Επιλέξτε το καλύτερο VPN για τις ανάγκες σας

Surfshark εναντίον ExpressVPN; Ελάτε μαζί μου σε αυτήν τη λεπτομερή ανάλυση αν αυτή η ερώτηση σας χαρίζει άγρυπνες νύχτες 😀.

Οι έμποροι συχνά παρελαύνουν το ExpressVPN ως το καλύτερο VPN σε ολόκληρο τον κλάδο! Έχω εξετάσει το ExpressVPN και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά υπέροχα. Αλλά έχω δοκιμάσει και το Surfshark, το οποίο βγήκε εξαιρετικό επίσης.

Έτσι, αγοράστε τα και τα δύο αν σκοπεύετε να έχετε δύο VPN. Ή, συνεχίστε να διαβάζετε εάν είστε εδώ για να επιλέξετε τον νικητή.

Surfshark εναντίον ExpressVPN

Το Surfshark είναι μέλος της οικογένειας NordSecurity, η οποία κατέχει επίσης τα NordVPN, NordPass, NordLayer, NordLocker και το AtlasVPN που αποκτήθηκε το 2021.

Το ExpressVPN, από την άλλη πλευρά, ανήκει στην Kape Technologies, η οποία ελέγχει μερικές άλλες επωνυμίες, όπως το Private Internet Access, το CyberGhost VPN, το Zenmate VPN, το Intego Antivirus και το Webselenese.

Κατά συνέπεια, και οι δύο δεν είναι ανεξάρτητοι, με κάποιο είδος κοινής χρήσης να λαμβάνει χώρα στα παρασκήνια.

Αν και δεν είναι κακό για έναν μέσο καταναλωτή, οι χρήστες υψηλού πονταρίσματος προσπαθούν συχνά να επιλέξουν μια επωνυμία VPN πλήρως τοποθετημένη σε ένα μόνο μέρος και 100% απομονωμένη από άλλες οντότητες.

Αυτό βοηθά τους αξιολογητές να μετρήσουν με ακρίβεια τους κινδύνους από την άποψη της ασφάλειας σε περίπτωση που προκύψει νομική μάχη.

Ωστόσο, και πάλι, ένας τυπικός χρήστης δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Και αυτές οι κριτικές σε όλο το διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας, στοχεύουν κυρίως σε αυτές. Συγκεκριμένα, ο στόχος είναι να δείτε τις ταχύτητες, την κρυπτογράφηση και το γεωγραφικό ξεμπλοκάρισμα και να σχολιάσετε τη συνολική χρηστικότητα.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα τα συγκρίνω σε μερικές ζωτικές παραμέτρους, όπως:

  • Δίκτυο διακομιστή
  • Ενσωμάτωση
  • Διεπαφή χρήστη
  • Ασφάλεια & Απόρρητο
  • Δοκιμασία ταχύτητας
  • Δοκιμή κρυπτογράφησης
  • Ξεκλείδωμα ροής
  • Συμβατότητα συσκευής
  • Υποστήριξη πελατών
  • Σχέση ποιότητας και τιμής

Θα ελέγξουμε ποιος κερδίζει κάθε έναν από αυτούς τους γύρους και θα το αθροίσουμε στο τέλος για να ανακηρύξουμε τον νικητή μεταξύ των δύο.

Πριν ξεκινήσετε, σημειώστε ότι δοκιμάζω και τα δύο στον φορητό υπολογιστή μου με Windows 11.

Δίκτυο διακομιστή

Surfshark VPN

Επί του παρόντος, το Surfshark διαθέτει 3200+ διακομιστές σε περίπου 100 χώρες. Αυτό είναι συνήθως αρκετό για τους περισσότερους χρήστες. Θα βρείτε δύο τύπους διακομιστών σε αυτήν τη λίστα: φυσικούς και εικονικούς.

Φυσική σημαίνει ότι ο διακομιστής είναι «φυσικά» τοποθετημένος στη χώρα. Το Virtual υποδεικνύει την παρουσία διακομιστή σε άλλη χώρα, αλλά συνδέεται μέσω της διεύθυνσης IP της καταχωρισμένης χώρας, όπως αναφέρεται στη διεπαφή χρήστη.

Οι εταιρείες VPN εγκαθιστούν εικονικούς διακομιστές για να αποφύγουν προβλήματα σε μη φιλικές χώρες ή χώρες που παραβιάζουν το απόρρητο. Επιπλέον, προσπαθούν επίσης να καλύψουν περισσότερες τοποθεσίες χωρίς να αναλάβουν το κόστος εγκατάστασης φυσικών διακομιστών.

Κάποιος μπορεί να ελέγξει για τον συγκεκριμένο τύπο διακομιστή στη διεπαφή χρήστη του.

