Πώς να δημιουργήσετε μια κρεμαστή εσοχή στο Word και στα Έγγραφα Google

Οι καθηγητές και οι συντάκτες μπορούν να είναι αυστηροί κατά την αξιολόγηση των εργασιών και των γραπτών σας. Εκτός από την ποιότητα της εγγραφής, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη δηλωμένη μορφή. ειδικά στους ακαδημαϊκούς. Οι εσοχές αποτελούν σημαντικό μέρος αυτών των μορφών και ένας σπάνιος τύπος είναι η κρεμαστή εσοχή που χρησιμοποιείται γενικά για βιβλιογραφίες, παραπομπές, παραπομπές, λίστες εντός εγγράφων κ.λπ. Εάν αναζητάτε συμβουλές για το ίδιο, σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό σας διδάξει πώς να δημιουργήσετε μια εσοχή στο word, πώς να δημιουργήσετε μια εσοχή στα έγγραφα Google και σχετικά με τη συντόμευση εσοχής.

Πώς να δημιουργήσετε μια κρεμαστή εσοχή στο Word και στα Έγγραφα Google

Σε αυτό το άρθρο, δείξαμε πώς να δημιουργήσετε μια κρεμαστή εσοχή Microsoft Word και Έγγραφα Google. Αλλά πριν περάσετε από τα βήματα, ακολουθούν ορισμένα σημεία σχετικά με την κρεμαστή εσοχή.

  • Μια κρεμαστή εσοχή είναι επίσης γνωστή ως αρνητική/αντίστροφη εσοχή ή εσοχή δεύτερης γραμμής.
  • Όταν εφαρμόζεται, η πρώτη γραμμή έχει εσοχές κανονικά στο αριστερό περιθώριο, ενώ οι υπόλοιπες γραμμές της παραγράφου έχουν εσοχές πιο δεξιά, συνήθως κατά 0,5 ίντσες.
  • Διευκολύνει τον αναγνώστη να διαβάσει το κομμάτι περιεχομένου.
  • Οι κρεμαστές εσοχές αποτελούν καταναγκασμό στα στυλ γραφής CMS (Chicago Manual of Style), MLA (Modern Language Association) και APA (American Psychological Association).

Δεδομένου ότι οι αναρτημένες εσοχές χρησιμοποιούνται τόσο σπάνια, οι περισσότεροι χρήστες μπορεί να μην γνωρίζουν πώς να δημιουργήσουν μια κρεμαστή εσοχή στο word.

Επιλογή I: Στο Microsoft Word

Για να δημιουργήσετε μια αναρτημένη εσοχή στο Microsoft Word, υπάρχει μια ειδική επιλογή εσοχής που κρέμεται στο πρόγραμμα. Οι συγγραφείς μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον χάρακα για να δημιουργήσουν μια κρεμαστή εσοχή. Για να μάθετε πώς να δημιουργείτε μια κρεμαστή εσοχή στο word ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  Διόρθωση θερμικού στραγγαλισμού φορητού υπολογιστή

1. Επιλέξτε μια παράγραφο που θέλετε να μορφοποιηθεί με μια κρεμαστή εσοχή και μεταβείτε στην καρτέλα Αρχική σελίδα.

2Α. Κάντε κλικ στο εικονίδιο εκκίνησης του μικρού πλαισίου διαλόγου που υπάρχει στην κάτω δεξιά γωνία της ομάδας Paragraph.

2Β. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ σε ένα επιλεγμένο σύνολο γραμμών και να επιλέξετε Παράγραφος… από τις επιλογές.

3. Στην καρτέλα Εσοχές και διάστημα, ανοίξτε την αναπτυσσόμενη λίστα κάνοντας κλικ στο Ειδικό και επιλέξτε Ανάρτηση.

4. Η προεπιλεγμένη τιμή ανάρτησης έχει οριστεί σε 0,5 ίντσες. Προσαρμόστε την τιμή εσοχής σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας κάνοντας κλικ στο βέλος που βλέπει προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Ένα πλαίσιο προεπισκόπησης στο κάτω μέρος του πλαισίου διαλόγου θα σας δείξει πώς θα εμφανιστεί η επιλεγμένη παράγραφος μόλις μορφοποιηθεί.

5. Κάντε κλικ στο OK.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια κρεμαστή εσοχή χρησιμοποιώντας τον χάρακα. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται για να το κάνετε.

1. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι ο χάρακας είναι ορατός μεταβαίνοντας Προβολή > Χάρακας

2. Επιλέξτε μια παράγραφο και σύρετε το ρυθμιστικό με το επάνω βέλος στον χάρακα προς τα δεξιά. Αυτό είναι, όλες οι γραμμές (εκτός από την πρώτη ή αυτές που δεν επιλέξατε) θα μετατοπιστούν στο νέο σημάδι που έχετε δημιουργήσει.

