Διορθώστε το σφάλμα σύνδεσης διακομιστή Dolphin Traversal

Οι παίκτες PC είναι ήδη εξοικειωμένοι με εξομοιωτές που τους βοηθούν να παίζουν παιχνίδια online με βελτιωμένη εμπειρία. Ένας τέτοιος εξομοιωτής είναι ο Dolphin που βοηθά τους χρήστες των κονσολών βιντεοπαιχνιδιών Nintendo, κυρίως του GameCube και του Wii, να απολαμβάνουν παιχνίδια σε αυτές τις κονσόλες με ανώτερα χαρακτηριστικά όπως προβολή παιχνιδιών HD, ταχύτητα turbo, δίκτυο πολλών παικτών, συμβατότητα με όλα τα χειριστήρια υπολογιστή και πολλές άλλες δυνατότητες. Ο εξομοιωτής Dolphin χρησιμοποιεί διακομιστή διέλευσης που έχει δει ότι εμφανίζει σφάλμα σύνδεσης από πολλούς χρήστες. Εάν είστε κάποιος που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, τότε ο οδηγός μας είναι μια τέλεια βοήθεια για να σας εξοικειώσουμε με το τι είναι διακομιστής διέλευσης και τρόπους για να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης διακομιστή διέλευσης. Ας συζητήσουμε αυτό το σφάλμα σύνδεσης λεπτομερώς στις επόμενες παραγράφους και ας μάθουμε πολλά για την εύκολη διόρθωσή του.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης διακομιστή Dolphin Traversal

Το Dolphin είναι ένας εξομοιωτής ανοιχτού κώδικα που βοηθά τους χρήστες της κονσόλας Nintendo να παίζουν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια με βελτιωμένες δυνατότητες. Οι παίκτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε Windows, macOS, Linux και Android. Όχι μόνο περισσότερες δυνατότητες, αλλά το Dolphin φέρνει καλύτερη ποιότητα ήχου και βίντεο και στα βιντεοπαιχνίδια. Επίσης, το καλύτερο είναι ότι για τις λειτουργίες GameCube και Wii για πολλούς παίκτες, οι παίκτες μπορούν να έχουν διαδικτυακές συνεδρίες με τους φίλους τους ή άλλους παίκτες, κάνοντας τη χρήση του Dolphin αρκετά αποτελεσματική.

Τι είναι το Traversal Server;

Το Traversal Server είναι μια σύνδεση διακομιστή για τον εξομοιωτή Dolphin που του επιτρέπει να δημιουργήσει έναν κώδικα κεντρικού υπολογιστή. Όσο ο κεντρικός υπολογιστής παραμένει ανοιχτός, αυτός ο κωδικός παραμένει ενεργός. Σε περίπτωση που ο διακομιστής διακοπεί, το Dolphin δεν μπορεί να δημιουργήσει έναν κωδικό κεντρικού υπολογιστή. Ο λόγος για τον οποίο ο διακομιστής απενεργοποιείται μπορεί να ποικίλλει από προβλήματα σύνδεσης στο Διαδίκτυο έως προβλήματα διακομιστή.

  Ρυθμίστε χειροκίνητα την ισορροπία λευκού, την ταχύτητα κλείστρου, το ISO και άλλα με το Reuk [Paid]

Τι προκαλεί το σφάλμα διακομιστή διέλευσης;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα σφάλματα διακομιστή διέλευσης μπορεί να προκύψουν για διάφορους λόγους, μερικοί από τους οποίους αναφέρονται παρακάτω:

  • Ξεπερασμένη έκδοση του Dolphin
  • Υπερπροστατευτικό λογισμικό ασφαλείας
  • Προσωρινή μνήμη συστήματος
  • Σφάλματα που παρεμβάλλονται στον διακομιστή
  • Ζητήματα με ασύρματους δρομολογητές

Τώρα που μάθατε πολλά για τη διέλευση, ήρθε η ώρα να μπείτε στις επιδιορθώσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν με το πρόβλημα σύνδεσης διακομιστή διέλευσης. Έτσι, παρακάτω είναι οι πιο αποτελεσματικές λύσεις που έχουν αναφερθεί ότι βοηθούν πολλούς παίκτες:

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε την τελευταία έκδοση Dolphin

