Είναι η Πιστοποίηση Conversation Designer κατάλληλη για εσάς;

Με την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, η πιστοποίηση σχεδιασμού συνομιλιών έχει κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας στον κόσμο των πιστοποιήσεων. Όπως πολλοί άλλοι, ίσως αναρωτιέστε τι είναι ο σχεδιασμός συνομιλίας και γιατί αυτό το θέμα είναι τόσο διασκεδαστικό!

Το Google Assistant, το Alexa της Amazon και το Siri της Apple χρησιμοποιούνται ευρέως από τους ανθρώπους στις μέρες μας. Αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η επιστήμη πίσω από αυτούς τους εικονικούς βοηθούς είναι ο σχεδιασμός συνομιλιών. Αυτοί οι εικονικοί βοηθοί ενεργούν σαν άνθρωποι και εκτελούν την εντολή του χρήστη ακούγοντας τη φωνή ή τη δράση του και ανταποκρινόμενοι κατάλληλα. Έτσι, ο σχεδιασμός συνομιλίας γίνεται για να κάνει την εμπειρία του χρήστη πιο άνετη και εύκολη.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι είναι το σχέδιο συνομιλίας και τι περιλαμβάνει. Θα μάθουμε επίσης ποιοι είναι οι σχεδιαστές συνομιλιών και ποιοι είναι οι ρόλοι και οι ευθύνες τους. Θα γνωρίζουμε επίσης τα κριτήρια καταλληλότητας για να εγγραφείτε σε ένα μάθημα πιστοποίησης σχεδιαστή συνομιλιών και ποιος είναι κατάλληλος για αυτό. Τέλος, θα μάθουμε για το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος και το μελλοντικό εύρος του σχεδιασμού συνομιλίας.

Τι είναι ο σχεδιασμός συνομιλίας;

Το Conversation Design είναι ένα δημιουργικό πεδίο που εξελίχθηκε από το σχεδιασμό της εμπειρίας χρήστη και το copywriting. Μας καθιστά εφικτή τη χρήση λογισμικού και εφαρμογών χωρίς το συμβατικό πληκτρολόγιο, το ποντίκι και τη γραφική διεπαφή χρήστη. Αντίθετα, επικοινωνούμε μιλώντας. Ως αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός συνομιλίας επιτρέπει στις μηχανές και την τεχνητή νοημοσύνη να συμμετέχουν σε άτυπες συνομιλίες με τρόπο παρόμοιο με αυτόν ενός ατόμου.

Έχουμε δει ότι πολλοί ιστότοποι προσφέρουν chatbots που μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας. Ένα chatbot έχει δημιουργηθεί για να σας βοηθήσει και να απαντήσει στα ερωτήματά σας. Έχουν δημιουργηθεί για να βελτιώσουν ολόκληρη την αλληλεπίδραση του χρήστη με τον παρεχόμενο ιστότοπο, το προϊόν ή την υπηρεσία.

Ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου μπορεί να αξιολογήσει τις απαιτήσεις των χρηστών του, χάρη σε αυτό το είδος σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός συνομιλίας στοχεύει να διασφαλίσει ότι στους χρήστες αρέσει η αλληλεπίδραση με τα chatbot τους. Παρέχει επίσης στον ιστότοπο ή στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης μια κοντινή προβολή των απαιτήσεων και των επιθυμιών του κοινού.

  Πώς να διαγράψετε όλες τις επαφές από το iPhone 5 χωρίς iCloud

Ομοίως, συχνά χρησιμοποιούμε λογισμικό εικονικού βοηθού χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ο θεμελιώδης στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι να προσομοιώσουν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση έτσι ώστε να μην συνειδητοποιείτε ποτέ ότι μιλάτε σε μια μηχανή.

Ο στόχος είναι να κάνετε την επικοινωνία παραγωγική χωρίς να προσθέτετε άγχος ή εκνευρισμό από κάτι που διαφορετικά θα μπορούσε να αισθάνεται σαν μια κουραστική και αποτυχημένη συνομιλία με ένα άβολο ρομπότ. Ο σχεδιασμός συνομιλίας στοχεύει να κάνει τις αλληλεπιδράσεις όσο φυσικές, ωφέλιμες και φιλικές προς το χρήστη, όσο εφικτές.