ExpressVPN

Από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ExpressVPN διαθέτει διακομιστές σε 105 χώρες. Ωστόσο, δεν μπόρεσα να βρω καμία επίσημη πηγή που να δείχνει τον συνολικό αριθμό των διακομιστών.

Το ExpressVPN είναι πιο ανοιχτό σχετικά με τους εικονικούς διακομιστές από το Surfshark και διατηρεί α άρθρο υποστήριξης υποδεικνύοντας διακομιστές από διαφορετικές τοποθεσίες.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη διεπαφή χρήστη του για να δείτε εάν συνδέεστε μέσω εικονικών διακομιστών.

Συμπέρασμα: Και οι δύο έχουν ένα εκτεταμένο δίκτυο διακομιστών. Ωστόσο, το γεγονός ότι μπορείτε να ελέγξετε τους εικονικούς διακομιστές του ExpressVPN εκτός της διεπαφής χρήστη (η οποία θα απαιτήσει εγγραφή) είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα επειδή η σύνδεση μέσω εικονικού διακομιστή μειώνει σημαντικά την ταχύτητα.

Θα μου άρεσε πολύ να ανοίξει το ExpressVPN σχετικά με τον συνολικό αριθμό διακομιστών, αλλά η λίστα τοποθεσιών εξυπηρετεί μια χαρά. Έτσι, ενώ υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ του δικτύου διακομιστών, το ExpressVPN είναι πιο διαφανές σχετικά με αυτό.

Νικητής: ExpressVPN

Ενσωμάτωση

Surfshark VPN

Το Surfshark ζητά μια διεύθυνση email και προσφέρει πολλαπλές επιλογές πληρωμής, όπως κάρτα, PayPal, Google Pay, Amazon Pay και κρυπτονομίσματα (Bitcoin, Ethereum κ.λπ.)

Χρησιμοποίησα τη χρεωστική μου κάρτα για να πληρώσω για ένα μήνα.

Επέλεξα το βασικό μηνιαίο πρόγραμμα, χωρίς το antivirus, την ιδιωτική αναζήτηση, τον σαρωτή σκοτεινού ιστού κ.λπ., που προσφέρονταν στα πακέτα Surfshark One και One+.

Όλα πήγαν καλά και έβαλα τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού μου και κατέβασα την εφαρμογή Windows.

ExpressVPN

Ομοίως, μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το ExpressVPN παρέχοντας τη διεύθυνση email, το όνομα και τον ταχυδρομικό σας κώδικα (προαιρετικά). Τα κανάλια πληρωμής ήταν πολλά, όπως πιστωτική κάρτα, PayPal, Bitcoin και άλλα.

Επέλεξα την επιλογή πληρωμής με κάρτα, αλλά παραδόξως, οι πρώτες πέντε προσπάθειες ήταν ανεπιτυχείς, ακόμη και όταν δοκίμασα δύο διαφορετικές χρεωστικές κάρτες (μία από τις οποίες είχα χρησιμοποιήσει για την επιτυχή αγορά του Surfshark VPN). Τελικά, λειτούργησε μέσω PayPal.

Λαμβάνετε έναν κωδικό ενεργοποίησης για την εκκίνηση εφαρμογών ExpressVPN. Τέλος, η αγορά συνοδεύεται από κλειδιά ExpressVPN και τον εγχώριο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Συμπέρασμα: Το ExpressVPN έχει μια πιο ομαλή διαδικασία ενσωμάτωσης λόγω της σύνδεσης που υποστηρίζεται από κωδικό ενεργοποίησης, η οποία μπορεί εύκολα να αντιγραφεί στις εφαρμογές. Επιπλέον, όπως και το Surfshark VPN, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το email εγγραφής σας για να συνδεθείτε στις εφαρμογές ExpressVPN.

Από την άλλη πλευρά, το Surfshark VPN παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την υποστήριξη πολλαπλών κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, όλα λειτούργησαν άψογα στην πρώτη κιόλας προσπάθεια, κάτι που είναι ένα μεγάλο συν.

Νικητής: Surfshark

Διεπαφή χρήστη

Surfshark VPN

Το Surfshark έχει ενημερώσει τη διεπαφή του από την τελευταία φορά που χρησιμοποίησα την εφαρμογή του. Η πιο ορατή αλλαγή είναι ότι μπορείτε να ελέγξετε τις ενεργές λειτουργίες (στα δεξιά) στην αρχική οθόνη. Όχι μόνο αυτό, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτά και σας μεταφέρει απευθείας στις αντίστοιχες ρυθμίσεις.

Το βρήκα πολύ χρήσιμο, καθώς δεν χρειάζεται να κοιτάξετε μέσα σε κάθε ρύθμιση για να ελέγξετε τι υπάρχει.

