Επεξήγηση της Πλατφόρμας Προστασίας Εγγενών Εφαρμογών Cloud (CNAPP) και των βασικών στοιχείων της

Από τότε που η Gartner επινόησε πλατφόρμες προστασίας εφαρμογών εγγενών στο cloud το 2021, ο τομέας έχει αναπτυχθεί δυναμικά.

Σύμφωνα με Έκθεση έρευνας αγοράς της Zion, μέχρι το 2030, το μέγεθος της αγοράς αναμένεται να αυξηθεί από 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια (το 2021) σε 23,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για την ασφάλεια και την προστασία των εγγενών εφαρμογών του cloud από την ανάπτυξη έως την παραγωγή.

Ανεξάρτητα από το πόσο αυτοματοποιημένο ή δυναμικό είναι το περιβάλλον σας στο cloud, το CNAPP ενοποιεί και ενσωματώνει σύνολα ασφαλείας και δυνατότητες συμμόρφωσης σε έναν ασφαλή σχεδιασμό απαλλαγμένο από κυβερνοεπιθέσεις.

Ενώ οι εταιρείες υιοθετούν τα DevOps και DevSecOps, το λογισμικό που μειώνει την πολυπλοκότητα μέσω του κύκλου ζωής της εφαρμογής CI/CD θα πρέπει να διασφαλίζει την ανάπτυξη, να παρέχει βελτιωμένη ορατότητα και να ποσοτικοποιεί τους κινδύνους. Για πολλούς οργανισμούς, είναι ένα βήμα προς τα πάνω από μια αντιδραστική σε μια προληπτική κατάσταση.

Η τεχνολογία Cloud παίζει μεγάλο ρόλο σε πολλές επιχειρήσεις, φέρνοντας επανάσταση στη ροή δεδομένων στον φόρτο εργασίας των εφαρμογών. Ως αποτέλεσμα, αυτό απαιτεί μια νέα προσέγγιση στο τοπίο απειλών (όπως εξελίσσεται) χρησιμοποιώντας λύσεις ασφαλείας συμβατές με δυναμικές υποδομές. Και εκεί έρχεται το CNAPP.

Θα εμβαθύνουμε σε πλατφόρμες προστασίας εφαρμογών εγγενών στο cloud, ποιες είναι, τα οφέλη τους και γιατί θα πρέπει να τις θεωρήσετε καλή επένδυση για την εταιρεία σας. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε.

Τι είναι το CNAPP;

Το CNAPP περιγράφει μια πλατφόρμα που περικλείει πτυχές ασφάλειας και συμμόρφωσης και πώς αυτές αποτρέπουν, εντοπίζουν και ενεργούν σε απειλές για την ασφάλεια του cloud. Με απλά λόγια, ενσωματώνει πολλές λύσεις ασφάλειας cloud, που παραδοσιακά συγκεντρώνονται σε μια διεπαφή χρήστη, για να διευκολύνει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις προστατεύουν ολόκληρο το αποτύπωμα εφαρμογής cloud. Για να κατανοήσουμε γιατί υπάρχουν τα CNAPP, ας αναλύσουμε τον όρο σε cloud-native και προστασία εφαρμογών.

Η μετάβαση στην τεχνολογία cloud ξεδιπλώνει μια νέα βελτιωμένη επιχειρηματική εποχή. Ωστόσο, με την άνοδο των δυναμικών περιβαλλόντων, υπάρχει ίση αύξηση στις απρόβλεπτες αλληλεπιδράσεις. Οι παραδοσιακές προσεγγίσεις ασφαλείας δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τις νέες τεχνολογίες, όπως περιβάλλοντα με κοντέινερ και περιβάλλοντα χωρίς διακομιστή.

Όσον αφορά την ασφάλεια εφαρμογών, τα εργαλεία ασφάλειας cloud εστιάζουν στο να βοηθήσουν τις ομάδες IT να κατανοήσουν τα επίπεδα ασφάλειας της υποδομής τους. Αρκεί όμως αυτό; Προφανώς όχι. Πρώτον, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκτεθούν οι εφαρμογές σε κίνδυνο στο cloud, από την υπερβολική παραχώρηση δικαιωμάτων έως την έκθεση του κοινού στο διαδίκτυο.

