Διορθώστε το σφάλμα ενημέρωσης 0x800f0831 των Windows 10

Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει σφάλματα 0x800f0831 Windows 10 όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενημέρωσης των Windows. Όταν αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε αθροιστικές ενημερώσεις, ενημερώσεις ασφαλείας ή άλλες βασικές ενημερώσεις στον υπολογιστή σας. Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται όταν εγκαθιστάτε μια συγκεκριμένη ενημέρωση KB5012599 στα Windows 10/11. Συνήθως, αυτό το σφάλμα προκαλείται από μια κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη του Windows Store και απενεργοποιημένη υπηρεσία ενημέρωσης των Windows, πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή κατεστραμμένα αρχεία ενημέρωσης. Εάν αντιμετωπίζετε επίσης το ίδιο σφάλμα ενημέρωσης στον υπολογιστή σας Windows 10, οι μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τη διόρθωση 0x800f0831 21h1. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε!

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα ενημέρωσης 0x800f0831 των Windows 10

Υπάρχουν μερικοί λόγοι που συμβάλλουν στον συζητημένο κωδικό σφάλματος στον υπολογιστή σας Windows 10. Παρατίθενται παρακάτω.

  • Η έκδοση των Windows δεν υποστηρίζει την αναβάθμιση του υπολογιστή.
  • Οι συνδεδεμένες εξωτερικές συσκευές USB δεν είναι συμβατές.
  • Λίγες βασικές υπηρεσίες δεν εκτελούνται.
  • Τα προγράμματα προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό εμποδίζουν την ενημέρωση.
  • Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για έναν υπολογιστή για την εγκατάσταση νέων ενημερώσεων.
  • Κατεστραμμένα δεδομένα, ανεπαρκής παροχή Διαδικτύου.
  • Ξεπερασμένο BIOS και πολύ παλιός υπολογιστής.
  • Κατεστραμμένο μητρώο των Windows και το σύστημα αρχείων των Windows.

Τώρα, γνωρίζετε τους λόγους που προκαλούν το συζητούμενο σφάλμα. Ακολουθήστε τις παρακάτω μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το ίδιο.

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθούν οι βασικές μέθοδοι για την επίλυση του προβλήματος.

1Α. Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Εάν το σύστημά σας έχει κατεστραμμένα αρχεία, πρέπει πρώτα να τα επιδιορθώσετε πριν εγκαταστήσετε τυχόν ενημερώσεις. Ο Έλεγχος αρχείων συστήματος (εντολή SFC) σαρώνει και διορθώνει τυχόν κατεστραμμένα αρχεία στον υπολογιστή σας. Το Deployment Image Servicing and Management (DISM) επιδιορθώνει σφάλματα του λειτουργικού συστήματος Windows με μια ισχυρή γραμμή εντολών. Για να επιλύσετε το σφάλμα ενημέρωσης 0x800f0831 Windows 10, σας συμβουλεύουμε να εκτελείτε βοηθητικά προγράμματα SFC/DISM στον υπολογιστή σας με Windows 10, όπως υποδεικνύεται στον οδηγό μας Πώς να επιδιορθώσετε τα αρχεία συστήματος στα Windows 10.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία σάρωσης, ελέγξτε εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

1Β. Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Η σουίτα προστασίας από ιούς μπορεί μερικές φορές να αποτρέψει την εγκατάσταση νέων πιο πρόσφατων ενημερώσεων στον υπολογιστή σας. Πολλά ζητήματα συμβατότητας εντοπίζονται από πολλούς χρήστες των Windows και είναι δύσκολο να επιλυθούν. Λογισμικό προστασίας από ιούς όπως το Norton και το Avast ενδέχεται να αποτρέψουν οποιαδήποτε τελευταία ενημέρωση των Windows και σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε προσωρινά οποιοδήποτε ενσωματωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς ή λογισμικό τρίτων κατασκευαστών για να επιλύσετε το ίδιο. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του προγράμματος προστασίας από ιούς προσωρινά στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Αφού διορθώσετε το σφάλμα 0x800f0831 στον υπολογιστή σας Windows 10, φροντίστε να ενεργοποιήσετε ξανά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, καθώς ένα σύστημα χωρίς σουίτα ασφαλείας αποτελεί πάντα απειλή.

