Πώς να γράψετε ένα Δελτίο Τύπου [+ 4 Templates]

Τα πρότυπα δελτίων τύπου είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που σας βοηθά να δημιουργείτε και να δημοσιεύετε όμορφα και επαγγελματικά δελτία τύπου για την επωνυμία σας και να την φέρετε στο προσκήνιο.

Θα σας βοηθήσει να τραβήξετε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων για τις εκδηλώσεις σας, τις νέες προσλήψεις, τις συνεργασίες, τις συγχωνεύσεις και εξαγορές και άλλες σημαντικές ανακοινώσεις και εκδηλώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πείτε στον κόσμο για τα συναρπαστικά γεγονότα στην εταιρεία σας, να προωθήσετε τις εκδηλώσεις σας, να κάνετε τους εράνους τεράστια επιτυχία και να αποκομίσετε άλλα πλεονεκτήματα.

Έτσι, όταν αρχίσετε να δημιουργείτε το δελτίο τύπου σας, θα πρέπει να το σκεφτείτε και να το σχεδιάσετε πολύ, από το σχέδιο και τα χρώματά του μέχρι τα πεδία και τα κείμενα. Είναι χρονοβόρο και αν η εκδήλωσή σας είναι πιο κοντά, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο να δημιουργήσετε έγκαιρα ένα δελτίο τύπου υψηλής ποιότητας.

Αλλά αν χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο δελτίου τύπου, δεν χρειάζεται να αγωνίζεστε πια.

Μπορείτε απλώς να πάρετε το πρότυπο δελτίου τύπου που είναι κατάλληλο για την εκδήλωσή σας, να το προσαρμόσετε και να πατήσετε δημοσίευση.

Δεν είναι απλό;

Είμαι σίγουρος ότι είναι.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω μερικά πράγματα σχετικά με ένα δελτίο τύπου, πώς να το γράψετε και τους καλύτερους πόρους προτύπων δελτίου τύπου που μπορείτε να αξιοποιήσετε.

Ας ξεκινήσουμε!

Τι είναι το Δελτίο Τύπου;

Το δελτίο τύπου είναι μια επίσημη δήλωση που παραδίδεται στα μέσα ενημέρωσης για την παροχή πληροφοριών σχετικά με ένα σημαντικό γεγονός. Είναι μια συναρπαστική σύντομη ιστορία που γράφτηκε για να τραβήξει την προσοχή των εκδόσεων, των δημοσιογράφων ή των μέσων ενημέρωσης, ώστε να μπορούν να πουν την ιστορία για το γεγονός στον κόσμο.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία μπορεί να γράψει ένα δελτίο τύπου σχετικά με τις νέες προσλήψεις της, μια παρουσίαση νέου προϊόντος ή οποιαδήποτε άλλα σημαντικά επιχειρηματικά γεγονότα που θέλει να μάθει ο κόσμος.

Τα δελτία τύπου συντάσσονται επίσης για άλλες εκδηλώσεις, όπως μουσική, συναυλίες, εράνους, μη κερδοσκοπικούς, φιλανθρωπικούς σκοπούς, συγχωνεύσεις, εξαγορές, παρουσιάσεις βιβλίων, βραβεία, εκκινήσεις νεοφυών επιχειρήσεων και πολλά άλλα.

Οι διάφορες κατηγορίες των δελτίων τύπου είναι:

  • Γενική ανακοίνωση: Το τυπικό δελτίο τύπου προορίζεται για μια ειδησεογραφική εκδήλωση που είναι ευαίσθητη στο χρόνο, όπως μια παρουσίαση προϊόντος, αναφορά κερδών, νέες προσλήψεις και ούτω καθεξής. Απευθύνεται σε συντάκτες, δημοσιογράφους, επενδυτές και πελάτες.
  • Μάρκετινγκ περιεχομένου: Το μάρκετινγκ περιεχομένου μπορεί να αξιοποιήσει τα δελτία τύπου για να κάνει άμεσες ανακοινώσεις στο κοινό. Δημιουργήθηκε έχοντας κατά νου τις αρχές του μάρκετινγκ περιεχομένου για να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το κοινό και να το ενθαρρύνει να είναι πελάτες σας. Μπορεί να έχει τη μορφή ιστορίας για να τραβήξει την προσοχή του κοινού με ένα CTA στο τέλος.
  • Evergreen δελτίο τύπου: Η διάρκεια ζωής αυτής της κατηγορίας του δελτίου τύπου είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τη γενική ανακοίνωση. Συνήθως δημοσιεύεται στο διαδίκτυο και αντιπροσωπεύει μια επωνυμία αντί απλώς να αναφέρει ένα συμβάν. Για να το γράψετε χρειάζεται να εστιάσετε σε πιο δυνατή και πιο ελκυστική γραφή ενώ στοχεύετε το κοινό σας.

