Διορθώστε το σφάλμα BitTorrent στο οποίο δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στη διαδικασία

Το BitTorrent είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία κοινής χρήσης αρχείων peer-to-peer. Το BitTorrent κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2001 και έγινε δημοτικό στα τέλη της δεκαετίας του 2010. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες βρήκαν το σφάλμα BitTorrent ότι η διαδικασία δεν έχει πρόσβαση σε ζητήματα κατά την προσπάθεια λήψης αρχείων από το εργαλείο. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκαλέσει διακοπές στις λήψεις των αρχείων μέσω του BitTorrent. Εάν αναρωτιέστε επίσης γιατί λαμβάνω ένα αρχείο που δεν έχει πρόσβαση στη διαδικασία στο BitTorrent; Οι λόγοι για αυτό μπορεί να ποικίλλουν. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα BitTorrent που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στη διαδικασία στα Windows 10

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για το σφάλμα BitTorrent κατά τη λήψη αρχείων. Μερικοί από τους πιθανούς λόγους αναφέρονται παρακάτω:

  • Σφάλματα λόγω παρεμβολών εφαρμογών
  • Σφάλματα που οφείλονται στο Microsoft Defender
  • Σφάλματα λόγω του φακέλου λήψης
  • Σφάλματα λόγω προγράμματος προστασίας από ιούς
  • Σφάλματα λόγω της θέσης του αρχείου λήψης
  • Σφάλματα στον πελάτη BitTorrent

Ο παρακάτω οδηγός θα σας παρέχει μεθόδους για τη διόρθωση σφαλμάτων BitTorrent.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Η βασική αντιμετώπιση προβλημάτων για τυχόν προβλήματα θα ήταν η επανεκκίνηση της συσκευής σας. Αυτό θα διορθώσει εύκολα τυχόν προσωρινές δυσλειτουργίες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και κάντε κλικ στην επιλογή Power.

2. Επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Μέθοδος 2: Επανεκκινήστε το BitTorrent

Εάν ο υπολογιστής-πελάτης BitTorrent προσπαθεί να γράψει σε ένα αρχείο που είναι ήδη ανοιχτό σε άλλη εφαρμογή, μπορεί να προκαλέσει σφάλματα αδυναμίας πρόσβασης στη διαδικασία. Αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με επανεκκίνηση του προγράμματος-πελάτη BitTorrent. Ακολουθούν τα βήματα για την επανεκκίνηση του προγράμματος-πελάτη BitTorrent.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Multitasking σε ένα iPad

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc ταυτόχρονα για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Στην καρτέλα Διεργασίες, κάντε δεξί κλικ στη διαδικασία BitTorrent.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Τέλος εργασίας.

4. Τώρα, ανοίξτε ξανά την εφαρμογή BitTorrent.

Μέθοδος 3: Κλείστε τις παρεμβαλλόμενες διεργασίες

Όταν ο τρέχων φάκελος του torrent είναι ανοιχτός σε ένα εργαλείο δημιουργίας ευρετηρίου αρχείων, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τη λήψη του αρχείου. Εάν μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή προσπαθεί να γράψει δεδομένα στο ίδιο αρχείο με το BitTorrent, μπορεί να προκύψει το σφάλμα BitTorrent στο οποίο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση η διαδικασία. Για να αποφύγετε αυτό, ίσως θέλετε να κλείσετε όλες αυτές τις εφαρμογές παρεμβολής στον υπολογιστή σας. Εάν το μη αυτόματο κλείσιμο των εφαρμογών δεν λειτουργεί. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα για να τερματίσετε τις εργασίες στο παρασκήνιο. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10 και εφαρμόστε το ίδιο.

Μέθοδος 4: Προσθήκη εξαίρεσης στο Windows Defender

Για να επιλύσετε το σφάλμα BitTorrent, το πρόβλημα δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στη διαδικασία, μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να βάλετε στη λίστα επιτρεπόμενων το φάκελο λήψης από το Windows Defender. Για τη λίστα επιτρεπόμενων του φακέλου λήψης, πρέπει να προσθέσετε μια εξαίρεση για τον συγκεκριμένο φάκελο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στη ρύθμιση Ενημέρωση & Ασφάλεια.

3. Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην Ασφάλεια των Windows.

4. Κάντε κλικ στο Προστασία από ιούς και απειλές.

5. Στην περιοχή Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές, κάντε κλικ στο Διαχείριση ρυθμίσεων.

6. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Εξαιρέσεις και κάντε κλικ στο Προσθήκη ή κατάργηση εξαιρέσεων.

8. Τώρα, κάντε κλικ στο Προσθήκη εξαίρεσης και επιλέξτε Φάκελος.

9. Επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να κάνετε λήψη του αρχείου.

  Πώς να διαγράψετε εφαρμογές στο Apple TV

Μέθοδος 5: Προσθήκη εξαίρεσης σε πρόγραμμα προστασίας από ιούς (εάν υπάρχει)

Εάν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς προκαλεί σφάλματα στη λήψη αρχείων, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε μια εξαίρεση στο Πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να επιλύσετε αυτό το σφάλμα BitTorrent στο οποίο η διαδικασία δεν μπορεί να προσπελάσει το πρόβλημα.

Σημείωση: Έχουμε δείξει τα βήματα για το Avast Free Antivirus ως παράδειγμα.

