Είναι το μέλλον των υπολογιστών;

Βασικά Takeaways

  • Το Apple Vision Pro προσφέρει οθόνες υψηλής ποιότητας, εντυπωσιακή παρακολούθηση ματιών και χεριών και καθηλωτικά περιβάλλοντα VR.
  • Η άνεση του σετ μικροφώνου-ακουστικού μπορεί να ποικίλλει, με προβλήματα όπως το βάρος να είναι αισθητά και να απαιτούνται πολλά εξαρτήματα για προσαρμογή.
  • Το λειτουργικό σύστημα του Vision Pro έχει περιθώρια βελτίωσης, το EyeSight χρειάζεται τελειοποίηση και στα 3.500 $, η πρακτικότητα είναι μια ανησυχία για τους περισσότερους καταναλωτές.

ο Apple Vision Pro είναι το πρώτο ακουστικό Mixed Reality της Apple και η πρώτη νέα είσοδος σε μια κατηγορία προϊόντων μετά το Apple Watch. Προσφέρει μια εμπειρία που εκπλήσσει πολλούς ανθρώπους που το χρησιμοποιούν. Ωστόσο, έχει μειονεκτήματα και η τιμή του όχι μόνο το καθιστά απρόσιτο για τους περισσότερους καταναλωτές, αλλά αναγκάζει τους χρήστες και τους αναθεωρητές να αναρωτηθούν πού υποτίθεται ότι αυτό το προϊόν ταιριάζει στο οικοσύστημα και στην καθημερινή μας ζωή.

Apple Vision Pro

Το Apple Vision Pro είναι ένα αξιόλογο κομμάτι τεχνολογίας που είναι πραγματικά διασκεδαστικό στη χρήση και επαναφέρει λίγο ενθουσιασμό στον χώρο της τεχνολογίας. Αλλά δεν είναι τέλειο, και τα προβλήματά του μπορεί κάλλιστα να αμφισβητούν εάν οι χωρικοί υπολογιστές ή τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας αξίζουν μια θέση στην καθημερινή μας ζωή.

Μάρκα Apple

Τύπος οθόνης Micro-OLED

Αποθηκευτικός χώρος 256GB-1TB

Συνδεσιμότητα Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3

Διάρκεια μπαταρίας Δύο ώρες

Τεχνολογία παρακολούθησης Παρακολούθηση ματιών και χεριών

Βάρος 600-650g

Ρυθμός ανανέωσης Έως 100Hz

Επεξεργαστής M2 και R1

RAM 16 GB

Πλεονεκτήματα

  • Οθόνες micro-OLED υψηλής ποιότητας
  • Υπέροχο σχέδιο
  • Εντυπωσιακή παρακολούθηση ματιών και χεριών
  • περιβάλλοντα VR

Μειονεκτήματα

  • Η άνεση είναι μια επιτυχία ή χάσετε
  • Ακριβός
  • Όχι πολλές εφαρμογές
  • Το FOV δεν είναι υπέροχο
  • Το κείμενο μπορεί να είναι θολό στις οθόνες κατά τη μετάβαση

Ένα σχέδιο ακουστικών που είναι πολύ Apple

Will Graf / MakeUseOf

Ας ξεκινήσουμε με το σχεδιασμό του ακουστικού. Όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούνται, τα ακουστικά είναι κατασκευασμένα από γυαλί, λίγο πλαστικό στο μπροστινό μέρος (JerryRigEverything αποκάλυψε ότι), και αλουμίνιο. Το ακουστικό δείχνει ξεκάθαρα τη γλώσσα σχεδιασμού της Apple με πολλούς τρόπους.

Για παράδειγμα, οι πορτοκαλί γλωττίδες έλξης για την αφαίρεση των ζωνών μου θυμίζουν το πορτοκαλί στο Apple Watch Ultra και το Digital Crown και το πλευρικό κουμπί του Apple Watch. Ακόμη και με αυτά τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού από άλλα προϊόντα της Apple, τα ακουστικά εξακολουθούν να φαίνονται νέα, φουτουριστικά και κομψά. Αισθάνεται υψηλή ποιότητα, κάτι που θα έπρεπε, αφού κοστίζει πολύ.

Το Vision Pro είναι ένα όμορφο κομμάτι υλικού και μου αρέσει πολύ η εμφάνισή του.

