Η απομόνωση του προγράμματος περιήγησης επεξηγείται σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Οι φορείς απειλών αξιοποιούν τα προγράμματα περιήγησης ιστού για να διεισδύσουν στους υπολογιστές των χρηστών ή στα εταιρικά δίκτυα. Το κάνουν δημιουργώντας κακόβουλους ιστότοπους που μπορούν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές των χρηστών και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά. Αλλά με την απομόνωση του προγράμματος περιήγησης, μπορείτε να προστατεύσετε τη δραστηριότητα περιήγησής σας στον ιστό για να αποτρέψετε κοινές επιθέσεις που βασίζονται στον ιστό.

Τι είναι ακριβώς η τεχνολογία απομόνωσης προγράμματος περιήγησης, πώς λειτουργεί και ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση της απομόνωσης προγράμματος περιήγησης; Ας ανακαλύψουμε.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η απομόνωση προγράμματος περιήγησης;

Η απομόνωση προγράμματος περιήγησης, γνωστή και ως απομόνωση ιστού, είναι μια λύση ασφαλείας που περιέχει τη δραστηριότητα περιήγησής σας σε ένα απομονωμένο περιβάλλον όπως μια εικονική μηχανή, το sandbox ή το cloud, εμποδίζοντας τη συσκευή σας από τον εγγενή κίνδυνο της διαδικτυακής περιήγησης.

Πηγή εικόνας: Cloudflare

Μόλις πληκτρολογήσετε έναν ιστότοπο, το πρόγραμμα περιήγησής σας φορτώνει περιεχόμενο και κώδικα από τον διακομιστή του ιστότοπου και εκτελεί κώδικα μέσα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Η διαδικασία φαίνεται ακίνδυνη, αλλά δεν είναι.

Ένας παράγοντας απειλής μπορεί να δημιουργήσει έναν κακόβουλο ιστότοπο ή μια εφαρμογή ιστού γεμάτη επιβλαβή κώδικα και να μοιραστεί τη σύνδεσή του μαζί σας μέσω επιθέσεων phishing. Όταν φτάσετε στον κακόβουλο ιστότοπο κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο, ο κακόβουλος κώδικας θα ληφθεί αυτόματα στη συσκευή σας, μολύνοντας τη συσκευή ή το δίκτυό σας.

Η απομόνωση προγράμματος περιήγησης παρέχει στη συσκευή σας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, διατηρώντας τη δραστηριότητα περιήγησής σας περιορισμένη σε ένα απομονωμένο περιβάλλον.

Πώς λειτουργεί η απομόνωση προγράμματος περιήγησης

Η απομόνωση του προγράμματος περιήγησης λειτουργεί περιορίζοντας τη δραστηριότητα περιήγησης σε ένα απομονωμένο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει απλώς ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας εκτελείται στο δικό του περιβάλλον και δεν αλληλεπιδρά με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας.

Εάν έρθετε σε επαφή με κακόβουλο λογισμικό, το κακόβουλο λογισμικό δεν περνά από το απομονωμένο περιβάλλον. Και η συσκευή σας παραμένει ασφαλής από κακόβουλο λογισμικό ή άλλες απειλές που βασίζονται στον ιστό.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι τεχνολογίες απομόνωσης ιστού μπορούν να λειτουργήσουν, αλλά η τυπική διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής:

  • Καταργήστε τη δραστηριότητα περιήγησής σας από το σύστημά σας και εκτελέστε την σε εικονικό περιβάλλον ή στο cloud.
  • Διαγράψτε αυτόματα το περιβάλλον του προγράμματος περιήγησης μόλις ολοκληρώσετε την περίοδο λειτουργίας περιήγησής σας. Αυτό διασφαλίζει ότι το κακόβουλο περιεχόμενο ή ο κρυφός κακόβουλος κώδικας που βρέθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας διαγράφεται στο τέλος μιας περιόδου σύνδεσης.
  • Όταν ανοίξετε ξανά το ασφαλές εικονικό πρόγραμμα περιήγησης, θα λάβετε ένα καθαρό πρόγραμμα περιήγησης απαλλαγμένο από κακόβουλο λογισμικό ή κακόβουλο κώδικα.

