Η κάμερα Google προσγειώνεται στο Google Play, διαθέτει μια νέα λειτουργία θολώματος φακού

Από απλές έως πολύ φορτωμένες με δυνατότητες, δεν υπάρχει έλλειψη εφαρμογών κάμερας στο Google Play, αλλά ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης προσφέρει τώρα μια αυτόνομη έκδοση της εφαρμογής φωτογραφικής μηχανής stock που διατίθεται με συσκευές Nexus. Ονομάζεται απλά Google Camera, το big G έχει κάνει ορισμένες βελτιώσεις και βελτιώσεις σε σχέση με την παραλλαγή στοκ, ωστόσο, εισάγοντας ένα πολύ πιο λείο περιβάλλον εργασίας χρήστη καθώς και τοποθετώντας ένα εμφανές κουμπί κλείστρου για στιγμιαία κλικ. Εκτός από τις πάντα δημοφιλείς λειτουργίες Panorama και Photo Sphere, υπάρχει τώρα και μια νέα επιλογή Lens Blur που στοχεύει να σας προσφέρει ποιότητα που μοιάζει με SLR «με ρηχό βάθος πεδίου». Διαβάστε παρακάτω για τις πρακτικές μας εντυπώσεις.

Η Google ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή κάμερας μέσω της δικής της επίσημης ανάρτησης ιστολογίου στο Google+, όπου εξηγεί πώς το νέο Lens Blur μπορεί να σας προσφέρει το νέο εφέ θολώματος μέσω του ‘Bokeh’ (γνωστός και ως ρηχό βάθος πεδίου).

  Πώς να ορίσετε ένα ανοιχτό ή σκοτεινό θέμα στο Photoshop CC

Από τεχνικής απόψεως, αυτό το κάνει δημιουργώντας έναν χάρτη βάθους πολλαπλών εικόνων χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο, ο οποίος επιτυγχάνει το τελικό αποτέλεσμα μετά από μία από τις πολλές εισαγωγές φωτογραφιών και περαιτέρω επεξεργασία κάτω από την κουκούλα. Μόλις τραβήξετε μια φωτογραφία, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το θάμπωμα σε πραγματικό χρόνο, το οποίο στη συνέχεια εφαρμόζεται στην επεξεργασμένη εικόνα για να δημιουργήσετε το τελικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε μετά την εκκίνηση της νέας εφαρμογής κάμερας είναι το φανταστικό UI της. Τα πράγματα φαίνονται πλέον πολύ πιο μίνιμαλ και προσβάσιμα και το ίδιο το σκόπευτρο έχει πολύ περισσότερο χώρο για να δείξει τι πρόκειται να τραβήξετε. Μπορείτε να καλέσετε ένα μενού κάνοντας σάρωση από το αριστερό άκρο της οθόνης, από όπου μπορείτε να πλοηγηθείτε ανάμεσα σε εικόνες Photo Sphere, πανόραμα, θάμπωμα φακού, κάμερα και βίντεο. Μπορεί να έχετε ήδη δοκιμάσει όλες τις υπάρχουσες λειτουργίες που ήταν προηγουμένως διαθέσιμες, αλλά το προσκήνιο της εκπομπής εδώ είναι το νέο εφέ θαμπώματος φακού. Ετσι δουλευει.

  Πώς να διορθώσετε τα παιχνίδια Minecraft LAN που δεν εμφανίζονται

Πρώτα πρέπει να τραβήξετε μια κανονική φωτογραφία ενώ διατηρείτε το θέμα σας στο κέντρο. Στη συνέχεια, η εφαρμογή σάς ζητά να σηκώσετε τη συσκευή σας ενώ διατηρείτε το θέμα σας στο κέντρο για να αποκτήσετε πρόσθετες πληροφορίες βάθους. Αφού το κάνετε αυτό, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να αφήσετε το Google Camera να επεξεργαστεί την τελική έξοδο και μόλις τελειώσετε, μπορείτε απλώς να σύρετε ένα ρυθμιστικό από τη δεξιά άκρη της οθόνης σας για να εμφανιστεί η νέα φωτογραφία. Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά στο τελικό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε από μια συσκευή Galaxy S4.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Spotify Kids

Η εφαρμογή κάμερας σάς επιτρέπει να μοιράζεστε γρήγορα τη φωτογραφία που τραβήξατε – ας πούμε Facebook ή Twitter – μέσω της λειτουργίας κοινής χρήσης εντός εφαρμογής. Μπορείτε επίσης να το διαγράψετε καθώς και να το ανοίξετε στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που θέλετε πατώντας το κουμπί επεξεργασίας.

Εκτός από το θάμπωμα του φακού, η νέα λειτουργία Panorama έχει επίσης αξιοσημείωτες βελτιώσεις και τώρα σας επιτρέπει να τραβάτε πανοράματα υψηλότερης ανάλυσης με πλήρες πλάτος και λεπτομέρεια μιας σκηνής. Το Photo Sphere, από την άλλη, προσφέρει τη δυνατότητα λήψης πλήρους καθηλωτικών στιγμιότυπων 360 μοιρών όπως πριν.

Η Κάμερα Google είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play και υποστηρίζει όλα τα τηλέφωνα και ταμπλέτες Android με έκδοση 4.4 KitKat και νεότερη.

Εγκαταστήστε την κάμερα Google από το Play Store