Πρώτα πράγματα πρώτα, για να αποφύγετε το σφάλμα σύνδεσης διακομιστή διέλευσης, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή και ενημερωμένη έκδοση του Dolphin. Σε πολλές περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί ότι οι παλαιότερες εκδόσεις έχουν συχνά σφάλματα διέλευσης, ενώ οι ενημερωμένες που περιλαμβάνουν διορθώσεις για το NetPlay δεν έχουν αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι η έκδοσή σας είναι νέα και επίσης βεβαιωθείτε ότι έχετε την ίδια έκδοση Dolphin με τους φίλους σας, καθώς εάν έχετε διαφορετικές εκδόσεις, μπορεί να προκληθούν προβλήματα συμβατότητας, καθώς και αποσυγχρονισμός και, τελικά, πρόβλημα σύνδεσης διακομιστή διέλευσης. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο εξομοιωτή Dolphin σελίδα λήψης και κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Μέθοδος 2: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του λογισμικού ασφαλείας στο σύστημά τους που μπλοκάρει το Dolphin ή παρεμβαίνει στη λειτουργία του. Το ίδιο ισχύει και για άλλα διαδικτυακά παιχνίδια όπου οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς μπλοκάρει τα παιχνίδια. Επομένως, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το τείχος προστασίας στο σύστημά σας ενεργοποιεί το παιχνίδι στον υπολογιστή σας ή ότι δεν έχει κανόνες που αντιβαίνουν στο παιχνίδι. Σε περίπτωση που τα καταργήσει ή απενεργοποιήσει προσωρινά το λογισμικό. Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Antivirus στα Windows 10 για να το κάνετε.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο

Υπάρχουν φορές που ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας αποκλείει μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή σε αυτό το Dolphin στο σύστημά σας. Αυτό μπορεί να σας περιορίσει από τη χρήση της εφαρμογής. Εάν αυτό ισχύει για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Το VPN μπορεί να σας βοηθήσει με περιορισμένα προβλήματα σύνδεσης. Το VPN είναι επίσης χρήσιμο όταν υπάρχει συμφόρηση στο δίκτυό σας που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σφάλμα σύνδεσης διακομιστή διέλευσης. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το VPN, μπορείτε να ελέγξετε τον οδηγό μας Τι είναι ένα VPN και πώς λειτουργεί; Εάν διαθέτετε ήδη ένα VPN και θέλετε να το ρυθμίσετε στον υπολογιστή σας, τότε σας καλύψαμε και με τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να ρυθμίσετε ένα VPN στα Windows 10.

  Πώς να στείλετε μια ενημέρωση τοποθεσίας σε μια ομαδική συνομιλία Skype

Μέθοδος 4: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης DNS

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η προσωρινή μνήμη του συστήματος μπορεί να δημιουργηθεί και να προκαλέσει προβλήματα με τη συνδεσιμότητα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το Σύστημα ονομάτων τομέα καταλήγει να αποτελεί πρόβλημα για εσάς, μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγή διεύθυνσης IP, αποθήκευση κακών αποτελεσμάτων και πολλά άλλα. Επομένως, η έκπλυση του DNS μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης διακομιστή διέλευσης Dolphin. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με τη βοήθεια του οδηγού μας Πώς να ξεπλύνετε και να επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη DNS στα Windows 10.

Μέθοδος 5: Προώθηση απαιτούμενων θυρών

Εάν θέλετε να συνδεθείτε με τους φίλους σας κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού παιχνιδιού, τότε η προώθηση των σχετικών θυρών στην προεπιλεγμένη πύλη του προγράμματος περιήγησής σας ενώ φιλοξενείτε μια περίοδο λειτουργίας NetPlay μπορεί να είναι χρήσιμη. Ενώ ο διακομιστής διέλευσης βοηθά στη φιλοξενία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προώθηση θύρας σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα σύνδεσης με τον διακομιστή διέλευσης. Η προώθηση θύρας είναι επίσης χρήσιμη για τη βελτίωση της απόδοσης του δικτύου και τελικά τη διόρθωση του σφάλματος:

1. Εκκινήστε το Portforward ιστότοπος και ελέγξτε τις προεπιλεγμένες θύρες του παιχνιδιού που θέλετε να εκτελέσετε.