Η αρχική οθόνη συνδέει επίσης απευθείας τους εξειδικευμένους διακομιστές της (στατική IP και multihop) για εύκολη πρόσβαση. Μόλις συνδεθεί, η διεπαφή υποδεικνύει επίσης το ενεργό πρωτόκολλο, τα δεδομένα μεταφόρτωσης/λήψης, το κουμπί παύσης σύνδεσης και την τρέχουσα διεύθυνση IP.

Αυτή η διεπαφή χρήστη επιτρέπει επίσης τη ρύθμιση των αγαπημένων διακομιστών, οι οποίοι στη συνέχεια θα βρίσκονται σε ουρά στην κορυφή.

Συνολικά, είναι μια πολύ μοντέρνα διεπαφή, η οποία είναι φορτωμένη με στοιχεία φιλικά προς το χρήστη.

ExpressVPN

Αντίθετα, το ExpressVPN επιλέγει έναν απλό σχεδιασμό του ταμπλό που εμφανίζει ευδιάκριτα ένα μεγάλο κουμπί “σύνδεσης” στο κέντρο. Μπορείτε να ελέγξετε τη λίστα διακομιστών κάνοντας κλικ στην οριζόντια έλλειψη. Το βέλος δίπλα σε οποιαδήποτε τοποθεσία διακομιστή υποδεικνύει την παρουσία πολλών διακομιστών σε μια συγκεκριμένη χώρα.

Παρόμοια με το Surfshark, έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε διακομιστές ως αγαπημένους, διευκολύνοντας την ταχύτερη πρόσβαση.

Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις βρίσκονται κρυμμένες πίσω από το εικονίδιο του χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία.

Δεν ξέρω για τις άλλες πλατφόρμες, αλλά το ExpressVPN έχει μια ωραία δυνατότητα για τους χρήστες των Windows. Κάποιος μπορεί να συνδεθεί με τους πρόσφατους διακομιστές, να αποσυνδεθεί, να επικοινωνήσει με την υποστήριξη και να κάνει μερικά ακόμη πράγματα χωρίς να ανοίξει τον πίνακα εργαλείων ExpressVPN.

Επιπλέον, το εικονίδιο ExpressVPN στη γραμμή εργασιών δείχνει αυτό το σημάδι επιλογής 🗸, υποδεικνύοντας μια συνεχιζόμενη σύνδεση. Αυτή η ειδοποίηση της γραμμής εργασιών ενεργοποιείται όταν συνδέεται και τελικά ρυθμίζεται με το μπλε σημάδι που επιβεβαιώνει μια επιτυχημένη σύνδεση.

Πράγματι, είναι ένα μικρό χαρακτηριστικό, αλλά είναι πολύ χρήσιμο αφού δεν χρειάζεται να περιμένετε να συνδεθεί το VPN, κάτι που μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα. Ελπίζω ότι κάθε εταιρεία VPN το εφαρμόζει αυτό.

Συμπέρασμα: Ενώ οι αρχάριοι μπορεί να βρίσκουν τη διεπαφή ExpressVPN πιο διαισθητική, για μένα, το Surfshark απέκτησε πραγματικά αυτήν την ενότητα με το πλούσιο σε χαρακτηριστικά UI του. Θα προχωρήσω ακόμη περισσότερο και θα πω ότι αυτό είναι ένα από τα πιο λειτουργικά UI που έχω δει ποτέ σε οποιοδήποτε VPN, ακόμα καλύτερο από το προηγούμενο αγαπημένο μου, το Proton VPN.

Έτσι, αποκλείοντας τη δυνατότητα εικονιδίου της γραμμής εργασιών ExpressVPN, το Surfshark φέρνει περισσότερα στο τραπέζι.

Ένα πράγμα που μου έλειψε και με τους δύο ανταγωνιστές μας είναι ο φόρτος διακομιστή. Αυτό βοηθά στην επιλογή του λιγότερο συνωστισμένου διακομιστή, ο οποίος μπορεί να μεταφραστεί σε καλύτερες ταχύτητες δικτύου.

Νικητής: Surfshark VPN

Ασφάλεια & Απόρρητο

Surfshark VPN

Το Surfsharks προσφέρει δύο από τα πιο περιζήτητα πρωτόκολλα, το OpenVPN (TCP και UDP) και το τροποποιημένο WireGuard. Η τροποποίηση απευθύνεται στην προεπιλεγμένη διαμόρφωση WireGuard, η οποία επιβάλλει μια στατική IP, αποκαλύπτοντας έτσι την τοποθεσία του χρήστη. Επιπλέον, το Surfshark εφαρμόζει συσκότιση για να κάνει την εφαρμογή του WireGuard ισχυρή.

