Είναι ασφαλές να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή Android;

Βασικά Takeaways

  • Οι επιλογές προγραμματιστή προορίζονται κυρίως για προγραμματιστές εφαρμογών Android και μπορεί να είναι χρήσιμες για εργασίες όπως ο εντοπισμός σφαλμάτων USB ή η παρακολούθηση της απόδοσης της εφαρμογής.
  • Η ενεργοποίηση των επιλογών προγραμματιστή μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητες συμπεριφορές, όπως αυξημένη χρήση μπαταρίας, υποτονική απόδοση της συσκευής ή προβλήματα ήχου.
  • Αν και η ενεργοποίηση των επιλογών προγραμματιστή μπορεί να μην σας εκθέσει σε απομακρυσμένες επιθέσεις ή κακόβουλο λογισμικό, είναι σημαντικό να έχετε καλή κατανόηση του τι κάνει κάθε ρύθμιση πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές για να αποφύγετε πιθανούς κινδύνους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν λόγο να ενεργοποιήσουν ποτέ τις επιλογές προγραμματιστή, αλλά έρχεται ένα σημείο που κάποιοι από εμάς πιέζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Το Android αποκρύπτει τις επιλογές προγραμματιστή από προεπιλογή. Αυτό θέτει το ερώτημα: υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στην ενεργοποίησή τους;

Ποιες είναι οι επιλογές προγραμματιστή του Android;

Οι επιλογές προγραμματιστή είναι ρυθμίσεις που, ως επί το πλείστον, ενδιαφέρουν πρωτίστως τους προγραμματιστές εφαρμογών Android. Αυτό περιλαμβάνει λειτουργίες όπως η διατήρηση της οθόνης ενός τηλεφώνου επ’ αόριστον ενώ η συσκευή είναι συνδεδεμένη, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση μιας εφαρμογής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Πώς να ανακαλέσετε αυτόματα τα δικαιώματα για μη χρησιμοποιούμενες εφαρμογές Android

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αναζητούν επιλογές προγραμματιστή είναι να ενεργοποιήσουν τον εντοπισμό σφαλμάτων USB, ο οποίος είναι απαραίτητος για την εγκατάσταση εφαρμογών Android από έναν υπολογιστή ή την αναβοσβήνει μια προσαρμοσμένη ROM. Μπορείτε να μάθετε πώς να ενεργοποιείτε τις επιλογές προγραμματιστή ελέγχοντας τις καλύτερες επιλογές προγραμματιστών Android που αξίζει να τροποποιήσετε.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την ενεργοποίηση των επιλογών προγραμματιστή;

Υπάρχει ένας λόγος που οι επιλογές προγραμματιστών είναι κρυμμένες ως μυστικό χαρακτηριστικό. Μόλις ενεργοποιηθούν, οι λειτουργίες προκαλούν συμπεριφορά που μπορεί να φαίνεται προβληματική ή ακόμα και να εμποδίζουν την ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο με κανονικό τρόπο.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να πάνε στραβά:

  • Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας ώστε να παραμένει συνδεδεμένο σε LTE και Wi-Fi ταυτόχρονα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη χρήση της μπαταρίας, αφήνοντάς σας να αναρωτιέστε γιατί το τηλέφωνό σας δεν διαρκεί όσο περιμένατε.
  • Μπορείτε να αλλάξετε τις ταχύτητες κινούμενων εικόνων της εφαρμογής, κάνοντας μια συσκευή να φαίνεται υπερβολικά υποτονική ή σαν να μην εμφανίζει καθόλου κινούμενα σχέδια.
  • Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ήχου που προκαλούν τον ήχο να είναι τραυλός, πολύ απαλός ή πολύ δυνατός.
  • Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τους κωδικοποιητές που είναι απαραίτητοι για την αναπαραγωγή βίντεο σε διάφορες εφαρμογές.
  Πώς να προσθέσετε προσαρμοσμένα πλακίδια σε γρήγορες ρυθμίσεις στο Android

Αυτές είναι μερικές από τις ρυθμίσεις που μπορεί να ξεχάσετε ότι αλλάξατε όσο περνάει ο καιρός. Και είναι το είδος που ένας φίλος ή ένα συνεργείο μπορεί να μην σκεφτεί να ελέγξει εάν, επιφανειακά, το τηλέφωνό σας φαίνεται νόμιμα να δυσλειτουργεί.