Ποιοι είναι οι σχεδιαστές συνομιλίας;

Οι σχεδιαστές ροής συνομιλίας προσπαθούν να κάνουν τις συνομιλίες αυτών των εφαρμογών να ρέουν οργανικά. Δεδομένου ότι πρέπει να ικανοποιούν τόσο τις απαιτήσεις του πελάτη όσο και τις ανάγκες του οργανισμού, η δουλειά ενός σχεδιαστή συνομιλίας μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Παρόλο που είναι οι εγκέφαλοι πίσω από να δώσουν στην εμπειρία συνομιλίας μια σχεδόν ανθρώπινη ποιότητα, οι ρόλοι τους δεν περιορίζονται σε αυτό. Συχνά πρέπει να εξετάζουν εάν η εργασία τους προωθεί ταυτόχρονα τους στόχους του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τις απαιτήσεις του πελάτη. Επιπλέον, οι σχεδιαστές συνομιλιών πρέπει να βλέπουν σχόλια που γίνονται από περισσότερα από ένα άτομα. Πρέπει να σχεδιάσουν να δημιουργήσουν την καλύτερη ανταπόκριση και να εξετάσουν τι θα μπορούσε να πει ένας καταναλωτής.

Ποιοι είναι οι ρόλοι και οι ευθύνες των σχεδιαστών συνομιλίας;

Οι σχεδιαστές συνομιλιών σχεδιάζουν την εμπειρία του πελάτη ενός εικονικού βοηθού. Διασφαλίζουν ότι ο εικονικός βοηθός είναι εξαιρετικά ελκυστικός, επηρεάζει τον χρήστη και ενσωματώνει τη φωνή της επωνυμίας. Όπως ένας αρχιτέκτονας, ένας σχεδιαστής συνομιλιών σχεδιάζει τι μπορούν να επιτύχουν οι άνθρωποι σε ένα δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις επιθυμίες τους όσο και τυχόν τεχνικούς περιορισμούς.

Οι σχεδιαστές συνομιλίας μετατρέπουν τις επιχειρηματικές ανάγκες της επωνυμίας σε οργανικές ροές διαλόγου που υποστηρίζονται από την έρευνα UX και τις αρχές του υγιούς σχεδιασμού. Επιπλέον, καλλιεργούν τον διάλογο παρουσιάζοντας τη ροή και την υποκείμενη λογική της σε μια λεπτομερή σχεδιαστική προδιαγραφή που ενσωματώνει ολόκληρη την εμπειρία χρήστη. Συνεργάζονται με προγραμματιστές και ενδιαφερόμενους για να βελτιώσουν τα σχέδια και να εκτελέσουν το εγχείρημα.

Μάθημα Πιστοποίησης Σχεδιασμού Συνομιλίας

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε σχεδιαστής συνομιλιών, πρέπει να επιλέξετε σχετικά μαθήματα. Πολλά μαθήματα πιστοποίησης σχεδιασμού συνομιλιών είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και προσφέρονται επίσης από πολλά ινστιτούτα αυτές τις μέρες. Αυτά τα μαθήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε μέρος ενός από τους πιο συναρπαστικούς τομείς, π.χ. της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ένα τέτοιο μάθημα πιστοποίησης σχεδιαστή συνομιλίας προσφέρεται από το Conversation Design Institute. Το όνομα αυτού του μαθήματος είναι Πακέτο πιστοποίησης σχεδιαστή συνομιλίας. Περιλαμβάνει πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα μαζί με την εξέταση πιστοποίησης για τους χρήστες του. Αυτό το μάθημα είναι πολύ γνωστό και είναι ευρέως αποδεκτό στον τρέχοντα κλάδο. Το ινστιτούτο διασφαλίζει ότι το μάθημα διδάσκεται έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε διεπαφή συνομιλίας.

  Πώς να βρείτε φτηνές πτήσεις με το Google Flights

Ας εμβαθύνουμε σε αυτό το μάθημα πιστοποίησης για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις προδιαγραφές και την προσβασιμότητα του μαθήματος.

Διάρκεια

Αυτό το μάθημα πιστοποίησης σχεδιασμού συνομιλίας είναι αυτορυθμισμένο. Σημαίνει ότι οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να ολοκληρώσουν την πορεία τους σύμφωνα με τη δική τους διαθεσιμότητα και άνεση. Υπολογίζεται ότι εάν οι εκπαιδευόμενοι αφιερώνουν 4 ώρες την εβδομάδα για 8 εβδομάδες, μπορούν να ολοκληρώσουν αποτελεσματικά αυτό το μάθημα.

