Επαυξημένη πραγματικότητα (AR) έναντι εικονικής πραγματικότητας (VR): Οι διαφορές

Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και η εικονική πραγματικότητα (VR) είναι σύγχρονες τεχνολογίες σε πολλούς τομείς, όπως η εκπαίδευση, το ηλεκτρονικό εμπόριο, το μάρκετινγκ, τα παιχνίδια, η ψυχαγωγία, η εκπαίδευση και η απομακρυσμένη διάγνωση.

Και οι δύο τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν ή να αντικαταστήσουν τις πραγματικές εμπειρίες με προσομοιωμένες.

Στην εποχή των smartphone, των υπολογιστών και των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας, εισερχόμαστε σε έναν νέο κόσμο ενθουσιασμού. Το AR και το VR αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις οθόνες δημιουργώντας μοναδικές και νέες διαδραστικές εμπειρίες.

Σε αυτήν την εποχή, γύρω Το 90% των εταιρειών αξιοποιούν την τεχνολογία AR και VR.

Λοιπόν, η απήχηση είναι εμφανής καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει να κατανοούν την πραγματική χρήση αυτών των τεχνολογιών.

Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη στιγμή από τώρα για να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία για να βελτιώσετε τις εμπειρίες των πελατών σας.

Για παράδειγμα, εάν είστε σε μια εταιρεία μάρκετινγκ, μπορείτε να δείξετε στους πελάτες σας πώς να χρησιμοποιούν το προϊόν σε πραγματικό χρόνο και τι πλεονέκτημα θα έχουν με το προϊόν.

Τόσο το AR όσο και το VR βυθίζουν αποτελεσματικά τους πελάτες με έναν πιο διαδραστικό, εξατομικευμένο και ελκυστικό τρόπο.

Αλλά πώς να αποφασίσετε ποια τεχνολογία από τις δύο είναι καλύτερη για την επιχείρησή σας;

Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσω σε αυτό τονίζοντας τη βασική διαφορά μεταξύ AR και VR και επίσης θα εξηγήσω κάθε τεχνολογία ξεχωριστά, τα πλεονεκτήματα, τις εφαρμογές, τις δυνατότητες και ορισμένα παραδείγματα.

Ας αρχίσουμε!

Τι είναι η επαυξημένη πραγματικότητα (AR);

Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) γίνεται η πιο σημαντική τεχνολογία και μεγαλώνει, καθώς οι συσκευές AR-ready είναι πλέον πιο προσβάσιμες παγκοσμίως. Μας επιτρέπει να δούμε το πραγματικό περιβάλλον εικονικά, όπως δέντρα στο πάρκο, παιδιά που παίζουν μπάντμιντον, σκυλιά που κυνηγούν μπάλες και πολλά άλλα σενάρια.

Η επαυξημένη πραγματικότητα ορίζεται ως ένα σύστημα που αποτελείται από τρία βασικά χαρακτηριστικά:

  • Συνδυασμός πραγματικών και εικονικών κόσμων
  • Αλληλεπιδράσεις σε πραγματικό χρόνο
  • Ακριβής τρισδιάστατη προβολή πραγματικών και εικονικών αντικειμένων

Οι αισθητηριακές πληροφορίες που θα δείτε στην οθόνη μπορεί να είναι πρόσθετες ή να καλύπτουν το φυσικό περιβάλλον.

Για παράδειγμα, όταν ανοίγετε μια εφαρμογή AR-ready στη συσκευή σας για να δείτε πώς θα είναι η γη σας έκτασης 2 στρεμμάτων μετά την κατασκευή και τη συντήρηση ανά συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν θα συναντήσετε φυσικά αντικείμενα. Αντίθετα, θα δείτε και θα βιώσετε μόνο τα εικονικά αντικείμενα δίνοντας μια σαφή ιδέα για το πώς θα μοιάζει η γη σας.

Το AR χρησιμοποιείται για να εμπλουτίσει τα φυσικά περιβάλλοντα και να προσφέρει βελτιωμένες εμπειρίες. Προσφέρει μια βελτιωμένη εμφάνιση και αίσθηση του κόσμου στον οποίο βρίσκεστε, η οποία είναι τεχνητή, προσθέτοντας αξία στο υπάρχον σενάριο.