Το Kill Switch του έχει δύο λειτουργίες, απαλές και αυστηρές, για να αποσυνδέσετε τη σύνδεση VPN σε περίπτωση πτώσης κρυπτογράφησης. Οι soft modes λειτουργούν κυρίως σε ζητήματα από την πλευρά του διακομιστή και ακούσιες αποσυνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών διακομιστή. Η αυστηρή λειτουργία μπλοκάρει το διαδίκτυο όποτε δεν υπάρχει σύνδεση VPN.

Το Surfshark’s Bypasser (γνωστό και ως split tunneling) είναι μια εύχρηστη λειτουργία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε επιλεκτικά την κρυπτογράφηση VPN. Διατίθεται σε δύο γεύσεις για τις εφαρμογές: Δρομολόγηση μέσω VPN ή Παράκαμψη VPN.

Επιπλέον, έχει μια τρίτη επιλογή για συγκεκριμένες διευθύνσεις IP για αποφυγή σύνδεσης VPN. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν κάποιος δεν επιθυμεί να αποκλείσει μια ολόκληρη εφαρμογή (π.χ., ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού) αλλά μόνο μια χούφτα μη ευαίσθητων ιστότοπων.

Ομοίως, μερικά ακόμη χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν το Invisible on LAN, το Rotating IP και το NoBorders.

Το πρώτο παρέχει ιδιωτικότητα στο τοπικό δίκτυο.

Η περιστρεφόμενη IP εκχωρεί μια διαφορετική IP διακομιστή VPN κάθε λίγα λεπτά.

Αυτό λειτούργησε όπως αναμενόταν τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, ορισμένες περιπτώσεις δεν μπόρεσαν να εμφανίσουν την επόμενη χρονική σήμανση εναλλαγής.

Το NoBorders του είναι να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε περιοριστικά δίκτυα σε αυταρχικά καθεστώτα. Η Surfsharks λέει ότι ενεργοποιείται αυτόματα εάν χρειάζεται. Ωστόσο, ένας χρήστης μπορεί επίσης να το ενεργοποιήσει χειροκίνητα. Αν και δεν μπορούσα να ελέγξω την αποτελεσματικότητά του, οι χρήστες ήταν αρνητικοί ως προς τη συνδεσιμότητα του στην Κίνα:

Η δήλωση του Surfshark σχετικά με αυτό το ζήτημα κατέστησε σαφές:

Πηγή: Reddit.com

Ωστόσο, υπάρχει αυτή η εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, η οποία μπορεί να βοηθήσει εάν τα πράγματα δεν λειτουργούν. Ωστόσο, στη συνέχεια, δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική για τη λήψη επιστροφών χρημάτων εάν μερικοί διακομιστές δεν λειτουργούν.

Κατά συνέπεια, μπορεί να υπάρχουν καλύτερες επιλογές εάν η σύνδεση από την Κίνα είναι ο απώτερος στόχος.

Προσθέτοντας στη λίστα λειτουργιών ασφαλείας, το Cleanweb αποκλείει διαφημίσεις, προγράμματα παρακολούθησης και κακόβουλο λογισμικό. Στη σύντομη δοκιμή μου, απέκλεισε τις διαφημίσεις που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης, κάτι που είναι καλό αν δεν θέλετε να βασίζεστε σε προγράμματα αποκλεισμού τρίτων όπως το uBlock Origin.

Ωστόσο, θα συμβούλευα να αποκτήσετε ένα premium antivirus για συνεχώς εξελισσόμενες μορφές κακόβουλου λογισμικού.

Μερικές φορές, η σύνδεση σε ένα VPN σε ιδιωτικό δίκτυο δεν είναι απαραίτητη. Το Surfshark το έχει αυτοματοποιημένο όπου θα αποσυνδεθεί σε συγκεκριμένα αξιόπιστα δίκτυα.

Το Surfshark δεν επισημαίνει συγκεκριμένους διακομιστές ως “συστημένους”. Αντ ‘αυτού, μπορεί κανείς να μεταβεί στο πρωτόκολλο OpenVPN για να χρησιμοποιήσει συσκότιση, ανά το Ανάρτηση ιστολογίου Surfshark. Για να ξέρετε, αυτή η δυνατότητα κρύβει την παρουσία συνδεσιμότητας VPN για να αποφύγει ανεπιθύμητους περιορισμούς στη χρήση τους.

Στην ενημέρωση Ιουλίου 2023, η Surfshark ανακοίνωσε την ενημέρωση ολόκληρου του δικτύου διακομιστών της σε μόνο RAM.

Αυτό είναι σημαντικό σε περίπτωση αντιπαράθεσης με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Δεδομένου ότι τέτοιοι διακομιστές δεν αποθηκεύουν τίποτα σε σκληρό δίσκο, μια εταιρεία VPN δεν έχει τίποτα να παραδώσει σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη της.

