Διορθώστε το σφάλμα χαμηλής ισχύος Roku

Η Roku είναι κατασκευαστής συσκευών πολυμέσων. η εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία στην αμερικανική αγορά και πουλά τηλεοράσεις, συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, ακόμη και υπηρεσίες ροής. Οι συσκευές Roku είναι γενικά καλά αξιολογημένες και είναι υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, πολλοί χρήστες συχνά βρίσκουν προβλήματα με τις συσκευές τους. Ένα από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι το σφάλμα χαμηλής ισχύος Roku στις ηλεκτρονικές συσκευές Roku. Τα προβλήματα με το Roku stick και τα προβλήματα χαμηλής ισχύος Roku προκαλούνται από διάφορους λόγους και είναι γενικά εύκολο να επιλυθούν.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα χαμηλής ισχύος Roku

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για Roku σφάλμα χαμηλής ισχύος. μερικοί από τους κύριους λόγους αναφέρονται παρακάτω.

  • Συχνά μπορεί να προκύψουν σφάλματα λόγω ακατάλληλης φόρτωσης της συσκευής
  • Είναι επίσης πιθανό αυτό το σφάλμα να προκύψει λόγω προβλημάτων με τον προσαρμογέα και το καλώδιο ρεύματος
  • Η προσωρινή μνήμη της συσκευής σας μπορεί επίσης να προκαλέσει σφάλματα τροφοδοσίας
  • Τα καλώδια και οι θύρες USB μπορούν επίσης να προκαλέσουν το πρόβλημα
  • Λόγω των διακυμάνσεων της τάσης, η συσκευή Roku μπορεί συχνά να εμφανίζει σφάλματα τροφοδοσίας
  • Οι επεκτάσεις ενδέχεται επίσης να προκαλέσουν σφάλματα τροφοδοσίας και πολλά άλλα ζητήματα
  • Η υπερθέρμανση της συσκευής κάνει τη συσκευή να λειτουργεί αργά
  • Τεχνικές δυσλειτουργίες μπορεί επίσης να προκαλέσουν σφάλματα τροφοδοσίας

Ο παρακάτω οδηγός θα σας παρέχει μεθόδους για να διορθώσετε τα προβλήματα τροφοδοσίας στη συσκευή σας Roku.

  Πώς να στείλετε προσκλήσεις για συμβάντα που προσαρμόζονται αυτόματα για ζώνες ώρας

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τη συσκευή Roku

Κυρίως το σφάλμα χαμηλής ισχύος Roku προκαλείται από ακατάλληλη φόρτωση της συσκευής. Για να αποφύγετε ένα σφάλμα λόγω της φόρτωσης της συσκευής, μπορείτε απλά να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας Roku. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας Roku με ασφάλεια.

1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή Roku.

2. Περιμένετε για μερικά λεπτά.

3. Τέλος, επανεκκινήστε τη συσκευή σας Roku.

Εάν ένα μικρό πρόβλημα φόρτωσης προκάλεσε το σφάλμα, η επανεκκίνηση της συσκευής σας πιθανότατα θα διορθώσει το πρόβλημα. Εάν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα χαμηλής κατανάλωσης Roku στη συσκευή σας, δοκιμάστε την ακόλουθη μέθοδο.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε το Roku Powercord/Adapter

Η χρήση εναλλακτικού καλωδίου τροφοδοσίας και προσαρμογέα μπορεί να προκαλέσει σφάλματα Roku stick power και Roku low power. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα γνήσιο καλώδιο τροφοδοσίας και προσαρμογέα Roku για να αποφύγετε τυχόν σφάλματα που σχετίζονται με χαμηλή ισχύ στη συσκευή σας Roku.

Μέθοδος 3: Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη της συσκευής Roku

Συχνά, ο λόγος για τον οποίο η συσκευή σας Roku δεν λειτουργεί σωστά δεν σχετίζεται καθόλου με προβλήματα τροφοδοσίας. Εάν η συσκευή διακόπτεται συχνά, αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική μνήμη Cache. Ίσως θέλετε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη από τη συσκευή σας Roku. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Ωστόσο, μπορείτε να διαγράψετε με ασφάλεια τη μνήμη Cache Roku ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα

1. Πατήστε το κουμπί Home από το τηλεχειριστήριο της συσκευής Roku.

2. Πατήστε γρήγορα τα ακόλουθα κουμπιά, το ένα μετά το άλλο.

  • Κουμπί αρχικής οθόνης πέντε φορές
  • Κουμπί επάνω 1 φορά
  • Κουμπί επανατύλιξης 2 φορές
  • Τέλος, το κουμπί Fast Forward 2 φορές

Η συσκευή σας Roku θα επανεκκινήσει, ίσως μία ή δύο φορές.

  Αυτή η μηχανή αναζήτησης μπορεί να βρει οποιοδήποτε κόμικ Calvin & Hobbes με βάση τη λέξη-κλειδί

3. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να επανεκκινήσετε τη συσκευή Roku.

