Πώς η Generative AI Search αλλάζει τις μηχανές αναζήτησης

Η γενετική αναζήτηση τεχνητής νοημοσύνης είναι η επόμενη επανάληψη για διαδικτυακή αναζήτηση όπως τη γνωρίζουμε από το Yahoo.com, το Google.com, το Bing.com και άλλα.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει επηρεάσει τις ζωές μας από την κυκλοφορία των προσωπικών βοηθών τεχνητής νοημοσύνης σε κινητές συσκευές, όπως Cortana, Siri, Google Assistant, Alexa κ.λπ. Χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε συσκευές Internet of Things (IoT). μπορείτε να ελέγξετε πολλά πράγματα στο σπίτι και στο χώρο εργασίας.

Στη συνέχεια, η τεχνητή νοημοσύνη εισήλθε στη βιομηχανία παραγωγής πολυμέσων για να παράγει περιεχόμενο όπως εικόνες, βίντεο, ήχος και κείμενο από λέξεις-κλειδιά ή οδηγίες. Αυτές τις μέρες, τα προηγμένα AI μπορούν να επεξεργάζονται περιεχόμενο όπως βίντεο και ήχο στην εντέλεια. Με λίγα λόγια, η τεχνητή νοημοσύνη είναι παντού. Ως εκ τούτου, δεν είναι πολύ μακριά εκείνη η ημέρα που θα δείτε την τεχνητή νοημοσύνη να επηρεάζει την αναζήτηση περιεχομένου από τον παγκόσμιο ιστό.

Για να κατανοήσετε την έννοια της γενετικής αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι είναι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Μια τέτοια τεχνητή νοημοσύνη παράγει απλώς περιεχόμενο όπως κείμενο, εικόνες, ήχο, κώδικα προγράμματος κ.λπ., από δείγμα περιεχομένου.

Οι προγραμματιστές εκπαιδεύουν μια γενετική τεχνητή νοημοσύνη για την κατανόηση του φυσικού περιεχομένου στη γλώσσα μηχανής χρησιμοποιώντας μοντέλα μηχανικής μάθησης (ML). Τέτοια AI θα μπορούσαν να είναι εποπτευόμενα, χωρίς επίβλεψη ή ημι-εποπτευόμενα.

Δημιουργικά μοντέλα AI

Το Generative AI χρησιμοποιεί διάφορα μοντέλα ML για την εκπαίδευση ενός προγράμματος AI, ενός chatbot ή ενός εικονικού βοηθού. Μερικά από αυτά τα μοντέλα και τα αποτελέσματά τους περιγράφονται παρακάτω:

Generative Vs. Διακριτικό Μοντέλο

Στο διακριτικό μοντέλο για την εκπαίδευση AI, ένας ανθρώπινος επόπτης εκπαιδεύει την τεχνητή νοημοσύνη για να μάθει τις διαφορές μεταξύ δύο ή περισσότερων αντικειμένων σε ένα δείγμα εισόδου. Για παράδειγμα, εάν παρέχετε 10 εικόνες 10 διαφορετικών ζώων στο AI ως είσοδο, το υποκείμενο διακριτικό μοντέλο θα το βοηθήσει να διακρίνει όλα τα ζώα με επιτυχία.

Από την άλλη πλευρά, το μοντέλο παραγωγής βοηθά ένα AI να δημιουργήσει αντικείμενα που αναφέρονται σε δείγματα δεδομένων με ημι-επίβλεψη ή χωρίς επίβλεψη. Ένα παραγωγικό μοντέλο μηχανικής μάθησης βοηθά ένα AI να κατανοήσει τα δεδομένα εισόδου και να διατηρήσει την κατανόηση στη μνήμη του νευρωνικού δικτύου του, ώστε να μπορεί να καλέσει αυτήν την εμπειρία στο μέλλον, εάν προκύψει παρόμοια πρόκληση.

Δίκτυα Generative Adversarial Networks (GAN)

Αυτός ο αλγόριθμος μηχανικής μάθησης συνδυάζει τόσο παραγωγικά όσο και διακριτικά μοντέλα για εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης. Εδώ, το παραγωγικό μοντέλο δημιουργεί δείγματα από τα διανύσματα εισόδου όπως λέξεις-κλειδιά, ερωτήσεις κ.λπ.

Στη συνέχεια, το διακριτικό μοντέλο πρέπει να προσδιορίσει εάν το δείγμα που δημιουργήθηκε είναι πλαστό ή πρωτότυπο. Εάν είναι ψεύτικο, τότε το μοντέλο παραγωγής επανεξετάζει την εργασία για να δημιουργήσει μια άλλη έξοδο για το διακριτικό μοντέλο. Συνεχίζεται σε επαναλήψεις έως ότου το παραγωγικό μοντέλο μπορεί να δημιουργήσει πλαστά που το διακριτικό μοντέλο δεν μπορεί πλέον να διακρίνει από την αρχική είσοδο.