1C. Χρησιμοποιήστε το Google DNS

Ορισμένοι χρήστες έχουν προτείνει ότι η αλλαγή των διευθύνσεων DNS τους βοήθησε να διορθώσουν το 0x800f0831 σε υπολογιστές με Windows 10. Το Google DNS διαθέτει διευθύνσεις IP 8.8.8.8 και 8.8.4.4 που είναι απλές και εύκολες να θυμάστε για να δημιουργήσετε μια ασφαλή σύνδεση DNS μεταξύ του πελάτη και του διακομιστή.

Ακολουθεί ο απλός οδηγός μας για το Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS στα Windows 10 που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τις διευθύνσεις DNS στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε οποιοδήποτε Open DNS ή Google DNS στον υπολογιστή σας με Windows 10 ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο μετάβασης σε OpenDNS ή Google DNS στα Windows. Ακολουθήστε τις οδηγίες και ελέγξτε εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε αθροιστικές ενημερώσεις στον υπολογιστή σας.

  Πώς να εγγράψετε την οθόνη σας με τη συσκευή αναπαραγωγής VLC στα Windows 10

1Δ. Απενεργοποιήστε τον διακομιστή μεσολάβησης

Μερικές φορές, με ακατάλληλες διαμορφώσεις δικτύου στον υπολογιστή σας Windows 10, θα αντιμετωπίσετε σφάλμα 0x800f0831 Windows 10 20h2. Εάν έχετε εγκαταστήσει κάποια υπηρεσία VPN ή χρησιμοποιείτε διακομιστές μεσολάβησης στον υπολογιστή σας, διαβάστε πώς να απενεργοποιήσετε το VPN και το διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10 και εφαρμόστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες του άρθρου.

Μετά την απενεργοποίηση του προγράμματος-πελάτη VPN και των διακομιστών μεσολάβησης, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα που συζητήθηκε. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, δοκιμάστε να συνδεθείτε σε ένα hotspot για κινητά.

1Ε. Ενημερώστε το BIOS

Αρκετοί χρήστες των Windows 10 σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει ότι το σφάλμα 0x800f0831 εξαφανίστηκε μετά την ενημέρωση του BIOS. Αλλά σε περίπτωση που έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του BIOS και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το ίδιο σφάλμα, πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το BIOS. Εάν όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν επιλύσουν το πρόβλημά σας, συνιστάται να ενημερώσετε το BIOS σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Τι είναι το BIOS και πώς να ενημερώσετε το BIOS;

Αφού ενημερώσετε το BIOS σας, τότε θα έχετε διορθώσει το σφάλμα ενημέρωσης 0x800f0831 Windows 10.

Μέθοδος 2: Αποσυνδέστε τις εξωτερικές συσκευές

Όταν αντιμετωπίζετε ένα σφάλμα ενημέρωσης 0x800f0831 21h1 στον υπολογιστή σας με Windows 10, ελέγξτε εάν έχετε συνδέσει εξωτερικές περιφερειακές συσκευές ή συσκευές USB. Εάν ναι, σας συμβουλεύουμε να τα αφαιρέσετε για να αποφύγετε τυχόν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που συμβάλλουν στο σφάλμα. Ακολουθήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.

1. Αρχικά, αποσυνδέστε όλες τις εξωτερικές συσκευές USB που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας.

2. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε τις συσκευές webcam, τον εκτυπωτή και άλλα περιφερειακά και αφήστε τις πιο απαραίτητες συσκευές συνδεδεμένες.

Ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα 0x800f0831.

