Τι είναι το σύστημα Android WebView και τι μπορείτε να κάνετε με αυτό;

Σχεδόν κάθε smartphone Android έχει εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Δεν είναι πάντα το καλύτερο εργαλείο για πρόσβαση σε διαδικτυακές σελίδες ή εφαρμογές που βασίζονται στον ιστό. Αντί να ανοίγει ιστότοπους ή εφαρμογές, το Android χρησιμοποιεί το Android System WebView (ASW) για την εμφάνιση πληροφοριών ιστού σε όλες τις εφαρμογές.

Τι είναι το σύστημα Android WebView;

Το Android WebView είναι ένα στοιχείο συστήματος που υποστηρίζεται από Chrome και επιτρέπει στις εφαρμογές Android να έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες. Αυτό το στοιχείο είναι προεγκατεστημένο στη συσκευή σας και θα πρέπει να διατηρείται ενημερωμένο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων.

Είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Android να αυξάνει την ταχύτητα και την ασφάλεια. Οποιαδήποτε εφαρμογή τρίτου μέρους μπορεί να χρησιμοποιήσει το Android WebView για να συνδυάσει αποτελεσματικά τις κλήσεις των εφαρμογών.

Η Google έχει βελτιώσει τη σύνδεση του Android με την ASW με την πάροδο του χρόνου. Πριν από το Android 5 (Lollipop), το WebView θα αναβαθμιζόταν μόνο όταν η εταιρεία ενός smartphone ήθελε να το ενημερώσει στέλνοντας μια ενημέρωση OTA στο συγκεκριμένο μοντέλο. Έχει αλλάξει με το Android 5, επιτρέποντας στους χρήστες να το ενημερώνουν απευθείας από το Google Play Store.

Επιπλέον, αυτό βοηθά στη γρήγορη διόρθωση σφαλμάτων. Το Custom WebView βασίζεται στη δυνατότητα του Google Chrome που κυκλοφόρησε με το Android 7. Αργότερα, έγινε η προεπιλεγμένη επιλογή για κάθε smartphone Android. Μπορεί να αλλάξει σε Android 10 και νεότερη έκδοση, όπου το WebView είναι ένα ανεξάρτητο στοιχείο, που μοιράζεται κώδικα με το Chrome.

Χρειάζεστε ένα σύστημα Android WebView;

Εάν είστε καθημερινός χρήστης Android, πιθανότατα έχετε καταλάβει ότι το λειτουργικό σύστημα λαμβάνει αυτήν την απόφαση για εσάς. Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε το WebView ενεργοποιημένο εάν το smartphone σας εκτελείται σε Android 6.0 (Marshmallow) ή νεότερη έκδοση για καλύτερη απόδοση. Εάν διαθέτετε smartphone Android 7.0 (Nougat) ή νεότερη έκδοση, θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε καθώς το Chrome χειρίζεται όλες τις εργασίες του WebView.

Το σύστημα Android WebView είναι ένα κρίσιμο στοιχείο έργων για προγραμματιστές Android 7.0+. Προτιμά να προσφέρει στις εφαρμογές της τη δυνατότητα πρόσβασης και αλληλεπίδρασης με διαδικτυακό περιεχόμενο μέσα στις ίδιες τις εφαρμογές. Αρχικά, θα ενεργοποιηθεί η βιβλιοθήκη WebView και θα δημιουργηθεί μια παρουσία κλάσης WebView. Το αρχείο δήλωσης Android αποτελείται από τον κώδικα και τα δικαιώματα ιστού. Αυτό επιτρέπει την εκκίνηση ιστοσελίδων από εσωτερικές εφαρμογές.

  Πώς να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη του Android TV

Αυτά τα βήματα θα βοηθήσουν το πρόγραμμα περιήγησης να ενεργοποιήσει την απόδοση ιστοσελίδων και κώδικα JS. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μη αυτόματη εγκατάσταση του WebView (αν η συσκευή σας δεν συνοδεύεται από προεπιλογή) συνιστάται μόνο εάν διαθέτετε smartphone που παρουσιάστηκε το 2015 ή μεταγενέστερο, με έκδοση Android 5.0 ή νεότερη έκδοση. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να γίνετε στόχος χάκερ που στοχεύουν τα μικρά κενά στον κώδικα για να αποκτήσουν πρόσβαση στη μνήμη της συσκευής σας.

Ελέγξτε εάν το Android System WebView είναι εγκατεστημένο ή όχι.

Κάθε έκδοση WebView περιλαμβάνει νέες βελτιώσεις, επομένως θα μπορείτε να παρατηρήσετε ποια έκδοση έχετε φορτώσει κοιτάζοντας τις ρυθμίσεις στο smartphone Android.