Γιατί οι επιλογές προγραμματιστή είναι ασφαλείς για ενεργοποίηση

Εάν είστε προχωρημένος χρήστης που του αρέσει να ασχολείται με τα gadget σας, πιθανότατα έχετε μια καλή ιδέα να φτιάξετε μόνοι σας το τηλέφωνό σας. Και όταν η ώθηση έρθει σε ώθηση, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα επιλύσει τα περισσότερα προβλήματα λογισμικού. Ίσως ανησυχείτε περισσότερο για το αν η ενεργοποίηση των επιλογών προγραμματιστή σας εκθέτει σε απομακρυσμένες επιθέσεις, κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές.

Όλα τα είδη κακόβουλου λογισμικού και άλλες απειλές ασφαλείας στοχεύουν συσκευές Android, αλλά γενικά δεν ελέγχουν εάν είναι ενεργοποιημένες οι επιλογές προγραμματιστή σας. Εκτός εάν κάποιος εισβολέας σας στοχεύει συγκεκριμένα, σχεδιάζει τον κώδικά του έτσι ώστε να ακολουθεί τον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή. Αυτό σημαίνει συσκευές που χρησιμοποιούν τακτικά άτομα, όπου οι επιλογές προγραμματιστή είναι απενεργοποιημένες.

  Τι είναι το σύστημα Android WebView και τι μπορείτε να κάνετε με αυτό;

Τέτοιο κακόβουλο λογισμικό στοχεύει παλαιότερο υλικό, με ξεπερασμένες εκδόσεις του Android που περιέχουν ευπάθειες λογισμικού που δεν έχουν επιδιορθωθεί. Ή εξαρτώνται από την εγκατάσταση ενός APK από αναξιόπιστη πηγή—οι σπασμένες εκδόσεις εφαρμογών επί πληρωμή, για παράδειγμα, είναι ένας ελκυστικός τρόπος για να εισέλθετε κρυφά σε κακόβουλο κώδικα. Η διατήρηση των επιλογών προγραμματιστή απενεργοποιημένων δεν αποτελεί τη λίστα με τις συμβουλές για την αποφυγή επικίνδυνου κακόβουλου λογισμικού στο Android.

Η ενεργοποίηση του εντοπισμού σφαλμάτων USB καθιστά δυνατή τη μεταφορά λογισμικού από έναν υπολογιστή στο τηλέφωνό σας μέσω ενσύρματης σύνδεσης, αλλά πρέπει να εγκρίνετε τη σύνδεση. Το ίδιο ισχύει και για τον ασύρματο εντοπισμό σφαλμάτων. Σε κάθε περίπτωση, ένας εισβολέας χρειάζεται φυσική πρόσβαση στη συσκευή σας ή μια εφαρμογή πρέπει να σας εξαπατήσει για να εγκρίνετε τη σύνδεση. Το τηλέφωνό σας δεν αιωρείται ευάλωτο όπως θα ήταν αν ξεκλειδώνατε το bootloader.

Χρησιμοποιήστε τις Επιλογές προγραμματιστή μόνο εάν γνωρίζετε τι κάνετε

Οι επιλογές προγραμματιστή δεν είναι αποκλειστικά για προγραμματιστές. Είναι επίσης για λάτρεις με βαθύτερη γνώση του τρόπου λειτουργίας των συσκευών τους Android. Εάν δεν ξέρετε τι κάνει μια ρύθμιση αφού διαβάσετε το όνομά της ή κάνετε έρευνα στον ιστό, μάλλον θέλετε να την αφήσετε ήσυχη. Είστε ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη συσκευή σας όταν παίζετε με επιλογές προγραμματιστή και όχι με κάποιον άλλο.