κάθε συσκευή στο δίκτυό σας, να ορίσετε όρια χρήσης για κάθε συσκευή και να εντοπίσετε τυχόν μπλοκαρίσματα ή βλάβες της υπηρεσίας.

Και εδώ είναι μια λίστα με τις καλύτερες οθόνες εύρους ζώνης δικτύου για ένα δίκτυο. Αυτά τα εργαλεία παρακολουθούν και επιθεωρούν τη σύνδεσή σας στο δίκτυο και σας δίνουν μια λεπτομερή ανάλυση όλων όσων συμβαίνουν στο δίκτυό σας. Ας αρχίσουμε!

ManageEngine

ManageEngine παρέχει μια ισχυρή και στιβαρή οθόνη εύρους ζώνης εταιρικού επιπέδου που μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε και να διορθώσετε προβλήματα δικτύου πριν επηρεαστούν οι πελάτες και οι συνδρομητές. Επιτρέπει στον χρήστη να παρατηρεί και να παρακολουθεί τη χρήση του εύρους ζώνης του δικτύου με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε περιορισμούς χρήσης Διαδικτύου και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο όταν συμπληρωθεί το όριο.

Αυτό το εργαλείο εμφανίζει τάσεις χρήσης και δραστηριότητα δικτύου κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών χρησιμοποιώντας γραφήματα και στατιστικά δεδομένα. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η εφαρμογή παρακολούθησης εύρους ζώνης έχει διάφορα μέτρα ασφαλείας.

Χαρακτηριστικά:

  • Επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει ειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις με βάση προκαθορισμένα επίπεδα ορίου και να δημιουργεί αναφορές με βάση διάφορα κριτήρια, όπως η κατανάλωση εύρους ζώνης και η αξιοπιστία δικτύου.
  • Οι χρήστες μπορούν να εκτιμήσουν τις μελλοντικές απαιτήσεις εύρους ζώνης χρησιμοποιώντας τις τάσεις κατανάλωσης.
  • Προσδιορίζει τα hogs του εύρους ζώνης στο δίκτυο.
  • Υποστηρίζει πολλές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης πακέτων και του φιλτραρίσματος, της Cisco CBQoS και πολλών άλλων

Είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης εύρους ζώνης αιχμής που λειτουργεί σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Android, Windows και Linux. Αυτή η σουίτα λογισμικού προσφέρει αναφορές σε πραγματικό χρόνο και εργαλεία διαχείρισης πόρων για παρακολούθηση εύρους ζώνης.

Η Μηχανή Επεξεργασίας Αυξητικής Ροής σε αυτόν τον Αναλυτή NetFlow σάς βοηθά να εντοπίζετε επιθέσεις μηδενικής ημέρας και να παρακολουθείτε ανωμαλίες δικτύου, ώστε να μπορείτε να λάβετε άμεσα μέτρα όταν είναι απαραίτητο. Προσφέρει δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν έκδοση του ManageEngine παρακολούθηση εύρους ζώνης δικτύου.

  Τι να κάνω εάν το Mac μου συνεχίσει να κάνει επανεκκίνηση; 10 Συμβουλές για να διορθώσετε το πρόβλημα

Paessler PRTG

Η Paessler PRTG είναι μια γνωστή επωνυμία παρακολούθησης και ανάλυσης δικτύου μεταξύ των επαγγελματιών πληροφορικής.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το PRTG προσφέρει ένα εξαιρετικό εργαλείο παρακολούθησης εύρους ζώνης, δεδομένου ότι πολλές εταιρείες βασίζονταν πάντα σε αυτό για τις διάφορες απαιτήσεις παρακολούθησης.

Το αργό εύρος ζώνης έχει σοβαρές επιπτώσεις σε εταιρικά περιβάλλοντα. Αυτές οι διακοπές δικτύου προκαλούν την αδράνεια των εργαζομένων και του προσωπικού, γεγονός που μειώνει την παραγωγικότητα και τις πωλήσεις. Οι διαχειριστές δικτύου πρέπει να εντοπίσουν γρήγορα και να απαλλαγούν από τα hogs του εύρους ζώνης.