Άνεση και εφαρμογή που μπορεί να χτυπήσει και να χάσει

Will Graf / MakeUseOf

Υπήρξαν πολλές αναφορές και συζητήσεις σχετικά με την άνεση και το βάρος του Vision Pro στο διαδίκτυο. Αναμφισβήτητα, η πιο κρίσιμη πτυχή αυτού του ακουστικού είναι το πόσο άνετα είναι για τους ανθρώπους. Γιατί αν δεν είναι κατάλληλο για εσάς, δεν θα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για μεγάλες συνεδρίες ή καθόλου.

Will Graf / MakeUseOf

Υπάρχουν δύο μπάντες που συνοδεύουν το Vision Pro: το Solo Knit Band και το Dual Loop Band. Το Solo Knit Band είναι μακράν το πιο όμορφο και χρησιμοποιεί ένα απίστευτα απαλό υλικό. Ωστόσο, το Dual Loop Band μπορεί να είναι το πιο άνετο επειδή βοηθά με το βάρος των ακουστικών. Κατά τη χρήση μου, το Solo Knit Band άσκησε αρκετή πίεση στο μέτωπό μου για να κρατήσει το ακουστικό άνετο, έτσι για μεγαλύτερες περιόδους χρήσης, το Dual Loop Band ήταν καλύτερο για μένα.

Υπάρχουν τρία εξαρτήματα στο Apple Vision Pro που πρέπει να ευθυγραμμιστούν με το άτομο για να το κάνουν άνετο: το Light Seal, το Light Seal Cushion και η ζώνη. Εάν δοκιμάσετε το Vision Pro ή αποφασίσετε να αγοράσετε ένα, θα πρέπει να παίξετε με όλα αυτά τα εξαρτήματα για να βρείτε τη σωστή εφαρμογή. Όταν κάνετε μια επίδειξη ή πηγαίνετε στον ιστότοπο της Apple για να παραγγείλετε ένα Vision Pro, πρέπει να κάνετε μια σάρωση του προσώπου σας με ένα iPhone ή iPad που χρησιμοποιεί Face ID για να βρείτε το σωστό Light Seal.

Όταν παρήγγειλα το Vision Pro μου, μου έδωσαν το Light Seal 21W, το οποίο φαίνεται να είναι δημοφιλές. Ωστόσο, μην ανησυχείτε εάν ανησυχείτε ότι θα σας δοθεί το λάθος Light Seal. Μπορείτε να το ανταλλάξετε σε ένα Apple Store. Άλλαξα το δικό μου με ένα ελαφρύ σφράγισμα 22W, νομίζοντας ότι θα ταίριαζε καλύτερα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν.

Will Graf / MakeUseOf

Είχα, λοιπόν, άλλα 21 W κατά παραγγελία, αφού αυτό φαινόταν ότι ήταν το καλύτερο για μένα και είπα ότι η Apple θα μου επιστρέψει τα χρήματα μόλις λάβει το Light Seal 22W. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά ότι αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα Vision Pro, τοποθετήστε το σε ένα Apple Store όταν το παραλάβετε και αφιερώστε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι σας ταιριάζει.

Ένα πράγμα που πολλοί άνθρωποι έχουν σημειώσει όταν δοκιμάζουν το Apple Vision Pro είναι το βάρος της συσκευής. Δεδομένου ότι τα ακουστικά είναι κατασκευασμένα κυρίως από γυαλί και αλουμίνιο, σίγουρα δεν είναι ελαφρύ. Το Vision Pro μπορεί να ζυγίζει 600-650 γραμμάρια (ανάλογα με το κεφαλόδεσμο και το Light Seal που χρησιμοποιείτε). Παρόλο που δεν ήταν κάτι που αποκλείει τη συμφωνία, τουλάχιστον για μένα, θέλω να δω την Apple να μειώνει το βάρος για τη δεύτερη γενιά, επειδή το ένιωθα ακόμα στη χρήση μου.

  Πώς να παρακολουθείτε την απόδοση του υπολογιστή εντός παιχνιδιού με το MSI Afterburner

Τελικά, η άνεση με αυτό το ακουστικό δεν είναι καθολική. Εξαρτάται από το άτομο, ποιο συγκρότημα λειτουργεί για τον χρήστη, το Light Seal και το Light Cushion. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το ακουστικό δεν είναι ελαφρύ. Το νιώθεις και γενικά, το να φοράς τα ακουστικά μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και για μένα.

