Πώς να προσθέσετε νέα κουμπιά στην κορδέλα του Microsoft Office

Η κορδέλα του Microsoft Office περιέχει τις περισσότερες από τις εντολές που χρειάζεστε, αλλά μερικές φορές θα ήταν χρήσιμο να προσθέσετε σε αυτήν. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε και να επιλέξετε άλλα κουμπιά για προσθήκη στην κορδέλα σε όποια καρτέλα θέλετε.

Η μπάρα κορδέλας είναι στάνταρ σε όλες τις εφαρμογές του Office—Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint και Word (συν το Project και το Visio αν πληρώσατε για αυτές)—από το Office 2007, και μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά χρήσιμη. Η Microsoft έχει κάνει πολλή δουλειά για να ανοίξει αυτόματα η σωστή καρτέλα ανάλογα με το τι έχετε επιλέξει στην εφαρμογή και είναι τόσο απρόσκοπτο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το προσέχουν καν.

Ωστόσο, ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και μπορεί να βρείτε ένα κουμπί κορδέλας πιο χρήσιμο από το να βουτήξετε σε μερικά μενού ή να χρησιμοποιήσετε ένα μενού περιβάλλοντος. Μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε εντολή εφαρμογής ως κουμπί στην κορδέλα χρησιμοποιώντας μια απλή διαδικασία προσαρμογής.

  Τι περιλαμβάνει μια διαδικτυακή συνδρομή Nintendo Switch;

Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας το Outlook, αλλά οι ίδιες οδηγίες ισχύουν για όλες τις εφαρμογές του Microsoft Office. Για παράδειγμα, θα προσθέσουμε ένα νέο κουμπί στην καρτέλα Αρχική σελίδα στην κορδέλα του Outlook για να δημιουργήσουμε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απλό κείμενο.

Κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε από τις καρτέλες στη γραμμή κορδέλας και επιλέξτε “Προσαρμογή της κορδέλας”.

ο

Στον πίνακα “Προσαρμογή της κορδέλας” που ανοίγει, αλλάξτε το αναπτυσσόμενο μενού “Δημοφιλείς εντολές” σε “Όλες οι εντολές”.

ο

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε στην εντολή που θέλετε. Σε αυτήν την περίπτωση, θα επιλέξουμε “Απλό κείμενο”.

ο

Για να προσθέσετε το κουμπί σας στην κορδέλα, πρέπει να το προσθέσετε σε μια ομάδα. Αυτά φαίνονται στη δεξιά στήλη.

Θέλουμε να προσθέσουμε το κουμπί μας στην καρτέλα “Αρχική σελίδα” και στη δική του ομάδα. (Αν και μπορείτε να προσθέσετε μια εντολή σε μια υπάρχουσα ομάδα επιλέγοντας απλώς αυτήν την ομάδα.)

  Τι σημαίνει "OTOH" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Για να προσθέσετε μια ομάδα, κάντε κλικ στο κουμπί “Νέα ομάδα” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Μετονομασία” για να δώσετε στην ομάδα ένα κατάλληλο όνομα. Επιλέξτε το κουμπί “OK” για να επιβεβαιώσετε τη δημιουργία της ομάδας.

ο

Θέλουμε το κουμπί μας να είναι το πρώτο κουμπί στην καρτέλα, επομένως πρέπει να μετακινηθεί στην κορυφή της λίστας, πάνω από την ομάδα “Νέο”. Χρησιμοποιήστε τα βέλη στη δεξιά πλευρά για να μετακινήσετε τη νέα σας ομάδα στην κορυφή της λίστας ή σύρετε και αποθέστε τη στη θέση της.

Το τελευταίο βήμα είναι να προσθέσετε το κουμπί στην ομάδα. Επιλέξτε “Απλό κείμενο” στο αριστερό πλαίσιο και κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη” για να το προσθέσετε στην ομάδα.

ο

Κάντε κλικ στο “OK” για να κλείσετε τον πίνακα. Η νέα σας ομάδα, που περιέχει το κουμπί “Απλό κείμενο”, θα είναι ορατή στην καρτέλα “Αρχική σελίδα”.

ο

Για να αφαιρέσετε το κουμπί, κάντε δεξί κλικ στην καρτέλα και επιλέξτε ξανά «Προσαρμογή της κορδέλας». Επιλέξτε το κουμπί στο δεξί πλαίσιο και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Κατάργηση”.

  Πώς να αδειάσετε τον κάδο ανακύκλωσης μετά από X Αριθμός ημερών

Μια εντολή αφαιρείται χρησιμοποιώντας το

Κάντε κλικ στο “OK” και το κουμπί θα αφαιρεθεί από την κορδέλα. Εάν η ομάδα που δημιουργήσατε είχε μόνο ένα κουμπί, η ομάδα θα αφαιρεθεί επίσης.

Μπορείτε να προσθέσετε όσες ομάδες και όσα κουμπιά θέλετε, καθώς και να αφαιρέσετε τα προεπιλεγμένα κουμπιά και ομάδες. Αυτό κάνει την κορδέλα όσο πιο προσαρμόσιμη θα μπορούσατε να θέλετε.

Εάν θέλετε να καταργήσετε προσαρμογές από μια καρτέλα κορδέλας, κάντε κλικ στο κουμπί “Επαναφορά” που βρίσκεται στο μενού “Προσαρμογή της κορδέλας” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Επαναφορά μόνο επιλεγμένης καρτέλας κορδέλας”.

ο

Εναλλακτικά, εάν θέλετε ολόκληρη η κορδέλα να επαναφερθεί στην προεπιλογή, χρησιμοποιήστε αντ ‘αυτού την “Επαναφορά όλων των προσαρμογών”. Οι διάφορες επιλογές επαναφοράς σάς επιτρέπουν να κάνετε όσες αλλαγές θέλετε με σιγουριά, επειδή απέχετε μόνο ένα πάτημα κουμπιού από την επαναφορά μιας προεπιλεγμένης καρτέλας ή ολόκληρης της προεπιλεγμένης κορδέλας.