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτή η πλατφόρμα παρακολούθησης δικτύου PRTG θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την κατανάλωση εύρους ζώνης, να ανιχνεύετε και να μετράτε αυξημένες υπερφορτώσεις μετάδοσης και να εντοπίζετε αποτελεσματικά πιθανές καθυστερήσεις δικτύου, σκάβοντας βαθύτερα στο δίκτυο.

Προσδιορίζει τις πιθανές συμφορήσεις δικτύου και τα προβλήματα εύρους ζώνης, για παράδειγμα, ποιο σύστημα ή εφαρμογή χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο εύρος ζώνης. Επιπλέον, αυτό το πακέτο λογισμικού περιλαμβάνει ενσωματωμένα εργαλεία όπως το Packet Analyzer, το οποίο παρακολουθεί τη βασική δραστηριότητα στις ροές δεδομένων, ώστε ο χρήστης να μπορεί να κατανοήσει τα δεδομένα που μεταδίδονται μέσω του δικτύου.

Χαρακτηριστικά:

  • Χρησιμοποιεί μια απλή προσέγγιση χαρτογράφησης για την οπτικοποίηση της κυκλοφορίας δικτύου.
  • Ενσωματωμένος ανιχνευτής πακέτων για επιθεώρηση ροών δεδομένων
  • Διαβάζει όλα τα μοτίβα κυκλοφορίας δικτύου και παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ποιες υπηρεσίες και εφαρμογές χρησιμοποιούν περισσότερο εύρος ζώνης
  • Οι αισθητήρες ροής χρησιμοποιούνται για την απεικόνιση της κατανάλωσης εύρους ζώνης σε γραφήματα και γραφήματα.

Μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών είναι διαθέσιμη για λήψη. Σε αυτό το πακέτο λογισμικού περιλαμβάνονται πολυάριθμοι αισθητήρες και ενσωματώσεις μονάδων. Μετά τη δοκιμαστική περίοδο, επιστρέφει στη δωρεάν έκδοσή του.

SolarWinds

SolarWinds παρέχει ένα εξελιγμένο πακέτο λογισμικού αξιολόγησης εύρους ζώνης δικτύου και παρακολούθησης απόδοσης. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει το NPM (Network Performance Monitor) και το NTA (NetFlow Traffic Analyzer). Μπορεί να εκτελέσει πολλές εργασίες δικτύωσης, όπως παρακολούθηση δικτύου πολλών προμηθευτών, παρακολούθηση κυκλοφορίας WLC, αναφορά προσαρμοσμένης κίνησης δικτύου και πολλά άλλα.

Αυτό το εργαλείο εκτελεί ανάλυση κυκλοφορίας δικτύου σε πραγματικό χρόνο για να συλλάβει και να αναλύσει ροές πακέτων δεδομένων που βοηθά στη διατήρηση πληροφοριών, την κατανομή πόρων και την αποφυγή πιθανών σφαλμάτων διαμόρφωσης.

Χαρακτηριστικά:

  • Δημιουργήστε ειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις με βάση τις συνθήκες ενεργοποίησης σε επίπεδα και τη δομή του δικτύου.
  • Η οπτικοποίηση της ροής και της απόδοσης της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο γίνεται απλή από τον μηχανισμό χαρτογράφησης.
  • Γραφική σύνδεση σε πραγματικό χρόνο για τη σύνδεση κεφαλίδων πακέτων για τη βελτιστοποίηση της ανακάλυψης της υποκείμενης αιτίας.
  • Προσδιορίζει αυτόματα τις υπηρεσίες σε ένα δίκτυο που καταναλώνει περισσότερο εύρος ζώνης.
  Πώς να ρυθμίσετε το αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας με το Deja Dup

Επιπλέον, μπορεί να εξετάσει και να διαχωρίσει κακόβουλα πακέτα δικτύου, να εντοπίσει τάσεις στη ροή δεδομένων και ακόμη και να οπτικοποιήσει την ανάλυση δεδομένων ροής μέσω της προσβασιμότητας διεπαφής χρήστη. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν τον χρήστη στον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων απόδοσης. Η SolarWinds προσφέρει μια δωρεάν και πλήρως λειτουργική δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα, όπως άλλα εργαλεία, η οποία είναι διαθέσιμη στο Σελίδα λήψης SolarWinds.