Παρακολούθηση ματιών και χεριών που είναι εντυπωσιακό, αλλά όχι τέλειο

Πίστωση εικόνας: μήλο

Για να πλοηγηθείτε στο λειτουργικό σύστημα του Vision Pro, χρησιμοποιείτε τα μάτια και τα χέρια σας για να δείξετε και να κάνετε κλικ και να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να συμπληρώσετε κείμενο. Για να επιλέξετε κάτι, χτυπάτε τον αντίχειρα και το δάχτυλο του δείκτη μαζί ενώ κοιτάτε τι θέλετε να επιλέξετε. Μπορείτε επίσης απλώς να πατήσετε σε μια εφαρμογή για πλοήγηση, παρόμοια με τη χρήση μιας εφαρμογής σε μια οθόνη αφής. Η παρακολούθηση ματιών στο Vision Pro είναι στο σημείο. Δεν αντιμετώπισα μεγάλη καθυστέρηση όταν προσπάθησα να επιλέξω κάτι.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμπύλη μάθησης. Όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το Vision Pro, παρατηρούσα ότι μερικές φορές επέλεγα κατά λάθος κάτι, ακόμα κι αν του έριξα μια γρήγορη ματιά.

Η παρακολούθηση χεριών είναι επίσης πολύ καλή, αλλά δεν είναι αλεξίσφαιρη. Θα έλεγα ότι λειτουργεί στο 85% του χρόνου. Ουσιαστικά, τα χέρια σας πρέπει να βλέπουν τις κάμερες στα ακουστικά. Διαφορετικά, μπορεί να δυσκολευτούν με την εγγραφή μιας βρύσης. Υπήρχαν επίσης φορές που, ακόμα κι αν τα χέρια μου βρίσκονταν στη γενική περιοχή όπου έπρεπε να τα σηκώσει το σετ μικροφώνου-ακουστικού, το Vision Pro μερικές φορές απλώς δεν κατέγραφε τίποτα.

Καταστρέφει τη συνολική εμπειρία; Όχι για μένα, αλλά ήταν ενοχλητικό όταν το αντιμετώπισα. Ας ελπίσουμε ότι είναι κάτι που σχετίζεται με το λογισμικό και μπορεί να βελτιωθεί στο μέλλον. Ανεξάρτητα από αυτό, οι χειρονομίες που χρησιμοποιείτε για την πλοήγηση στο Vision Pro είναι διαισθητικές και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε αρκετά γρήγορα.

Vision Pro Experience: Μια κλεφτή ματιά του μέλλοντος

Η εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας που παρέχει το Apple Vision Pro είναι το κορυφαίο αξιοθέατο. Το να μπορείτε να πιάσετε και να μετακινήσετε εφαρμογές με τα χέρια σας στο χώρο σας, αισθάνεστε αμέσως σαν να ζείτε στο μέλλον. Και αυτό το συναίσθημα αφήνει ένα αποτύπωμα πάνω σου ελαφρώς. Όταν σταμάτησα να χρησιμοποιώ το Vision Pro, ήθελα να πιάσω τα παράθυρα στην οθόνη μου για να τα μετακινήσω και να τα φέρω πιο κοντά μου.

Το Vision Pro σας κάνει να νιώθετε ότι οι εφαρμογές σας βρίσκονται στο περιβάλλον σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να εργάζεστε σε ένα όρθιο γραφείο με παράθυρα γύρω σας και όταν μετακινείτε το γραφείο προς τα πάνω, οι εφαρμογές σας μπορούν να κινούνται μαζί του, κάτι που είναι απίστευτο. Προβάλλουν επίσης σκιές στον χώρο σας από κάτω τους. Η ποιότητα των οθονών στο Vision Pro βοηθά την εμπειρία να το κάνει τόσο καλό όσο είναι. Υπάρχουν δύο οθόνες, μία για κάθε μάτι και χρησιμοποιούν τεχνολογία mico-OLED.

Έχουν επίσης ανάλυση πάνω από 4K, επομένως οι εφαρμογές και το κείμενο στις εφαρμογές φαίνονται υπέροχα όταν εστιάσετε σε αυτό. Είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η παρακολούθηση περιεχομένου στα ακουστικά είναι πολύ ευχάριστη, ειδικά ταινίες 3D μέσω της Apple TV.

