Είναι το τέλος του YouTube χωρίς διαφημίσεις; Επεξηγούνται οι νέοι κανόνες αποκλεισμού διαφημίσεων του YouTube

Βασικά Takeaways

  • Το YouTube καταπολεμά τους αποκλεισμούς διαφημίσεων και απαγορεύει τη χρήση τους για τη μεγιστοποίηση των εσόδων από διαφημίσεις και την υποστήριξη των δημιουργών.
  • Ο αποκλεισμός διαφημίσεων περιορίζει την κύρια πηγή εισοδήματος του YouTube και εμποδίζει την ικανότητά του να παρέχει την υπηρεσία δωρεάν.
  • Η αναβάθμιση στο YouTube Premium είναι ο μόνος επίσημος τρόπος για να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και να απολαύσετε μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις στην πλατφόρμα.

Απογοητευτείτε ποτέ παρακολουθώντας άλλη μια διαφήμιση YouTube που δεν μπορεί να παραβλεφθεί; Βασίζεστε ευχαρίστως σε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων για να τα αποφύγετε; Ίσως χρειαστεί να εξοικειωθείτε με τις διαφημίσεις, καθώς το YouTube έχει αρχίσει να εντοπίζει και να απαγορεύει εργαλεία αποκλεισμού διαφημίσεων.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους νέους κανόνες αποκλεισμού διαφημίσεων του YouTube.

Γιατί το YouTube καταστρέφει τους αποκλεισμούς διαφημίσεων;

Τον Ιούνιο του 2023, ανέφερε το Verge ότι το YouTube δοκίμαζε έναν κανόνα τριών χτυπημάτων για θεατές που χρησιμοποιούν προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων. Εκείνη την εποχή, η καταστολή ονομαζόταν «ένα μικρό πείραμα». Μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, είχε αποφοιτήσει από ένα πείραμα σε έναν κανόνα—ανακοίνωσε το YouTube ότι ο αποκλεισμός διαφημίσεων παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών του.

  8 Data Science Influencers στο Youtube για εγγραφή

Σε Όροι Παροχής Υπηρεσιών του YouTube, με το οποίο συμφωνείτε πριν χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, δηλώνεται ότι δεν μπορείτε να παρακάμψετε ή να παρέμβετε στην πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο με τρόπο που να περιορίζει ή να περιορίζει την πλατφόρμα και τις υπηρεσίες της. Αποκλείοντας διαφημίσεις, περιορίζετε τα κύρια μέσα υποστήριξης δημιουργών του YouTube.

Πίστωση εικόνας: Reddit

Το πιο σημαντικό, ο αποκλεισμός διαφημίσεων εμποδίζει το YouTube να κερδίσει χρήματα για να διατηρήσει την υπηρεσία του δωρεάν. Εάν τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων εμποδίζουν την απόδοση της διαφήμισης για τους διαφημιστές και σταματήσουν να προβάλλουν διαφημίσεις YouTube, θα μπορούσε να είναι μεγάλο οικονομικό πλήγμα για την υπηρεσία.

Ένας άλλος λόγος είναι η ελπίδα ότι η απαγόρευση αποκλεισμού μπορεί να ωθήσει τους θεατές που είναι απογοητευμένοι με τις διαφημίσεις στην επί πληρωμή συνδρομή Premium του YouTube, η οποία καταργεί τις διαφημίσεις νόμιμα. Αν και η αναβάθμιση δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν το YouTube εντοπίσει τον αποκλεισμό διαφημίσεων, είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις.

  Πώς να παρακολουθήσετε αποκλεισμένα βίντεο YouTube

Είτε απολαμβάνετε μια εμπειρία γεμάτη διαφημίσεις είτε πληρώνετε για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις αφού σκεφτείτε εάν το YouTube Premium αξίζει το κόστος.

Υπάρχει τέλος στην επιβολή διαφημίσεων του YouTube;

Οι νέοι κανόνες αποκλεισμού διαφημίσεων του YouTube ευθυγραμμίζονται με τον στόχο του να μεγιστοποιήσει τις προβολές διαφημίσεων και τα έσοδα. Πιθανότατα δεν υπάρχει τέλος για την επιβολή διαφημίσεων του YouTube. Με βάση τις ενέργειες του YouTube τα τελευταία χρόνια, είναι πιο πιθανό ότι αυτή η απαγόρευση αποκλεισμού διαφημίσεων είναι ακόμη και η αρχή της αυξημένης επιβολής διαφημίσεων.

το 2020, ανακοίνωσε το YouTube μια νέα ενότητα “δικαίωμα δημιουργίας εσόδων”, που σήμαινε ότι οι δημιουργοί εκτός του Προγράμματος Συνεργατών YouTube (YPP) θα βλέπουν επίσης διαφημίσεις στα βίντεό τους, παρόλο που δεν θα λάμβαναν μερίδιο από τα έσοδα.

  Το Muzeit είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής YouTube για Chrome με Social Discovery

Το YouTube αύξησε σταδιακά τον αριθμό των διαφημίσεων στα περισσότερα βίντεο. Οι διαφημίσεις πριν από το βίντεο, μετά το βίντεο, με δυνατότητα παράβλεψης, χωρίς δυνατότητα παράβλεψης και διαφημίσεις bumper είναι πλέον συνηθισμένες. Τον Σεπτέμβριο του 2022, Το 9to5Google ανέφερε ένα ολοκληρωμένο πείραμα διαφημίσεων YouTube που περιλαμβάνει έως και δέκα διαφημίσεις χωρίς δυνατότητα παράβλεψης για τη μείωση των διαφημιστικών διαλειμμάτων για τους θεατές. Είναι καλύτερο να παρακολουθείτε τα πάντα ταυτόχρονα παρά κατά διαστήματα.

Κοιτάζοντας το μέλλον, είναι πιθανό ότι το YouTube θα συνεχίσει να προωθεί περισσότερες διαφημίσεις και προσκλήσεις για εγγραφές Premium.

Η δωρεάν εμπειρία σας στο YouTube χωρίς διαφημίσεις τελείωσε

Μπορεί να βασίζεστε σε προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων για να απολαύσετε μια εμπειρία ροής βίντεο χωρίς διαφημίσεις, αλλά αυτή η εποχή τελειώνει. Λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του αποκλεισμού διαφημίσεων, το YouTube θα εντοπίζει πλέον τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων, θα σας προειδοποιεί, θα σας περιορίζει από την παρακολούθηση βίντεο και μπορεί ακόμη και να αναστείλει τον λογαριασμό σας.

Εάν είστε απογοητευμένοι από την υποχρεωτική προβολή διαφημίσεων, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο YouTube Premium ή να επιλέξετε άλλες πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο.