Πώς να επιλέξετε πολλά πλακίδια στην οθόνη έναρξης των Windows 8.1 Ενημέρωση 1

Το πλακίδιο λειτουργικό σύστημα της Microsoft έλαβε τη δεύτερη σημαντική αναβάθμισή του την περασμένη εβδομάδα, όταν ο τεχνολογικός τιτάνας κυκλοφόρησε το νέο Windows 8.1 Update 1 στο κοινό. Για όσους έχασαν την κάλυψή μας, η Ενημέρωση 1 έφερε πολλές νέες δυνατότητες στον πίνακα, όπως τη δυνατότητα καρφιτσώματος εφαρμογών του Windows Store στη γραμμή εργασιών, ειδοποιήσεις εγκατάστασης εφαρμογών, γραμμές τίτλου, μεταξύ άλλων. Μια επιπλέον αλλαγή είναι η εισαγωγή ενός νέου μενού περιβάλλοντος στην οθόνη έναρξης. Αυτό το μενού περιβάλλοντος περιέχει επιλογές για καρφίτσωμα και ξεκαρφίτσωμα, αλλαγή μεγέθους και απεγκατάσταση εφαρμογών και άλλων στοιχείων, τα οποία ήταν προηγουμένως προσβάσιμα από τη γραμμή εφαρμογών. Εκτός από αυτό, η Microsoft έχει επίσης αλλάξει τον τρόπο επιλογής πολλών πλακιδίων στην οθόνη έναρξης. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε πώς να επιλέξετε πολλά πλακίδια μέσω δύο διαφορετικών μεθόδων στην Ενημέρωση 1.

Λίγα λόγια για τη γραμμή εφαρμογών πρώτα

Όταν εξετάσαμε την Ενημέρωση 1 των Windows 8.1, σας δείξαμε πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα στο σύγχρονο περιβάλλον διεπαφής χρήστη. Εκτός από τις νέες επιλογές Power και Search, η οθόνη Έναρξης χρησιμοποιεί επίσης ένα μενού περιβάλλοντος σε στυλ επιφάνειας εργασίας που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε επιλογές όπως καρφίτσωμα και ξεκαρφίτσωμα πλακιδίων από την οθόνη έναρξης ή τη γραμμή εργασιών, απεγκατάσταση εφαρμογών ή αλλαγή του μεγέθους τους κ.λπ. στην Ενημέρωση 1, όλες αυτές οι επιλογές ήταν προσβάσιμες από τη γραμμή εφαρμογών στο κάτω μέρος. Έχοντας αυτό υπόψη, η Microsoft δεν το έχει καταργήσει εντελώς και μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση σε αυτό, αν θέλετε. Να πώς.

  Πώς να αποκτήσετε την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων Google στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows

Όταν βρίσκεστε στην οθόνη Έναρξης, η γραμμή εφαρμογών μπορεί απλά να ενεργοποιηθεί πατώντας το πλήκτρο “Spacebar” στο πληκτρολόγιό σας. Αυτή είναι η ίδια μέθοδος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να εμφανίσουν τη γραμμή εφαρμογών των Windows 8 ή 8.1. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε όλες τις επιλογές που υπάρχουν στο μενού περιβάλλοντος απευθείας από το κάτω μέρος της οθόνης σας.

Μέθοδος 1 Επιλογή πολλαπλών πλακιδίων

Η πρώτη μέθοδος επιλογής πολλαπλών πλακιδίων είναι πολύ απλή. Αφού ενεργοποιήσετε τη γραμμή εφαρμογών, μπορείτε απλώς να κάνετε δεξί κλικ στο πλακίδιο που θέλετε για να ξεκινήσετε την πολλαπλή επιλογή. Το επιλεγμένο πλακίδιο επισημαίνεται, υπονοώντας ότι έχει προστεθεί στην επιλογή σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε άλλες ενέργειες στα επιλεγμένα πλακίδια από την ίδια τη γραμμή εφαρμογών.

  Διόρθωση σφάλματος DRIVER IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL στα Windows 10

Μέθοδος 2 Επιλογή πολλαπλών πλακιδίων

Υπάρχει στην πραγματικότητα ένας άλλος τρόπος για να καλέσετε την επιλογή πολλαπλών πλακιδίων χωρίς να εμφανίσετε πρώτα τη γραμμή εφαρμογών.

Πριν από την Ενημέρωση 1, οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν δεξί κλικ σε ένα πλακίδιο και στη συνέχεια να κάνουν αριστερό κλικ σε άλλα πλακίδια για να ξεκινήσουν την πολλαπλή επιλογή. Αλλά από την Ενημέρωση 1, το δεξί κλικ σε ένα πλακίδιο εμφανίζει στην πραγματικότητα το μενού περιβάλλοντος (για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε τον οδηγό λειτουργιών του Windows 8.1 Update 1).

Τούτου λεχθέντος, ο απλούστερος τρόπος για να επιλέξετε πολλά πλακίδια είναι πατώντας παρατεταμένα το «πλήκτρο CTRL» και, στη συνέχεια, κάνοντας αριστερό κλικ στα πλακίδια που επιθυμείτε. Είναι η ίδια μέθοδος που χρησιμοποιείτε για να επιλέξετε πολλά στοιχεία στη λειτουργία επιφάνειας εργασίας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε emoji σε ονόματα φακέλων στα Windows 10

Αφού επιλέξετε πλακίδια μέσω του πλήκτρου CTRL, μπορείτε να μετακινήσετε τα πλακίδια ή να κάνετε δεξί κλικ σε ένα πλακίδιο από την επιλογή για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές του μενού περιβάλλοντος.

[via: AskVG]