NetWorX

Το Softperfect παρέχει ένα τεράστιο και απλό εργαλείο παρακολούθησης εύρους ζώνης, NetworX, για παρακολούθηση της δραστηριότητας του δικτύου και της χρήσης εύρους ζώνης. Ένα προσαρμόσιμο και εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο γράφημα απεικονίζει και εμφανίζει τη χρήση ζωντανής κυκλοφορίας και μια λίστα υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Οι πίνακες εργαλείων μπορούν να τροποποιηθούν και η ποσότητα των δεδομένων που χρησιμοποιείται ως ποσοστό του συνολικού ορίου σας εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο, μαζί με τη χρήση εύρους ζώνης δικτύου.

Αν και αυτό το λογισμικό έχει σχεδιαστεί μόνο για την παρακολούθηση συσκευών δικτύωσης στον τοπικό σας υπολογιστή, εάν διαβάσετε την τεκμηρίωση, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι μπορεί επίσης να παρακολουθεί την κυκλοφορία δικτύου που προέρχεται από έναν δρομολογητή ή πύλη που χρησιμοποιεί τα πρότυπα SNMP.

Χαρακτηριστικά:

  • Ευέλικτο και εύχρηστο ταμπλό.
  • Ενσωματωμένος μετρητής ταχύτητας για παρακολούθηση των ταχυτήτων λήψης και αποστολής.
  • Δημιουργήστε ειδοποιήσεις βάσει ορίου για τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο
  • Παρέχει στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το εύρος ζώνης
  • Μετατρέψτε εύκολα τα ακατέργαστα δεδομένα σε μορφές γραφημάτων για καλύτερη κατανόηση
  • Κατανέμει περιορισμένο εύρος ζώνης για κάθε εφαρμογή και υπηρεσία με βάση τις τάσεις χρήσης.

Επιπλέον, μπορείτε να διαμορφώσετε τις ειδοποιήσεις ώστε να σας ειδοποιούν όταν πέφτει η απόδοση του δικτύου και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βρείτε πιθανές περιοχές προβλημάτων δικτύου και να παρακολουθείτε τους περιορισμούς κυκλοφορίας του ISP. Ξεκινήστε κατεβάζοντας μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Νάγιος

Ένα άλλο εξαιρετικό εργαλείο παρακολούθησης και ανάλυσης εύρους ζώνης σε πραγματικό χρόνο είναι το Nagios. Αυτό το εργαλείο ανοιχτού κώδικα παρακολουθεί και αναλύει τη δραστηριότητα του δικτύου σε πραγματικό χρόνο για τον εντοπισμό πιθανών μπλοκαρισμάτων και την παρακολούθηση της κατανάλωσης εύρους ζώνης. Επίσης, ειδοποιεί τους χρήστες όταν εντοπίζονται σφάλματα και ξεπερνιούνται τα προκαθορισμένα επίπεδα κατωφλίου.

Η βασική έκδοση Nagios προσφέρει πλήρη παρακολούθηση εύρους ζώνης βάσει SNMP για δρομολογητές και σημεία πρόσβασης. Μέσω όλων των εκδόσεων του SNMP, οι δρομολογητές δικτύου και οι πύλες μπορούν να παρακολουθούνται και να παρέχουν λεπτομέρειες κατανάλωσης εύρους ζώνης δικτύου για εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση.

Αυτή η διαδικασία αντιμετωπίζεται πολύ πιο απλά από Nagios XIπου επιτρέπει στο χρήστη να εκτελέσει την επιλογή παρακολούθησης πύλης και να τη διαμορφώσει ώστε να παρακολουθεί το δίκτυο μόνο σε λίγα λεπτά.

