Το γραμματοκιβώτιο για Android φτάνει με χειρονομίες ολίσθησης και έξυπνη αναζήτηση

Μετά από μήνες εικασιών και πειραγμάτων, το Dropbox κυκλοφόρησε επιτέλους το δημοφιλές πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Mailbox για το λειτουργικό σύστημα Android. Αρχικά σχεδιασμένο για iOS, το Mailbox προστέθηκε στο πάντα επικερδές χαρτοφυλάκιο του Dropbox το 2013, όταν η εταιρεία cloud το απέκτησε για όχι λιγότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε το Dropbox εργαζόταν στην έκδοση Android του, η οποία τελικά κυκλοφόρησε στο Google Play ως δωρεάν λήψη. Φαίνεται όμως ότι η αναμονή άξιζε τον κόπο, επειδή αντί για μια απλή θύρα iOS, η παραλλαγή Android μάλλον περιλαμβάνει ορισμένες πραγματικά εύχρηστες λειτουργίες, το πιο αξιοσημείωτο από τα οποία βρήκαμε είναι το “Auto-swipe” που όχι μόνο σας επιτρέπει να αρχειοθετείτε ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια απλή κίνηση ολίσθησης, αλλά και αυτόματη αρχειοθέτηση παρόμοιων μηνυμάτων που θα λαμβάνετε στο μέλλον. Διαβάστε παρακάτω για την πλήρη κριτική μας.

Το αρχικό Mailbox για iOS εισήγαγε μια ποικιλία λειτουργιών διαχείρισης email που το έκαναν άμεση επιτυχία και ευτυχώς, η έκδοση Android φέρει όλα αυτά. Όταν εκκινείτε το Mailbox, σας ζητά αμέσως να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Dropbox και μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail ή στο iCloud για να ξεκινήσετε. Οι χρήστες του Yahoo ή του Outlook μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν για λίγο έως ότου το Dropbox προσθέσει υποστήριξη για αυτά τα δύο σε μελλοντικές ενημερώσεις.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν κώδικα URL QR στο Google Chrome στο Android

Μετά από λίγο συγχρονισμό με τον λογαριασμό σας στο Dropbox και έναν εισαγωγικό οδηγό που σας καθοδηγεί στις λειτουργίες χειρονομιών της εφαρμογής (περισσότερα για αυτό το τελευταίο), μεταφερθείτε στα εισερχόμενά σας. Το Mailbox για Android υποστηρίζει μια όμορφη διεπαφή. Είναι αρκετά μινιμαλιστικό, αλλά μινιμαλιστικό στα καλύτερά του ίσως. Τα κουμπιά πλοήγησης βρίσκονται στην κορυφή για άμεση πρόσβαση και η σάρωση προς τα κάτω ανανεώνει τη λίστα. Τούτου λεχθέντος, εάν είστε εξοικειωμένοι με την εφαρμογή Gmail στο Android σας, δεν θα δυσκολευτείτε να προσαρμοστείτε στο Mailbox.

Ομοίως, όταν ανοίγετε το μήνυμα, μπορείτε να απαντήσετε γρήγορα σε αυτό, να το προωθήσετε καθώς και να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε το μήνυμα χωρίς καμία ταλαιπωρία.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Linux από ένα τηλέφωνο Android με το DriveDroid

Το βασικό χαρακτηριστικό του γραμματοκιβωτίου είναι τα διάφορα στοιχεία ελέγχου χειρονομίας ολίσθησης που σας βοηθούν να οργανώσετε εύκολα τα μηνύματά σας. Αυτά είναι το σάρωση προς τα δεξιά, το παρατεταμένο σάρωση προς τα δεξιά, το σάρωση προς τα αριστερά και το μεγάλο σάρωση προς τα αριστερά. Η διαφορά μεταξύ απλών και μακρών ολισθήσεων είναι ότι και τα δύο εκτελούν διαφορετική ενέργεια. Για παράδειγμα, η σάρωση ενός μηνύματος στα μισά προς τα δεξιά το αρχειοθετεί ενώ σαρώνοντας τέρμα δεξιά το στέλνει στον κάδο απορριμμάτων. Η αρχειοθέτηση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν αρχειοθετείτε ένα μήνυμα, ενεργοποιείται η λειτουργία Auto-swipe του Mailbox, η οποία του επιτρέπει να μαθαίνει μοτίβα για αυτά που δεν θέλετε να βλέπετε και αποφεύγει αυτόματα να σας ειδοποιεί για αυτά τα μηνύματα στο μέλλον.

Ομοίως, το μισό σάρωση προς την αριστερή πλευρά σάς επιτρέπει να προσθέσετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη λίστα “Διαβάστε αργότερα”. Μπορείτε να επιλέξετε την ώρα που θέλετε να το διαβάσετε, για παράδειγμα, αργότερα σήμερα, αύριο ή το βράδυ, μεταξύ άλλων επιλογών. Όταν αγγίζετε ένα email και το σύρετε προς τα αριστερά, το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό. σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε αυτό το μήνυμα σε προσαρμοσμένες λίστες (Για να διαβάσετε, να αγοράσετε ή να παρακολουθήσετε). Οι προσαρμοσμένες λίστες της επιλογής σας μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν από την οθόνη προτιμήσεων της εφαρμογής.

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους στο Android TV σας

Το γραμματοκιβώτιο σάς επιτρέπει να πλοηγείστε σε διάφορες περιοχές, όπως λίστα αρχειοθέτησης, κάδος απορριμμάτων, αποστολή λιστών για ανάγνωση από το συρτάρι πλοήγησης. Διαθέτει εξαιρετικά γρήγορη λειτουργία αναζήτησης που σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα ένα συγκεκριμένο email κατά διεύθυνση, όνομα, θέμα ή άλλη παρόμοια λέξη-κλειδί.

Συνολικά, το Mailbox για Android είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσφέρει πολλές δυνατότητες και εντυπωσιακό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Το Dropbox εργάζεται επίσης σε μια έκδοση για υπολογιστές, την οποία η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Εγκαταστήστε το Mailbox από το Play Store