Η απομόνωση προγράμματος περιήγησης βοηθά τους χρήστες να περιηγούνται στον ιστό όπως κάνουν συνήθως, ενώ προστατεύουν τη συσκευή και το εταιρικό τους δίκτυο από κακόβουλο λογισμικό και άλλες διαδικτυακές απειλές.

Και το καλύτερο είναι ότι οι χρήστες δεν θα δουν καμία διαφορά. Θα δουν ότι το πρόγραμμα περιήγησης εκτελείται στους τοπικούς υπολογιστές τους.

  Πώς να δείτε το Κέντρο ειδοποιήσεων σε iPhone και iPad

Διαφορετικοί τύποι απομόνωσης προγράμματος περιήγησης

Ακολουθούν οι τρεις τύποι τεχνικών απομόνωσης του προγράμματος περιήγησης που πρέπει να γνωρίζετε.

#1. Απομακρυσμένη απομόνωση προγράμματος περιήγησης

Πηγή εικόνας: Cloudflare

Στην τεχνολογία απομακρυσμένης απομόνωσης προγράμματος περιήγησης (RBI), η περίοδος περιήγησης ενός χρήστη φιλοξενείται σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, μακριά από τη συσκευή και το εταιρικό δίκτυο του χρήστη.

Καθώς το RBI φορτώνει ιστοσελίδες και εκτελεί συσχετισμένο κώδικα JavaScript σε έναν διακομιστή cloud, το εσωτερικό δίκτυο ενός οργανισμού παραμένει προστατευμένο από κακόβουλο περιεχόμενο, κακόβουλες λήψεις και άλλες απειλές που βασίζονται στον ιστό.

Τώρα τίθεται το ερώτημα: πώς λειτουργεί η απομακρυσμένη απομόνωση προγράμματος περιήγησης;

Οι παρακάτω είναι βασικοί τρόποι με τον οποίο λειτουργεί η τεχνολογία απομακρυσμένης απομόνωσης προγράμματος περιήγησης:

  • Ο πάροχος που προσφέρει υπηρεσίες απομόνωσης απομακρυσμένου προγράμματος περιήγησης στέλνει στους χρήστες βίντεο ή εικόνες της δραστηριότητας περιήγησής τους. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης γνωστή ως «σπρώξιμο εικονοστοιχείων». Οι τελικοί χρήστες λαμβάνουν μόνο εικονοστοιχεία, όχι κανέναν κώδικα, επομένως προστατεύει τις συσκευές των χρηστών από κακόβουλη εκτέλεση κώδικα.
  • Σε αυτήν τη μέθοδο, οι προμηθευτές απομόνωσης απομακρυσμένου προγράμματος περιήγησης ανοίγουν και ξαναγράφουν ιστοσελίδες για να αφαιρέσουν κακόβουλο περιεχόμενο ιστού πριν το στείλουν στους χρήστες. Αυτή η τεχνική ονομάζεται τεχνική κατοπτρισμού DOM.

#2. Απομόνωση προγράμματος περιήγησης εσωτερικής εγκατάστασης

Η εσωτερική τεχνολογία απομόνωσης προγράμματος περιήγησης υπερασπίζεται τους χρήστες με τον ίδιο τρόπο που κάνει η απομόνωση του προγράμματος περιήγησης που φιλοξενείται από απόσταση ή το cloud. Αλλά η διαφορά είναι ότι η δραστηριότητα περιήγησης φιλοξενείται στους διακομιστές που διαχειρίζονται οι οργανισμοί.

Το μειονέκτημα της εσωτερικής απομόνωσης του προγράμματος περιήγησης είναι ότι οι οργανισμοί πρέπει να παρέχουν τους δικούς τους διακομιστές για την απομόνωση του προγράμματος περιήγησης, κάτι που μπορεί να είναι δαπανηρό.

Επίσης, η απομόνωση συνήθως συμβαίνει μέσα στο τείχος προστασίας του οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές των τελικών χρηστών προστατεύονται από κακόβουλο JavaScript, αλλά τα εσωτερικά δίκτυα των οργανισμών βρίσκονται πάντα σε κίνδυνο.

Επομένως, η επιλογή απομόνωσης προγράμματος περιήγησης από απόσταση ή βάσει cloud είναι μια έξυπνη επιλογή.