Μοντέλα που βασίζονται σε μετασχηματιστές

Τα μοντέλα μετασχηματιστών για ML είναι βαθιά νευρωνικά δίκτυα που αναλύουν τα διανύσματα εισόδου ακολουθία προς ακολουθία. Στη συνέχεια, προβλέπει ποια θα μπορούσε να είναι η έξοδος. Για παράδειγμα, εάν παρουσιάσετε έναν μετασχηματιστή με μια σειρά άσχετων λέξεων, θα αναλύσει τις λέξεις και θα προσπαθήσει να προβλέψει προηγούμενες ή διαδοχικές λέξεις που θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τα κενά και να μετατρέψουν άσχετες λέξεις σε προτάσεις με νόημα.

  10 ιστοσελίδες δωρεάν αγγελιών για μικρές επιχειρήσεις

Σε έναν μετασχηματιστή, ένας κωδικοποιητής εξάγει όλα τα χαρακτηριστικά ή τα σημεία δεδομένων από την ακολουθία εισόδου και τα μετατρέπει σε διανύσματα εισόδου. Στη συνέχεια, ο αποκωδικοποιητής αναλύει τα διανύσματα εισόδου, δημιουργεί ένα πλαίσιο από τα δεδομένα και παράγει μια ακολουθία εξόδου.

Υπάρχουν πολλά επιτυχημένα μοντέλα AI που βασίζονται σε μετασχηματιστές, όπως αυτά που περιγράφονται παρακάτω:

  • Γεννήτρια προεκπαιδευμένος μετασχηματιστής μοντέλο 3, γνωστός και ως ChatGPT
  • Μοντέλο γλώσσας για εφαρμογές διαλόγου, γνωστό και ως LaMDA, χτισμένο στο Google Transformer

Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω μοντέλα, οι προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης έχουν δημιουργήσει με επιτυχία πολλά λειτουργικά προγράμματα παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να κάνουν ή να παράγουν τα ακόλουθα από απλές εισόδους όπως εικόνες, κείμενα, περιγραφές, ήχος κ.λπ.:

  • Δημιουργία εικόνων ανθρώπινων όντων που δεν υπάρχουν με αναφορά σε δεδομένα από ιστότοπους, περιοδικά, Αναζήτηση εικόνων Google κ.λπ.
  • Δημιουργήστε πραγματικές εικόνες από σκίτσα
  • Μεταφέρετε καλλιτεχνικό ή δημιουργικό στυλ από τη μια τέχνη στην άλλη
  • Σύνθεση αξονικής τομογραφίας από μαγνητική τομογραφία ως είσοδο
  • Το Dall-e AI του OpenAI μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικές εικόνες μόνο από κείμενα
  • Τα DeepMind, Amazon Polly κ.λπ., τα AI μπορούν να δημιουργήσουν ανθρώπινες ομιλίες από κείμενα
  • Η AI Music, που αποκτήθηκε από την Apple, μπορεί να μετατρέψει τη δημόσια μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα σε soundtrack

Τώρα, η γενετική αναζήτηση AI είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών των εργαλείων και τεχνολογιών της τεχνητής νοημοσύνης για να σας παρουσιάσει ακριβές περιεχόμενο από τον Ιστό. Με μια τέτοια δυνατότητα αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη, δεν χρειάζεται να κάνετε αναζήτηση σε εκατομμύρια προτάσεις που δημιουργούνται από τις μηχανές αναζήτησης Google, Bing, Yahoo, κ.λπ.

Η γενετική αναζήτηση AI θα σας παρουσιάσει έτοιμο να δημοσιεύσετε ή να καταναλώσετε περιεχόμενο από διαδικτυακές πηγές με διάφορα υποστηριζόμενο περιεχόμενο όπως εικόνες, βίντεο και κείμενο σε μία οθόνη, όπως ακριβώς λειτουργεί το ChatGPT.

Η αναζήτηση ιστότοπου, όπως τη γνωρίζουμε από την κυκλοφορία της μηχανής αναζήτησης Archie στις 10 Σεπτεμβρίου 1990, θα αλλάξει εντελώς εάν η γενετική αναζήτηση τεχνητής νοημοσύνης γίνει δημοφιλής και εύκολα προσβάσιμη.