Ένας τομέας που πραγματικά θα ήθελα να ήταν καλύτερος με το Apple Vision Pro είναι το οπτικό πεδίο (FOV). Οι διαφημίσεις και το μάρκετινγκ της Apple θα σας κάνουν να πιστεύετε ότι όταν φοράτε τα ακουστικά, βλέπετε τα πάντα όπως κάνετε στον πραγματικό κόσμο. Αυτό είναι απλώς ένα τέντωμα, κατά τη γνώμη μου.

Όταν φοράτε τα ακουστικά, βλέπετε βασικά ένα μαύρο περίγραμμα που περιβάλλει τις οθόνες. Και δεν είναι διακριτικό, γίνεται άμεσα αντιληπτό. Απλώς δεν αδικεί αυτό το ακουστικό.

Τα χαρακτηριστικά παραγωγικότητας του Vision Pro είναι αυτά που με τράβηξαν αρχικά στην κατοχή του ακουστικού. Το να μπορείς να δουλεύεις με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις σου, παράλληλα με τις εφαρμογές που αιωρούνται στον χώρο σου, για μένα είναι μια υπόθεση για το μέλλον της παραγωγικότητας. Ωστόσο, το ακουστικό δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μου σε αυτόν τον τομέα.

Όταν κοιτάζετε μια άλλη οθόνη με το πέρασμα του Vision Pro (την οποία θα καλύψουμε αργότερα), το κείμενο μπορεί να είναι αρκετά θολό, εκτός και αν είστε αρκετά κοντά στην οθόνη. Επίσης, η ταλαιπωρία του να φοράτε ένα ακουστικό μπορεί να εμφανιστεί εάν σκοπεύετε να εργαστείτε για πολλές ώρες. Νομίζω ότι αν θέλετε πραγματικά να εργαστείτε στο Vision Pro και να έχετε μια καλή εμπειρία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές στα ακουστικά.

Δεν κατέληξα να χρησιμοποιώ το Vision Pro για παραγωγικότητα λόγω των παραπάνω προβλημάτων διέλευσης, που λείπουν εφαρμογές (όπως Οδυσσέας), και το βάρος του να έχεις ένα ακουστικό στο πρόσωπό σου. Ωστόσο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Επαυξημένη Πραγματικότητα θα έχει μεγαλύτερο ρόλο στην παραγωγικότητα κάποια στιγμή στη γραμμή.

Will Graf / MakeUseOf

Από την άλλη πλευρά, ένα χαρακτηριστικό που μου άρεσε πραγματικά στο Vision Pro που δεν περίμενα ήταν η χρήση του για την προβολή φωτογραφιών και βίντεο. Είχα την αίσθηση ότι ήμουν περισσότερο συνδεδεμένος με τις αναμνήσεις μου όταν τις έβλεπα στα ακουστικά σε σύγκριση με μια κανονική οθόνη. Η χρήση του Vision Pro για αυτό ενίσχυσε την αγάπη μου για την τεχνολογία, καθώς μπορεί να βελτιώσει την ανθρώπινη εμπειρία όταν χρησιμοποιείται σωστά.

Εκτός από τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο από το τηλέφωνό σας για προβολή στα ακουστικά, το Vision Pro μπορεί να τραβήξει 3D χωρικές εικόνες και βίντεο. Η λήψη βίντεο στο Vision Pro και η αναπαραγωγή τους είναι μια άλλη εμπειρία που είναι λίγο δύσκολο να περιγραφεί. Σχεδόν νιώθεις σαν να ξαναζείς πραγματικά τη στιγμή που απαθανάτισες.

  Τρόπος ταξινόμησης κατά πολλαπλές στήλες στα Φύλλα Google

Τράβηξα ένα βίντεο με τον εαυτό μου να περπατάω στο γραφείο μου, να παίρνω το τηλέφωνό μου και να ανοίγω μια πόρτα της ντουλάπας. ένιωθε ότι στην πραγματικότητα συνέβαινε ξανά. Αλλά δεν είναι τέλειο. Έβλεπα ακόμα μέρος του περιβάλλοντός μου να ξεθωριάζει κατά τη διάρκεια του βίντεο, κάτι που μου θύμισε ότι δεν ήταν πραγματικό.

Πίστωση εικόνας: μήλο

Ωστόσο, υπάρχει ένα μοιραίο ελάττωμα στη δημιουργία αυτού του είδους βίντεο: πρέπει να φοράτε το Vision Pro για να τραβάτε βίντεο σαν αυτό. Στην κριτική μου για το iPhone 15 Pro Max, είπα ότι το iPhone χρειαζόταν τη δυνατότητα λήψης χωρικών βίντεο και ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ήθελαν να φορούν το Vision Pro για λήψη φωτογραφιών και βίντεο, και εξακολουθώ να επιμένω σε αυτό.