Δεύτερον, οι μεμονωμένες λύσεις επικεντρώνονται σε στενά σύνολα ζητημάτων ασφάλειας και ενδέχεται να μην ενσωματωθούν με τις λύσεις cloud για να συσχετίσουν απρόσκοπτα τα σήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο αποκλεισμός είναι ότι πολλοί δίνουν προτεραιότητα στις ειδοποιήσεις χαμηλής ανησυχίας.

Γιατί χρειάζεστε ένα CNAPP;

Gartner δημοσίευσε πληροφορίες για την καινοτομία του, την πλατφόρμα προστασίας εφαρμογών εγγενούς στο cloud, σε μια αναφορά. Ωστόσο, τα CNAPP δεν είναι απλά εργαλεία ασφαλείας. Τέτοιο λογισμικό στοχεύει στην αντικατάσταση πολλαπλών ανεξάρτητων εργαλείων με μια ενιαία ολιστική δομή ασφαλείας σχεδιασμένη για σύγχρονους φόρτους εργασίας cloud επιχειρήσεων. Με αιχμή την ανάγκη ενοποίησης εργαλείων και ασφάλειας, ένα CNAPP αντιμετωπίζει τη συμμόρφωση και την ασφάλεια σαν μια συνέχεια. είναι μια λογική εξέλιξη των DevOps και της ασφάλειας “shift-left”.

Ενώ πολλές αποσυνδεόμενες λύσεις θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό με ένα CNAPP, θα αντιμετωπίζετε συχνά κενά ορατότητας ή πολυπλοκότητα ενσωμάτωσης. Ως αποτέλεσμα, οι ομάδες DevOps σας θα έχουν περισσότερη δουλειά και λιγότερη παρατηρησιμότητα σε όλους τους φόρτους εργασίας του οργανισμού.

  Πώς η Generative AI Search αλλάζει τις μηχανές αναζήτησης

Τα οφέλη από τη χρήση ενός CNAPP περιλαμβάνουν:

  • Εγγενής ασφάλεια στο cloud – Οι παραδοσιακές προσεγγίσεις ασφάλειας ταιριάζουν σε καλά καθορισμένες παραμέτρους δικτύου και δεν λειτουργούν καλύτερα για εφαρμογές εγγενούς στο cloud. Τα CNAPP είναι κατασκευασμένα περικυκλώνοντας κοντέινερ και ασφάλεια χωρίς διακομιστή ενσωματώνοντας προστασία αγωγών CI/CD, είτε ο φόρτος εργασίας σας είναι εσωτερικής εγκατάστασης, είτε ιδιωτικός είτε δημόσιος νέφος.
  • Καλύτερη ορατότητα – Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν πολλά εργαλεία σάρωσης ασφαλείας και παρατηρησιμότητας. Ένα CNAPP ξεχωρίζει επειδή μπορεί να προσαρμόσει πληροφορίες, ενώ παρέχει ορατότητα από άκρο σε άκρο σε ολόκληρη την υποδομή σας στο cloud. Μια καλή περίπτωση χρήσης είναι όταν πρέπει να προβάλετε ένα σύστημα cloud σε λεπτομερή επίπεδα ή ταυτότητες και να συγκεντρώσετε πληροφορίες για στοίβες τεχνολογίας. ένα CNAPP θα δώσει προτεραιότητα στους πιο πιεστικούς κινδύνους στην επιχείρησή σας.
  • Έλεγχος εταιρείας – Εάν ρυθμίσετε εσφαλμένα μυστικά, ροές εργασίας στο cloud, συμπλέγματα Kubernetes ή κοντέινερ, θέτετε σε κίνδυνο τις εταιρικές εφαρμογές σας. Με τη βοήθεια ενός CNAPP, μπορείτε ενεργά να σαρώσετε, να εντοπίσετε και να λάβετε γρήγορα διορθωτικά μέτρα σχετικά με τις διαμορφώσεις ασφάλειας και συμμόρφωσης.

Επιπλέον, ένα CNAPP αυτοματοποιεί τις εργασίες ασφαλείας για την εξάλειψη του ανθρώπινου λάθους, βελτιώνοντας την αξιοπιστία. Υπάρχει επίσης βελτιωμένη απόδοση και παραγωγικότητα στα DevOps. Πρώτον, υπάρχει αυτοματοποιημένη αναγνώριση εσφαλμένων διαμορφώσεων. Και δεύτερον, δεν υπάρχει ανάγκη διατήρησης πολλαπλών εργαλείων ασφαλείας με υψηλή πολυπλοκότητα.