Τα στοιχεία υλικού που χρησιμοποιούνται για το AR είναι ένας επεξεργαστής, αισθητήρες, συσκευές εισόδου και οθόνη. Οι σύγχρονες συσκευές όπως τα tablet ή τα smartphone περιέχουν αυτά τα εξαρτήματα μαζί με τους αισθητήρες του μικροηλεκτρομηχανικού συστήματος, όπως πυξίδα στερεάς κατάστασης, GPS, επιταχυνσιόμετρο κ.λπ. και κάμερα.

Οι δύο σημαντικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο AR είναι οι ανακλαστικοί κυματοδηγοί και οι διαθλαστικοί κυματοδηγοί.

Παράδειγμα: Το πιο παιγμένο παιχνίδι παγκοσμίως, Pokemon Go, που κυκλοφόρησε το 2006, είναι το καλύτερο παράδειγμα τεχνολογίας AR. Οι παίκτες εντοπίζουν χαρακτήρες Pokemon στις συσκευές τους και τους συλλαμβάνουν σε αυτό το παιχνίδι.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του AR

Η επαυξημένη πραγματικότητα παίρνει την ταχύτητα μιας σφαίρας βελτιώνοντας τη χρηστικότητά της σε πολλές επιχειρήσεις. Η χρήση του είναι τόσο απλή που ένα άτομο χωρίς πολλές τεχνικές δεξιότητες μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία και να εκτελέσει ορισμένες λειτουργίες.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του AR είναι:

  Πώς να επανεκκινήσετε το νησί σας στο "Animal Crossing: New Horizons"

Γεωεντοπισμός

Τα συστήματα AR υποστηρίζουν έναν ανιχνευτή γεωγραφικής τοποθεσίας που σας βοηθά να βλέπετε τεχνητά αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο μέσω ενός φακού με δυνατότητα AR.

Ας πάρουμε το ίδιο παράδειγμα του Pokemon Go. Όταν ψάχνετε για Pokemon, θα τα βρείτε μόνο λόγω του ιχνηλάτη γεωγραφικής τοποθεσίας.

Ακρίβεια

Το AR δείχνει τα ακριβή αντικείμενα κοντά σας όταν θέλετε να τα δείτε. Αν και μπορεί να μην είναι 100% ακριβές, το επίπεδο ακρίβειάς του είναι κοντά στο 100%, ώστε να μπορείτε να νιώσετε και να δείτε από κοντά φυσικά αντικείμενα.

Για παράδειγμα, όταν παίζετε Pokemon Go και αναζητάτε Pokemon, θα βλέπετε τεχνητά Pokemon σε τρισδιάστατη πραγματικότητα. Ένα άλλο παράδειγμα που μπορούμε να πάρουμε είναι οι εφαρμογές μέτρησης που μπορούν να μετρήσουν την ποσότητα, την απόσταση, το βάρος οποιουδήποτε αντικειμένου κ.λπ., και να παρέχουν ακριβή αποτελέσματα.

Ευκολία στη χρήση

Ο μηχανισμός και η ιδέα πίσω από την τεχνολογία AR είναι τόσο απλές που ένα άτομο μπορεί εύκολα να το χρησιμοποιήσει σε οποιαδήποτε συσκευή, ανεξάρτητα από το αν έχει γνώση ή εμπειρία στη χρήση AR.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μετρήσετε έναν τοίχο στον άλλο, απλώς κατεβάστε μια εφαρμογή με δυνατότητα AR, δώστε πρόσβαση στην κάμερα με δυνατότητα AR και μετρήστε εύκολα την απόσταση στις προτιμώμενες μονάδες σας.

Αμετάβλητο

Η έννοια του AR είναι να τοποθετεί εικονικές πληροφορίες σε μια άποψη του πραγματικού κόσμου. Έτσι, το βασικό χαρακτηριστικό του AR είναι ότι το AR αλλάζει δυναμικά τις εικονικές πληροφορίες, ενώ οι πληροφορίες του πραγματικού κόσμου είναι οι ίδιες. Τη στιγμή που μετακινείστε, οι πληροφορίες που βλέπετε στην οθόνη μπορούν να αλλάξουν αμέσως για να εμφανιστεί το αποτέλεσμα.