#3. Απομόνωση προγράμματος περιήγησης από την πλευρά του πελάτη

Στη μέθοδο απομόνωσης του προγράμματος περιήγησης από την πλευρά του πελάτη, οι ιστοσελίδες/εφαρμογές Ιστού φορτώνονται και ο συσχετισμένος κώδικας JavaScript εκτελείται στις συσκευές των χρηστών αλλά σε απομονωμένο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας sandboxing ή εικονικοποίηση.

Η βασική ιδέα της απομόνωσης του προγράμματος περιήγησης βασίζεται στη φυσική αποτροπή της λήψης επιβλαβούς κώδικα στο σύστημα. Αλλά η απομόνωση προγράμματος περιήγησης από την πλευρά του πελάτη φορτώνει στην πραγματικότητα δυνητικά κακόβουλο περιεχόμενο στη συσκευή του χρήστη, αν και σε μια εικονική μηχανή. Επομένως εξακολουθεί να εγκυμονεί κινδύνους για συσκευές και δίκτυα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες προτιμούν να μην εφαρμόζουν απομόνωση προγράμματος περιήγησης από την πλευρά του πελάτη.

Γιατί χρειάζεστε ένα απομονωμένο περιβάλλον προγράμματος περιήγησης

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού εκτελούν αυτόματα όλα τα JavaScript που σχετίζονται με ιστοσελίδες. Αυτό σημαίνει ότι οι φορείς απειλών μπορούν να χρησιμοποιήσουν κακόβουλη JavaScript για να διεισδύσουν σε συστήματα και δίκτυα.

Ακολουθούν κοινές απειλές που μπορούν να μετριάσουν οι χρήστες του Διαδικτύου εφαρμόζοντας τεχνολογία απομόνωσης προγράμματος περιήγησης.

#2. Επιθέσεις Drive-By Download

Οι φορείς απειλών συχνά εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία του προγράμματος περιήγησης για να εγκαταστήσουν κακόβουλο κώδικα στις συσκευές των χρηστών. Πολλοί ιστότοποι που προβάλλουν κακόβουλες διαφημίσεις μπορούν επίσης να κάνουν λήψη κακόβουλου κώδικα στα συστήματα των χρηστών. Αλλά με την απομόνωση του προγράμματος περιήγησης, ο κακόβουλος κώδικας θα ληφθεί σε ένα απομονωμένο περιβάλλον (απομακρυσμένος διακομιστής) χωρισμένο από τον τοπικό υπολογιστή.

#3. Clickjacking

Με απλά λόγια, μια επίθεση clickjacking ξεγελά τους χρήστες να πιστεύουν ότι κάνουν κλικ σε ένα πράγμα, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν κλικ σε άλλο πράγμα. Οι φορείς απειλών χρησιμοποιούν το clickjacking για να στείλουν επισκεψιμότητα στον ιστό σε ιστότοπους απάτης, να δημιουργήσουν πλαστά έσοδα από διαφημίσεις ή να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές των χρηστών.

Τα εικονικά προγράμματα περιήγησης ιστού είναι συχνά εξοπλισμένα με τεχνολογία που αποκλείει μεγάλο μέρος του κακόβουλου κώδικα που εξυπηρετείται από διαφημίσεις και ιστότοπους τρίτων.

  Πώς να δημιουργήσετε μια κρεμαστή εσοχή στο Word και στα Έγγραφα Google

#4. Κακή διαφήμιση

Οι φορείς απειλών εισάγουν κακόβουλο κώδικα σε νόμιμα δίκτυα διαφημίσεων. Και όταν οι κακόβουλες διαφημίσεις εμφανίζονται στους υπολογιστές των χρηστών, ο κώδικας θα εκτελεστεί, μολύνοντας τις συσκευές των χρηστών. Αλλά με την απομόνωση του προγράμματος περιήγησης, δεν υπάρχει εκτέλεση τοπικού κώδικα.

Καθώς όλη η εκτέλεση κώδικα γίνεται σε απομονωμένο περιβάλλον, συχνά στο cloud, οι τοπικές συσκευές παραμένουν προστατευμένες από επιθέσεις που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης.

#5. Διαδικτυακή δέσμη ενεργειών

Οι φορείς απειλών εισάγουν κακόβουλο κώδικα σε δημοφιλείς ιστότοπους για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές των χρηστών του Διαδικτύου που επισκέπτονται αυτούς τους ιστότοπους.