Βασικά συστατικά του CNAPP

Ενώ η αγορά είναι πλημμυρισμένη από CNAPP, το καθένα με τα μοναδικά και διακριτικά του χαρακτηριστικά, υπάρχουν πολλά βασικά χαρακτηριστικά που εκτείνονται σε όλα τα CNAPP για να παρέχουν ισχυρή προστασία για την υποδομή και τις εφαρμογές σας στο cloud. Όποια λύση κι αν επιλέξετε θα πρέπει να ενσωματώνει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Cloud Security Pose Management (CSPM)

Το CSPM αφορά την οπτικοποίηση και την αξιολόγηση ασφάλειας. Είναι μια πύλη για τη διαμόρφωση των πόρων του cloud και τη συνεχή παρακολούθηση τους. Με την πιστοποίηση ότι το cloud και το υβριδικό περιβάλλον ταιριάζουν με τους κανόνες διαμόρφωσης, εντοπίζει περιπτώσεις εσφαλμένης διαμόρφωσης και ειδοποιεί τις ομάδες ασφαλείας σχετικά με αυτές. Το σύστημα συμμορφώνεται μέσω ενσωματωμένων προσαρμοσμένων προτύπων και πλαισίων, διορθώνοντας τις μη συμμορφούμενες πτυχές.

Εκτός από την ανάλυση κινδύνων ασφαλείας, ένα CSPM είναι κατάλληλο για αντιμετώπιση περιστατικών σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν επιτυχείς απειλές. Επιπλέον, ένα CSPM σάς βοηθά να ταξινομήσετε τα περιουσιακά στοιχεία αποθέματος σε αρχιτεκτονική υποδομή ως υπηρεσία (IaaS), λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS) και πλατφόρμα ως υπηρεσία (PaaS).

Αυτό, με τη σειρά του, αυτοματοποιεί τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση απειλών ασφαλείας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παραβιάσεις δεδομένων. Συνοπτικά, το CSPM επικυρώνει ότι οι εσφαλμένες διαμορφώσεις δεν περνούν από τη λειτουργία ανάπτυξης στην παραγωγή.

Cloud Workload Protection Platform (CWPP)

Το CWPP προστατεύει τους φόρτους εργασίας που αναπτύσσονται στα ιδιωτικά, δημόσια και υβριδικά σύννεφα. Μέσω του CWPP, οι ομάδες DevOps μπορούν να χρησιμοποιήσουν την προσέγγιση ασφάλειας μετατόπισης προς τα αριστερά. Ως αποτέλεσμα, οι ομάδες ενσωματώνουν λύσεις ασφάλειας και βέλτιστες πρακτικές έγκαιρα και συνεχώς σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής ανάπτυξης εφαρμογών.

Οι λύσεις σε αυτόν τον τομέα σάς βοηθούν να προβάλετε και να μειώσετε τους κινδύνους σε εικονικές μηχανές (VM), κοντέινερ, Kubernetes, βάσεις δεδομένων (SQL και NoSQL), διεπαφές προγραμμάτων εφαρμογών (API) και υποδομές χωρίς διακομιστή χωρίς να εξαρτάστε από πράκτορες.

Επιπλέον, το CWPP σαρώνει φόρτους εργασίας, εντοπίζει την ασφάλεια και σας υποδεικνύει πώς να αντιμετωπίσετε τα τρωτά σημεία. Με αυτόν τον τρόπο, οι ομάδες μπορούν να πραγματοποιήσουν γρήγορες έρευνες σε όλες τις λειτουργίες χρόνου εκτέλεσης, την τμηματοποίηση δικτύου, να ανιχνεύσουν κακόβουλο λογισμικό στις ροές εργασιών (στον αγωγό CI/CD) και να εμπλουτίσουν τα δεδομένα μέσω ορατότητας χωρίς πράκτορα.

  Πώς να μετατρέψετε την εφαρμογή Web ως PWA με ειδοποίηση Push

Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM)

Το CIEM διαχειρίζεται τα προνόμια αδειών σε περιβάλλοντα cloud και βελτιστοποιεί την πρόσβαση και τα δικαιώματα. Ο ιδανικός στόχος εδώ είναι να αποτραπεί η κακόβουλη ή τυχαία κατάχρηση των δικαιωμάτων.

Χρησιμοποιώντας την αρχή των ελάχιστων προνομίων και σαρώνοντας τη διαμόρφωση της υποδομής σας, το CIEM ελέγχει για περιττή πρόσβαση σε πόρους και τους αναφέρει. Το σύστημα αναλύει τις αρχές αδειών για τον εντοπισμό πιθανών διαρροών για διαπιστευτήρια και μυστικά κλειδιά που θέτουν σε κίνδυνο τα περιουσιακά σας στοιχεία στο cloud.