Τα βίντεο που τραβήχτηκαν στο Vision Pro είναι αισθητά πιο καθηλωτικά, σίγουρα οφείλεται στη διαφορά στο υλικό. Είναι υπέροχο που η ικανότητα λήψης αυτού του είδους βίντεο είναι φανταστική. Ωστόσο, η αχίλλειος πτέρνα του είναι ότι πρέπει να φοράτε ένα σχετικά βαρύ και λεπτό ακουστικό για να έχετε την ίδια ποιότητα.

Τέλος, το Vision Pro διαθέτει περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας που σας επιτρέπουν να επισκέπτεστε μέρη όπως το Yosemite, το φεγγάρι και πολλά άλλα. Παρόλο που το Vision Pro είναι κυρίως προϊόν επαυξημένης πραγματικότητας, εξακολουθεί να παρέχει μερικές πολύ ωραίες ενσωματωμένες δυνατότητες εικονικής πραγματικότητας. Στο λειτουργικό σύστημα, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε από τη διέλευση σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας γυρίζοντας την ψηφιακή κορώνα και κοιτάζοντας το εικονίδιο περιβάλλοντος που εμφανίζεται στο σετ μικροφώνου-ακουστικού.

Το Vision Pro κάνει ακόμη και μερικά μικρά αλλά αξιοσημείωτα πράγματα για να σας κάνει να αισθάνεστε βυθισμένοι σε αυτούς τους χώρους, όπως να κάνει τα σύννεφα να κινούνται στον ουρανό ή να παίζουν θόρυβο περιβάλλοντος ειδικά για το περιβάλλον. Μπορείτε ακόμα να αλληλεπιδράτε με όλες τις εφαρμογές σας όπως και στη λειτουργία διέλευσης. Δεν χρησιμοποιούσα συχνά ο ίδιος τις λειτουργίες VR του σετ μικροφώνου-ακουστικού, αλλά είναι ωραίο να τις έχετε αν θέλετε τουλάχιστον να νιώσετε σαν να βρίσκεστε κάπου αλλού ή να κοιτάξετε κάτι διαφορετικό.

Η εμπειρία χρήσης του Vision Pro δεν είναι τέλεια, αλλά παρά τις ελλείψεις, παρόμοια με τη χρήση του πρώτου μου iPhone ή του αναδιπλούμενου τηλεφώνου (iPhone 3G και το Galaxy Z Fold, για όσους είναι περίεργοι), η νέα και συναρπαστική αίσθηση που ένιωσα όταν χρησιμοποιούσα ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι τεχνολογίας ήταν εκεί. Η αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο και τις εφαρμογές σας σε αυτή τη μορφή είναι πολύ δροσερή και φουτουριστική.

Προδιαγραφές που ανεβάζουν την εμπειρία και την τιμή

Πίστωση εικόνας: μήλο

Το Vision Pro έχει πολλές προδιαγραφές υψηλής τεχνολογίας που σας κάνουν να καταλάβετε γιατί το σετ μικροφώνου-ακουστικού κοστίζει 3.500 $ για να ξεκινήσει. Σύμφωνα με την Apple, το Vision Pro χρησιμοποιεί 12 κάμερες: δύο κύριες κάμερες υψηλής ανάλυσης, τέσσερις κάμερες προς τα κάτω, δύο κάμερες στα πλαϊνά και δύο κάμερες μέσα σε κάθε υποδοχή ματιών που επιτρέπουν την παρακολούθηση ματιών. Επιπλέον, το σετ μικροφώνου-ακουστικού χρησιμοποιεί έναν σαρωτή LiDAR και μια κάμερα TrueDepth για τρισδιάστατη χαρτογράφηση, καθώς και δύο φωτιστικά υπερύθρων που βοηθούν στην παρακολούθηση του χεριού και του κεφαλιού όσο καλύτερα είναι.

Το Vision Pro δεν χρησιμοποιεί Face ID ή Touch ID για βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Χρησιμοποιεί αυτό που η Apple αποκαλεί Optic ID. Με απλά λόγια, το ακουστικό σαρώνει τα μάτια σας για να το ξεκλειδώσει. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που χρησιμοποιούσα τα ακουστικά, το Optic ID λειτούργησε καλά στην αρχή.

