Τα καλύτερα έξυπνα gadget καθαρισμού του 2024

Θα μπορούσατε να περάσετε μια ζωή καθαρίζοντας το σπίτι σας από πάνω προς τα κάτω και ποτέ να μην καταφέρετε να αποκτήσετε αυτό το επίπεδο καθαριότητας Goldilocks που αναζητούσατε. Βγάλτε τη αγγαρεία από τις δουλειές σας προγραμματίζοντας τα έξυπνα gadget καθαρισμού σας να κάνουν τη βρώμικη δουλειά σας για εσάς ενώ εσείς κάθεστε αναπαυτικά και χαλαρώνετε.

Justin Duino / MakeUseOf

ο Το Roborock S8 Pro Ultra Robot Vacuum είναι ένας συνδυασμός ρομπότ με ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστρα που τα κάνει όλα. Είναι αυτοκαθαριζόμενο, στεγνώνει μόνο του, αδειάζει μόνο του και ξαναγεμίζει. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες πλοήγησης LiDAR και τρισδιάστατης χαρτογράφησης σημαίνουν ότι διασχίζει όλο το δάπεδό σας με ευκολία, καθαρίζοντας επιδέξια σε διαφορετικές επιφάνειες με τις ισχυρές διπλές βούρτσες του.

Με αναρρόφηση 6000Pa, διπλό ηχητικό σφουγγάρισμα, έξυπνη ανύψωση βούρτσας και σφουγγαρίστρας, τρισδιάστατη αποφυγή εμποδίων, φωνητικό έλεγχο Alexa και πλήθος προγραμματιζόμενων και προσαρμόσιμων χαρακτηριστικών, κάνει ελαφριά δουλειά στα πιο επίμονα πατώματα.

Roborock S8 Pro Ultra Robot Vacuum

Καλύτερη ηλεκτρική σκούπα ρομπότ

1400 $ 1600 $ Εξοικονομήστε 200 $

Διατηρήστε άψογη κάθε τετραγωνική ίντσα του δαπέδου του σπιτιού σας με το Roborock S8 Pro Ultra Robot Vacuum and Mop Combo. Με την εξελιγμένη τρισδιάστατη χαρτογράφηση, μπορεί να μάθει τη διάταξη του σπιτιού σας και να καθαρίσει κάθε γωνιά ενώ κάθεστε αναπαυτικά και χαλαρώνετε.

Πλεονεκτήματα

  • Ρομπότ με ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστρα σε ένα
  • Αυτοκαθαρισμός, άδειασμα και επαναπλήρωση
  • Προσαρμόσιμες ρυθμίσεις και ζώνες
  • Φωνητικός έλεγχος Alexa

εγώ ρομπότ

Αν ψάχνετε για μια αποκλειστική έξυπνη σφουγγαρίστρα ρομπότ, το iRobot Braava Jet m6 είναι το droid που ψάχνετε. Οπλισμένο με ψεκασμό ακριβείας για διάσπαση λίπους και βρωμιάς και στεγνά μαξιλαράκια σάρωσης για να συλλάβει τη χαλαρωμένη βρωμιά, προσφέρει ολοκληρωμένο καθαρισμό σε όλα τα δάπεδα με πλακάκια, σκληρό ξύλο και πέτρα.

Χρησιμοποιώντας έξυπνη τρισδιάστατη χαρτογράφηση, το Braava Jet μαθαίνει τη διάταξη του σπιτιού σας, κατασκευάζοντας Έξυπνους Χάρτες που βοηθούν στον καθαρισμό συγκεκριμένων δωματίων. Αυτό το βοηθά να ξεχωρίζει τα δωμάτια και να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του για να καθαρίζει σωστά. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή iRobot, μπορείτε να αλλάξετε όλες τις ρυθμίσεις, να ορίσετε προσαρμόσιμες ζώνες διατήρησης και πολλά άλλα για μια πλήρως βελτιστοποιημένη εμπειρία καθαρισμού.

iRobot Braava Jet M6 Ultimate Robot Mop

Καλύτερη σφουγγαρίστρα ρομπότ

350 $ 500 $ Εξοικονομήστε 150 $

Διατηρήστε τα δάπεδά σας με πλακάκια, σκληρό ξύλο και πέτρα να δείχνουν πεντακάθαρα με τη σφουγγαρίστρα iRobot Braava Jet M6 Ultimate Robot Mop. Απολαύστε φωνητικό έλεγχο με δυνατότητα Alexa και απομακρυσμένο έλεγχο εφαρμογών όλων των ρυθμίσεών του και καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε όσο ξεκινά η εργασία.