Η τακτική αναζήτηση στον παγκόσμιο ιστό είναι μια μη αυτόματη διαδικτυακή διαδικασία έρευνας. Εδώ, πρέπει να πληκτρολογήσετε την ερώτηση ή τη λέξη-κλειδί σας σε ένα πλαίσιο αναζήτησης της μηχανής αναζήτησης. Οι πάροχοι μηχανών αναζήτησης όπως το Google, το Yahoo, το Bing, κ.λπ., ζυγίζουν τους ιστότοπους που προκύπτουν που περιέχουν το περιεχόμενο που θέλετε σύμφωνα με κάποια ιδιόκτητη λογική.

Για παράδειγμα, η εξουσία του ιστότοπου σχετικά με τη σχετική θέση, το αναγνωστικό κοινό, την ποιότητα της σελίδας του ιστότοπου κ.λπ. Στη συνέχεια, η μηχανή αναζήτησης εκχωρεί τάξεις σε κάθε ιστότοπο σε σχέση με την αναζήτησή σας και εμφανίζει όλους τους ιστότοπους σύμφωνα με την κατάταξή τους. Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος με την κατάταξη 1 θα εμφανίζεται στην κορυφή των σελίδων αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Με λίγα λόγια, οι κανονικές ηλεκτρονικές μηχανές αναζήτησης δεν δημιουργούν περιεχόμενο. Απλώς κοινοποιούν περιεχόμενο από διάφορους ιστότοπους. Όταν κάνετε κλικ σε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης, μεταβαίνετε απευθείας σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.

Ωστόσο, με την έναρξη της γενετικής αναζήτησης, θα έχετε περιορισμένο περιεχόμενο. Το υποκείμενο AI θα αναλύσει όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης, θα δημιουργήσει προσαρμοσμένο περιεχόμενο και θα σας το δείξει χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Θα μπορούσαν να υπάρχουν σύνδεσμοι προς τις πηγές που χρησιμοποίησε το γενετικό AI για τη δημιουργία του περιεχομένου που σας δείχνει.

  Τα Εισερχόμενα του Gmail δεν οργανώνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας υπενθυμίζουν να τα απαντήσετε

Εάν η γενετική αναζήτηση AI γίνει η νέα κανονική της διαδικτυακής αναζήτησης, τότε μπορείτε να περιμένετε τις ακόλουθες πρόσθετες διαφορές:

  • Το περιεχόμενο εξόδου από το ερώτημα αναζήτησής σας θα εξαρτηθεί πολύ από την πόλωση της εταιρείας που δημιούργησε το μοντέλο αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης
  • Ορισμένες σχολές σκέψης θα προτιμήσουν το εργαλείο αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης XYZ που δημιουργείται από το εργαλείο ABC. Έτσι, θα υπάρχει αυξανόμενη ανωμαλία στα έργα που βασίζονται στην αναζήτηση στο διαδίκτυο
  • Τέτοια εργαλεία αναζήτησης ενδέχεται μερικές φορές να έχουν παρόμοιο περιεχόμενο και ο εκδότης μπορεί να κινδυνεύσει να ανεβάσει λογοκλοπικό περιεχόμενο στον ιστότοπό του
  • Το αποτέλεσμα αναζήτησης θα γίνει διαισθητικό και θα γεμίσει με σχετικό περιεχόμενο σε διαφορετικές μορφές όπως κείμενα, εικόνες, βίντεο, ήχος κ.λπ.
  • Θα σταματήσετε να επισκέπτεστε ιστότοπους και να αλληλεπιδράτε με διαφημίσεις ιστού εάν λαμβάνετε περιεχόμενο σε μια διεπαφή παρόμοια με ChatGPT όπου δεν υπάρχουν περισπασμοί
  • Η διαδικτυακή σας ερευνητική προσπάθεια θα μειωθεί δραστικά. Δεν χρειάζεται πλέον να διαβάζετε πολλές ιστοσελίδες και να συνθέτετε το δικό σας περιεχόμενο
  • Οι προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης θα δημιουργήσουν νέα διαδικτυακή διαφήμιση βάσει τεχνητής νοημοσύνης και άλλα μοντέλα εσόδων για να αυξήσουν τα λειτουργικά τους κέρδη
  • Θα υπάρξει λιγότερη απόσπαση της προσοχής στην αναζήτηση στον ιστό, επομένως η ποιότητα της αναζήτησης μπορεί να μειωθεί πολύ
  • Πρέπει να προσλάβετε ταλαντούχους και έμπειρους επαγγελματίες της διαδικτυακής έρευνας και αναλυτές δεδομένων για να αναλύσετε το περιεχόμενο που παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο για εμπορικούς σκοπούς
  • Δεν υπάρχει σαφής οδηγία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μια τέτοια αναζήτηση ιστότοπου που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη θα συνδεθεί ξανά με τον ιστότοπο της πηγής και θα δώσει κάποια πίστωση σε αυτούς τους ιστότοπους. Επειδή αυτά τα AI δεν μπορούν να δημιουργήσουν περιεχόμενο χωρίς να βασίζονται σε περιεχόμενο αναφοράς

Στη συνέχεια, θα διερευνήσουμε τον αντίκτυπο της γενετικής αναζήτησης AI στις μηχανές αναζήτησης.