Τέλος, το multi-hop είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό ασφαλείας για τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας από δύο διακομιστές VPN αντί για έναν.

ExpressVPN

Το ExpressVPN προσφέρει ένα ζευγάρι πρωτοκόλλων VPN παρόμοια με τον ανταγωνισμό του. Ωστόσο, αυτή τη φορά υπάρχει μια διαφορά στην επιλογή. Έχετε το OpenVPN (UDP και TCP) και το Lightway, ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο που αναπτύχθηκε εσωτερικά.

Το Lightway έχει υποβληθεί σε δύο ελέγχους ασφαλείας από το Cure53 και είναι ανοιχτού κώδικα. Εντυπωσιακά, αποτελείται από μόλις 2000 γραμμές κώδικα, μειώνοντας πιθανές ευπάθειες και απλοποιώντας τη διαδικασία ελέγχου.

Επιπλέον, παρέχει την ευελιξία να επιλέξετε είτε AES-256 είτε ChaCha20 ως κρυπτογράφηση κρυπτογράφησης. Με όλους αυτούς τους παράγοντες στο παιχνίδι, η Lightway δεν θα πρέπει να θέτει κανένα πρόβλημα για τους λάτρεις της.

Ο διακόπτης Kill Switch του λειτουργεί κυρίως σε μια βασική λειτουργία, συνήθως σχεδιασμένη για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών διακομιστή.

Το ExpressVPN αντισταθμίζει αυτούς τους περιορισμούς με την τεχνολογία TrustedServer, η οποία χρησιμοποιεί διακομιστές μόνο με RAM, η οποία είναι παρόμοια με το Surfshark.

Επιπλέον, το ExpressVPN παρέχει προστασία από κακόβουλο λογισμικό και παρακολούθηση με τη μορφή Threat Manager. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η δυνατότητα λειτουργεί αποκλειστικά όταν η σύνδεση VPN είναι ενεργή. Επιπλέον, αυτό λειτουργεί μόνο με το πρωτόκολλο Lightway.

Το Split Tunneling του ExpressVPN έχει δύο λειτουργίες για την επιλεκτική εφαρμογή κρυπτογράφησης VPN.

Επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέονται από την Κίνα, η ιστορία είναι παρόμοια με αυτή που έχουμε δει με το Surfshark. Οι χρήστες αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα σύνδεσης με το ExpressVPN:

Συμπέρασμα: Για να το συνοψίσουμε, και τα δύο προσφέρουν παρόμοια πρωτόκολλα και διαθέτουν διακομιστές που βασίζονται σε RAM. Επιπλέον, λαμβάνετε πολιτικές “χωρίς καταγραφής” με οποιοδήποτε από τα δύο.

Αλλά όπου το Surfshark Cleanweb λειτουργεί παντού, το ExpressVPN Threat Manager έχει αυτή τη δυνατότητα να προορίζεται για χρήστες που χρησιμοποιούν το δικό του πρωτόκολλο. Με τον ίδιο τρόπο, το Surfshark έχει ένα ανώτερο πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του με καλύτερη διαίρεση σήραγγας, περιστρεφόμενη IP, πολλαπλό άλμα και πολλά άλλα.

Νικητής: Surfshark VPN

Δοκιμασία ταχύτητας

Σημείωση: Χρησιμοποιώ το WireGuard (Surfshark) και το Lightway UDP (ExpressVPN) για αυτήν τη δοκιμή ταχύτητας. Τα αποτελέσματα είναι κατά μέσο όρο δύο διαδοχικές προσπάθειες, με την πλήρη δοκιμή να ολοκληρώνεται με μία κίνηση.

Surfshark VPN

S.No.LocationΤαχύτητα λήψης (Mbps)Ταχύτητα μεταφόρτωσης (Mbps)Απόσταση (Km) 1Base84.2148.8802Σιγκαπούρη47.5417.676,2003Λονδίνο42.933.536,7004Νέα Υόρκη40.2124040.250. 0

ExpressVPN

S.NO.LocationDownload Ταχύτητα (MBPS) Ταχύτητα μεταφόρτωσης (MBPS) (KM) 1Base89.2147.4202SingApore44.359.236.2003London44.894.476.7004NEW YORK37.213.4512.000TOKYO42.364.826,200

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στα αποτελέσματα. Και τα δύο VPN μείωσαν τις ταχύτητες λήψης στο μισό και τις ταχύτητες μεταφόρτωσης σχεδόν στο 1/10, εκτός από μία τοποθεσία (Σιγκαπούρη).

Και οι δύο αυτές εταιρείες VPN έχουν εικονικούς διακομιστές στη βάση μου (Ινδία). Αυτός θα μπορούσε να είναι ο πιθανός λόγος αυτής της πτώσης ταχύτητας.

Νικητής: Καμία, είναι ισοπαλία.

