Η παλέτα επιλέγει χρώματα από οποιαδήποτε εικόνα και σας δίνει τον κώδικα HEX ή RGB [Web]


Πριν από λίγο καιρό, η Adobe κυκλοφόρησε το Kuler για iOS. Είναι μια εφαρμογή που δεν έχει φύγει από το iPhone μου από την ημέρα που την εξέτασα. Υπάρχει επίσης μια ωραία εφαρμογή Ιστού που κάνει ό,τι κάνει η εφαρμογή iOS στο πρόγραμμα περιήγησής σας και είναι ένας από τους παλαιότερους σελιδοδείκτες μου. Αυτό που κάνει η Kuler είναι ότι βοηθά στη δημιουργία έγχρωμων θεμάτων από την αρχή ή από μια φωτογραφία που σας αρέσει. Για όποιον θέλει κάτι πιο απλό, υπάρχει η Παλέτα. Είναι μια πολύ απλή εφαρμογή Ιστού στην οποία μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε μια εικόνα και θα βρει και θα παραθέσει όλα τα χρώματα που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την εικόνα. Τα χρώματα εμφανίζονται με τους αντίστοιχους κωδικούς RGB ή HEX, όποιον θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

  Πώς να επαναφέρετε το App Store στο iTunes

Για να βρείτε χρώματα σε μια εικόνα, σύρετέ την και αποθέστε την στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Μόλις η εφαρμογή επεξεργαστεί την εικόνα σε πολύ αμελητέο χρονικό διάστημα, εμφανίζεται η εικόνα μαζί με τα χρώματα που χρησιμοποιούνται σε αυτήν. Από προεπιλογή οι χρωματικοί κωδικοί είναι σε HEX και αν κάνετε κλικ σε ένα χρώμα, ο κωδικός αντιγράφεται στο πρόχειρό σας. Θα λάβετε μια ειδοποίηση από το πρόγραμμα περιήγησής σας που θα σας ειδοποιεί για το ίδιο.

Εάν προτιμάτε έναν κωδικό RGB από έναν κωδικό HEX, κάντε κύλιση προς τα πάνω αφού ρίξετε μια εικόνα και θα δείτε την επιλογή “Επιλογή τύπου”. Τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω του και θα επεκταθεί για να αποκαλύψει τις επιλογές του χρωματικού κωδικού. Κάντε κλικ σε αυτό που θέλετε και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να αντιγράψετε τον κώδικα στο πρόχειρό σας.

  Πώς να προσαρμόσετε τα μηνύματα ειδοποίησης για συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook

Ξεκίνησα συγκρίνοντας την Palette με την Kuler, έτσι συνεχίζοντας με αυτό, η Palette είναι όπως είπα απλή. Ο Kuler μπορεί να κάνει αυτό που κάνει και πολλά άλλα. Η παλέτα είναι περισσότερο ένα εργαλείο γρήγορης αναφοράς για όποιον δεν θέλει να βγάλει τον επιλογέα χρώματος ή να ανοίξει μια εικόνα στο Photoshop απλώς για να δει ποια χρώματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτήν. Δεδομένου ότι δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο το Kuler, είναι γρήγορο, κάτι που θα εκτιμούσε ένας σχεδιαστής, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιλογή χρώματος μπορεί να είναι μια επαναλαμβανόμενη εργασία.

  Πώς να ξεκλειδώσετε την εφαρμογή Nook Shopping στο "Animal Crossing: New Horizons"

Η εφαρμογή έχει μια καθαρή διεπαφή, αν και απαιτεί πολλή άσκοπη κύλιση. Ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη το μήκος και το πλάτος μιας εικόνας, δεν χρειάζεται να κάνετε κύλιση χρήστη προς τα κάτω για να δείτε τους κωδικούς ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για να αλλάξετε τον τύπο του κωδικού. Δεν επιλέγω όμως γιατί εργάζομαι σε μικρότερη οθόνη, αλλά αυτή είναι ωστόσο η μόνη κριτική που έχω για την εφαρμογή και το περιβάλλον εργασίας της.

Επισκεφθείτε την Παλέτα