Τι είναι η εικονική πραγματικότητα (VR);

Η εικονική πραγματικότητα (VR) είναι ένα προσομοιωμένο περιβάλλον με αντικείμενα και σκηνές που φαίνονται πραγματικά και φιλικά προς τον χρήστη, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να αισθάνονται το εικονικό περιβάλλον στον πραγματικό τους κόσμο. Μπορείτε να αντιληφθείτε ένα τέτοιο περιβάλλον μέσω ενός ακουστικού Virtual Reality που μοιάζει με κράνος.

Οι κύριες εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας είναι η ψυχαγωγία, η εκπαίδευση, το μάρκετινγκ, η εκπαίδευση, οι εικονικές συναντήσεις και πολλά άλλα. Τα συστήματα εικονικής πραγματικότητας παράγουν ρεαλιστικούς ήχους, εικόνες και άλλες πραγματικές αισθήσεις που σας βυθίζουν σε έναν τεχνητό κόσμο.

Ένα άτομο που φοράει ακουστικά VR μπορεί να κοιτάξει γύρω του, να μετακινηθεί, να αλληλεπιδράσει με εικονικά αντικείμενα ή λειτουργίες και να κάνει πολλά περισσότερα. Θα βρείτε διάφορες μεθόδους εικονικής πραγματικότητας, όπως:

  • Εικονική πραγματικότητα που βασίζεται σε προσομοίωση
  • Εικονική πραγματικότητα βασισμένη σε εικόνα Avatar
  • Εικονική πραγματικότητα που βασίζεται σε προβολέα
  • Εικονική πραγματικότητα που βασίζεται σε επιτραπέζιους υπολογιστές,

Άλλες μορφές εικονικής πραγματικότητας θα μπορούσαν να είναι η οθόνη που τοποθετείται στο κεφάλι, το AR, η Μικτή πραγματικότητα (MR), ο κυβερνοχώρος και η προσομοίωση πραγματικότητας.

Τα σύγχρονα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας μπορούν να έχουν στοιχεία όπως:

  • Αισθητήρες κίνησης για παρακολούθηση της κίνησης του κεφαλιού, του σώματος και της θέσης των χεριών
  • Μικροί, γρήγοροι και ελαφροί επεξεργαστές υπολογιστών
  • Μικρές οθόνες HD για πλήρη οθόνη
  • Γυροσκόπια

Αν και φαίνεται να είναι φουτουριστικό, στην πραγματικότητα, η προέλευσή του δεν είναι πρόσφατη. Το πρώτο μηχάνημα, το Sensorama, κατασκευάστηκε για την αναπαραγωγή ταινιών 3D όπου μπορείτε να αισθανθείτε μυρωδιές, δονήσεις, κινήσεις και άλλα εφέ και να απολαύσετε μια ρεαλιστική εμπειρία.

Η μετέπειτα έρευνα και ανάπτυξη συνοδεύεται από μια νέα μορφή ανεξάρτητων συσκευών VR που μπορεί να αγοράσει ένα άτομο εύκολα, να συνδέσει μια κινητή συσκευή στο μπροστινό μέρος και να αισθανθεί τα εικονικά αντικείμενα στο σπίτι του.

Παράδειγμα: Το περιβάλλον εικονικού εργαστηρίου μπορεί να διεξαχθεί για πειράματα όπως η είσοδος βαθιά στον ανθρώπινο εγκέφαλο για να μάθει τη χημεία του, εικονικά ταξίδια στον Άρη ή το διάστημα, εμπειρίες μουσείων, εξερεύνηση αρχαίων κόσμων και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του VR

Η Εικονική Πραγματικότητα γίνεται μια από τις υψηλότερου επιπέδου εφαρμογές πολυμέσων λόγω της τεράστιας πιστότητας και διαδραστικότητας του συστήματος. Υποστηρίζει ισχυρή τεχνολογία προσομοίωσης συστήματος.

  Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης δικτύου SNMP που θέτουμε σε δοκιμή το 2020

Το VR συνδυάζει διάφορες τεχνικές και τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των γραφικών υπολογιστών, της όρασης υπολογιστή, της τεχνολογίας δικτύου, τεχνολογία μικροηλεκτρονικήςΈξυπνη τεχνολογία, οπτική φυσιολογία, αναγνώριση ομιλίας και πολλά άλλα.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του VR περιλαμβάνουν:

Καθηλωτικές εμπειρίες

Η άλλη λέξη για την εμβάπτιση είναι η παρουσία που αναφέρεται στο βαθμό της πραγματικότητας των εικονικών αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας σε έναν κόσμο εικονικών εικόνων ή βίντεο φορώντας διαδραστικές συσκευές, όπως γάντια δεδομένων και οθόνες με κράνος. Αυτές οι συσκευές σας κάνουν να νιώθετε ότι βρίσκεστε στον πραγματικό κόσμο αλλά δεν είναι.