Η εφαρμογή της τεχνολογίας απομόνωσης προγράμματος περιήγησης στη συσκευή σας μπορεί να διατηρήσει τη συσκευή σας ασφαλή. Αυτό συμβαίνει επειδή η εκτέλεση του κώδικα θα γίνει σε ένα απομονωμένο περιβάλλον στο cloud, μακριά από τη συσκευή σας.

#6. Επιθέσεις ανακατεύθυνσης phishing

Οι χάκερ δημιουργούν ιστότοπους phishing για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό, να κλέψουν διαπιστευτήρια σύνδεσης και να εξαπατήσουν χρήματα.

Επισκέπτεστε έναν ιστότοπο phishing νομίζοντας ότι βρίσκεστε σε έναν νόμιμο ιστότοπο. Όμως, στην πραγματικότητα, ο ιστότοπος δημιουργήθηκε από έναν παράγοντα απειλών με κακόβουλη πρόθεση.

Οι περισσότεροι φημισμένοι προμηθευτές απομόνωσης προγράμματος περιήγησης ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής για την ασφάλεια ιστού για να αποκλείουν ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος μηδενικής ημέρας. Αυτό σας εμποδίζει να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

#7. Επιθέσεις προγράμματος περιήγησης σε διαδρομή

Οι φορείς απειλών μπορούν να δουν τις περιόδους περιήγησης των χρηστών στον ιστό, να παραμορφώσουν το περιεχόμενο και να πλαστογραφήσουν τον χρήστη μέσω μιας επίθεσης προγράμματος περιήγησης στη διαδρομή. Καθώς δεν υπάρχει διαδρομή για πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους από το πρόγραμμα περιήγησης σε απομόνωση του προγράμματος περιήγησης, μπορεί να μειώσει τη ζημιά που προκαλείται από μια τέτοια επίθεση.

Οφέλη από την απομόνωση του προγράμματος περιήγησης

Εδώ είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής της απομόνωσης του προγράμματος περιήγησης στην εταιρεία σας.

Προστασία από επιθέσεις που βασίζονται στο Web

Η διατήρηση των περιόδων περιήγησής σας μακριά από τη συσκευή σας μπορεί να αποτρέψει επιθέσεις που βασίζονται στον ιστό, όπως κακόβουλο λογισμικό, λήψη μέσω οδήγησης ή clickjacking.

Εξοικονομήστε χρόνο για διαχειριστές πληροφορικής

Παραδοσιακά, οι διαχειριστές IT είναι πιθανό να βάζουν σε μαύρη λίστα κακόβουλων ιστοσελίδων για να εμποδίσουν τους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους. Επίσης, οι διαχειριστές IT ενδέχεται να απαιτούν την παρακολούθηση ειδοποιήσεων όταν οι χρήστες ανοίγουν δυνητικά μη ασφαλείς ιστότοπους εν γνώσει ή ακούσια.

Η απομόνωση του προγράμματος περιήγησης αφαιρεί αυτό το βάρος από τους ώμους τους. Καθώς ο κακόβουλος κώδικας δεν μπορεί να περάσει από το απομονωμένο περιβάλλον, δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν λύσεις φιλτραρίσματος ιστού.

Βελτιώστε την παραγωγικότητα

Μερικές φορές, οι οργανισμοί περιορίζουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο για λόγους ασφαλείας. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να κάνουν λήψη αρχείων PDF ή άλλων τύπων εγγράφων λόγω του κινδύνου κρυφού κακόβουλου λογισμικού σε τέτοια αρχεία.

Καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορεί να παρεμποδιστεί η παραγωγικότητά τους. Με την απομόνωση του προγράμματος περιήγησης, οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση με ασφάλεια στον ιστό χωρίς περιορισμούς. Αυτό, με τη σειρά του, βελτιώνει την παραγωγικότητά τους.

Προστασία από το Phishing

Η απομόνωση του προγράμματος περιήγησης προστατεύει τους χρήστες από επιθέσεις phishing. Καθώς όλα τα email που βασίζονται στον ιστό ανοίγουν σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, κακόβουλα συνημμένα ή κακόβουλος κώδικας δεν φτάνουν στις τοπικές συσκευές.

