Επαγγελματική επιτήρηση για την προστασία του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σας

Βασικά Takeaways

  • Οι διπλοί φακοί παρέχουν ανάλυση 3K και υβριδικό ζουμ 8x για λεπτομερή εξωτερική επιτήρηση.
  • Το συμπεριλαμβανόμενο ηλιακό πάνελ εξαλείφει την ανάγκη για χειροκίνητη επαναφόρτιση, εξασφαλίζοντας συνεχή παροχή ρεύματος.
  • Ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος 8 GB προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση αντί των συνδρομών στο cloud για εγγραφή βίντεο.

Όταν ψάχνετε για κάμερα ασφαλείας εξωτερικού χώρου, θα συναντήσετε συχνά πολλά εμπόδια όπως η ανάγκη για ρεύμα, τυφλά σημεία, αποθήκευση βίντεο και πολλά άλλα. Αλλά η Eufy SoloCam S340 επιλύει σχεδόν όλα αυτά τα προβλήματα με εξαιρετική ποιότητα εικόνας, εσωτερικό χώρο αποθήκευσης για εγγεγραμμένο βίντεο και ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ.

Eufy SoloCam S340

Το Eufy SoloCam S340 παρέχει έναν κορυφαίο τρόπο για να παρακολουθείτε τι συμβαίνει έξω από το σπίτι σας. Η κάμερα παρέχει μια πλήρη ματιά 360 μοιρών στην τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας μετατόπιση/κλίση. Η κάμερα διαθέτει επίσης διπλούς φακούς, ευρυγώνιο φακό 3K και επιλογή τηλεφακού 2Κ. Μαζί, αυτά παρέχουν έως και 8x υβριδικό ζουμ, ώστε να μπορείτε να δείτε πιο προσεκτικά. Και αντί να πληρώνει επιπλέον για αποθήκευση στο cloud, το S340 διαθέτει 8 GB ενσωματωμένης μνήμης.

Μάρκα Eufy

Ανάλυση 3K ευρυγώνιος/2K τηλεφακός

Συμβατότητα εφαρμογής Ναι

Νυχτερινή όραση Ναι

Ενσωματώσεις Amazon Alexa, Google Home

Απαιτούμενος Αρ

Οπτικό πεδίο 135 μοίρες

Spotlight Ναι

Αποθηκευτικός χώρος 8 GB ενσωματωμένος

Αντοχή στις καιρικές συνθήκες -4°F – 122°F

Ηχείο διπλής κατεύθυνσης Ναι

Ανίχνευση κίνησης Ναι

Απαιτείται συνδρομή; Οχι

Πλεονεκτήματα

  • Κάμερα διπλού φακού με ανάλυση 3K
  • Το ηλιακό πάνελ που περιλαμβάνεται μπορεί να παρέχει σταθερή ισχύ
  • Χειροκίνητο pan/tilit
  • Έως και 8x υβριδικό ζουμ
  • Η παρακολούθηση AI μπορεί να ακολουθεί την κίνηση
  • Ενσωματωμένη αποθήκευση για εγγεγραμμένο βίντεο
  • Amazon Alexa, συμβατότητα Google Home

Ανάλυση 3K και πολλά άλλα χάρη στους διπλούς φακούς

Jerome Thomas / MakeUseOf

Η SoloCam S340 είναι λίγο μεγαλύτερη από άλλες κάμερες ασφαλείας εξωτερικού χώρου που μπορεί να έχετε δει στο παρελθόν. Αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος για τον προστιθέμενο όγκο. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι φακοί διπλής κάμερας. Όπως ένα smartphone, οι φακοί μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε περισσότερο την κατάσταση.

Ο ένας ευρυγώνιος φακός ανάλυσης 3Κ ενώ ο άλλος είναι τηλεφακός 2Κ. Σε συνδυασμό, μπορούν να παρέχουν έως και 8x υβριδικό ζουμ.

Αλλά η προβολή σας δεν θα περιορίζεται σε μία μόνο τοποθεσία. Η κάμερα μπορεί να μετατοπιστεί πλήρως 360 μοίρες και 70 μοίρες κάθετα. Με αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε σχεδόν οτιδήποτε μπροστά στην κάμερα.

