Πώς να μοιραστείτε την μπαταρία στο iPhone

Η κοινή χρήση ισχύος ή η ασύρματη αντίστροφη φόρτιση είναι μια νέα δυνατότητα σε πολλές συσκευές smartphone και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη με την ελπίδα για πιο προηγμένες εξελίξεις. Η Apple είναι η κορυφαία εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων και οι συσκευές της, οι οποίες φαίνονται μάλλον ακριβές από τους ανταγωνιστές της, εξακολουθούν να είναι πολύ δαπανηρές. Έτσι, ένα από τα σημαντικά ερωτήματα παραμένει στο μυαλό των ανθρώπων: Πώς να μοιράζεστε την μπαταρία στο iPhone; Υπάρχει καν ασύρματη αντίστροφη φόρτιση στο iPhone; Αν ψάχνετε για συμβουλές για το ίδιο, σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να μοιράζεστε την μπαταρία στο iPhone ή εάν είναι δυνατό ή όχι.

Πώς να μοιραστείτε την μπαταρία στο iPhone

Πριν φτάσουμε στους τρόπους για να μάθετε πώς να μοιράζεστε την μπαταρία στο iPhone, ας δούμε πρώτα πώς λειτουργεί η δυνατότητα κοινής χρήσης ενέργειας και ποιες συσκευές υποστηρίζουν αυτήν τη δυνατότητα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να τα μάθετε όλα αυτά λεπτομερώς!

  Πώς να ορίσετε ωριαίες επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις σε iPhone και iPad

Πώς λειτουργεί η δυνατότητα κοινής χρήσης ενέργειας τηλεφώνου;

Όταν ένα ρεύμα διατρέχει ένα πηνίο σύρματος και κινείται πιο κοντά σε ένα άλλο πηνίο, εμφανίζεται ένα φαινόμενο γνωστό ως ηλεκτρομαγνητική επαγωγή. Και είναι επίσης η αρχή λειτουργίας πίσω από την κοινή χρήση ενέργειας. Με τη λειτουργία κοινής χρήσης ενέργειας, τα κινητά τηλέφωνα θα χρησιμοποιούν τη δική τους μπαταρία για να φορτίζουν ένα άλλο τηλέφωνο χωρίς τη χρήση καλωδίων ή προσαρμογέων. Απλώς πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή σας με χαμηλή μπαταρία σε ένα τηλέφωνο με περισσότερη μπαταρία και θα ανταλλάξουν μπαταρίες μόνοι τους. Η δυνατότητα κοινής χρήσης ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων, συσκευών Bluetooth και smartwatches. Διαβάστε μέχρι το τέλος για να μάθετε πώς να μοιράζεστε την μπαταρία στο iPhone και σε άλλες συσκευές.

Μπορείτε να μοιραστείτε την μπαταρία του iPhone; Μπορείτε να μοιραστείτε την μπαταρία με το iPhone 11;

Όχι, δεν μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση της μπαταρίας του iPhone σε συσκευές iPhone, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 11, καθώς η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη αυτήν τη δυνατότητα.

Είναι δυνατή η μεταφορά της μπαταρίας από το ένα iPhone στο άλλο; Μπορείτε να στείλετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε άλλο τηλέφωνο;

Όχι, δεν είναι δυνατή η μεταφορά της μπαταρίας από το ένα iPhone στο άλλο. Ωστόσο, μπορείτε να στείλετε μπαταρία από το ένα τηλέφωνο στο άλλο μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα smartphone Samsung χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα ασύρματης κοινής χρήσης ενέργειας. Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να μάθετε πώς να μοιράζεστε την μπαταρία σε συσκευές iPhone και Samsung.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google σε ένα Smartwatch Samsung Galaxy

Μπορούν τα τηλέφωνα να μοιράζονται την μπαταρία ασύρματα;

Ναι, τα τηλέφωνα μπορούν να μοιράζονται την μπαταρία ασύρματα με τη λειτουργία κοινής χρήσης ενέργειας, γνωστή και ως ασύρματη αντίστροφη φόρτιση. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο σε κινητά τηλέφωνα και συσκευές Samsung. Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να μοιράζεστε την μπαταρία ενός τηλεφώνου με ένα άλλο συμβατό smartphone, το Galaxy Watch και το Galaxy Buds.