Φαντασία

Δεδομένου ότι η τεχνολογία VR έχει αναπτυχθεί με συσκευές απόκρισης και ανίχνευσης για την ακοή, την κιναισθητική, την αφή και την όραση, μπορείτε να αποκτήσετε πολλαπλές αντιλήψεις μέσω της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή. Το VR σάς βοηθά να επεκτείνετε τις ικανότητες αντίληψης και γνώσης για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον ανθρώπου-μηχανής.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ

Η αλληλεπίδραση αναφέρεται στον βαθμό εμπλοκής των αντικειμένων στο εικονικά σχεδιασμένο περιβάλλον. Η αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής στον εικονικό κόσμο είναι φυσική αλληλεπίδραση. Η κίνηση του κεφαλιού, των ματιών, της γλώσσας, του σώματος και των χεριών σας προσαρμόζει την εικόνα και τον ήχο.

Σύστημα Αισθητηριακής Διαχείρισης

Ας υποθέσουμε ότι παρακολουθείτε κάποιο βίντεο στα ακουστικά VR και υπάρχουν ξαφνικές αλλαγές ήχου, δόνησης, κατεύθυνσης και κίνησης. Τώρα, μπορείτε να αντιληφθείτε τις αλλαγές.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αισθανθείτε τα πάντα εάν βλέπετε το Jurrasic World στα ακουστικά VR, τον βρυχηθμό των Δεινοσαύρων, το εφέ τρεξίματος, το εφέ ανέμου κ.λπ. Θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε στον κόσμο των Δεινοσαύρων.

Καλλιτεχνική Κλίση

Οι προγραμματιστές έχουν σχεδιάσει VR με διαφορετικές έννοιες. Μία από αυτές τις έννοιες είναι η καλλιτεχνική κλίση. Εδώ, ο καλλιτέχνης εστιάζει στην ατμόσφαιρα, την ψυχαγωγία και τον συναρπαστικό παράγοντα, έτσι ώστε να προσκολλάται στο μυαλό σας, ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε τις αλλαγές αυτόματα.

AR εναντίον VR: Ομοιότητες

Το AR και το VR είναι παρόμοια. Και τα δύο είναι εξίσου ικανά να προσφέρουν εικονικά αντικείμενα στην πραγματική ζωή. Εδώ, καταλαβαίνουμε ποιες είναι αυτές οι ομοιότητες:

  • Και στις δύο περιπτώσεις, χρειάζεστε τρισδιάστατο περιεχόμενο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιεχόμενο 2D στην περίπτωση AR.
  • Και τα δύο μπορούν να δείχνουν μεγεθυμένα και σε φυσικό μέγεθος αντικείμενα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε AR και VR σε φορητούς υπολογιστές, υπολογιστές, smartphone κ.λπ.
  • Θα βρείτε προηγμένη παρακολούθηση κίνησης χεριού, ματιού, δακτύλου και πολλά άλλα.
  • Και τα δύο προσφέρουν βύθιση.
  • Τα gadget που χρησιμοποιούνται είναι τα ίδια και για τα δύο.
  • Και τα δύο χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες.
  • Τα απαιτούμενα σετ δεξιοτήτων είναι επίσης τα ίδια για προγραμματιστές AR και VR.

AR εναντίον VR: Βασικές διαφορές

Η επαυξημένη πραγματικότητα και η εικονική πραγματικότητα είναι τεχνολογίες που προκαλούν σύγχυση καθώς μοιράζονται παρόμοιες τεχνικές. Έχουν τεράστια χρήση στο εγγύς μέλλον μας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους ενδιαφέρονται για το AR και το VR να παίξουν στα smartphone, τα tablet, τους υπολογιστές και τα ακουστικά VR τους, όπως ταινίες, παιχνίδια και περιεχόμενο 3D.