Δοκιμή κρυπτογράφησης

Surfshark VPN

Πέρασα στο Automatic στην ενότητα του πρωτοκόλλου για να επιτρέψω στην εφαρμογή να εκχωρήσει το καλύτερο σύμφωνα με τις συνθήκες δικτύου.

Στη συνέχεια, συνδέθηκα σε έναν τυχαίο διακομιστή και άνοιξα ένα εργαλείο ανάλυσης δικτύου, το Wireshark, για να ρίξω μια ματιά στα πακέτα δεδομένων.

Τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IPv4 και των ερωτημάτων DNS, κρυπτογραφήθηκαν με το WireGuard. Απλώς το IPv6 μου διέρρευσε μέσω πρωτοκόλλου ICMPv6. Ωστόσο, το Surfshark είναι αρκετά σαφές σχετικά με αυτό:

Πηγή: Surfshark.com

Η καλύτερη διέξοδος από αυτόν τον κίνδυνο απορρήτου είναι να απενεργοποιήστε το IPv6. Είναι αρκετά απλό, αλλά εξαρτάται από τη συσκευή που διαθέτετε. Δοκίμασα με το φορητό υπολογιστή μου με Windows και τα πράγματα πήγαν τέλεια μετά.

ExpressVPN

Ομοίως, έβαλα τη ρύθμιση του πρωτοκόλλου ExpressVPN σε αυτόματη προτού καταγράψω πακέτα δεδομένων. Και πάλι, όπως το Surfshark VPN, ήταν κυρίως καλό, αποκλείοντας τη διεύθυνση IPv6 μου.

Μίλησαν επίσης για αυτό σε μια από τις αναρτήσεις τους στο blog:

Καθώς το IPv6 γίνεται πιο δημοφιλές, ενδέχεται να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να τρέξουμε μια υπηρεσία VPN συμβατή με IPv6 στο μέλλον.

Πηγή: ExpressVPN

Θα ήθελα να αναφέρω ότι το ExpressVPN επανέφερε ένα πλαίσιο ελέγχου “Αποτροπή εντοπισμού διεύθυνσης IPv6 ενώ συνδέθηκε” από τη διεπαφή χρήστη του την τελευταία φορά που έκανα την πλήρη αναθεώρησή του. Ωστόσο, η λειτουργία δεν ήταν λειτουργική ακόμη και όταν ήταν ενεργοποιημένη, κάτι που ίσως τους ανάγκασε να εξετάσουν την κατάργησή της.

Συμπέρασμα: Και οι δύο ήταν ίσοι σε αυτήν τη δοκιμή κρυπτογράφησης. Συνολικά είχε εξαιρετική απόδοση, αλλά δεν μπόρεσε να κρύψει το IPv6, το οποίο δεν είναι αρνητικό εάν το απενεργοποιήσετε εκ των προτέρων.

Νικητής: Καμία, είναι ισοπαλία.

Κατάργηση αποκλεισμού ροής

Αυτή είναι μια σύντομη ενότητα όπου παρουσιάζω τα αποτελέσματα της απεμπλοκής ορισμένων βιβλιοθηκών Netflix, του BBC iPlayer και του Amazon Prime Video US.

Surfshark VPN

Ξεκίνησα με την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ροής, το Netflix.

Το Surfshark είχε εξαιρετική απόδοση, ξεμπλοκάροντας το Netflix στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιαπωνία. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να σπάσει το Netflix Canada ακόμα και όταν δοκίμασα όλες τις διαθέσιμες τοποθεσίες στον Καναδά.

Ωστόσο, το BBC iPlayer και το Amazon Prime USA δεν προκάλεσαν προβλήματα.

ExpressVPN

Το ρεκόρ γεωγραφικής απεμπλοκής του ExpressVPN ήταν πιο καθαρό από αυτό του Surfshark. Μου έδωσε πρόσβαση σε όλες τις προαναφερθείσες βιβλιοθήκες Netflix, BBC iPlayer και Amazon Prime US με την πρώτη προσπάθεια.

Αξιοσημείωτα, η εμπειρία μου ήταν πολύ πιο ομαλή από την τελευταία φορά που έκανα αντιπαράθεση NordVPN εναντίον ExpressVPN, κάτι που σηματοδοτεί συνεχή βελτίωση.

Συμπέρασμα: Μια ξεκάθαρη νίκη για το ExpressVPN.

Νικητής: ExpressVPN

Συμβατότητα συσκευής

Surfshark VPN

Το Surfshark διαθέτει εγγενείς εφαρμογές για τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως για υπολογιστές (Windows, macOS, Linux), για κινητά (Android & iOS) και προγράμματα περιήγησης ιστού (Chrome, Firefox και Edge).