Πώς να γράψετε ένα Δελτίο Τύπου

Η σύνταξη ενός δελτίου τύπου γίνεται πιο απλή εάν γνωρίζετε την τυπική δομή και χρησιμοποιείτε τη στρατηγική και την έρευνά σας για να στοχεύσετε το κοινό. Ενώ η γλώσσα, το περιεχόμενο και ο τόνος του δελτίου τύπου σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την πρόθεση και τον οργανισμό σας, η τυπική δομή παραμένει η ίδια.

Ένα δελτίο τύπου, γενικά, περιέχει 300-800 λέξεις, όπου το σώμα έχει 4-5 παραγράφους μαζί με όριο 400-500 λέξεων. Τα δομικά του στοιχεία είναι:

  • Λογότυπο: Ένα δελτίο τύπου θα περιέχει το λογότυπο της εταιρείας σας στην κορυφή για να βοηθήσει τον αναγνώστη να αναγνωρίσει εύκολα τον συγγραφέα και να προωθήσει την επωνυμία σας.
  • Στοιχεία επικοινωνίας: Το όνομα της εταιρείας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο αριθμός τηλεφώνου, η φυσική διεύθυνση και άλλες σημαντικές πληροφορίες επικοινωνίας προστίθενται, ώστε οι εταιρείες πολυμέσων και το προσωπικό δημοσίων σχέσεων (PR) να μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία.
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: Είναι η ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτεί το δελτίο τύπου. Εκχωρήστε “ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΛΩΣΗ” για τα δελτία τύπου σας, εκτός εάν θέλετε να δημοσιευτούν στο μέλλον.
  • Επικεφαλίδα και υπότιτλος: Για να τραβήξετε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, πρέπει να δοθεί ένας σαφής, επίκαιρος τίτλος. Πρέπει να είναι δημιουργικό και στοχαστικό και να συνοψίζει την εκδήλωσή σας σε 1-6 λέξεις. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια υποκεφαλίδα για να παρέχετε επιπλέον πληροφορίες, οι οποίες πρέπει να προσθέτουν αξία στο δελτίο τύπου.
  • Ημερομηνία: Είναι το κείμενο που περιγράφει την ημερομηνία και τον τόπο της εκδήλωσης. Η τυπική μορφή για τη γραμμή ημερομηνίας είναι – «Πόλη, Πολιτεία, Ημερομηνία».
  • Lede: Είναι σύντομο και η πρώτη παράγραφος απαντά στο τι, ποιος, πότε, γιατί, πού και πώς της εκδήλωσης. Πρέπει να συμπεριλάβετε βασικές πληροφορίες σχετικά με το συμβάν σε αυτήν την παράγραφο για να ενημερώσετε το κοινό για την ουσία της ιστορίας σας.
  • Body: Μετά το lede, πρέπει να γράψετε το σώμα του δελτίου τύπου. Θα μπορούσε να είναι 2-3 σύντομες παραγράφους, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για το ιστορικό, επεξήγηση του συμβάντος, αποσπάσματα, στατιστικά στοιχεία, έγκυρες πηγές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.
  • Boilerplate: Είναι ένα κείμενο που εξηγεί τις δραστηριότητες του οργανισμού σας, γνωστό και ως το τμήμα «για εμάς» της εταιρείας σας. Τοποθετείται στην τελευταία παράγραφο. Μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σε άλλα δελτία τύπου για τον οργανισμό σας.
  • Call-to-Action (CTA): Είναι ένα άμεσο, σύντομο κείμενο που λέει στο κοινό σας τι να κάνει στη συνέχεια ή ποια ενέργεια να λάβει. Παράδειγμα – «Κάντε δωρεάν δοκιμή 14 ημερών», «Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο» κ.λπ.
  • Σημείωση κλεισίματος/λήξης: Μπορείτε να τερματίσετε το δελτίο τύπου με τη σημειογραφία – «###». Σηματοδοτεί στον εκτυπωτή ότι δεν πρόκειται πλέον να εκτυπωθεί αντίγραφο.
  Τα καλύτερα εργαλεία και λογισμικό παρακολούθησης υποδομής πληροφορικής που αναθεωρήθηκαν το 2020