Μια καλή περίπτωση χρήσης του CIEM είναι όταν πρέπει να προσδιορίσετε έναν χρήστη με όλη την πρόσβαση σε ενέργειες πόρων ενώ η προβλεπόμενη άδεια είναι μόνο για ανάγνωση. Για πρακτική χρήση, εξετάστε μια περίπτωση κατά την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πρόσβαση Just-in-Time για να ανακαλέσετε προσωρινά προνόμια μετά τη χρήση. Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μειώσετε τους κινδύνους πιθανών παραβιάσεων δεδομένων στις ροές εργασίας του δημόσιου cloud παρακολουθώντας συνεχώς τα δικαιώματα ταυτότητας και τη δραστηριότητα των χρηστών.

Διαχείριση στάσης ασφάλειας δεδομένων (DSPM)

Το DSPM προστατεύει ευαίσθητα δεδομένα στα περιβάλλοντα cloud σας. Αναζητά ευαίσθητα δεδομένα και έχει ορατότητα στον κατάλογό του είτε βρίσκεστε σε όγκους δεδομένων, κουβάδες, περιβάλλοντα λειτουργικών συστημάτων, περιβάλλοντα μη λειτουργικού συστήματος ή φιλοξενούμενες και διαχειριζόμενες βάσεις δεδομένων.

Αλληλεπιδρώντας με τα ευαίσθητα δεδομένα σας και την υποκείμενη αρχιτεκτονική του cloud, το DSPM επιβλέπει ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά, πώς χρησιμοποιείται και τους παράγοντες κινδύνου. Αυτό περιλαμβάνει την αξιολόγηση της κατάστασης ασφάλειας δεδομένων, τον εντοπισμό τρωτών σημείων του συστήματος, την έναρξη ελέγχων ασφαλείας για την αντιμετώπιση των κινδύνων και την τακτική παρακολούθηση για την ενημέρωση της συνολικής στάσης, διασφαλίζοντας ότι είναι αποτελεσματική.

Όταν ενσωματώνεται στις λύσεις cloud σας, ένα DSPM αποκαλύπτει πιθανές διαδρομές επίθεσης, επιτρέποντάς σας να δώσετε προτεραιότητα στην πρόληψη για παραβιάσεις.

Cloud Detection and Response (CDR)

Η ανίχνευση και απόκριση νέφους (CDR) σε ένα CNAPP εντοπίζει προηγμένες απειλές, διερευνά και παρέχει απόκριση σε περιστατικά παρακολουθώντας συνεχώς τα περιβάλλοντα cloud σας. Αξιοποιώντας άλλες τεχνικές, όπως πλατφόρμες προστασίας φόρτου εργασίας στο cloud και εργαλεία διαχείρισης στάσης ασφαλείας στο cloud, αποκτά μια επισκόπηση των στοιχείων, των διαμορφώσεων και των δραστηριοτήτων σας στο cloud.

Παρακολουθεί και αναλύει τα αρχεία καταγραφής cloud, την κυκλοφορία δικτύου και τη συμπεριφορά των χρηστών για να παρουσιάσει δείκτες συμβιβασμού (IoC), ύποπτης δραστηριότητας και ανωμαλιών για τον εντοπισμό παραβιάσεων.

Σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων ή επίθεσης, το CDR ξεκινά την ταχεία απόκριση του περιστατικού μέσω μιας αυτοματοποιημένης ή βήμα προς βήμα προσέγγισης για την απόκριση στο συμβάν. Ο περιορισμός, η αντιμετώπιση και η διερεύνηση απειλών ασφαλείας βοηθά τις επιχειρήσεις να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους.

Όταν ενσωματώνεται στο CNAPP, το CDR περιλαμβάνει διαχείριση ευπάθειας, προληπτικούς ελέγχους ασφάλειας cloud, βέλτιστες πρακτικές κωδικοποίησης, συνεχή παρακολούθηση και δυνατότητες απόκρισης. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζει ότι οι εφαρμογές cloud έχουν προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, από τον τρόπο ανάπτυξης έως την παραγωγή, διατηρώντας μια σταθερή στάση ασφαλείας.