Για τους περισσότερους χρήστες η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης έλυσε προβλήματα χαμηλής κατανάλωσης του Roku. Εάν λάβετε ξανά το ίδιο σφάλμα χαμηλής ισχύος Roku stick, προχωρήστε στην επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 4: Αντικαταστήστε το καλώδιο USB

Μερικές φορές το σφάλμα χαμηλής ισχύος Roku μπορεί να προκληθεί από ελαττωματικό καλώδιο USB. Εάν καμία από τις προηγούμενες μεθόδους δεν βοηθά στην ανάκτηση της συσκευής σας, δοκιμάστε να αλλάξετε το καλώδιο USB. Υπάρχουν διάφοροι τύποι καλωδίων USB με τα οποία μπορείτε να εργαστείτε. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποκτήσετε ένα αυθεντικό καλώδιο USB Roku για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα διαμόρφωσης.

Φωτογραφία του Lucian Alexe στο Unsplash

Μέθοδος 5: Δοκιμάστε διαφορετική θύρα USB

Μια συσκευή Roku διαθέτει πολλές επιλογές θύρας USB. Είναι πιθανό η θύρα που προσπαθείτε να εισάγετε το καλώδιο USB να μην μπορεί να διαμορφώσει. Όταν μια θύρα USB δεν μπορεί να διαβάσει ένα καλώδιο, η συσκευή σας δεν θα λειτουργεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η συσκευή σας μπορεί να έχει προβλήματα χαμηλής κατανάλωσης Roku. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, μπορείτε απλώς να αλλάξετε τη θύρα USB και να προσπαθήσετε να τοποθετήσετε το καλώδιο σε διαφορετική θύρα.

Μέθοδος 6: Χρησιμοποιήστε απευθείας πρίζα τοίχου

Η διακύμανση της τάσης μπορεί να προκαλέσει σφάλμα χαμηλής ισχύος Roku. μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδέσετε τη συσκευή Roku σε μια απευθείας πρίζα τοίχου για να εξασφαλίσετε τη σωστή τάση στη συσκευή.

Σημείωση: Η απευθείας σύνδεση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής σε μια πρίζα μπορεί να είναι επικίνδυνη σε ορισμένες περιπτώσεις, διασφαλίζοντας ότι η πρίζα είναι ασφαλής στη χρήση και λαμβάνει ομοιόμορφη τάση.

Εικόνα του Markus Spiske από την Pixabay

Μέθοδος 7: Κατάργηση επεκτάσεων

Εάν έχετε συνδέσει τη συσκευή Roku σε επεκτάσεις, τότε μια δυσλειτουργική επέκταση μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της συσκευής. Οι επεκτάσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν διάφορα άλλα προβλήματα στις συσκευές Roku, επομένως είναι καλύτερο να αποφύγετε τις επεκτάσεις.

  Χρειάζονται πραγματικά 60 δευτερόλεπτα για να παρακολουθήσετε μια τηλεφωνική κλήση;

Μέθοδος 8: Ψύξτε την υπερθερμασμένη συσκευή Roku

Εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή Roku συνεχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αρχίσει να υπερθερμαίνεται. Μια υπερθερμανθείσα συσκευή Roku μπορεί να επιβραδύνει και να εμφανίζει πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας Roku stick και του σφάλματος χαμηλής ισχύος. Επομένως, εάν υπερθερμανθεί, συνιστάται να αφήσετε τη συσκευή σας να κρυώσει.

Μέθοδος 9: Επαναφέρετε τη συσκευή Roku

Εάν καμία από αυτές τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω δεν λειτουργεί και συνεχίζετε να λαμβάνετε το ίδιο σφάλμα, δοκιμάστε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της συσκευής Roku. Η επαναφορά της συσκευής Roku θα επαναφέρει εργοστασιακά τις ρυθμίσεις και θα διαγράψει τυχόν τεχνικά ζητήματα που προκαλούν σφάλμα χαμηλής ισχύος Roku. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε τη συσκευή Roku με ασφάλεια.

1. Μεταβείτε στην αρχική οθόνη Roku.

2. Εντοπίστε και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Τώρα μεταβείτε στις Επιλογές συστήματος.

4. Εντοπίστε και επιλέξτε Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος.

5. Πλοηγηθείτε στο, επιλέξτε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων όλων.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πώς μπορώ να επιλύσω προβλήματα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στη συσκευή Roku μου;

Απ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους για να επιλύσετε προβλήματα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας σε μια συσκευή Roku, όπως αλλαγή του προσαρμογέα ή του καλωδίου USB.

Ε2. Τι προκαλεί προβλήματα τροφοδοσίας στις συσκευές Roku;

Απ. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για την εμφάνιση προβλημάτων τροφοδοσίας σε συσκευές Roku, όπως διακυμάνσεις τάσης, υπερβολική μνήμη Cache, ελαττωματικά καλώδια USB κ.λπ.

Ε3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα καλώδιο USB για να συνδέσω τη συσκευή Roku;

Απ. Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο USB για να συνδέσετε μια συσκευή Roku. Συνήθως, οι συσκευές Roku διαθέτουν πολλές θύρες USB.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε το σφάλμα χαμηλής κατανάλωσης Roku στη συσκευή σας. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις, γράψτε τις στην παρακάτω ενότητα σχολίων.