Ποια τηλέφωνα μπορούν να μοιράζονται την μπαταρία;

Η κοινή χρήση ενέργειας ή η ασύρματη αντίστροφη φόρτιση στο iPhone δεν είναι ακόμη δυνατότητα και είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές με πιστοποίηση Qi, όπως το Huawei P30 Pro και σε μερικά μοντέλα της Samsung, όπως:

  • Galaxy S20, S20+, S20 Ultra
  • Z Αναστροφή
  • Note10, Note10+
  • S10e, S10, S10+
  • Πτυχή

Δεν είναι διαθέσιμο σε συσκευές iOS προς το παρόν. Θα πρέπει να περιμένετε για να μάθετε πώς να μοιράζεστε την μπαταρία στο iPhone έως ότου η Apple αποκαλύψει αυτήν τη δυνατότητα στις έξυπνες συσκευές της.

Πώς λειτουργεί η κοινή χρήση μπαταρίας στα τηλέφωνα Samsung Galaxy;

Η κοινή χρήση μπαταρίας είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα στα τηλέφωνα Samsung Galaxy που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση Qi, η οποία μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε υποστηριζόμενη συσκευή. Για να κάνετε κοινή χρήση της μπαταρίας, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Φροντίδα μπαταρίας και συσκευής.

3. Πατήστε Μπαταρία.

4. Πατήστε στο Wireless power sharing για εναλλαγή στον διακόπτη.

5. Τοποθετήστε τις δύο συσκευές πλάτη με πλάτη για να συνδέσετε και να φορτίσετε την επιθυμητή συσκευή.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση για τα Μαθηματικά στο Microsoft Word

Σημείωση: Τοποθετήστε το τηλέφωνο ή τη συσκευή που πρόκειται να φορτιστεί στο κέντρο της άλλης συσκευής για να ευθυγραμμιστούν τα πηνία φόρτισης και των δύο συσκευών.

Το iPhone διαθέτει ασύρματο PowerShare; Μπορείτε να κάνετε AirDrop μπαταρία;

Όχι, το iPhone δεν διαθέτει ασύρματο PowerShare. Δεν είναι επίσης δυνατή η AirDrop της μπαταρίας καθώς το AirDrop είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία και δεδομένα ασύρματα σε συσκευές Apple. Επομένως, συνιστάται να έχετε πάντα μαζί σας ένα power bank εάν χρησιμοποιείτε iPhone. Έτσι, από τώρα, δεν μπορείτε να ξέρετε πώς να μοιράζεστε την μπαταρία στο iPhone.

Πώς να μοιραστείτε την μπαταρία στο iPhone 11, 12 ή 13;

Δεν είναι δυνατή η κοινή χρήση της μπαταρίας σε iPhone 11, 12 ή 13. Η δυνατότητα μπορεί να παρουσιαστεί στο μέλλον από την Apple για τις κορυφαίες συσκευές, αλλά προς το παρόν, μπορείτε να δείτε και να χρησιμοποιήσετε μόνο τη λειτουργία PowerShare ή ασύρματης αντίστροφης φόρτισης στο μερικά smartphone Samsung και Huawei.

Μπορείτε να μοιραστείτε την μπαταρία σε iOS 14 και 15;

Όχι, δεν μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση της μπαταρίας σε iOS 14 ή iOS 15. Αν και φημολογείται ότι υπάρχει η τεχνολογία ασύρματης αντίστροφης φόρτισης στο iPhone, η Apple έχει μπλοκάρει τη λειτουργία της. Σύμφωνα με πηγές που παρέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες για την Apple, η ασύρματη αντίστροφη φόρτιση στο iPhone είναι αποκλεισμένη, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους.

Εάν κάποια στιγμή, είναι αρκετά σίγουροι για να κυκλοφορήσουν ξανά αυτήν την τεχνολογία, ίσως μπορέσουμε να δούμε αυτήν τη δυνατότητα σε μελλοντικές εκδόσεις iOS. Και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία με τα ακόλουθα βήματα για να μάθετε πώς να μοιράζεστε την μπαταρία στο iPhone:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις από το συρτάρι εφαρμογών στο iPhone.

2. Πατήστε στην επιλογή Μπαταρία.

3. Η λειτουργία κοινής χρήσης ενέργειας θα είναι διαθέσιμη σε αυτό το μενού Μπαταρία ως διακόπτης εναλλαγής μόλις εκκινηθεί. Μόνο τότε θα ξέρετε πώς να μοιράζεστε την μπαταρία στο iPhone.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς να μοιράζεστε την μπαταρία στο iPhone. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Ενημερώστε μας για το θέμα που θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.