Ασφάλεια δικτύου υπηρεσιών cloud (CSNS)

Μια λύση CSNS ενισχύει το CWPP παρέχοντας προστασία σε πραγματικό χρόνο της υποδομής cloud. Αν και δεν προσδιορίζεται επακριβώς ως μέρος του CNAPP, στοχεύει δυναμικές παραμέτρους για εγγενείς φόρτους εργασίας στο cloud.

Με τη θέσπιση λεπτομερούς τμηματοποίησης, ένα CSNS περιλαμβάνει πολλά εργαλεία, όπως εξισορροπητές φορτίου, τείχος προστασίας επόμενης γενιάς (NGFW), προστασία DDOS, εφαρμογές web και προστασία API (WAAP) και επιθεώρηση SSL/TLS.

Μπόνους: Multipipeline DevOps Security and Infrastructure-as-Code Scanning

Το εγγενές οικοσύστημα εφαρμογών στο cloud αυτοματοποιεί όλα όσα χρειάζεται μια εφαρμογή για να εκτελεστεί: Kubernetes, αρχεία docker, πρότυπα για CloudFormation ή σχέδια Terraform. Πρέπει να προστατεύσετε αυτούς τους πόρους καθώς λειτουργούν από κοινού για να διατηρήσετε την εφαρμογή σας σε λειτουργία.

Η διαχείριση ασφαλείας DevOps επιτρέπει στους προγραμματιστές και τις ομάδες τεχνολογίας πληροφοριών να χειρίζονται λειτουργίες ασφαλείας σε αγωγούς CI/CD από μια κεντρική κονσόλα. Αυτό παρέχει ένα προπύργιο ελαχιστοποιώντας τις εσφαλμένες διαμορφώσεις και σαρώνοντας νέες βάσεις κωδικών καθώς αποστέλλονται στην παραγωγή.

  Πόσο αξίζουν οι προσωπικές σας πληροφορίες στο Dark Web;

Όταν η υποδομή ως κώδικας (IaC) εφαρμόζεται στο DevOps, μπορείτε να δημιουργήσετε την αρχιτεκτονική σας στο cloud χρησιμοποιώντας πραγματικό κώδικα και αρχεία διαμόρφωσης. Με τη σάρωση IaC, η ιδέα είναι να καθαρίσετε τα ελαττώματα ασφαλείας στη ροή εργασίας σας στο cloud προτού φτάσουν στην παραγωγή.

Λειτουργώντας παρόμοια με τις αναθεωρήσεις κώδικα, διασφαλίζει συνεπή ποιότητα κώδικα σαρώνοντας προγράμματα στη φάση διοχέτευσης CI/CD, επαληθεύοντας την ασφάλεια των νέων βάσεων κώδικα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαρώσεις IaC για να επιβεβαιώσετε ότι τα αρχεία διαμόρφωσης (π.χ. αρχεία Terraform HCL) δεν έχουν ευπάθειες.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία για να ανιχνεύσετε ευπαθείς παραβιάσεις συμμόρφωσης με την έκθεση στο δίκτυο και να επικυρώσετε την αρχή του ελάχιστου προνομίου κατά τη διαχείριση αξεσουάρ πόρων.

Πώς λειτουργεί ένα CNAPP;

Ένα CNAPP λειτουργεί σε τέσσερις βασικούς ρόλους. Ακολουθεί μια επισκόπηση:

#1. Πλήρης ορατότητα σε περιβάλλοντα Cloud

Ένα CNAPP παρέχει ορατότητα στους φόρτους εργασίας σας στο cloud, είτε στο Azure, στο AWS, στο Google Cloud ή σε οποιαδήποτε άλλη λύση. Στο πλαίσιο των πόρων, ένα CNAPP παρέχει επίβλεψη σε όλα τα περιβάλλοντά σας, συμπεριλαμβανομένων κοντέινερ, βάσεων δεδομένων, εικονικών μηχανών, λειτουργιών χωρίς διακομιστή, διαχειριζόμενων υπηρεσιών και οποιωνδήποτε άλλων υπηρεσιών cloud.

Κατά την αξιολόγηση των παραγόντων κινδύνου, ένα CNAPP διαθέτει συνεκτική ορατότητα σχετικά με κακόβουλο λογισμικό, ταυτότητες και τρωτά σημεία για να παρέχει μια σαφή κατάσταση ασφάλειας. Τέλος, ένα CNAPP αφαιρεί τα τυφλά σημεία σαρώνοντας τους πόρους, τους φόρτους εργασίας και τα API του παρόχου υπηρεσιών cloud για ομαλή συντήρηση και διαμόρφωση.