Έχει επίσης μια εφαρμογή για FireTV. Για άλλες συσκευές, όπως Apple TV, Samsung TV και κονσόλες παιχνιδιών, η κοινή λύση είναι η εγκατάσταση του VPN σε έναν δρομολογητή WiFi.

Συνολικά, η κάλυψη συσκευών Surfshark είναι αξιοπρεπής.

ExpressVPN

Με τον ίδιο τρόπο, το ExpressVPN έχει εφαρμογές για μεγάλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Linux, iOS, Android και FireTV. Έχει επεκτάσεις για Chrome, Firefox, Edge και Brave.

Για οποιαδήποτε άλλη συσκευή με δυνατότητα WiFi, μπορείτε παρομοίως να εγκαταστήσετε το ExpressVPN στο δρομολογητή και να επωφεληθείτε από μια κρυπτογραφημένη σύνδεση.

Ως ειδική αναφορά, το ExpressVPN έχει το δικό του δρομολογητή WiFi, το Aircove. Έρχεται με προεγκατεστημένη την εφαρμογή VPN και μπορεί να λειτουργήσει ως τυπικός δρομολογητής WiFi χωρίς αυτήν.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζει άλλες εφαρμογές VPN, όπως επιβεβαιώνεται από την υποστήριξή τους.

Συμπέρασμα: Το ExpressVPN έχει ένα μικρό πλεονέκτημα με την επέκταση Brave και τον δικό του δρομολογητή WiFi.

Όμως, δεδομένου ότι το Brave και το Chrome μοιράζονται την ίδια βάση Chromium, οι επεκτάσεις του Chrome λειτουργούν απρόσκοπτα και στο Brave. Και, ο δρομολογητής του είναι κλειδωμένος με τον εαυτό του.

Κατά συνέπεια, αυτά τα πλεονεκτήματα έχουν ελάχιστη σημασία στον πραγματικό κόσμο.

Νικητής: Καμία, είναι ισοπαλία.

Υποστήριξη πελατών

Surfshark VPN

Το Surfshark έχει ζωντανή συνομιλία 24/7, κάτι που είναι καλό για κάθε χρήστη, καθώς τα VPN δυσλειτουργούν κάθε τόσο. Ωστόσο, η αξιοποίηση αυτής της υποστήριξης είναι δύσκολη.

Πρώτον, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό στη διεπαφή ιστού.

Είναι μόνο όταν έψαξα στο google για αυτό, προσγειώθηκα σε ένα από τα άρθρα υποστήριξής του και έκανα κύλιση μέχρι κάτω για να βρω το κουμπί “Συζήτηση μαζί μας”.

Η συνομιλία ξεκινά με το bot Surfshark, αλλά μπορείτε να ζητήσετε ένα ζωντανό στέλεχος (πληκτρολογώντας “live agent”) και κάποιος θα συμμετάσχει σύντομα.

Συνολικά, η σύντομη εμπειρία μου ήταν καλή, αλλά ο δρόμος μέχρι τη ζωντανή συνομιλία ήταν “περιπετειώδης”.

ExpressVPN

Το ExpressVPN προσφέρει επίσης υποστήριξη 24/7. Και έχουν κάνει πολύ εύκολο να επιλέξουν αυτή τη βοήθεια.

Τη στιγμή που μπήκα στη συνομιλία, ένας ζωντανός πράκτορας με χαιρέτησε αμέσως και κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μου.

Τέλος, δεν υπάρχουν πολλά να γράψω για αυτό, και βρήκα υποστήριξη συνομιλίας μέχρι το σημείο.

Συμπέρασμα: Και οι δύο έχουν υποστήριξη 24/7 και καλή τεκμηρίωση για να ξεκινήσετε. Ωστόσο, το ExpressVPN είναι πιο φιλικό προς το χρήστη από αυτή την άποψη. Και ειλικρινά, η ποιότητα της υποστήριξης για εκείνη τη συνομιλία που έκανα και με τις δύο ήταν ελαφρώς καλύτερη με το ExpressVPN.

Νικητής: ExpressVPN

Σχέση ποιότητας και τιμής

Surfshark VPN

  • Μηνιαίο: 15,45 $
  • Πρόγραμμα 1 έτους: 3,99 $ το μήνα
  • 2ετές πρόγραμμα: 2,21 $ το μήνα

Σημείωση: Αυτά είναι τα βασικά σχέδια για τις αντίστοιχες διάρκειες. Οι υψηλότερες βαθμίδες περιλαμβάνουν τις συνδρομές Surfshark One και Surfshark One+, οι οποίες προσφέρουν επιπλέον καλούδια, όπως ιδιωτική μηχανή αναζήτησης, προστασία από ιούς, παρακολούθηση σκοτεινού ιστού και αφαίρεση προσωπικών δεδομένων.