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο πρόγραμμα εκκίνησης εφαρμογών της συσκευής σας. Πατήστε την επιλογή Εφαρμογές από εκεί.
  • Θα μπορείτε να δείτε μια λίστα με εγκατεστημένες εφαρμογές και εφαρμογές συστήματος προφορτωμένες. Αναζητήστε το Android System WebView στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, επιλέξτε το στοιχείο εάν το βρείτε.
  • Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης πληροφοριών εφαρμογής. Αυτό θα εμφανίσει τον αριθμό έκδοσης του συστήματος Android WebView στο κάτω μέρος. Παράδειγμα – Έκδοση 101.0.4951.34 beta. Αυτά τα αναγνωριστικά έκδοσης είναι τα ίδια με αυτά του Google Chrome για Android, υποδεικνύοντας ότι μοιράζονται μια βάση κώδικα.
  • Θα χρειαστεί να αναζητήσετε τον αριθμό έκδοσης του Android WebView για να δείτε αν είναι η πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν δεν είναι, πρέπει να το ενημερώσετε.

Πώς να ενημερώσετε το σύστημα Android WebView;

Η ενημέρωση του συστήματος Android WebView είναι απαραίτητη για τις πιο πρόσφατες συσκευές Android. Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα ξεπερασμένο smartphone Android (4.4 KitKat ή παλαιότερο). Δεν θα μπορείτε να αναβαθμίσετε το WebView, καθώς είναι πολύ πιο ενσωματωμένο στοιχείο συστήματος που το Android System WebView δεν μπορεί να λάβει καμία ενημέρωση χωρίς μια μεγάλη ενημέρωση OTA συσκευής.

Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στο σύστημα Android WebView μέσω του Google Play Store για όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις.

  • Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Play Store και αναζητήστε το Android System WebView. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για την εφαρμογή, κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση.
  • Εάν το WebView σας έχει ενημερωθεί, το Android σας θα χρησιμοποιήσει τη νέα έκδοση για οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές που το χρησιμοποιούν για πρόσβαση και θα δει το περιεχόμενο ιστού.
  Δείτε πώς λειτουργούν τα στιγμιότυπα οθόνης στο Android

Εγκατάσταση πολλαπλών εκδόσεων έκδοσης WebView για το σύστημα Android

Μια ενιαία έκδοση του συστήματος Android WebView διατηρεί τα πάντα στο ίδιο κομμάτι, τουλάχιστον όσον αφορά τις σημαντικές αναβαθμίσεις. Η Google, ευτυχώς, παρέχει πρόσθετες επιλογές για χρήστες Android με smartphone με Android 10 και νεότερες εκδόσεις. Αυτή η έκδοση του Android διαθέτει μια έκδοση του WebView που μοιράζεται πολύ κώδικα με την εφαρμογή Google Chrome. Αντί να το παρέχει ως ενιαία επιλογή, η Google παρέχει τέσσερις ξεχωριστές εκδόσεις έκδοσης WebView που μπορείτε να εγκαταστήσετε.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα:

  • WebView Stable: Σε αυτήν την έκδοση, οι νέες ενημερώσεις έρχονται τακτικά και ακολουθούν το πρόγραμμα δοκιμών για τη διατήρηση της σταθερότητας σε διάφορες συσκευές. Αυτή είναι η έκδοση που έρχεται εξοπλισμένη με όλα τα smartphone Android.
  • WebView Beta: Μια έκδοση beta που μοιράζεται το μεγαλύτερο μέρος του κώδικα και της λειτουργικότητας του WebView stable. Λόγω των περιορισμένων δοκιμών, αυτή η έκδοση μπορεί να έχει πολλά σφάλματα.
  • WebView Dev: Αυτή η έκδοση ανάπτυξης είναι ανοιχτή για να παρέχει σημαντικές αλλαγές. Αυτή η έκδοση ενημερώνεται κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε οι χρήστες να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα και δυσλειτουργίες. Ωστόσο, θα μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και να δοκιμάσετε νέες δυνατότητες ή διορθώσεις πριν από άλλους χρήστες.
  • WebView Canary: Η πιο πρόσφατη έκδοση αιχμής χωρίς δοκιμή. Αυτή είναι μια καθημερινή έκδοση, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου κωδικού από την προηγούμενη ημέρα. Χρησιμοποιήστε αυτήν την έκδοση με προσοχή και μόνο με δική σας ευθύνη!