  Πώς να διορθώσετε σφάλματα Red Light στη μητρική σας πλακέτα

Η εγκατάσταση μπορεί μερικές φορές να είναι πρόβλημα με τις κάμερες εξωτερικού χώρου. Ανάλογα με τον τύπο του σπιτιού σας και το πού θα εγκαταστήσετε την κάμερα, ίσως χρειαστεί να βρείτε πρόσθετο υλικό για να τοποθετήσετε σωστά την κάμερα. Ευτυχώς, ο Eufy παρέχει όλα όσα χρειάζεστε.

Αφού επιλέξετε πού θέλετε να εγκαταστήσετε την ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες κάμερα, θα τρυπήσετε άγκυρες στον τοίχο και στη συνέχεια θα βιδώσετε την ωραία βάση στήριξης. Η όλη διαδικασία μου πήρε λιγότερο από 5 λεπτά. Για το καλύτερο δυνατό βίντεο, ο Eufy συνιστά την εγκατάσταση της κάμερας 7 έως 10 πόδια από το έδαφος.

Jerome Thomas / MakeUseOf

Ακριβώς όπως με την Indoor Cam S350 της Eufy που εξέτασα προηγουμένως, ο συνδυασμός διπλού φακού στο S340 παρέχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας στην τυπική προβολή και μέχρι το ζουμ 8x. Η τυπική επιλογή είναι με οπτικό πεδίο 135 μοιρών.

Για να κάνετε μεγέθυνση πιο κοντά, επιλέξτε το 3x στη ζωντανή οθόνη και, στη συνέχεια, απλώς πιέστε για ζουμ. Θα δείτε 8 φορές στην οθόνη όταν φτάσετε στο μέγιστο.

Ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το pan/tilt είναι με την εφαρμογή Eufy Security για iOS ή Android. Επιλέξτε Pan and Tilt στη σελίδα ζωντανής προβολής για να δείτε ένα joystick για τον έλεγχο της κάμερας.

Ενώ η μετατόπιση/κλίση είναι εξαιρετική, ειδικά όταν κοιτάτε ζωντανά την προβολή της κάμερας, η παρακολούθηση τεχνητής νοημοσύνης του Eufy είναι το πραγματικό αστέρι της σειράς.

Η κάμερα μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα τρεις διαφορετικούς τύπους κίνησης. ένας άνθρωπος, ένα όχημα ή οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να επιλέξετε το είδος της κίνησης που θα εγγραφεί. Με ανθρώπους και οχήματα, η κάμερα θα περιστρέφεται αυτόματα και θα ακολουθεί την κίνηση.

Όταν κάποιος πλησιάζει την προβολή της κάμερας, θα παρακολουθεί αυτόματα το άτομο, περιστρέφοντας και μεγεθύνοντας ώστε να μπορείτε να δείτε πιο προσεκτικά. Η τεχνητή νοημοσύνη λειτούργησε υπέροχα και δεν είδα ποτέ προβλήματα όπως η σύγχυση ενός ζώου ή το φύσημα κλαδιού δέντρου με ένα άτομο ή ένα αυτοκίνητο. Εάν έχετε ποτέ προβλήματα με ψευδείς ειδοποιήσεις ή εγγραφές, μπορείτε να προσαρμόσετε την ευαισθησία της ανίχνευσης κίνησης.

Τοποθέτησα την κάμερα στην μπροστινή αυλή μου σε μια γωνία του σπιτιού μου. Ενώ λειτούργησε καλά ακολουθώντας ανθρώπους και αυτοκίνητα, χάρηκα που είδα ότι περιστρεφόταν και ηχογραφούσε όταν έβγαζα φύλλα στην πλαϊνή αυλή. Χωρίς αυτή τη δυνατότητα μετατόπισης/κλίσης, πιθανότατα θα έπρεπε να εγκαταστήσω δύο κάμερες για να παρακολουθώ και τις δύο αυτές περιοχές.