Επιπλέον, κορυφαίοι προμηθευτές απομόνωσης προγραμμάτων περιήγησης χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής για να αποκλείσουν ιστότοπους ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) και μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος”.

Παρέχετε Αναλύσεις Συμπεριφοράς

Με την εφαρμογή της τεχνολογίας απομόνωσης του προγράμματος περιήγησης, οι εταιρείες μπορούν να αποκτήσουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες των εργαζομένων στον ιστό. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να εντοπίζουν εσωτερικές απειλές και να εφαρμόζουν διορθωτικά μέτρα.

Μειώστε την ανάγκη για σύνθετες λύσεις ασφάλειας τελικού σημείου

Καθώς η απομόνωση του προγράμματος περιήγησης απαιτεί περιόδους περιήγησης στο cloud ή σε εικονικό περιβάλλον, αποτρέπει το κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές που βασίζονται στον ιστό να στοχεύουν τις συσκευές των χρηστών.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Cloud Native Security

Κατά συνέπεια, οι εταιρείες μπορεί να μην χρειάζεται να εφαρμόσουν σύνθετες λύσεις ασφάλειας τελικού σημείου για την προστασία των τελικών σημείων τους.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο εργαλείο απομόνωσης προγράμματος περιήγησης

Όταν επιλέγετε μια λύση απομόνωσης προγράμματος περιήγησης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Θα πρέπει να μπορείτε να το ενσωματώσετε με δημοφιλείς πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να προσφέρετε προστασία από το ηλεκτρονικό ψάρεμα. Αυτό θα επιτρέψει σε όλους τους συνδέσμους στα email σας να ανοίξουν σε ένα απομονωμένο περιβάλλον στο cloud, διασφαλίζοντας ότι δεν θα είναι δυνατή η λήψη κακόβουλου κώδικα στη συσκευή σας.
  • Η λύση απομόνωσης του προγράμματος περιήγησης που έχετε επιλέξει θα σας επιτρέπει να διαμορφώνετε ιστοσελίδες μόνο για ανάγνωση για ύποπτες ή άγνωστες ιστοσελίδες. Αυτή η δυνατότητα θα βοηθήσει στην προστασία των χρηστών από κλοπή διαπιστευτηρίων.
  • Θα σας επιτρέπει να ελέγχετε και να διαχειρίζεστε τις εταιρικές πολιτικές περιήγησης με βάση την τοποθεσία χρήστη, την κατηγορία URL και πολλά άλλα.
  • Η λύση πρέπει να ακολουθεί την αρχιτεκτονική μηδενικής εμπιστοσύνης και να σας προσφέρει μια γρήγορη εμπειρία περιήγησης.

Επίσης, θα πρέπει να αναζητήσετε μια λύση που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε τη λήψη και τη μεταφόρτωση.

Ορισμένες φημισμένες λύσεις απομόνωσης προγράμματος περιήγησης είναι οι Apozy, Silo, Kasm Workspaces, Seraphic Web Security και Puffin Cloud Isolation.

Απομόνωση προγράμματος περιήγησης και Αρχιτεκτονική ασφάλειας Zero Trust

Το μοντέλο μηδενικής εμπιστοσύνης είναι μια προσέγγιση ασφάλειας που εστιάζει στην επαλήθευση των πάντων, χωρίς να εμπιστεύεται κανένα.

Με άλλα λόγια, δεν θα πρέπει να εμπιστεύεστε τους χρήστες, τις εφαρμογές και την κυκλοφορία ιστού από προεπιλογή. Ένας ιστότοπος που ένας χρήστης έχει ήδη φορτώσει στο σύστημά του 500 φορές με ασφάλεια μπορεί να μολύνει το σύστημά του όταν το φορτώσει 501 φορές.

Επομένως, για να εφαρμόσετε την υπόθεση της μηδενικής εμπιστοσύνης ασφάλειας, πρέπει να διασφαλίσετε ότι κάθε ιστότοπος θα πρέπει να ελέγχεται για κακόβουλο περιεχόμενο κάθε φορά που φορτώνεται στο σύστημά σας για να διατηρείται το σύστημά σας ασφαλές. Και η απομόνωση του προγράμματος περιήγησης σάς βοηθά να το κάνετε αυτό.