Εκτός σύνδεσης ή Online

Αυτό το μάθημα που προσφέρεται από το Conversation Design Institute είναι εξ ολοκλήρου online. Οι μαθητές μπορούν να ολοκληρώσουν γρήγορα το μάθημα μέσα στις ανέσεις του σπιτιού τους. Δεν υπάρχουν επιπλέον έξοδα για την επίσκεψη στο κολέγιο, τη μεταφορά και τα χρονοδιαγράμματα.

Κόστος

Το κόστος αυτού του μαθήματος είναι 1.749,00 $. Ένας τεράστιος αριθμός επιλογών πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής πληρωμής σε έξι μηνιαίες δόσεις, είναι διαθέσιμος από το Conversation Design Institute.

Διάρκεια πρόσβασης στο υλικό του μαθήματος

Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο μάθημα για έναν ολόκληρο χρόνο μέσω οποιασδήποτε συσκευής της επιλογής τους. Το μόνο που θα χρειαστούν είναι το αναγνωριστικό σύνδεσης και ο κωδικός πρόσβασής τους. Το υλικό μελέτης και τα βίντεο διαλέξεων θα είναι διαθέσιμα στους μαθητές μέσω των διαπιστευτηρίων τους.

Εγκυρότητα πιστοποίησης

Μόλις οι μαθητές ολοκληρώσουν την εξέταση και την περάσουν με επιτυχία, λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό που είναι αναγνωρισμένο από τον κλάδο και πλήρως έγκυρο. Αυτό το πιστοποιητικό μπορεί εύκολα να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά ως Σχεδιαστής Συνομιλίας σε φημισμένες εταιρείες.

Αιρετότητα

Δεν υπάρχουν τέτοια κριτήρια επιλεξιμότητας για το μάθημα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Αλλά θα ήταν πολύ ωφέλιμο για τους μαθητές να γνωρίζουν εκ των προτέρων τα chatbot και τους φωνητικούς βοηθούς.

Σε ποιον απευθύνεται αυτό το μάθημα πιστοποίησης;

Το μάθημα πιστοποίησης σχεδιασμού συνομιλιών είναι απαραίτητο για όσους εργάζονται ήδη με chatbots ή φωνητικούς βοηθούς. Είναι επίσης κατάλληλο για επαγγελματίες που θέλουν να ξεκινήσουν στον αναπτυσσόμενο τομέα του σχεδιασμού συνομιλιών. Μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σταδιοδρομίας για όσους έχουν ένα υπόβαθρο στο σχεδιασμό εμπειρίας χρήστη, την εξυπηρέτηση πελατών, τη διαχείριση περιεχομένου, το μάρκετινγκ, το σχεδιασμό προϊόντων ή τη συγγραφή.

Ποιο είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος πιστοποίησης σχεδιασμού συνομιλίας;

Αυτό το μάθημα πιστοποίησης σχεδιασμού συνομιλίας αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι τα βασικά στοιχεία και το δεύτερο μέρος είναι η ροή εργασίας. Το βασικό μέρος εστιάζει στα βασικά του σχεδιασμού συνομιλιών. Αποτελείται από θέματα όπως η Ψυχολογία των συνομιλιών, η κατανόηση σεναρίων, ο τρόπος σύνταξης προτροπών, ο τρόπος γραφής εισαγωγών για ρομπότ, η ολοκλήρωση της σειράς, οι ρητές και σιωπηρές επιβεβαιώσεις, οι ευχαριστίες, η άμεση βερμπαλισμός, η ενσυναίσθηση κ.λπ.

  Πώς να μοιραστείτε την μπαταρία στο iPhone

Το δεύτερο μέρος εστιάζει περισσότερο στη ροή εργασίας του σχεδιασμού συνομιλίας. Περιλαμβάνει θέματα όπως η ροή εργασίας σχεδίασης συνομιλίας, η εξερεύνηση λειτουργιών και τεχνολογίας, ο εντοπισμός προσώπων χρηστών, ο λόγος δημιουργίας ενός χρήστη για ρομπότ, ο τρόπος δημιουργίας ενός προσωπικού ρομπότ κ.λπ.