Λοιπόν, ας συζητήσουμε τώρα μερικά από τα δωρεάν πρότυπα δελτίων τύπου από αυτούς τους πόρους:

Έξυπνο φύλλο

Σε Έξυπνο φύλλο, μπορείτε να βρείτε ένα ευρύ φάσμα προτύπων δελτίων τύπου ΔΩΡΕΑΝ. Αυτό θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε με την καμπάνια του δελτίου τύπου σας πιο γρήγορα χωρίς να ξοδεύετε ώρες για τη δημιουργία μιας μορφής από την αρχή.

Όλα αυτά τα δωρεάν πρότυπα δελτίων τύπου συντάσσονται προσεκτικά από ειδικούς στο μάρκετινγκ. Θα λάβετε πρότυπα δελτίων τύπου για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, επιχειρηματικές ειδήσεις, βραβεία, τυπικά δελτία τύπου και άλλα.

Αυτά τα πρότυπα έχουν καθορισμένες, σαφείς ενότητες μαζί με την ιδέα του τι να γράψετε σε αυτά. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο για εσάς να δηλώσετε όλες τις πληροφορίες που θέλετε να μοιραστείτε με το κοινό σας και να συμπεριλάβετε τι, πότε, ποιος, γιατί, πού και πώς.

Εκτός από αυτό, μπορείτε να ενσωματώσετε βασικά επιχειρηματικά δεδομένα, όπως το λογότυπο της εταιρείας, ημερομηνία και ώρα κυκλοφορίας, στοιχεία επικοινωνίας και πολλά άλλα. Επιπλέον, το πρότυπο δελτίου τύπου εκδήλωσης του Smartsheet είναι χρήσιμο για κάθε είδους εκδήλωση, όπως μόδα, ταινίες, τέχνη, αθλήματα, εγκαίνια εστιατορίου κ.λπ. Μπορείτε ακόμη και να επεξεργαστείτε ένα δείγμα αντιγράφου που παρέχεται για να επεξεργαστείτε και να παρουσιάσετε την εκδήλωσή σας.

Αυτά τα πρότυπα προσαρμόζονται εύκολα και μπορείτε να ενσωματώσετε πολυμέσα και να προσθέσετε σχετικούς συνδέσμους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον ιστότοπό σας κ.λπ.

Jotform

Είτε θέλετε να ανακοινώσετε νέες προσλήψεις, παρουσιάσεις προϊόντων ή εκδηλώσεις, Jotform προσφέρει μια ποικιλία προκατασκευασμένων προτύπων δελτίων τύπου που είναι εντυπωσιακά και επαγγελματικά, κατάλληλα για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να επιλέξετε ένα πρότυπο με βάση τις ανάγκες σας και να αρχίσετε να το προσαρμόζετε.

Η προσαρμογή αυτών των προτύπων είναι εύκολη χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας PDF όπου μπορείτε να εισαγάγετε όλες τις λεπτομέρειες και στη συνέχεια να δημιουργήσετε το δελτίο τύπου σας αμέσως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας PDF drag-and-drop και να αλλάξετε σχέδια προτύπων προσθέτοντας περισσότερο κείμενο και πεδία για να συμπληρώσετε την επωνυμία, την εμφάνιση και την αίσθηση σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εκπροσωπήσετε καλύτερα την επιχείρηση και την εταιρεία σας.

  Επιδιόρθωση Βεβαιωθείτε ότι οι καθορισμένες διαδρομές μετασχηματισμού είναι έγκυρες σφάλμα

Αφού συμπληρώσετε τη φόρμα δελτίου τύπου με τις σχετικές λεπτομέρειες, το προσαρμοσμένο πρότυπο που επιλέξατε θα δημιουργήσει αυτόματα ένα δελτίο τύπου σε μορφή PDF εύκολα. Μπορείτε ακόμη να κατεβάσετε αυτό το PDF και να το μοιραστείτε μέσω κοινωνικών μέσων ή email με μερικά κλικ ή να το δημοσιεύσετε απευθείας στον ιστότοπό σας.