Λειτουργούσε όταν είχα το Light Seal 21W, αλλά όταν άλλαξα στο 22W, το Optic ID σταμάτησε να λειτουργεί εντελώς. Προσπάθησα να ρυθμίσω το Optic ID με το νέο Light Seal, αλλά αυτό δεν το διορθωσε. Είναι πιθανό τα μάτια μου να είναι πολύ μακριά από τις κάμερες με τα 22W για να λειτουργήσει το Optic ID.

Πίστωση εικόνας: μήλο

Όσον αφορά το πυρίτιο, το Apple Vision Pro χρησιμοποιεί δύο τσιπ. Το τσιπ M2, ο κεντρικός επεξεργαστής ενσωματωμένος, τροφοδοτεί την εμπειρία. Υπάρχει επίσης ένα νέο αποκλειστικό τσιπ για την επεξεργασία των καμερών και των αισθητήρων, που ονομάζεται τσιπ R1. Το R1 φτάνει εκεί όπου το Vision Pro έχει καθυστέρηση μόνο 12 ms με το βίντεο μετάβασης.

Αναλύοντας το τσιπ M2, είναι η έκδοση CPU 8 πυρήνων και GPU 10 πυρήνων με 16 GB RAM. Για το περιβάλλον, είναι το ίδιο τσιπ που υπάρχει στο MacBook Air 15 ιντσών της Apple. Το Vision Pro υποστηρίζει επίσης χώρο αποθήκευσης έως και 1 TB.

Ένα πέρασμα που μιμείται την πραγματικότητα, αλλά δεν είναι 100%

Ορισμένες λειτουργίες που περιλαμβάνει το Apple Vision Pro, όπως το βίντεο διέλευσης και το EyeSight, έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να μην αισθάνεστε αποκομμένοι από τον κόσμο και τους άλλους γύρω σας. Θα αγγίξουμε το EyeSight αργότερα, αλλά η δυνατότητα passthrough σάς επιτρέπει να βλέπετε τον κόσμο γύρω σας ενώ χρησιμοποιείτε εφαρμογές. Πώς λειτουργεί αυτό είναι ότι το Apple Vision Pro χρησιμοποιεί πολλές κάμερες, αισθητήρες και οθόνες υψηλής ποιότητας για να σας δείξει το περιβάλλον σας.

Μερικοί άνθρωποι που έλαβαν πρώιμα demo του Vision Pro περιέγραψαν το πέρασμα ως πραγματικότητα και δεν μπορούσαν να δουν τη διαφορά. Αυτό δεν ισχύει αν γνωρίζετε τα μειονεκτήματα των καμερών και χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σε μη τέλειες συνθήκες. Και πάλι, το ακουστικό χρησιμοποιεί κάμερες για τη δημιουργία αυτής της εικόνας, καθώς δεν είναι διαφανές.

Μπορείτε να δείτε τις κάμερες να αγωνίζονται σε σενάρια χαμηλού φωτισμού. Μερικές φορές, οι φακοί των ματιών φαίνονται σαν να έχουν μουτζούρες πάνω τους, παρόλο που δεν έχουν, για παράδειγμα. Ένα άλλο παράδειγμα που θα σας υπενθυμίσει ότι αυτό που βλέπετε δεν είναι πραγματικά πραγματικότητα είναι εάν βάλετε τα χέρια σας πάνω σε μια εφαρμογή, μπορείτε να δείτε κάποιου είδους εφέ περιγράμματος γύρω από τα χέρια σας και το χέρι σας θα ξεθωριάσει ελαφρώς.

  Σημειώστε, θολώστε ή προσθέστε σχήματα σε στιγμιότυπα οθόνης στο iPhone σας

Η χρήση του Vision Pro δεν σας κάνει να πιστεύετε πλήρως ότι ο κόσμος είναι ακριβώς όπως είναι στα ακουστικά, αλλά μην κάνετε λάθος, το βίντεο μετάδοσης δεν είναι τρομερό. Με αξιοπρεπή φωτισμό, το βίντεο διέλευσης φαίνεται αρκετά καλό και μπορείτε ακόμα να λειτουργήσετε κανονικά στον κόσμο, χάρη στην εντυπωσιακά ελάχιστη καθυστέρηση. Μπόρεσα να περπατήσω στο σπίτι μου ενώ χρησιμοποιούσα τα ακουστικά χωρίς προβλήματα.