Η απομόνωση του προγράμματος περιήγησης αποτρέπει τις επιθέσεις που βασίζονται στον ιστό διατηρώντας τη δραστηριότητα περιήγησης σε απομονωμένο περιβάλλον αντί να βασίζεστε στους υπαλλήλους σας για την απεικόνιση της ασφαλούς διαδικτυακής συμπεριφοράς.

Προκλήσεις της τεχνολογίας απομόνωσης προγράμματος περιήγησης

Η τεχνολογία απομόνωσης προγράμματος περιήγησης ενισχύει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε οργανισμούς. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα μειονεκτήματα υπολογισμού και εμπειρίας χρήστη πριν δεσμευτείτε σε έναν προμηθευτή απομόνωσης προγράμματος περιήγησης.

Ανεπαρκής προστασία

Στην απομόνωση κατοπτρισμού DOM, ορισμένοι τύποι κακόβουλου περιεχομένου από ιστοσελίδες φιλτράρονται πριν από την αποστολή των υπόλοιπων ιστοσελίδων στους χρήστες.

Ωστόσο, οι περίπλοκες σελίδες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” ενδέχεται να αποκρύπτουν κακόβουλο περιεχόμενο όπως επιτρέπει άλλοι τύποι περιεχομένου που επιτρέπει ο πάροχος απομόνωσης του προγράμματος περιήγησης. Αυτό μπορεί να ανοίξει τις συσκευές των χρηστών σε διάφορες επιθέσεις που βασίζονται στον ιστό.

Περιορισμένη υποστήριξη ιστότοπου

Όταν μια λύση απομόνωσης προγράμματος περιήγησης αφαιρεί κακόβουλο περιεχόμενο από ιστοσελίδες, όπως συμβαίνει στην τεχνική κατοπτρισμού DOM, μπορεί να σπάσει ορισμένες ιστοσελίδες. Ως αποτέλεσμα, οι ιστοσελίδες ενδέχεται να μην αποδίδονται σωστά ή καθόλου.

Οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων κάνουν επίσης συχνά αλλαγές στους ιστότοπούς τους που μπορεί να διακόψουν τη λειτουργία ανακατασκευής DOM.

Αργή ταχύτητα λόγω καθυστέρησης

Όταν εφαρμόζετε απομακρυσμένη απομόνωση προγράμματος περιήγησης, όλη η κίνηση ιστού των υπαλλήλων σας θα δρομολογείται μέσω του συστήματος που βασίζεται σε σύννεφο πριν προωθηθεί σε αυτούς. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να υπάρχει κάποια καθυστέρηση στη σύνδεση, υποβαθμίζοντας την εμπειρία του χρήστη.

Ανεπαρκής Προϋπολογισμός

Η εφαρμογή απομακρυσμένης απομόνωσης προγράμματος περιήγησης απαιτεί η κυκλοφορία ιστού των εταιρειών να δρομολογείται και να αναλύεται στο cloud. Και η ροή κρυπτογραφημένων pixel ιστοσελίδων στα τελικά σημεία απαιτεί τόνους εύρους ζώνης και επεξεργαστική ισχύ. Τόσοι πολλοί οργανισμοί μπορεί να θεωρήσουν ότι είναι ακριβό να αναπτύξουν αυτές τις λύσεις σε όλους τους υπαλλήλους.

συμπέρασμα

Τα προγράμματα περιήγησης Ιστού είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την πρόσβαση στον Ιστό. Ωστόσο, τα παραδοσιακά προγράμματα περιήγησης ιστού δεν μπορούν να σας προσφέρουν τη βέλτιστη προστασία από επιθέσεις που βασίζονται στον ιστό, όπως phishing, κακόβουλο λογισμικό, clickjacking και πολλά άλλα. Επομένως, θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μια λύση απομόνωσης προγράμματος περιήγησης στον οργανισμό σας για να προστατεύσετε τα δεδομένα και τα συστήματά σας.

Ακόμα κι αν δεν εργάζεστε σε επαγγελματικό περιβάλλον, μπορείτε να αποκομίσετε τα ίδια οφέλη ασφαλείας από τη χρήση της απομόνωσης του προγράμματος περιήγησης. Εξάλλου, οι χάκερ δεν κάνουν διακρίσεις όσον αφορά τη στόχευση ανθρώπων.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για τον απόλυτο οδηγό για την ασφάλεια του Google Chrome.