Οι διάφοροι τύποι προτύπων δελτίων τύπου που προσφέρονται από την Jotform είναι:

  • Δελτίο τύπου παρουσίασης προϊόντος για να τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και του κοινού
  • Μουσικό δελτίο τύπου για να τραβήξει την προσοχή των μουσικόφιλων
  • Δελτίο τύπου συναυλίας για να τραβήξετε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και της κοινότητας
  • Δελτίο τύπου εκδήλωσης για να ανακοινώσει την ημερομηνία εκδήλωσης, τις τιμές των εισιτηρίων, τον τόπο διεξαγωγής και άλλες λεπτομέρειες
  • Δελτίο τύπου θεάτρου για αύξηση του αριθμού του κοινού και των πωλήσεων
  • Δελτίο τύπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να γιορτάσετε την επιτυχία της σελίδας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Email δελτίο τύπου για να προσελκύσετε κοινό και πελάτες
  • Βιβλίο δελτίο τύπου για να ανακοινώσει την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου και να κινήσει το ενδιαφέρον της κοινότητας και των μέσων ενημέρωσης
  • Δελτίο τύπου καλλιτέχνη για την προώθηση νέων καλλιτεχνών και ομάδων
  • Δελτίο τύπου για νέες προσλήψεις για να ανακοινώσει ότι η εταιρεία σας αναζητά να προσλάβει νέους υπαλλήλους
  • Μη κερδοσκοπικό δελτίο τύπου για ευαισθητοποίηση σχετικά με κάτι όπως η εξοικονόμηση εδάφους, η διατήρηση της φύσης, οι κατασκηνώσεις δωρεών κ.λπ.
  • Δελτίο τύπου για τον κορωνοϊό για την ανακοίνωση διακοπών λόγω της πανδημίας, μετατόπιση στην εργασία από το σπίτι και άλλες αλλαγές

Έτσι, ξεκινήστε με το Jotform και προσαρμόστε τα πρότυπα όπως θέλετε.

Τεράστια

Τεράστια προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ 13 πρότυπα δελτίων τύπου που είναι κατάλληλα για όλες τις περιπτώσεις. Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτών των προτύπων σε μορφή PDF και Microsoft Word και να τα προσαρμόσετε όπως σας ταιριάζει.

Όλα τα πρότυπα που δημιουργήθηκαν με το Press Release Creator από την Prowly είναι εύκολο να προσαρμοστούν. Θα λάβετε πρότυπα δελτίων τύπου για:

  • Νέα Προϊόντα
  • Ενημέρωση προϊόντος
  • Ανακοίνωση νέου βιβλίου
  • Εκδηλώσεις
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • Νέες προσλήψεις
  • Ανακοίνωση παραίτησης
  • Rebranding
  • Νέα ανακοίνωση συνεργάτη
  • Ανακοίνωση του νικητή
  • Άνοιγμα νέας τοποθεσίας
  • Δήλωση ή δήλωση
  • Αθλητική ανακοίνωση

Κάθε ένα από τα δελτία τύπου που επιλέγετε θα περιέχει έναν τίτλο, έναν οδηγό για να απαντήσετε τι, γιατί, ποιος, πότε, πού, κ.λπ., ένα σώμα για να εξηγήσει τις πληροφορίες, ημερομηνία, στοιχεία επικοινωνίας μέσων όπως τα στοιχεία επικοινωνίας του πρακτορείου ή του συγγραφέα και πληροφορίες εταιρείας για να βοηθήσει τον δημοσιογράφο να κατανοήσει το σκοπό και να γράψει το δελτίο τύπου.

Visme

Μοιραστείτε σημαντικές ανακοινώσεις και νέα για την εταιρεία σας με τον κόσμο με ένα εξαιρετικό δελτίο τύπου που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Πήγαινε στο Visme και λάβετε πρότυπα δελτίων τύπου για να τραβήξετε την προσοχή των μέσων που απαιτεί η επωνυμία σας για όλους τους καλούς λόγους.