ExpressVPN

  • Μηνιαίο: 12,95 $
  • 6 μηνών: 9,99 $ ανά μήνα
  • Πρόγραμμα 1 έτους: 8,32 $ το μήνα

Συμπέρασμα: Το ExpressVPN είναι ξεκάθαρος νικητής για μηνιαία προγράμματα. Και αυτή η μικρή νίκη είναι πιο σημαντική αν είστε στη διεθνή ψυχαγωγία αφού το ExpressVPN ήταν το πιο ομαλό από τα δύο.

Από την άλλη πλευρά, το Surfshark κερδίζει πειστικά για μεγαλύτερη διάρκεια. Η τιμή του είναι μικρότερη από το ήμισυ της ετήσιας συνδρομής ExpressVPN χωρίς κανένα συμβιβασμό απόδοσης που θα μπορούσα να παρατηρήσω.

Επιπλέον, το Surfshark σάς επιτρέπει να συνδέετε απεριόριστες συσκευές με μία μόνο συνδρομή, ενώ το ExpressVPN προσφέρει οκτώ ταυτόχρονες συνδέσεις.

Προσωπικά, νομίζω ότι τα VPN σπάνια είναι βραχυπρόθεσμα για τους χρήστες τους. Οι άνθρωποι αγοράζουν ετήσια προγράμματα και είναι ο παράγοντας στον οποίο θέλω να δηλώσω το αποτέλεσμα αυτής της ενότητας.

Νικητής: Surfshark VPN

Περίληψη

Διακομιστές ParameterSurfshark VPNExpressVPNWinnerServer Network3200+ σε 100 χώρες.Πολλαπλές επιλογές πληρωμής. Λειτούργησε απρόσκοπτα.ExpressVPNOnboardingΠολλαπλές επιλογές πληρωμής. Ωστόσο, η χρεωστική μου κάρτα δεν λειτούργησε. Πολλαπλές επιλογές πληρωμής. Ωστόσο, η χρεωστική μου κάρτα δεν λειτούργησε. Η λειτουργία SurfsharkUser Interface είναι πλούσια και ανανεωτική. Ένα από τα καλύτερα στον κλάδο.Απλοποιημένο. Το καλύτερο για αρχάριους. SurfsharkSecurity και PrivacyRobust. Διαθέτει ορισμένες προηγμένες λειτουργίες, όπως βελτιωμένη διαίρεση σήραγγας, περιστρεφόμενη IP, multihop, κ.λπ. Αξιοπρεπή, αλλά χωρίς τις προηγμένες δυνατότητες που έχω δει με το Surfshark. SurfsharkSpeed ​​TestChipped κατά 50% από τις ταχύτητες λήψης. Οι ταχύτητες μεταφόρτωσης δυσκολεύτηκαν ακόμη περισσότερο. Ίδιο με το Surfshark.NoneEncryption TestLeaks IPv6, το οποίο πρέπει να απενεργοποιήσετε ξεχωριστά. Το ίδιο με το Surfshark.NoneStreaming UnblockGood. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να ξεμπλοκάρει το Netflix Canada.Excellent. Καλύτερα από το Surfshark.ExpressVPNDΣυμβατότητα συσκευήςΈχει εφαρμογές για μεγάλες πλατφόρμες.Παρόμοια με το Surfshark.Κανένας Υποστήριξη πελατών 24/7 ζωντανή συνομιλία που δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Επιλογή ζωντανής συνομιλίας 24/7 στη διεπαφή ιστού.ExpressVPNValue for MoneyΠερισσότερες δυνατότητες για λιγότερα χρήματα (μακρο- προθεσμιακά σχέδια). Απεριόριστες συνδέσεις ανά συνδρομή. Οικονομικό για μηνιαία συνδρομή. Συνολικά, λιγότερα χαρακτηριστικά. Οκτώ συνδέσεις ανά συνδρομή. Surfshark

Surfshark VPN ή ExpressVPN;

Το μέτρημα είναι 4-3 υπέρ του Surfshark VPN. Διαθέτει εξαιρετική διεπαφή χρήστη και πολλαπλές δυνατότητες ασφαλείας και αποτελεί εξαιρετική αξία για μακροχρόνιες συνδρομές.

Προς υπεράσπιση του ExpressVPN, θα ήθελα να επισημάνω τις καλύτερες ικανότητες ξεμπλοκαρίσματος ροής. Επιπλέον, βρήκα ότι είναι η πιο διαφανής επιλογή από τα δύο.

Λοιπόν, αυτό είναι από την πλευρά μου. Ελπίζω να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το VPN που θέλετε να επιλέξετε.

Ωστόσο, μπορείτε να ελέγξετε την κριτική μου για το ProtonVPN για άλλη μια επιλογή.

  Πώς να συνδεθείτε αυτόματα σε ένα VPN για συγκεκριμένες εφαρμογές στα Windows 10