Μια άλλη πτυχή της ροής διέλευσης που πρέπει να αναφέρετε είναι όταν βρίσκεστε σε περιβάλλον VR και κάποιος έρχεται να σας μιλήσει. ουσιαστικά θα διαπεράσουν τον χώρο σας για να μπορείτε να τα δείτε. Είναι εντυπωσιακό το πόσο καλά λειτουργεί, και παραδόξως, δεν αισθάνεται ενοχλητικό όταν συμβαίνει.

Το πέρασμα δεν ταιριάζει απόλυτα με την πραγματικότητα, όπως αναμενόταν, αλλά νομίζω ότι βοηθάει στο να μην νιώθουμε τόσο απομονωμένοι όσο περίμενα αρχικά ότι θα είναι στο Vision Pro. Και η δυνατότητα του Vision Pro να φέρνει τους ανθρώπους στη θέα σας όταν βρίσκεστε σε VR είναι κάτι άλλο.

visionOS: Μια καλή αρχή, αλλά χρειάζονται ενημερώσεις

Το Vision Pro τρέχει ένα ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται visionOS. Το λειτουργικό σύστημα συνοδεύεται από μια χούφτα εγγενών εφαρμογών Vision Pro πρώτου κατασκευαστή. Ακολουθεί η λίστα με τις επίσημες εφαρμογές Vision Pro από την Apple που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στιγμή:

  • Apple TV
  • Apple Music
  • Διαλογισμός
  • Ελεύθερη μορφή
  • Σαφάρι
  • Φωτογραφίες
  • Σημειώσεις
  • App Store
  • Ταχυδρομείο
  • Μηνύματα
  • Βασικός τόνος
  • Ρυθμίσεις
  • Αρχεία
  • Συμβουλές
  • Συναντήστε τους δεινόσαυρους

Οι άλλες εφαρμογές της Apple, όπως το Ημερολόγιο, τα Βιβλία, οι Χάρτες και άλλα, δεν είναι επίσημες εφαρμογές Vision Pro, κάτι που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το visionOS αισθάνεται ημιτελές. Ωστόσο, μπορείτε να εκτελέσετε την έκδοση iPad αυτών των εφαρμογών. Όταν τις χρησιμοποιείτε, μπορείτε ακόμη και να τοποθετήσετε τις εφαρμογές σε κατακόρυφη ή οριζόντια λειτουργία, όπως σε ένα iPad.

Η έκδοση των εφαρμογών για iPad στο Vision Pro δεν είναι καθόλου κακή και εξακολουθούν να εμφανίζουν σκιές στο περιβάλλον σας, αλλά εξακολουθούν να μην εκμεταλλεύονται πλήρως τα ακουστικά. Αυτό το πρόβλημα θα επιλυθεί τελικά, καθώς όλο και περισσότεροι προγραμματιστές πιθανότατα θα ενημερώνουν τις εφαρμογές τους για το Vision Pro. Επί του παρόντος, η Apple λέει ότι υπάρχουν τώρα πάνω από 1000 εφαρμογές για το Vision Pro.

Υπάρχουν άλλα παραδείγματα για το πώς το visionOS έχει ακόμη δρόμους να διανύσει. Τα Personas βρίσκονται σε beta. Εάν ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης για το Vision Pro, κάποια στιγμή έπρεπε να πάτε στο Apple Store για να το επαναφέρετε, σύμφωνα με Bloomberg. Ευτυχώς, το visionOS 1.0.3 το διόρθωσε.

Συνολικά, μου άρεσε να χρησιμοποιώ το visionOS, παρόλο που δεν αισθάνομαι ολοκληρωμένος. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει iOS ή iPadOS, θα ξέρετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε το visionOS.

Το EyeSight είναι μια εξαιρετική ιδέα που χρειάζεται δουλειά

Το EyeSight είναι μια δυνατότητα που δείχνει ψηφιακά τα μάτια στο μπροστινό μέρος του Vision Pro χρησιμοποιώντας μια οθόνη. Ο πρωταρχικός σκοπός αυτής της λειτουργίας είναι να βοηθήσει στην απομόνωση και να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι σας μιλάνε κανονικά, εκτός από το να κοιτάζουν απλώς ένα κενό μπροστινό μέρος ή το αποτέλεσμα που συμβαίνει όταν βρίσκεστε σε περιβάλλον VR. Θα το κρατήσω σύντομα: Το EyeSight χρειάζεται δουλειά.