Τα πρότυπα που λαμβάνετε από τη Visme είναι εύκολο να τα προσαρμόσετε και να τα δημοσιεύσετε μέσα σε λίγα λεπτά. Κάνουν το δικό σας να ξεχωρίζει στο πλήθος άλλων δελτίων τύπου, καθώς αυτά τα πρότυπα έχουν όμορφο και πρακτικό σχεδιασμό και αίσθηση ότι σας δίνουν τα απαραίτητα φώτα της δημοσιότητας. Επιπλέον, αντιστοιχίστε το θέμα σχεδίασης της επωνυμίας σας για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας προσαρμόζοντας τα πρότυπα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης.

Επιπλέον, εξατομικεύστε τα δελτία τύπου παίζοντας με γραμματοσειρές και χρώματα, επεξεργάζοντας το κείμενο, αντικαθιστώντας εικόνες, ανεβάζοντας το λογότυπό σας και πολλά άλλα με τον ενσωματωμένο επεξεργαστή του Visme. Αυτό σας βοηθά να δημιουργείτε εκ των προτέρων δελτία τύπου που ταιριάζουν με την ταυτότητα της επωνυμίας σας και τραβούν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων.

Οι τύποι προτύπων δελτίων τύπου που μπορείτε να βρείτε στο Visme αφορούν:

  • Ανακοίνωση περιοδείας
  • Ανακοίνωση νέου παίκτη
  • Νέα ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου
  • Ανακοίνωση εταιρικής σχέσης
  • Εξαγορές
  • Ακίνητα
  • Πολιτικές ανακοινώσεις
  • Φιλανθρωπία
  • Εγκαίνια
  • Νέες προσλήψεις
  • Προβολή καλλιτέχνη
  • Αθλητισμός
  • Αστυνομικό τμήμα
  • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
  • ΜΚΟ Βοήθεια και έρανοι
  • Κυκλοφορία προϊόντος Amazon
  • Έναρξη του Ομίλου Οικονομικών
  • Εκκίνηση smartphone
  • Εταιρική κοινωνική ευθύνη
  • Βραβείο νοσοκομείου
  • Προσλήψεις διαφημιστικών γραφείων
  • τηλεοπτικές εκπομπές
  • Συνεργασία ξενοδοχείου
  • Αλλαγές στη δημιουργική διαδικασία και τη στρατηγική μάρκετινγκ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • Εκκίνηση εκκίνησης
  • Λανσάρισμα προϊόντος
  • Προώθηση εκδήλωσης
  • Έκδοση βιβλίου
  • Μη κερδοσκοπικός έρανος
  • Συγχωνεύσεις
  • Υπογραφή ετικέτας
  Πώς να αλλάξετε τη φωτογραφία προφίλ σας στο Strava

Μπορείτε να κατεβάσετε οποιοδήποτε πρότυπο δελτίου τύπου θέλετε σε υψηλή ποιότητα σε μορφή PDF ή εικόνας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημοσιεύσετε το πρότυπο στο διαδίκτυο μετά την προσαρμογή και να το μοιραστείτε με τον κόσμο χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το δελτίο τύπου στο blog ή τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν απλό κώδικα ενσωμάτωσης και στη συνέχεια να τον προσθέσετε απευθείας στην ιστοσελίδα προορισμού.

Επιπλέον, το Visme σάς δίνει έλεγχο απορρήτου για να προστατεύσετε τις πληροφορίες της επιχείρησής σας, τη διαδραστικότητα, τη βιβλιοθήκη διαφανειών και την επιλογή να προσθέσετε πολυμέσα και να τα παρουσιάσετε οπουδήποτε θέλετε.