  Πώς να ρυθμίσετε την εικόνα προφίλ στο ζουμ

Το πρόγραμμα είναι απλό στη χρήση και μπορεί να εντοπίσει γρήγορα προβλήματα δικτύου ενώ παράλληλα ασφαλίζει και επεκτείνει τη σύνδεση δικτύου. Επίσης, παρακολουθεί τα στατιστικά δεδομένα του δικτύου, έτσι ώστε όταν εμφανιστεί ξανά το ίδιο σφάλμα, να μπορεί να εντοπίσει και να επιλύσει γρήγορα το πρόβλημα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η Nagios ειδοποιεί αμέσως το τεχνικό προσωπικό σε περίπτωση βλάβης, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τον εντοπισμό σφαλμάτων προτού επηρεάσει οποιαδήποτε λειτουργία του πελάτη.

Χαρακτηριστικά:

  • Τα προβλήματα συνδεσιμότητας και οι καθυστερήσεις δικτύου μπορούν να εντοπιστούν γρήγορα.
  • Οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν εμφανίζεται παράλογη συμπεριφορά ή όταν η χρήση εύρους ζώνης υπερβαίνει τους προκαθορισμένους περιορισμούς.

Το Nagios XI μπορεί να παρακολουθεί όλα τα στοιχεία επιχειρησιακής υποδομής σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Εκτελεί διάφορες λειτουργίες, όπως ατελείωτη πρακτική κλιμάκωση, στρατηγικές ειδοποιήσεις συστήματος και παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας. Είναι προσβάσιμο για δωρεάν δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα.

BWMonitor

BWMonitor είναι ένα απλό και εύχρηστο εργαλείο παρακολούθησης δικτύου. Αυτό το εργαλείο παρακολουθεί το εύρος ζώνης αποκλειστικά στο μηχάνημα που εγκαθιστά ο χρήστης και το διαμορφώνει, σε αντίθεση με άλλα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω, τα οποία εξετάζουν το εύρος ζώνης σε όλα τα συστήματα του δικτύου.

Με τη μέτρηση των πακέτων που παραδίδονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία σε επίπεδο διεπαφής, είναι δυνατή η παρακολούθηση της ταξινομημένης κυκλοφορίας, όπως τα δεδομένα διακομιστή μεσολάβησης και VPN χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο. Αν και είναι ένα εργαλείο επί πληρωμή, προσφέρει επίσης άλλες χρήσιμες υπηρεσίες, όπως ενσωματωμένο αναλυτή εύρους ζώνης και έλεγχο ταχύτητας λήψης και μεταφόρτωσης.

Λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των windows. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμόσιμα γραφήματα εύρους ζώνης σε πραγματικό χρόνο για να οπτικοποιήσουν δεδομένα για καλύτερη κατανόηση και να ρυθμίσουν ειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ειδοποίησης εύρους ζώνης για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν ξεπερνιούνται τα επίπεδα ορίου.

Χαρακτηριστικά:

  • προσαρμόσιμος πίνακας οργάνων
  • Για τη διαμόρφωση και την παρακολούθηση, δεν απαιτούνται πρόσθετα προγράμματα οδήγησης.
  • Οι ρυθμοί μεταφοράς δεδομένων ιστορικού και πραγματικού χρόνου μπορούν να συγκριθούν

Το BWmonitor συνοδεύεται από δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών με όλες τις δυνατότητες, η οποία είναι διαθέσιμη στο Σελίδα λήψης BWMoinitor.

συμπέρασμα

Αυτά τα εργαλεία παρακολούθησης εύρους ζώνης επιτρέπουν στους διαχειριστές δικτύου να προβάλλουν πλήρως τη δραστηριότητα του δικτύου. Κάθε επιχείρηση θα πρέπει να διαθέτει συστήματα παρακολούθησης εύρους ζώνης στο απόθεμά της, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη λειτουργικότητα της υποδομής.

Ελπίζω να βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο για την εκμάθηση των καλύτερων εργαλείων παρακολούθησης εύρους ζώνης δικτύου.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε για τους καλύτερους αναλυτές NetFlow.