Επιπτώσεις της Generative AI Search στις μηχανές αναζήτησης

Δείτε παρακάτω πώς η πρόοδος της γενετικής αναζήτησης AI μπορεί να επηρεάσει τις συμβατικές μηχανές αναζήτησης:

  • Η δημοτικότητα των γίγαντων αναζήτησης όπως το Google, το Yahoo, το DuckDuckGo και το Brave θα μειωθεί πολύ
  • Τα έσοδα από διαφημίσεις που συλλέγονται από τις μηχανές αναζήτησης θα μειωθούν επίσης σημαντικά
  • Τα δωρεάν και δίκαια αποτελέσματα αναζήτησης στον ιστό θα επηρεαστούν και θα εμφανιστεί μια νέα ροή εσόδων όπου οι ιδιοκτήτες ιστότοπων θα πληρώνουν τους παρόχους αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης για να εμφανίζουν περιεχόμενο από τις σελίδες τους
  • Η απόδοση σε ιστότοπους θα μειωθεί πολύ επειδή οι χρήστες θα λάβουν το περιεχόμενο που χρειάζονται σε μια διαφορετική ιστοσελίδα

Τώρα, θα εξερευνήσουμε μερικές από τις μηχανές αναζήτησης που χρησιμοποιούν γενετική αναζήτηση AI.

Οι εταιρείες μηχανών αναζήτησης γνωρίζουν ήδη ότι η γενετική αναζήτηση που βασίζεται σε AI είναι το μέλλον. Ως εκ τούτου, διάφοροι γίγαντες αναζήτησης έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πρωτότυπα και δοκιμές beta για μηχανές αναζήτησης AI. Βρείτε παρακάτω μερικές μηχανές αναζήτησης που βασίζονται σε AI που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τώρα:

#1. Bing

Η Microsoft δεν σταμάτησε απλώς με την εξαγορά του προγραμματιστή ChatGPT OpenAI. Χρησιμοποίησε τις αποκλειστικές τεχνολογίες και τις άδειες από το OpenAI για να βελτιώσει την Αναζήτηση Bing με δυνατότητες AI. Το ανανεωμένο προϊόν είναι ευρέως γνωστό ως το νέο Bing.

Η μηχανή αναζήτησης σάς βοηθά με πλήρεις απαντήσεις σε πραγματικές ερωτήσεις—όχι άλλη κατάταξη ιστοτόπων βάσει λέξεων-κλειδιών και μη αυτόματη καθάρισμα δεδομένων από ιστότοπους κορυφαίας κατάταξης. Μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε με τη μηχανή αναζήτησης, όπως ακριβώς να στέλνετε μηνύματα και να στέλνετε μηνύματα με έναν ειδικό στον τομέα στον οποίο εργάζεστε ή εργάζεστε.

  Πώς να δείτε και να διαγράψετε το ιστορικό Netflix

Η συνομιλία της μηχανής αναζήτησης θα σας επιτρέψει να κάνετε έως και πέντε επακόλουθες ερωτήσεις για να τελειοποιήσετε το αποτέλεσμα αναζήτησης που παρέχει το υποκείμενο μοντέλο παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης. Το νέο Bing δεν είναι μόνο για τη λήψη online αποτελεσμάτων ιστού. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τα ακόλουθα:

  • Λάβετε συμβουλές για διάφορα θέματα και εξειδικευμένους τομείς
  • Δημιουργήστε δημιουργικό περιεχόμενο με τη βοήθεια ενός παραγωγικού AI όπως το ChatGPT
  • Λάβετε διαισθητικά και ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να φτάσετε στην εργασία σας γρήγορα χωρίς περισπασμούς από διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα παρότρυνσης για δράση

#2. Google

Η Αναζήτηση Google αξιοποιεί τα εργαλεία αναζήτησης AI για πολλά χρόνια. Το RankBrain είναι το πρώτο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποίησε η Google το 2015 για την κατάταξη ιστοσελίδων. Αυτό το AI ερμηνεύει τα αποτελέσματα αναζήτησης και κατατάσσει σχετικούς ιστότοπους στην κορυφή της ιεραρχίας κατάταξης.