Μερικές συμβουλές για να γράψετε ένα συναρπαστικό δελτίο τύπου

  • Γνωρίστε το κοινό σας: Ένα δελτίο τύπου μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε πελάτες. Με την κατάλληλη έρευνα σχετικά με το κοινό-στόχο σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δελτίο τύπου για να εκπαιδεύσετε το κοινό σας σχετικά με την επωνυμία σας και να το κάνετε να λάμψει μεταξύ των άλλων γενικών ανακοινώσεων.
  • Να είστε στο σημείο: Γενικά, τα δελτία τύπου έχουν έκταση 400-500 λέξεων. Επομένως, πρέπει να συμπεριλάβετε μόνο χρήσιμο και πρακτικό περιεχόμενο για την εκδήλωσή σας. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να χάσετε τους αναγνώστες σας πριν φτάσουν στην ενότητα CTA.
  • Γράψτε σαν δημοσιογράφος: Εάν γράφετε με τον τρόπο που γράφει ένας δημοσιογράφος, θα εξοικονομήσετε χρόνο από τους οίκους πολυμέσων καθώς μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν το περιεχόμενο χωρίς πολλές αλλαγές. Αυτό τους κάνει μόνο χαρούμενους, αλλά δίνει στο δελτίο τύπου σας μια ελκυστική εμφάνιση. Με αυτόν τον τρόπο, οι πιθανότητες να κυκλοφορήσει το δελτίο τύπου σας αυξάνονται ευρέως. Επιπλέον, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση του «εμείς» ή «εγώ» στο αντίγραφο του δελτίου τύπου σας. Αντίθετα, πρέπει να το γράψετε σε τρίτο πρόσωπο.
  • Τυπική γραμματοσειρά: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε κομψές γραμματοσειρές απλώς για να κάνετε τον τύπο σας ελκυστικό. Αντίθετα, πρέπει να εστιάσετε στη διάδοση πληροφοριών με σαφήνεια και περιεκτικότητα. Για αυτό, χρησιμοποιήστε σαφή γλώσσα, τυπικές γραμματοσειρές και σαφή μορφοποίηση για να διευκολύνετε το κοινό να κατανοήσει τις πληροφορίες.
  • Δημιουργικότητα: Αν και είστε συνοπτικοί, πρέπει να είστε δημιουργικοί κατά τη δημιουργία του δελτίου τύπου σας. Δεν πρέπει μόνο να αναφέρει τα στατιστικά και τα γεγονότα αλλά και να δίνει στο κοινό έναν λόγο να εκστασιάζεται και να ενδιαφέρεται για το κομμάτι. Έτσι, γίνετε δημιουργικοί είτε γράφετε για μια παρουσίαση προϊόντος, μουσικές εκδηλώσεις ή παρουσιάζετε τα κέρδη σας. Παίξτε με τα χρώματα ενώ είστε επαγγελματίας και χρησιμοποιήστε έναν συναρπαστικό τόνο.
  • Μάρκετινγκ περιεχομένου: Ένα δελτίο τύπου δεν είναι μόνο μια ανακοίνωση ή μια είδηση, αλλά μια ευκαιρία για μάρκετινγκ περιεχομένου. Επομένως, θα πρέπει να προβάλλει το εμπορικό σήμα σας και τις αξίες του και να προσπαθεί να ενημερώνει και να εκπαιδεύει τους αναγνώστες σας.
  • Avoid Jargon: Το κοινό είναι αυτό που θα διαβάσει τελικά το δελτίο τύπου σας. Επομένως, αποφύγετε τη χρήση οποιασδήποτε οργανωτικής ορολογίας που μπορεί να σας κάνει να χάσετε αναγνώστες, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι οι πιθανοί πελάτες, οι εφευρέτες σας και άλλες σημαντικές οντότητες.

Υπηρεσίες Διανομής Δελτίου Τύπου

Το όμορφα φτιαγμένο δελτίο τύπου σας δεν θα ωφελήσει αν δεν φτάσει στους κατάλληλους ιστότοπους ειδήσεων την κατάλληλη στιγμή. Εδώ βοηθά το Δελτίο Τύπου Υπηρεσίες διανομής. Αυτές οι υπηρεσίες σάς βοηθούν να διανείμετε την κυκλοφορία σας σε διάφορες πλατφόρμες ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Bloomberg, Fox, NBC και Google News. Το EIN Presswire είναι μια τέτοια πλατφόρμα που αυτοματοποιεί τη διανομή σας σε διάφορες πλατφόρμες ειδήσεων.

συμπέρασμα

Το δελτίο τύπου είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να τραβήξετε την απαιτούμενη προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των πελατών, φέρνοντας την επωνυμία σας στο προσκήνιο.

Έτσι, αντί να ξοδεύετε ώρες σκεπτόμενοι τη μορφή και άλλες λεπτομέρειες ενώ δημιουργείτε ένα δελτίο τύπου από την αρχή, απλώς χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε από τα πρότυπα δελτίου τύπου που αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε να το προσαρμόσετε για να ταιριάζει στις ανάγκες σας και να αφήσετε την επωνυμία σας να λάμψει!