Πώς να μεταβείτε από τη μια έκδοση στην άλλη;

Αφού εγκαταστήσετε μία από αυτές τις εκδόσεις WebView, μπορείτε να την επιλέξετε από το μενού ρυθμίσεων προγραμματιστή Android. Συνήθως, αυτή η επιλογή είναι κρυφή. Πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Android και να το βρείτε. Πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο > Πληροφορίες λογισμικού. Στη συνέχεια, πολλές φορές, πατήστε δύο φορές τις πληροφορίες του αριθμού έκδοσης.

Αυτό θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία προγραμματιστή στη συσκευή σας. Επιστρέψτε στις ρυθμίσεις Android και επιλέξτε εφαρμογή WebView. Εδώ θα εμφανιστεί μια λίστα με τις διαθέσιμες εκδόσεις WebView. Αγγίξτε την επιλογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε σε αυτήν.

Για συσκευές Android 7 έως Android 9, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα κομμάτια κυκλοφορίας του Google Chrome (Stable, Beta, Dev και Canary) για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Το WebView είναι ενσωματωμένο στην εφαρμογή Google Chrome για αυτές τις εκδόσεις.

  Τώρα το πρόγραμμα περιήγησης προσφέρει καθαρή περιήγηση στο Web σε Android με υποστήριξη Flash

Πώς να απενεργοποιήσετε ή να αφαιρέσετε το σύστημα Android WebView;

Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα πρέπει να απενεργοποιήσετε ή να απεγκαταστήσετε το Android System WebView. Το σύστημα Android WebView είναι ένα απαραίτητο στοιχείο συστήματος για το άνοιγμα περιεχομένου ιστού σε εφαρμογές Android. Η επιλογή απενεργοποίησης πιθανότατα θα είναι απενεργοποιημένη. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατήσετε ενεργοποιημένο το WebView και να το ενημερώσετε από το Google Play Store. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη φόρτωση διαδικτυακού περιεχομένου στο smartphone Android σας, εξετάστε το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε νεότερη έκδοση του WebView ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται παραπάνω.

Μια έκδοση beta του ASW θα μπορούσε να επιλύσει ένα πρόβλημα σε μια σταθερή έκδοση του WebView σε μια νεότερη έκδοση beta. Φυσικά, αυτές οι ενημερώσεις θα πρέπει να εισέλθουν στη σταθερή απόδοση του WebView σε σύντομο χρονικό διάστημα, επομένως στις περισσότερες περιπτώσεις, ίσως είναι συνετό να περιμένετε. Δεν είναι δυνατή η απεγκατάσταση του Android System WebView, αλλά ναι, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το smartphone σας πιο γρήγορο και αποδοτικό στην μπαταρία:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Play Store
  • Αναζήτηση για το σύστημα Android WebView
  • Κάντε κλικ στην πρώτη εφαρμογή, η οποία είναι το Android System WebView
  • Για τις περισσότερες συσκευές, μπορείτε να δείτε ένα κουμπί Απενεργοποίηση
  • Κλίκαρέ το
  • Μπορείτε να ελέγξετε αν είναι απενεργοποιημένο ή όχι μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις, μετά στις εφαρμογές και, στη συνέχεια, στο σύστημα Android WebView.

Διατήρηση ενημερώσεων Android

Οι συσκευές Android δεν φημίζονται για την ενημέρωση τους σε σύγκριση με το iOS. Ωστόσο, διατηρώντας το Android System WebView ως μοναδικό στοιχείο συστήματος, η Google μπορεί εύκολα να στείλει ενημερώσεις σημαντικών ζητημάτων μέσω του Google Play Store. Αυτό είναι εγκατεστημένο σε όλες σχεδόν τις συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένων των εξομοιούμενων συσκευών Android του υπολογιστή σας.

Αυτή είναι απλώς μια άλλη τυπική μέθοδος ασφάλειας smartphone που χρησιμοποιείται από προγραμματιστές όπως η Google και το Android για να προστατεύουν τις συσκευές από τις πιο επικίνδυνες επιθέσεις. Εάν ανησυχείτε πολύ για την ασφάλεια, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης λογισμικού προστασίας από ιούς Android. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην απαιτείται για τους περισσότερους χρήστες.

συμπέρασμα

Χωρίς το σύστημα Android WebView, η πρόσβαση σε εξωτερικούς συνδέσμους μέσα σε μια εφαρμογή θα χρειαζόταν εναλλαγή σε μια ξεχωριστή εφαρμογή προγράμματος περιήγησης ιστού (Chrome, Firefox, Opera, κ.λπ.). Ελέγξτε εάν η κινητή συσκευή σας έχει παλιές εκδόσεις του συστήματος και εφαρμογών όπως το Android System WebView. Πρέπει να ενημερώνονται τακτικά, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα επίθεσης χάκερ στη συσκευή σας Android.