Η ποιότητα του βίντεο ήταν εξαιρετική κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Ο Eufy λέει ότι θα πρέπει να μπορείτε να βλέπετε λεπτομέρειες, όπως μια πινακίδα, έως και 50 πόδια μακριά από την κάμερα. Αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούσα να δω πρόσωπα και πινακίδες στο δρόμο, τουλάχιστον 75 έως 100 πόδια μακριά από την κάμερα.

  Κατασκευάστε έναν DIY αισθητήρα κατάστασης πόρτας για ασφάλεια σπιτιού

Η κάμερα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με δύο μεγάλα έξυπνα οικιακά συστήματα: το Amazon Alexa και το Google Home. Δυστυχώς, το Apple HomeKit δεν υποστηρίζεται, κάτι που αποτελεί έκπληξη καθώς πολλές κάμερες Eufy υποστηρίζουν το πρωτόκολλο.

Χρησιμοποίησα την κάμερα με το Amazon Alexa και μπόρεσα να δω μια ζωντανή προβολή της κάμερας στο Echo Show μου, ακόμη και στην εφαρμογή Alexa.

Αξιοποιήστε τη δύναμη του ήλιου με ένα ηλιακό πάνελ που περιλαμβάνεται

Jerome Thomas / MakeUseOf

Υπάρχει επίσης ένα πρόσθετο πρόσθετο που δεν συναντάται συνήθως με άλλες κάμερες εξωτερικού χώρου, ένα συμπεριλαμβανόμενο ηλιακό πάνελ. Με αυτό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για την επαναφόρτιση της μπαταρίας της κάμερας.

Η τοποθέτηση του πάνελ είναι ευέλικτη ανάλογα με την μεγαλύτερη αντηλιακή κάλυψη. Μπορείτε να το βιδώσετε στη SoloCam S340 με το παρεχόμενο υλικό και να το συνδέσετε στο πίσω μέρος της θύρας USB-C της κάμερας. Προαιρετικά, μπορείτε να το εγκαταστήσετε λίγο μακριά χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο και στη συνέχεια να το συνδέσετε στην κάμερα. Υπάρχει επίσης ένα επιπλέον καλώδιο επέκτασης 6 ποδιών.

Το πάνελ μπορεί να περιστρέφεται πάνω-κάτω και πλάι-πλάι για να σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη δυνατή θέση για κάλυψη από τον ήλιο.

Εάν, για κάποιο λόγο, δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα, ο Eufy λέει ότι η SoloCam S340 μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες κανονικής λειτουργίας με μία μόνο φόρτιση. Ωστόσο, η ηλιακή φόρτιση παρέχει πραγματική ευελιξία και δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για το αν θα ανεβείτε μια σκάλα και θα αφαιρέσετε την κάμερα για επαναφόρτιση.

Για καλύτερη χρήση της μπαταρίας και του ηλιακού φορτιστή, υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές σχετικά με τη διάρκεια εγγραφής. Στη λειτουργία βέλτιστης διάρκειας ζωής μπαταρίας, η διάρκεια του βίντεο κλιπ είναι 20 δευτερόλεπτα. Με τη Βέλτιστη επιτήρηση, αυτό αυξάνεται στα 60 δευτερόλεπτα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια προσαρμοσμένη λειτουργία για να καθορίσετε τόσο τη διάρκεια του κλιπ όσο και την περίοδο ανίχνευσης. Κατά τη χρήση μου, το Optimal Surveillance ήταν η καλύτερη λειτουργία, καθώς παρείχε εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και των εγγραφών βίντεο.

Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργεί το ηλιακό πάνελ στη φόρτιση της μπαταρίας, η εφαρμογή Eufy προσφέρει έναν πλήρη πίνακα εργαλείων μπαταρίας με τρέχον ποσοστό φόρτισης και πολλά άλλα. Μπορείτε να δείτε πώς ανέβηκε ή μειώθηκε η φόρτιση της μπαταρίας την τελευταία εβδομάδα ή μήνα. Αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο, ειδικά όταν αλλάζουν οι εποχές και ίσως χρειαστεί να επαναπροσανατολίσετε το ηλιακό πάνελ για καλύτερη φόρτιση.