  Πώς να διαχειριστείτε και να μεταφέρετε δεδομένα στο Nintendo Switch

Πλεονεκτήματα

  • Καθαρισμός με ψεκασμό ακριβείας
  • Λειτουργεί με την Alexa
  • Προσαρμόσιμες ρυθμίσεις εντός εφαρμογής
  • Τρισδιάστατη χαρτογράφηση και αποφυγή εμποδίων

Μειονεκτήματα

  • Όχι τρομερά γρήγορο
  • Ενδέχεται να χρειάζεται εκ νέου πλήρωση στο μέσο του καθαρισμού για μεγαλύτερους χώρους

Levoit

Η αντιμετώπιση της ορατής βρωμιάς και των συντριμμιών του σπιτιού σας είναι καλή και καλή, αλλά όταν πρόκειται για αόρατη βρωμιά, χρειαζόμαστε όλη τη βοήθεια που μπορούμε να λάβουμε. Ο εξοπλισμός του σπιτιού σας με έναν καθαριστή αέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε καθαρό, φρέσκο ​​και αναπνεύσιμο αέρα για όλους. Ο έξυπνος καθαριστής αέρα Levoit Core 400S προσθέτει λίγη έξυπνη τεχνολογία στο μείγμα για να κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα.

Με δυνατότητα καθαρισμού μεγάλων δωματίων (έως 1.980 τετραγωνικά πόδια), αυτή η συσκευή χρησιμοποιεί μια διαδικασία φιλτραρίσματος τριών σταδίων για να παγιδεύει τη γύρη, τη σκόνη και το τρίχωμα των κατοικίδιων, ενώ εξουδετερώνει δυσάρεστες οσμές όπως ο καπνός. Λειτουργεί στα 24dB, η οποία είναι αρκετά αθόρυβη ώστε να λειτουργεί όλη τη νύχτα σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Είναι συμβατό με την Alexa και το Google Assistant για φωνητικό έλεγχο hands-free και μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στο περιβάλλον σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή VeSync.

Καθαριστής αέρα Levoit Core 400S

Καλύτερος καθαριστής αέρα

Προστατέψτε τους αγαπημένους σας με τον καθαριστή αέρα Levoit Core 400S. Με ένα σύστημα φιλτραρίσματος τριών σταδίων, είναι αποτελεσματικό στο να πιάνει τη γύρη, τη σκόνη και το τρίχωμα των κατοικίδιων, διατηρώντας τον αέρα σας καθαρό και αναπνέει. Επιπλέον, με τον φωνητικό έλεγχο Alexa και Google Assistant, ο χειρισμός του είναι ακόμα πιο εύκολος.

Πλεονεκτήματα

  • Κατάλληλο για μεγάλους χώρους
  • Αθόρυβη λειτουργία
  • Φωνητικός έλεγχος Alexa και Google Assistant
  • Σύστημα φιλτραρίσματος τριών σταδίων

ECOVACS

Εξοπλισμένο με δεξαμενή νερού 60 χιλιοστόλιτρων, το ECOVACS Winbot W1 Pro μπορεί να μεταφέρει αρκετό νερό για να καθαρίσει μια τετραγωνική επιφάνεια 20 μέτρων. Πιέζοντας σφιχτά το γυαλί, παρέχει ισχύ αναρρόφησης 2800 Pa για καθαρισμό υψηλής απόδοσης για όλες τις γυάλινες επιφάνειές σας.

Συνδεθείτε στην εφαρμογή ECOVACS και μπορείτε να απολαύσετε τον απόλυτο έλεγχο του καθαριστικού τζαμιών ρομπότ, ξεκινώντας, σταματάτε ή διακόπτοντας τον ψεκασμό νερού κατά βούληση μέχρι να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Με ένα έξυπνο σύστημα αναρρίχησης, ανίχνευση άκρων κατά των εκρήξεων, εύχρηστη μνήμη θέσης και φωνητικές ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για εξερεύνηση.