Έχοντας πολλές ομοιότητες, και τα δύο εξακολουθούν να είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Αν και και τα δύο σχετίζονται με εικονικά αντικείμενα, οι χρήστες μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το υλικό και το λογισμικό τους.

Ας δούμε μερικές σημαντικές διαφορές μεταξύ AR και VR:

  • Η επαυξημένη πραγματικότητα χρησιμοποιεί ένα σενάριο πραγματικού κόσμου για να τοποθετήσει ένα εικονικό αντικείμενο ή αντικείμενο που μπορεί να προβληθεί μέσω ενός φακού. Από την άλλη πλευρά, η εικονική πραγματικότητα είναι εξ ολοκλήρου εικονική, ακόμη και το περιβάλλον.
  • Οι χρήστες AR μπορούν να ελέγχουν το μυαλό και την παρουσία τους στον πραγματικό κόσμο, ενώ τα συστήματα VR καθοδηγούν τους χρήστες VR.
  • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο AR στο smartphone, το φορητό υπολογιστή ή το tablet σας. Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση στο VR, χρειάζεστε ένα ακουστικό.
  • Το AR ενισχύει τον εικονικό και τον πραγματικό κόσμο και κάνει τη δουλειά σας απλή, ενώ το VR ενισχύει τη φανταστική πραγματικότητα.

Μερικές ακόμη διαφορές μεταξύ των δύο τεχνολογιών πραγματικότητας είναι:

  Πώς να προσθέσετε νέα κουμπιά στην κορδέλα του Microsoft Office

Επαυξημένη πραγματικότητα (AR) Η εικονική πραγματικότητα (VR) Το AR επαυξάνει την πραγματική σκηνήVR είναι εντελώς καθηλωτικό εικονικό περιβάλλονΕδώ, μπορείτε να αισθανθείτε τη δική σας παρουσία μαζί με εικονικά αντικείμεναΕδώ, οι οπτικές σας αισθήσεις ελέγχονται από το σύστημα. Μπορείτε να αισθανθείτε μόνο τα αντικείμενα, τους ήχους κ.λπ., από την εικόνα στην άποψή σαςΣε AR, ο εικονικός κόσμος είναι 25% και ο πραγματικός κόσμος είναι 75%Σε VR, ο εικονικός κόσμος είναι 75%, αλλά ο πραγματικός κόσμος είναι 25 Σας βυθίζει εν μέρει στη δράση Αυτή η τεχνολογία αλληλεπιδρά πλήρως με το μυαλό και το σώμα σας ΤοAR απαιτεί υψηλότερο εύρος ζώνης, περίπου 100 MbpsVR μπορεί να λειτουργήσει σε χαμηλό εύρος ζώνης. Απαιτεί περίπου 50 Mbps εύρος ζώνης σύνδεσηςΠροσθέτει εικονικότητα στον πραγματικό κόσμο και ενισχύει τόσο τον εικονικό όσο και τον πραγματικό κόσμο Αντικαθιστά ολόκληρη την πραγματικότητα και ενισχύει την εικονική πραγματικότητα για πολλούς σκοπούς, όπως παιχνίδια, μάρκετινγκ κ.λπ. κλήσεις σε προκαθορισμένο περιεχόμενο Η VR δημιουργεί μια καθηλωτική ακολουθία κινούμενων εικόνων, διευθύνσεων URL, βίντεο, ήχου κ.λπ. Εδώ, δεν χρειάζεστε ακουστικά για να φορέσετε Μερικές φορές, χρειάζεστε ακουστικά VR για να απολαύσετε τον εικονικό κόσμο. Το AR είναι ο συνδυασμός της πραγματικής ζωής και η εικονική πραγματικότηταVR έχει να κάνει με τη δημιουργία του εικονικού κόσμουΤοAR είναι μερικώς καθηλωτικό και το openVR είναι πλήρως καθηλωτικό και κλειστόTagwhat, Wikitude, Layar, Junaio, κ.λπ., είναι μερικές από τις εφαρμογές ARΕικονικοί κόσμοι όπως οι Smallworlds και το Secon Life είναι τα περιβάλλοντα VR Real- Οι παγκόσμιες εφαρμογές είναι η δέσμευση καταναλωτών και λιανικής, η μέτρηση σπιτιού ή αντικειμένων, η εκπαίδευση, η εκπαίδευση και άλλα.