Μέθοδος 3: Ορίστε τις σωστές ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας

Οι εσφαλμένες ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας στον υπολογιστή σας ενδέχεται να συμβάλλουν στο σφάλμα 0x800f0831 Windows 10 21h1 σε υπολογιστή με Windows. Για να συγχρονίσετε τις ρυθμίσεις ημερομηνίας, περιοχής και ώρας στον υπολογιστή σας με Windows 10, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Τώρα, επιλέξτε Ρύθμιση ώρας και γλώσσας.

3. Στη συνέχεια, στην καρτέλα Ημερομηνία και ώρα, βεβαιωθείτε ότι οι δύο τιμές Ρύθμιση της ώρας αυτόματα και Ορισμός της ζώνης ώρας αυτόματα είναι ενεργοποιημένες.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Συγχρονισμός τώρα όπως τονίστηκε παραπάνω. Ελέγξτε εάν μπορείτε να επιτύχετε τη διόρθωση 0x800f0831.

Μέθοδος 4: Εκτελέστε το Windows Update Troubleshooter

Εάν υπάρχουν σφάλματα και προβλήματα στον υπολογιστή σας, δεν μπορείτε να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows. Το ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows σάς βοηθά να διορθώσετε προβλήματα συνδεσιμότητας δικτύου, κατεστραμμένα κλειδιά μητρώου και κατεστραμμένα στοιχεία των Windows που συμβάλλουν στο σφάλμα 0x800f0831 Windows 10 21h1, μπορούν επίσης να διορθωθούν με αυτό το εργαλείο. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό μας Τρόπος εκτέλεσης του Windows Update Troubleshooter.

Εκτελέστε όπως υποδεικνύεται και, ως εκ τούτου, επιλύστε τα προβλήματα που εντοπίστηκαν από το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μέθοδος 5: Επαναφέρετε τα στοιχεία του Windows Update

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διορθώσετε το 0x800f0831 Windows 10 21h1 είναι η επαναφορά των στοιχείων ενημέρωσης των Windows, εάν δεν σας έχουν βοηθήσει άλλες επιλογές. Όλα τα αρχεία ενημέρωσης των Windows αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και εάν είναι κατεστραμμένα ή ασύμβατα, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αρκετά ενοχλητικά προβλήματα. Για να διορθώσετε τα κατεστραμμένα στοιχεία του Windows Update στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς των στοιχείων του Windows Update στα Windows 10.

Αυτή η απλή διαδικασία περιλαμβάνει την εκτέλεση ενός συνόλου εντολών στη γραμμή εντολών, έτσι ώστε όλες οι βασικές υπηρεσίες των Windows να επανεκκινηθούν στον υπολογιστή σας με Windows 10. Αφού εκτελέσετε όλες τις εντολές, ελέγξτε αν μπορείτε να εγκαταστήσετε αθροιστικές ενημερώσεις.

Μέθοδος 6: Επανεκκινήστε τις βασικές υπηρεσίες των Windows

Ορισμένες βασικές υπηρεσίες των Windows, όπως οι υπηρεσίες Windows Update και Background Intelligent Transfer, πρέπει να είναι ενεργοποιημένες στον υπολογιστή σας για να αποφευχθεί ο κωδικός σφάλματος 0x800f0831 21h1. Οι υπηρεσίες Background Intelligent Transfer χρησιμοποιούν το διαθέσιμο εύρος ζώνης για την εγκατάσταση τυχόν πιο πρόσφατων ενημερώσεων, έτσι ώστε ο υπολογιστής σας να εγκαθιστά οποιαδήποτε ενημέρωση μόνο εάν δεν υπάρχει άλλη εγκατάσταση σε εξέλιξη. Εάν αυτές οι υπηρεσίες είναι απενεργοποιημένες στο σύστημά σας, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε το συζητούμενο σφάλμα. Επομένως, επανεκκινήστε τις βασικές υπηρεσίες των Windows όπως περιγράφεται παρακάτω.