Ρομπότ καθαρισμού παραθύρων ECOVACS Winbot W1 Pro

  5 τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Nintendo Wii 51330

Το καλύτερο καθαριστικό τζαμιών ρομπότ

Διατηρήστε τα παράθυρα και άλλες γυάλινες επιφάνειες αστραφτερές με το ρομπότ καθαρισμού παραθύρων ECOVACS Winbot W1 Pro. Η ισχυρή αναρρόφηση το διατηρεί σταθερά ριζωμένο σε κάθετες επιφάνειες, ενώ η ενσωματωμένη τεχνολογία ανίχνευσης άκρων του επιτρέπει να περιηγείται έξυπνα χωρίς να χρειάζεται να σηκώσετε το δάχτυλό σας.

Πλεονεκτήματα

  • Καλύπτει μια περιοχή 20 τετραγωνικών μέτρων σε μία δεξαμενή
  • Αναρρόφηση 2800Pa για κάθετες επιφάνειες
  • Τεχνολογία ανίχνευσης άκρων
  • Περιλαμβάνει σχοινί ασφαλείας
  • Έλεγχος εφαρμογών

Μειονεκτήματα

  • Μπορεί περιστασιακά να κολλήσει

Bosch

ο Bosch 800 Series (μοντέλο SHX78B75UC) είναι ένα έξυπνο πλυντήριο πιάτων με δυνατότητα Wi-Fi με αθόρυβη λειτουργία 42 dBA. Διαθέτει εννέα διαφορετικές θέσεις ραφιών και τρία ρυθμιζόμενα ύψη που μπορούν εύκολα να φιλοξενήσουν ακόμα και τα πιο πολυσύχναστα νοικοκυριά. Διαθέτει 15 διαφορετικές ρυθμίσεις θέσης και προσφέρει επτά διαφορετικούς κύκλους πλύσης για την αντιμετώπιση ακόμη και της πιο κολλημένης βρωμιάς.

Κάντε κύκλο και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας ρυθμίσεις εύκολα με τον διαισθητικό πίνακα ελέγχου ή προγραμματίστε τις προτιμώμενες ρυθμίσεις πλύσης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Home Connect. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία χρονοδιακόπτη 24 ωρών, η οποία καθιστά εύκολο τον προγραμματισμό εκ των προτέρων και μπορείτε να απολαύσετε υποστήριξη έξυπνου βοηθού με την Alexa, το Google Assistant και το SmartThings.

Μπορείτε να παρακολουθείτε και να ελέγχετε εξ αποστάσεως τη Σειρά 800 της Bosch από το smartphone σας για να σας προσφέρετε ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία και πολύ μεγαλύτερη εμπειρία hands-free. Επιπλέον, με προσεγμένα χαρακτηριστικά, όπως η επιλογή Half Load, μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε πολύτιμη κατανάλωση νερού, καθιστώντας το μια οικονομική επιλογή.

Έξυπνο πλυντήριο πιάτων Bosch 800 Series

Καλύτερη έξυπνη συσκευή κουζίνας

Με μεγάλη χωρητικότητα, ρυθμίσεις 15 θέσεων, επτά διαφορετικούς κύκλους πλύσης και έξυπνο έλεγχο εφαρμογών, το έξυπνο πλυντήριο πιάτων της σειράς 800 της Bosch προσφέρει απόλυτη άνεση και εξαλείφει τη δυστυχία του χειροκίνητου πλυσίματος πιάτων στο σπίτι.

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλη χωρητικότητα
  • Υποστήριξη έξυπνου βοηθού
  • Επτά ρυθμίσεις πλύσης
  • Αθόρυβη λειτουργία
  • Έλεγχος εφαρμογών

FAQ

Ε: Μπορούν τα έξυπνα οικιακά gadget να λειτουργήσουν χωρίς διανομέα;

Ένα έξυπνο σπίτι χωρίς κέντρο θα έχει περιορισμένες λειτουργίες. Ωστόσο, εάν έχετε ένα μικρό δίκτυο gadget Wi-Fi, μπορείτε να τα βγάλετε πέρα ​​χωρίς ένα. Από την άλλη, μια πολύπλοκη γκάμα gadgets με καθημερινά χρονοδιαγράμματα θα είναι πολύ πιο εύκολη με ένα, ενώ προσφέρουν και καλύτερες δυνατότητες ασφαλείας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε ή να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις Xbox One

Εάν είστε νέος στο παιχνίδι, θα πρέπει να μάθετε λίγα πράγματα για τα έξυπνα οικιακά κέντρα και να σχεδιάσετε το δίκτυό σας προτού ρίξετε τα μετρητά σε συσκευές και gadget με περιορισμένη συμβατότητα.