1. Ανοίξτε το Avast Antivirus και κάντε κλικ στην επιλογή Μενού στην επάνω δεξιά γωνία.

2. Από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Στην καρτέλα Γενικά, μεταβείτε στις Αποκλεισμένες & Επιτρεπόμενες εφαρμογές.

4. Κάτω από την ενότητα Λίστα επιτρεπόμενων εφαρμογών, κάντε κλικ στο ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

5. Τώρα, κάντε κλικ στο ADD, που αντιστοιχεί στη διαδρομή BitTorrent, για να το προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων.

Σημείωση: Έχουμε δείξει ότι το App Installer προστίθεται ως εξαίρεση παρακάτω.

Μέθοδος 6: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας του Windows Defender (Δεν συνιστάται)

Το Microsoft Defender, χρησιμοποιώντας την Προστασία σε πραγματικό χρόνο, σαρώνει όλα τα αρχεία λήψης για πιθανά κακόβουλα προγράμματα ή οποιεσδήποτε τέτοιες απειλές για τον υπολογιστή σας. Μερικές φορές, μια λήψη BitTorrent μπορεί να διακοπεί από το Microsoft Defender. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε να προσπαθήσετε να απενεργοποιήσετε την Προστασία σε πραγματικό χρόνο στο σύστημά σας. Διαβάστε τον οδηγό Πώς να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας των Windows 10 για να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας του Windows Defender στον υπολογιστή σας με ασφάλεια.

Μόλις επιλυθεί το ζήτημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει ξανά το Τείχος προστασίας των Windows. Μια συσκευή χωρίς σουίτα ασφαλείας είναι πάντα επιρρεπής σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού.

Μέθοδος 7: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς ενδέχεται να προκαλεί σφάλμα BitTorrent στο οποίο η διαδικασία δεν μπορεί να έχει πρόσβαση. Ένα από τα μέτρα για την αποφυγή αυτού του ζητήματος είναι να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς από τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα για να απεγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς από τον υπολογιστή σας με ασφάλεια. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του προγράμματος προστασίας από ιούς προσωρινά στα Windows 10 και εφαρμόστε τον ίδιο.

  Ρυθμίστε τη φωτεινότητα της οθόνης του iPhone πολύ χαμηλότερη από αυτή που επιτρέπει η Apple

Αφού κατεβάσετε το αρχείο, ενεργοποιήστε ξανά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Ένα σύστημα χωρίς σουίτα ασφαλείας θα ήταν ευάλωτο σε επιθέσεις ιών.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, αλλά δεν συνιστάται.

Μέθοδος 8: Επανάληψη λήψης αρχείου εκτός φακέλων Cloud (Εάν υπάρχει)

Εάν εξακολουθείτε να έχετε σύγχυση σχετικά με το γιατί λαμβάνω ένα σφάλμα η διαδικασία δεν έχει πρόσβαση στο αρχείο κατά την προσπάθεια λήψης από το BitTorrent, ίσως θελήσετε να ελέγξετε πού γίνεται η λήψη των αρχείων σας. Εάν ο φάκελος λήψης βρίσκεται σε έναν φάκελο Cloud όπως το OneDrive, το Google Drive ή το Dropbox, τότε μπορεί να θέλετε να το αλλάξετε. Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το σφάλμα αποθηκεύοντας τη λήψη εκτός του φακέλου Cloud, κατά προτίμηση στη μονάδα δίσκου C:. Πρέπει να φορτώσετε ξανά το αρχείο torrent και να καταργήσετε την τρέχουσα λήψη για να το εκτελέσετε. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να καταργήσετε την τρέχουσα λήψη από το BitTorrent.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε BitTorrent και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε δεξί κλικ στο τρέχον αρχείο torrent λήψης.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αφαίρεση Και.

4. Εδώ, επιλέξτε Διαγραφή .torrent + Δεδομένα.

5. Κάντε κλικ στο Ναι στη γραμμή επιβεβαίωσης.

6. Τώρα, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που πρέπει να κατεβάσετε και επιλέξτε μια διαφορετική τοποθεσία, εκτός από οποιαδήποτε τοποθεσία αποθήκευσης στο cloud.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Γιατί δεν μπορώ να κατεβάσω αρχεία από το BitTorrent;

Απ. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το BitTorrent δεν κατεβάζει αρχεία, όπως μια εφαρμογή παρεμβολής και προβλήματα που οφείλονται στο Windows Defender.

Ε2. Μπορώ να αποθηκεύσω λήψεις BitTorrent σε φακέλους Cloud;

Απ. Ναι, το BitTorrent σάς παρέχει εργαλεία για να αποθηκεύετε τις λήψεις σας απευθείας σε φακέλους Cloud.

Ε3. Πώς να αφαιρέσετε αρχεία από το BitTorrent;

Απ. Επιλέξτε το αρχείο και πατήστε το πλήκτρο Delete για να διαγράψετε το αρχείο. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε το αρχείο από τον Κάδο Ανακύκλωσης.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να διορθώσετε το σφάλμα BitTorrent, το οποίο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στη διαδικασία στον υπολογιστή σας. Σχολιάστε και πείτε μας ποια μέθοδος λειτούργησε για εσάς. Επίσης, εάν έχετε ερωτήσεις, απορίες ή προτάσεις, μη διστάσετε να τις μοιραστείτε μαζί μας.