Άλλα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί η Google στη μηχανή αναζήτησής της είναι τα εξής:

  • Η νευρωνική αντιστοίχιση βοηθά τη μηχανή αναζήτησης να καταλάβει πώς τα ερωτήματα σχετίζονται με τις σελίδες
  • Αναπαραστάσεις αμφίδρομου κωδικοποιητή από Transformers ή BERT για προεκπαίδευση επεξεργασίας φυσικής γλώσσας
  • Google Lens για αναζήτηση αντικειμένων με χρήση κάμερας κινητού τηλεφώνου ή tablet
  • Ενοποιημένο μοντέλο πολλαπλών εργασιών ή MUM για πληροφορίες εμβολίου COVID-19 στα αποτελέσματα ιστού

#3. Εσείς

Είστε ένα εργαλείο μηχανής αναζήτησης AI έτοιμο για παραγωγή. Οι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να λάβουν πλούσια αποτελέσματα αναζήτησης όπως περιγράφεται παρακάτω:

  • Εμφανίζει έναν αριθμό εφαρμογών, εργαλείων και αποτελεσμάτων στην κορυφή του SERP
  • Τα αποτελέσματα Άτομα επίσης ρωτούν αναδυόμενα στο πλαίσιο της δεξιάς πλευράς
  • Λάβετε μια πρόταση για το YouChat
  • Δείχνει κορυφαίες κάρτες συζήτησης από κοινωνικά μέσα υψηλής εξουσιοδότησης όπως το Reddit
  • Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν περισσότερα ερωτήματα στην ίδια αναζήτηση

Επί του παρόντος, προσφέρει τα ακόλουθα προϊόντα αναζήτησης AI:

#4. Neeva

Το Neeva είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο έρευνας ή αναζήτησης ιστοτόπων που υποστηρίζεται από AI. Σας βοηθά να λαμβάνετε αποτελέσματα χωρίς περισπασμούς, παραλείποντας διαφημίσεις από τις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης. Πληκτρολογείτε μια ερώτηση κλειστού τύπου στο πλαίσιο αναζήτησης Neeva. σας δίνει μια σχεδόν τέλεια απάντηση βήμα προς βήμα στην ερώτηση. Δεν υπάρχουν άλλες διαφημίσεις πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης όπως εμφανίζονται στην Αναζήτηση Google.

Το Neeva είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο αναζήτησης που χρηματοδοτείται από συνδρομητές. Λαμβάνει έσοδα από το κοινό που χρησιμοποιεί την εφαρμογή για τακτική διαδικτυακή αναζήτηση. Δεν βασίζεται σε έσοδα από διαφημίσεις όπως η Google. Ως εκ τούτου, μπορείτε να περιμένετε ότι θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα με τα αποτελέσματα αναζήτησης με βάση τα συμφραζόμενα καθώς πληρώνετε.

Σημείωση του συγγραφέα

Οι μηχανές αναζήτησης που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα για την διαδικτυακή έρευνα. Μόλις αυτές οι εταιρείες αρχίσουν να σχεδιάζουν τη δημιουργία εσόδων λαμβάνοντας πληρωμές για την προώθηση περιεχομένου από ορισμένους ιστότοπους ή εκδότες, η διαδικτυακή αναζήτηση θα γίνει πολύ προκατειλημμένη.

Οι προγραμματιστές μηχανών αναζήτησης AI πρέπει να σχηματίσουν μια κοινοπραξία για να συντάξουν μια ηθική πρακτική για να εξασφαλίσουν ελεύθερες και δίκαιες πρακτικές αναζήτησης.

Μέχρι στιγμής, περάσατε από μια λεπτομερή συζήτηση σχετικά με τον ορισμό της γενετικής αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης, τη διαφορά της από τη συμβατική έννοια της αναζήτησης ιστότοπου και τον αντίκτυπό της. Επίσης, εξερευνήσατε νέα παραδείγματα εργαλείων αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να σας προσφέρουν εξαιρετικό περιεχόμενο στον ελάχιστο χρόνο που αφιερώνετε στην έρευνα ιστότοπου.

Αυτό το άρθρο σάς βοηθά να καταλάβετε εάν πρέπει να ακολουθήσετε μια αναζήτηση που βασίζεται σε AI ή όχι. Ωστόσο, η γενετική αναζήτηση τεχνητής νοημοσύνης με βάση τη μηχανική μάθηση στον παγκόσμιο ιστό θα γίνει η νέα τάση.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στην Τεχνητή στενή νοημοσύνη (ANI).