Ποια είναι τα προνόμια αυτού του μαθήματος;

Μάθετε για όλες τις έννοιες του σχεδιασμού συνομιλιών, τους ρόλους και τη ροή εργασίας σε μεγάλο βάθος παρακολουθώντας αυτό το μάθημα. Μέσα από αυτό το μάθημα, μπορείτε να αξιολογήσετε γρήγορα τις γνώσεις σας και να κερδίσετε μια πιστοποίηση. Μπορείτε να προσδιορίσετε τον εαυτό σας ως πιστοποιημένο σχεδιαστή συνομιλίας μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης.

Μόλις ολοκληρωθεί το μάθημα, αποκτάτε πρόσβαση σε πρότυπα, καμβάδες και την πιο πρόσφατη έρευνα του Conversation Design Institute. Μπορείτε να μάθετε όλο το (νέο) περιεχόμενο για τη διάρκεια της άδειας χρήσης σας, η οποία ισχύει για ένα χρόνο. Επιπλέον, έχετε πρόσβαση στο δίκτυο αποφοίτων CDI, ένα διεθνές συμβούλιο απασχόλησης, προσκλήσεις σε διαδικτυακές εκδηλώσεις, μειωμένες τιμές εισόδου σε εκδηλώσεις και άλλα προνόμια για αποφοίτους.

Ποιο είναι το πεδίο εφαρμογής μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος;

Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, τα μαθήματα και οι πιστοποιήσεις θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε, να αναπτύξετε και να αναπτύξετε αποτελεσματικά chatbot και βοηθούς φωνής έξω από την πύλη.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης βασίζεται σε μια διαδικασία βήμα προς βήμα αποδεκτή από επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, σχεδιαστές και εταιρείες τεχνολογίας. Η είσοδός σας στον κλάδο θα υποβοηθηθεί από αυτό και το ίδρυμα θα συνεργαστεί μαζί σας για να σας βοηθήσει να γίνετε ο καλύτερος σχεδιαστής συνομιλιών που μπορείτε να είστε.

Ο βοηθός AI αναπτύσσεται ήδη από μεγάλους οργανισμούς υπηρεσιών και τεχνολογίας με ομάδες άνω των 100 ατόμων. Οι σχεδιαστές συνομιλίας προσλαμβάνονται ενεργά από οργανισμούς όπως οι Crossphace, Oracle, Nestle, Vodafone, Liveperson, PwC, Deloitte, Swiss κ.λπ. Συνολικά, αυτό το μάθημα πιστοποίησης σχεδιασμού συνομιλίας προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους μαθητές του.

Σπουδαστές από όλο τον κόσμο παρακολουθούν αυτό το μάθημα για να κάνουν τη σταδιοδρομία τους στον σχεδιασμό συνομιλίας. Πολλοί φοιτητές από ευρωπαϊκές χώρες, τη Ρωσία, τη Νότια Ασία, τη Βόρεια Αμερική, τη Βραζιλία και ορισμένες αφρικανικές χώρες ακολουθούν ήδη αυτό το μάθημα σε αυτόν τον τομέα και κάνουν καριέρα από αυτό.

Πηγές Μάθησης

Ακολουθούν μερικοί πόροι εκμάθησης, εάν θέλετε να χτίσετε την καριέρα σας στο Conversational Design.

Conversational Design Fundamentals από το Google Cloud: Coursera

Εισαγωγή στη σχεδίαση φωνητικής διεπαφής: Udemy

συμπέρασμα

Καθώς η συνομιλητική τεχνητή νοημοσύνη γίνεται πιο διαδεδομένη, υπάρχουν πολλές προοπτικές καριέρας για όσους αφιερώνουν τον χρόνο τους στην κατασκευή, την εφαρμογή και τη διαχείριση βοηθών τεχνητής νοημοσύνης. Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς να δημιουργήσουν αλληλεπιδράσεις που ωφελούν την εταιρεία και τα άτομα που χρησιμοποιούν βοηθούς AI.

Ως εκ τούτου, η εγγραφή σε ένα πρόγραμμα πιστοποίησης Conversation Design θα αποδώσει πολύ στους μαθητές. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο κλάδο, γεγονός που τον καθιστά σωστή σχέση ποιότητας-τιμής στον σημερινό κόσμο.