2. Τώρα, σημειώστε τη διεύθυνση IP, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή σας.

3. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας στο πρόγραμμα περιήγησης του συστήματός σας.

4. Τώρα, συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο δρομολογητή σας.

5. Στη συνέχεια, αναζητήστε το Port Forwarding και ενεργοποιήστε το.

6. Πληκτρολογήστε τον αριθμό θύρας και συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία και μετά κάντε κλικ στο Save.

  Πώς να προσθέσετε μια εφαρμογή στο Dock σε ένα iPad

7. Αφού προωθηθεί η θύρα, ελέγξτε εάν επιλύθηκε το σφάλμα σύνδεσης διακομιστή διέλευσης.

Μέθοδος 6: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του Dolphin Emulator

Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης διακομιστή διέλευσης δελφινιών, τότε είναι πιθανό το πραγματικό πρόβλημα να είναι με τον διακομιστή και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο από το να περιμένετε να επανέλθει ο διακομιστής σε καλό δρόμο και να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Επίσης, μπορείτε να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του Εξομοιωτές δελφινιών για περαιτέρω έρευνα ή εάν τα ζητήματα φαίνεται να επαναλαμβάνονται στο σύστημά σας.

Συχνές Ερωτήσεις (Συχνές Ερωτήσεις)

Q1. Πώς μπορώ να συνδεθώ απευθείας στο NetPlay;

Απ. Η σύνδεση στο NetPlay είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία. Εισαγάγετε τον κωδικό διέλευσης ή τη διεύθυνση IP του κεντρικού υπολογιστή αφού ρυθμίσετε το όνομά σας. Σε περίπτωση απευθείας σύνδεσης, συνδεθείτε μέσω της θύρας του κεντρικού υπολογιστή και της διεύθυνσης IP.

Ε2. Τι σημαίνει προώθηση θύρας;

Απ. Η προώθηση θύρας περιλαμβάνει τη ρύθμιση δημόσιων υπηρεσιών στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων διακομιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διακομιστών web, διακομιστών FTP ή άλλων εφαρμογών Διαδικτύου. Όταν τέτοια αιτήματα αποστέλλονται με τη βοήθεια του διαδικτύου στο δίκτυο, ο δρομολογητής τα προωθεί στον υπολογιστή.

Ε3. Είναι σημαντική η προώθηση θύρας για το NetPlay;

Απ. Ναι, η προώθηση θύρας είναι σημαντική για το NetPlay. Θα χρειαστεί να προωθήσετε τον αριθμό θύρας 6501 για να περάσετε το NetPlay μέσω λογισμικού ασφαλείας όπως το Firewall στο σύστημά σας.

Ε4. Πώς μπορώ να ενημερώσω το Dolphin Emulator;

Απ. Για να εκτελέσετε έναν ενημερωμένο εξομοιωτή Dolphin στο σύστημά σας, κάντε λήψη της νέας έκδοσης του εξομοιωτή Dolphin και εκτελέστε το στο σύστημά σας για να ελέγξετε αν λειτουργεί καλά. Μετά από αυτό, διαγράψτε την παλαιότερη έκδοση από το σύστημά σας.

Q5. Γιατί είναι σημαντική η προώθηση θύρας;

Απ. Η προώθηση θύρας είναι σημαντική για τη διατήρηση των δημόσιων διευθύνσεων IP. Βοηθά στην απόκρυψη υπηρεσιών και στον περιορισμό της πρόσβασης από και προς ένα δίκτυο. Προστατεύει τους χρήστες από ανεπιθύμητη πρόσβαση περιορίζοντας το. Προσθέτει επίσης επιπλέον ασφάλεια και διαφάνεια στα δίκτυα.

***

Είναι σύνηθες για τους χρήστες του Dolphin να αντιμετωπίζουν σφάλμα σύνδεσης διακομιστή διέλευσης κατά τη σύνδεση με φίλους online gamer. Ελπίζουμε όμως ότι ο οδηγός μας σας βοήθησε με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διορθώσετε το πρόβλημα και να απολαύσετε το παιχνίδι σας χωρίς προβλήματα. Εάν ναι, τότε πείτε μας ποια από τις μεθόδους σας βοήθησε σε αυτό. Επίσης, αφήστε τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων, εάν υπάρχουν.