Φαίνεται αρκετά χαμηλής ποιότητας από πολλές γωνίες, ειδικά αν πλησιάσετε τα ακουστικά. Για να σας δώσω μια ιδέα για το τι μιλάω, ορίστε πώς έμοιαζαν τα μάτια μου στο ακουστικό.

Will Graf / MakeUseOf

Μου αρέσει η ιδέα του EyeSight, αλλά η εκτέλεση δεν είναι τόσο καλή όσο περίμενα. Είναι πιθανό ότι η Apple μπορεί να το βελτιώσει με την πάροδο του χρόνου, αλλά μπορείτε να δείτε pixel όταν πλησιάζετε στην οθόνη που βλέπει προς τα έξω, οπότε πιθανότατα θα χρειαστούν κάποιες βελτιώσεις υλικού στην επόμενη γενιά.

Μπαταρία δύο ωρών που αντέχει

Will Graf / MakeUseOf

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μέρη του Apple Vision Pro είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Η εξωτερική μπαταρία του Vision Pro αξιολογείται για δύο ώρες γενικής χρήσης, με έως και δυόμισι ώρες κατά την παρακολούθηση βίντεο.

Δεδομένου ότι το Vision Pro δεν προορίζεται να φορεθεί για μεγάλες περιόδους (η Apple λέει ακόμη και κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ότι πρέπει να κάνετε συχνά διαλείμματα εάν αισθάνεστε κάποια ενόχληση), δεν βρήκα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ως σημαντικό περιορισμό κατά τη χρήση μου . Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι η περιορισμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι καλό, επειδή θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι αυτό το ακουστικό εξακολουθεί να αποσυνδέει τους ανθρώπους από την πραγματικότητα και το περιβάλλον τους περισσότερο από ότι ένα smartphone.

Ωστόσο, εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να συνδέσετε έναν προσαρμογέα τροφοδοσίας στην μπαταρία για να διατηρήσετε το σετ μικροφώνου-ακουστικού τροφοδοτημένο ή να χρησιμοποιήσετε μια άλλη εξωτερική μπαταρία για να φορτίσετε την μπαταρία του Vision Pro.

Πρέπει να αγοράσετε Apple Vision Pro;

Είναι δύσκολο να το συστήσω Apple Vision Pro στους περισσότερους καταναλωτές λόγω τριών παραγόντων: μακροπρόθεσμης άνεσης, τιμής και πρακτικότητας. Αφού ταλαιπωρήθηκα με αυτά τα τρία πράγματα και ορισμένα προβλήματα με την καταπόνηση των ματιών που φαινόταν να συνδέονται με τη χρήση των ακουστικών, επέστρεψα το Vision Pro προς το παρόν. Μπορώ να το αγοράσω ξανά μόλις παρουσιαστεί μια περίπτωση χρήσης για να εγγυηθώ την τιμή, περισσότερες εφαρμογές γίνουν διαθέσιμες και εάν τα προβλήματα κούρασης των ματιών που αντιμετώπισα καταλήξουν να μην σχετίζονται άμεσα με το Vision Pro.

Εάν αισθάνεστε άνετα να ξοδέψετε 3.500 $ και μπορείτε να βρείτε έναν λόγο για να χρησιμοποιήσετε το Vision Pro που το κάνει να αξίζει την τιμή για εσάς, είναι ένα απίστευτο κομμάτι τεχνολογίας για να το κατέχετε. Παρά το γεγονός ότι ήταν μια συσκευή πρώτης γενιάς, μου άρεσε να τη χρησιμοποιώ, παρόλο που κατέληξα να την επιστρέψω. Με κάνει να ενθουσιάζομαι με το μέλλον της τεχνολογίας των προσωπικών καταναλωτών και θα παρακολουθώ πολύ στενά τη σειρά προϊόντων Vision της Apple τα επόμενα χρόνια.

Apple Vision Pro

Το Apple Vision Pro είναι ένα αξιόλογο κομμάτι τεχνολογίας που είναι πραγματικά διασκεδαστικό στη χρήση και επαναφέρει λίγο ενθουσιασμό στον χώρο της τεχνολογίας. Αλλά δεν είναι τέλειο, και τα προβλήματά του μπορεί κάλλιστα να αμφισβητούν εάν οι χωρικοί υπολογιστές ή τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας αξίζουν μια θέση στην καθημερινή μας ζωή.