Εάν θέλετε η επόμενη παράγραφος να ακολουθεί την ίδια μορφοποίηση, τοποθετήστε τον κέρσορα πληκτρολόγησης στο τέλος της ήδη μορφοποιημένης παραγράφου και μετά πατήστε enter. Τώρα, ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και θα μορφοποιηθεί αυτόματα ώστε να έχει μια εσοχή ανάρτησης. Εάν κάνετε απευθείας επικόλληση του περιβάλλοντος, κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε κενό τμήμα του εγγράφου σας και επιλέξτε Επικόλληση μόνο κειμένου για να εφαρμόσετε την ειδική εσοχή. Και τώρα τελειώσατε με τη διαδικασία για το πώς να δημιουργήσετε μια κρεμαστή εσοχή στο word.

  Πώς να αλλάξετε την ενεργή σας κατάσταση στο LinkedIn

Επιλογή II: Στα Έγγραφα Google

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να δημιουργήσετε μια αναρτημένη εσοχή στα Έγγραφα Google. Το πρώτο είναι με τη χρήση των επιλογών εγγενούς εσοχής και το άλλο, με μη αυτόματο σύρσιμο του χάρακα. Και τα δύο αναφέρονται στα παρακάτω βήματα.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε τις επιλογές εσοχής

Εκτός από τις γενικές επιλογές εσοχής (αριστερά, δεξιά, κέντρο και αιτιολογημένη), τα Έγγραφα Google διαθέτουν επίσης ειδικές επιλογές εσοχής, όπως Πρώτη γραμμή και Ανάρτηση. Το ποσό της ανάρτησης για τις επόμενες γραμμές μιας παραγράφου μπορεί να ρυθμιστεί στην επιθυμητή τιμή ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

1. Ανοίξτε το αρχείο doc και επιλέξτε την παράγραφο στην οποία θα θέλατε να υπάρχει μια εσοχή.

2. Με επιλεγμένη την παράγραφο, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση στη γραμμή εργαλείων.

3. Επιλέξτε Στοίχιση και εσοχή > Επιλογές εσοχής από το υπομενού.

4. Στο ακόλουθο παράθυρο διαλόγου, επιλέξτε Ειδική εσοχή για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα και επιλέξτε Ανάρτηση.

Από προεπιλογή, η τιμή της εσοχής έχει οριστεί σε 0,5 ίντσες, προσαρμόστε την ποσότητα όπως απαιτείται ή μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή εμφάνιση.

5. Κάντε κλικ στο Apply (Εφαρμογή) ή πατήστε το πλήκτρο enter για να τεθεί σε ισχύ η κρεμασμένη εσοχή.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε την επιλογή χάρακα

Μπορείτε επίσης να σύρετε χειροκίνητα τον χάρακα για να προσαρμόσετε τη θέση του κειμένου σας και να δημιουργήσετε μια κρεμαστή εσοχή. Ο χάρακας έχει δύο ρυθμιζόμενα εξαρτήματα, δηλαδή αριστερή εσοχή και εσοχή πρώτης γραμμής. Χρησιμοποιώντας την αριστερή εσοχή, μπορείτε να αυξήσετε την τιμή της αριστερής εσοχής και να μετακινήσετε τις γραμμές της παραγράφου προς τα δεξιά και μετακινώντας την εσοχή πρώτης γραμμής, μπορείτε να ευθυγραμμίσετε την πρώτη γραμμή της παραγράφου στο αριστερό περιθώριο. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Duo

1. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι ο χάρακας είναι ορατός στο επάνω και στην αριστερή πλευρά του εγγράφου σας. Εάν δεν είναι, κάντε κλικ στο Προβολή > Εμφάνιση χάρακα για να το ενεργοποιήσετε.

2. Προχωρήστε και επιλέξτε μια παράγραφο ή ένα σύνολο γραμμών.

3. Κάντε κλικ στο μπλε βέλος που βλέπει προς τα κάτω (Αριστερή εσοχή) και σύρετέ το προς τα δεξιά για να δημιουργήσετε μια εσοχή. Οι τιμές θα εμφανιστούν στον χάρακα για ακρίβεια. Όλες οι επιλεγμένες γραμμές θα μετακινηθούν στη νέα ένδειξη.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε την μπλε παύλα (Εσοχή πρώτης γραμμής) πάνω από το βέλος Αριστερή εσοχή και σύρετέ την πίσω στο σημείο από το οποίο θα θέλατε να ξεκινά η πρώτη γραμμή.

Προσαρμόστε και τις δύο θέσεις μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή εμφάνιση.

Μια άλλη μέθοδος δημιουργίας μιας αναρτημένης εσοχής στα Έγγραφα Google είναι να πατήσετε Shift + Enter, αναρτώντας τη συντόμευση εσοχής για μια αλλαγή γραμμής στο τέλος της πρώτης γραμμής παραγράφου και μετά το πλήκτρο Tab. Επαναλάβετε αυτές τις ενέργειες για κάθε γραμμή της παραγράφου για να κάνετε όλες τις εσοχές προς τα δεξιά. Εκτός από χρονοβόρα, αυτή η μέθοδος είναι επίσης επιρρεπής σε λάθη.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να καταλάβετε πώς να δημιουργήσετε μια αναρτημένη εσοχή στο Word ή στα Έγγραφα Google. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων. Ενημερώστε μας εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα θέματα που καλύπτουν λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να γυαλίσετε τα γραπτά σας.