Ε: Χρειάζομαι Wi-Fi στο σπίτι μου για να λειτουργήσουν τα έξυπνα οικιακά gadget;

Τα περισσότερα έξυπνα οικιακά gadget χρειάζονται Wi-Fi για βέλτιστη λειτουργικότητα. Βασίζονται σε σύνδεση στο διαδίκτυο για τη λήψη ενημερώσεων, την αποθήκευση δεδομένων και την επεξεργασία φωνητικών εντολών. Ορισμένα έξυπνα προϊόντα καθαρισμού διαθέτουν τηλεχειριστήρια, αλλά για πλήρη αυτοματισμό, ένα δίκτυο Wi-Fi είναι απαραίτητο.

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, αλλά αυτό θα ήταν ακριβό και έχει υψηλή κατανάλωση ενέργειας, ενώ το Ethernet εισάγει προβλήματα καλωδίωσης. Είναι δυνατό να στήσετε ένα έξυπνο σπίτι χωρίς Wi-Fi, αλλά απαιτεί πολλή τεχνική τεχνογνωσία, προγραμματισμό και βελτιστοποίηση, και ακόμη και τότε, η λειτουργικότητα θα είναι περιορισμένη.

Ε: Πρέπει να τρέχω με ηλεκτρική σκούπα ρομπότ κάθε μέρα; Τι γίνεται με τη σφουγγαρίστρα ρομπότ μου;

Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές σας ανάγκες. Εάν έχετε κατοικίδια που απορρίπτουν συνεχώς, μπορεί να θέλετε να δώσετε στα δάπεδά σας καθημερινή ηλεκτρική σκούπα. Αυτό μπορεί επίσης να μειώσει τα αλλεργιογόνα στο νοικοκυριό. Εάν δεν έχετε ζώα στο σπίτι, κάθε δεύτερη μέρα μπορεί να είναι αρκετή, αν και ο καθημερινός καθαρισμός δεν είναι ασυνήθιστος.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ισχύ αναρρόφησης του robovac σας. Τα ισχυρά μοντέλα μπορούν να κάνουν καλύτερα τον καθημερινό καθαρισμό. Τα μικρότερα, λιγότερο ισχυρά καθαριστικά με λιγότερα έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα αυτοεκκένωσης, θα απαιτήσουν περισσότερη συντήρηση και προσοχή.

Όσον αφορά τις σφουγγαρίστρες ρομπότ, τα νοικοκυριά με παιδιά μπορεί να έχουν περισσότερες καθημερινές διαρροές, οπότε μπορεί να χρειαστεί καθημερινό σφουγγάρισμα. Ωστόσο, αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερη συντήρηση, όπως το συχνότερο πλύσιμο και στέγνωμα των μαξιλαριών σφουγγαρίσματος.

Ε: Υπάρχουν έξυπνες συσκευές κουζίνας που δεν χρειάζονται σύνδεση στο Διαδίκτυο για να λειτουργήσουν;

Ναι, πολλές εξαιρετικές έξυπνες συσκευές κουζίνας δεν χρειάζονται το Διαδίκτυο. Πολλά έχουν προ-προγραμματισμένες ρυθμίσεις και αυτόματες λειτουργίες που ξεπερνούν και πέρα ​​από την απλή χειροκίνητη λειτουργία.

Για παράδειγμα, η Mini Electric Pressure Cooker Instant Pot Duo 7-in-1 διαθέτει ενσωματωμένα προγράμματα για διαφορετικές εργασίες μαγειρέματος. Μπορείτε επίσης να βρείτε έξυπνες καφετιέρες με αυτοματοποιημένες λειτουργίες που δεν απαιτούν σύνδεση στο Διαδίκτυο, όπως η Gevi Grind & Brew Coffee Maker ή ακόμα και μια έξυπνη τροφοδοσία για κατοικίδια που μπορείτε να ρυθμίσετε χωρίς να χρειάζεστε Wi-Fi, όπως η Αυτόματη τροφοδοσία για γάτες και σκύλους PitPet.

Ωστόσο, οι καλύτερες έξυπνες συσκευές κουζίνας συχνά χρειάζονται λειτουργία Wi-Fi για να προσφέρουν τις πιο προηγμένες και βολικές λειτουργίες.