Επαυξημένη πραγματικότητα εναντίον εικονικής πραγματικότητας: Εφαρμογές

Εφαρμογές AR

Μερικές σημαντικές εφαρμογές της επαυξημένης πραγματικότητας είναι:

  • Η τεχνολογία AR σάς επιτρέπει να αναπτύσσετε μεταφραστικές εφαρμογές. Αυτές οι εφαρμογές θα ερμηνεύσουν το κείμενο που έχετε σαρώσει από τη μια γλώσσα στην άλλη που χρειάζεστε.
  • Η τεχνολογία AR χρησιμοποιείται επίσης στις βιομηχανίες τυχερών παιχνιδιών για την ανάπτυξη τρισδιάστατων γραφικών και παιχνιδιών σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια του εργαλείου Unity 3D Engine.
  • Με το AR, μπορείτε να σαρώσετε οποιοδήποτε αντικείμενο από το smartphone ή το αντικείμενο σε πραγματικό χρόνο για να δείτε εάν είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο ή να βρείτε τον σωστό όρο για αυτό το αντικείμενο. Για παράδειγμα, το Google Lens.
  • Οι βιομηχανίες διαφήμισης και εκτύπωσης χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για να προβάλλουν ψηφιακό περιεχόμενο στην κορυφή των περιοδικών.

Εφαρμογές VR

Μερικές βασικές εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας είναι:

  • Η τεχνολογία VR χρησιμοποιείται για τον εμπλουτισμό της λειτουργικής πραγματικότητας για περιβάλλοντα gaming.
  • Οι Στρατιωτικοί χρησιμοποιούν τεχνολογία VR για να εκπαιδεύσουν τους στρατιώτες τους δείχνοντας προσομοιώσεις πτήσης και πεδίου μάχης.
  • Οι φοιτητές ιατρικής μπορούν να μάθουν καλύτερα με την τρισδιάστατη σάρωση κάθε οργάνου ή ολόκληρου του σώματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας VR.
  • Το VR χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του μετατραυματικού στρες, για να κατανοήσουν οι ασθενείς την πραγματική αιτία της νόσου τους και σε άλλα σενάρια υγειονομικής περίθαλψης.
  • Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν VR για να μετρήσουν την απόδοση ενός αθλητή και να αναλύσουν τεχνικές με την ψηφιακή συσκευή προπόνησης.
  • Συσκευές που βασίζονται σε VR, όπως Oculus Rift, HTC Vive, Google Cardboard, κ.λπ., βοηθούν τους χρήστες να φανταστούν ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει ακριβώς. Μπορείτε να νιώσετε το περιβάλλον, όπως τους πιγκουίνους που βουίζουν, τον κόσμο των δεινοσαύρων, το πίσω μέρος του δράκου και πολλά άλλα.

συμπέρασμα

Η εικονική πραγματικότητα (VR) είναι ένας πολύ γνωστός ξάδερφος της επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Ενώ το AR υπερθέτει τα εικονικά δεδομένα στον φυσικό κόσμο, το VR αντικαθιστά τον πραγματικό κόσμο με την πραγματικότητα που δημιουργείται από υπολογιστή. Και τα δύο μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ικανότητα λήψης αποφάσεων, την επικοινωνία και την κατανόηση, επιτρέποντάς σας να βιώσετε ένα σενάριο που είναι τεχνητό αλλά φαίνεται και είναι φυσικό.

Το VR έχει πολλές εφαρμογές στις βιομηχανίες ψυχαγωγίας, στρατιωτικές, μηχανικές, ιατρικές κ.λπ., για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το AR, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιείται ευρέως στις επιχειρήσεις.

Επομένως, εάν θέλετε το καλύτερο αποτέλεσμα, συνδυάστε και τις δύο τεχνολογίες. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιτύχετε πολλά για την περίπτωση χρήσης σας σχετικά με την προσαρμοστικότητα, την παραγωγικότητα, το χρόνο στην αγορά, την απόδοση επένδυσης (ROI) και πολλά άλλα.

Εάν είστε προγραμματιστής που ενδιαφέρεται να μάθετε για τη δημιουργία εφαρμογών VR, ρίξτε μια ματιά σε αυτό Coursera σειρά μαθημάτων.