  Πώς θα μπορούσε να σας επηρεάσει η καταστολή της Disney+ στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης

Φόρτισα πλήρως το SoloCam S340 πριν από την εγκατάσταση και σε λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες χρήσης, η μπαταρία είναι ακόμα στο 100%. Ενώ άλλες κάμερες όπως η Arlo και η Ring έχουν τη δυνατότητα για ηλιακούς φορτιστές, είναι ένα επιπλέον κόστος και δεν προσφέρουν την απλότητα της απευθείας σύνδεσης στην κάμερα. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για όποιον αναζητά απλή εξωτερική επιτήρηση.

Η ενσωματωμένη αποθήκευση αποδίδει μακροπρόθεσμα

Jerome Thomas / MakeUseOf

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα για το SoloCam S340 είναι το μέρος όπου αποθηκεύεται το εγγεγραμμένο βίντεο. Για τις περισσότερες κάμερες εξωτερικού χώρου, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να πληρώνετε από 3 έως 10 $ το μήνα για να αποθηκεύετε και να βλέπετε εγγεγραμμένα συμβάντα βίντεο.

Σε λίγα μόνο χρόνια χρήσης, αυτό το κόστος από μόνο του μπορεί να είναι σχεδόν όσο η ίδια η κάμερα. Το Eufy προσφέρει μια κάπως νέα προσέγγιση στο ζήτημα – 8 GB ενσωματωμένης αποθήκευσης. Στις δοκιμές μου, όμως, κράτησε μια χαρά.

Με τον μικρό αποθηκευτικό χώρο, μην περιμένετε να μπορείτε να δείτε βίντεο από μήνες πριν. Αλλά για λίγες μέρες, ή ακόμα και μια εβδομάδα ηχογραφήσεων, θα είστε μια χαρά. Εάν ανησυχείτε για το όριο αποθήκευσης, μπορείτε να υποβαθμίσετε την ποιότητα του εγγεγραμμένου βίντεο από το πλήρες 3K σε 1080P ή 720P.

Κατά τη χρήση μου, ανάλογα με το πόση ενέργεια καταγράφηκε, θα μπορούσα εύκολα να αποθηκεύσω εγγραφές τουλάχιστον μια εβδομάδα με πλήρη ανάλυση 3K, επομένως θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τη ρύθμιση υψηλότερης ποιότητας προς το παρόν.

Εάν ανησυχείτε για το όριο αποθήκευσης, μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στην επιλογή cloud του Eufy με 2,99 $ το μήνα, η οποία θα αποθηκεύει εγγραφές από μία μόνο κάμερα για έως και 30 ημέρες.

Πρέπει να αγοράσετε το Eufy SoloCam S340;

Αν ψάχνετε για κάμερα παρακολούθησης εξωτερικού χώρου, είναι δύσκολο να κάνετε λάθος με την Eufy SoloCam S340, εφόσον δεν είστε χρήστης του Apple HomeKit. Η κάμερα έχει παρόμοια τιμή με άλλες επιλογές στην αγορά, αλλά προσφέρει έναν τόνο περισσότερων χαρακτηριστικών.

Η δυνατότητα αποθήκευσης βίντεο τοπικά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε για μια συνδρομή αποθήκευσης cloud και το συμπεριλαμβανόμενο ηλιακό πάνελ καθιστούν το SoloCam S340 έναν τέλειο τρόπο για να παρακολουθείτε το εξωτερικό του σπιτιού σας.

Eufy SoloCam S340

Το Eufy SoloCam S340 παρέχει έναν κορυφαίο τρόπο για να παρακολουθείτε τι συμβαίνει έξω από το σπίτι σας. Η κάμερα παρέχει μια πλήρη ματιά 360 μοιρών στην τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας μετατόπιση/κλίση. Η κάμερα διαθέτει επίσης διπλούς φακούς, ευρυγώνιο φακό 3K και επιλογή τηλεφακού 2Κ. Μαζί, αυτά παρέχουν έως και 8x υβριδικό ζουμ, ώστε να μπορείτε να δείτε πιο προσεκτικά. Και αντί να πληρώνει επιπλέον για αποθήκευση στο cloud, το S340 διαθέτει 8 GB ενσωματωμένης μνήμης.