#2. Ενωτική, Ανεξάρτητη Λύση Ασφαλείας

Ένα CNAPP χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα για την ενοποίηση των διαδικασιών και την παροχή συνεπούς ελέγχου σε όλα τα περιβάλλοντα. Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι πλήρως ενσωματωμένα, σε αντίθεση με τη χρήση συζευγμένων ανεξάρτητων μονάδων. Όλα τα βασικά εξαρτήματα CNAPP (αυτά που καλύπτονται στην προηγούμενη ενότητα) είναι ενοποιημένα στη μηχανή αξιολόγησης κινδύνου.

Για την αμυντική στρατηγική, ένα ολοκληρωμένο CNAPP καλύπτει μέτρα πρόληψης, υπηρεσίες παρακολούθησης και λύσεις ανίχνευσης για την παροχή μιας αποτελεσματικής προσέγγισης στη συνολική ασφάλεια.

Επιπλέον, μια λύση CNAPP έχει μια ενιαία κονσόλα frontend που εκτελείται σε ένα ενοποιημένο backend, εξαλείφοντας την ανάγκη για εναλλαγή μεταξύ πολλών κονσολών.

#3. Προτεραιότητα των κινδύνων με βάση τα συμφραζόμενα

Όταν το CNAPP προσδιορίζει μια απειλή στην αρχιτεκτονική σας, σας παρέχει το πλαίσιο γύρω από αυτήν. Αυτό σημαίνει εύρεση μονοπατιών επίθεσης και υποτίμηση της κρισιμότητας που συνδέεται με τον κίνδυνο.

Χρησιμοποιώντας ένα γράφημα ασφαλείας, ένα CNAPP σάς επιτρέπει να κατανοήσετε τις σχέσεις μεταξύ των στοιχείων στο περιβάλλον cloud σας. Κατά την αξιολόγηση της κρισιμότητας των απειλών, ένα CNAPP δίνει προτεραιότητα στους κινδύνους, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στην αποκατάσταση των απειλών αντί να χάνετε χρόνο σε περισπασμούς.

#4. Γεφυρώνοντας Ομάδες Ανάπτυξης και Ασφάλειας

Ένα CNAPP παρέχει ελέγχους ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού όταν ενσωματώνεται στην ανάπτυξη. Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν τις πληροφορίες CNAPP για να ιεραρχήσουν και να αντιμετωπίσουν τα κενά ασφαλείας με βάση το πλαίσιο χωρίς την ανάγκη πρόσθετης καθοδήγησης ή βοήθειας από εξωτερικούς ελέγχους. Αυτό, με τη σειρά του, δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να αποστέλλουν ασφαλή ψηφιακά προϊόντα πιο γρήγορα.

Το μέλλον είναι λαμπρό

Παρά την πολυπλοκότητα της ασφάλειας στο cloud, οι πλατφόρμες προστασίας εφαρμογών εγγενών στο cloud την απλοποιούν και την αντιμετωπίζουν με νέες προσεγγίσεις που εξορθολογίζουν τη ροή εργασίας για τις ομάδες DevOps. Οι ομάδες ανάπτυξης μπορούν να αποστέλλουν ασφαλή προϊόντα αποκαλύπτοντας κινδύνους ασφαλείας και πιθανές απειλές στα δυναμικά περιβάλλοντα cloud.

Δεδομένου ότι το πεδίο αυξάνεται και εξελίσσεται συνεχώς και ίσως αναζητάτε αξιόπιστες λύσεις, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ολοκληρωμένες πλατφόρμες που συνδυάζουν όλα τα επισημασμένα στοιχεία ασφαλείας.

Η υπηρεσία που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι δυναμική, εξαιρετικά επεκτάσιμη και να παρέχει ασφάλεια από άκρο σε άκρο που καλύπτει όλους τους φόρτους εργασίας σε δημοφιλείς υπηρεσίες cloud, όπως το Google Cloud, οι υπηρεσίες Web Amazon και οι υπηρεσίες Azure Cloud.

Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή σας βασίζεται σε κορυφαίες στον κλάδο παγκόσμιες γνώσεις κατά τον εντοπισμό αναδυόμενων απειλών καθώς οι νέες τεχνολογίες αναδύονται και εξελίσσονται σε πολλά μέτωπα.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τις καλύτερες πλατφόρμες CNAPP για καλύτερη ασφάλεια στο cloud.