  Πώς να ελέγξετε εάν τα Windows 11 είναι ενεργοποιημένα

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Υπηρεσίες και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στο Background Intelligent Transfer Service.

3. Τώρα, επιλέξτε Τύπος εκκίνησης σε Αυτόματη, όπως απεικονίζεται.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή και ξανά εκκίνηση.

4. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Ελέγξτε εάν μπορείτε να επιτύχετε τη διόρθωση 0x800f0831 21h1.

5. Επαναλάβετε όλα αυτά τα βήματα για άλλες υπηρεσίες των Windows, όπως Cryptographic, MSI Installer και Windows Update Services.

Μέθοδος 7: Διαγραφή του φακέλου διανομής λογισμικού

Εάν έχετε διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες Windows Update εκτελούνται και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σφάλματα ενημέρωσης στα Windows 10, τότε υπάρχει μια άλλη απλή λύση για την επίλυση προβλημάτων ενημέρωσης. Πρώτα, σταματήστε την υπηρεσία Windows Update και διαγράψτε το φάκελο Software Distribution στην Εξερεύνηση αρχείων. Στη συνέχεια, ξεκινήστε ξανά τις υπηρεσίες Windows Update. Ακολουθήστε σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Ανοίξτε το παράθυρο Υπηρεσίες ως διαχειριστής όπως κάνατε στη Μέθοδο 4.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και κάντε δεξί κλικ στο Windows Update.

3Α. Εάν η Κατάσταση δεν έχει οριστεί σε Εκτέλεση, μεταβείτε στο Βήμα 5.

3Β. Εάν η κατάσταση εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή όπως φαίνεται.

4. Περιμένετε 2 έως 3 δευτερόλεπτα στην οθόνη προτροπής, τα Windows προσπαθούν να διακόψουν την ακόλουθη υπηρεσία στον Τοπικό Υπολογιστή…

5. Τώρα, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων κάνοντας κλικ στα πλήκτρα Windows + E ταυτόχρονα. Τώρα, πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή.

C:WindowsSoftwareDistributionDataStore

6. Τώρα, επιλέξτε και κάντε δεξί κλικ σε όλα τα αρχεία και τους φακέλους και κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή.

7. Ομοίως, μεταβείτε στη διαδρομή και Διαγράψτε όλα τα αρχεία και τους φακέλους.

C:WindowsSoftwareDistributionDownload

8. Και πάλι, μεταβείτε στο παράθυρο Υπηρεσίες και κάντε δεξί κλικ στο Windows Update και επιλέξτε Έναρξη.

9. Περιμένετε 3 έως 5 δευτερόλεπτα στην προτροπή, τα Windows προσπαθούν να ξεκινήσουν την ακόλουθη υπηρεσία στον Τοπικό Υπολογιστή…

Τέλος, επανεκκινήσατε τις υπηρεσίες Windows Update διαγράφοντας έτσι τα περιεχόμενα στο φάκελο Διανομή λογισμικού. Ελέγξτε αν μπορείτε να διορθώσετε το 0x800f0831.

Μέθοδος 8: Απεγκαταστήστε τις πρόσφατες ενημερώσεις

Τυχόν προηγούμενες μη συμβατές ενημερώσεις στον υπολογιστή σας με Windows 10 ενδέχεται να μην επιτρέπουν τη λήψη νέων ενημερώσεων σε αυτόν. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να απεγκαταστήσετε τις πρόσφατες ενημερώσεις που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας στην επιδιόρθωση 0x800f0831. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε την εργασία και τα βήματα παρουσιάζονται ως εξής.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Κατηγορία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος στο μενού Προγράμματα, όπως φαίνεται.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων στο αριστερό παράθυρο, όπως φαίνεται.

4. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε αναζήτηση και επιλέξτε την πιο πρόσφατη ενημέρωση ανατρέχοντας στην ενότητα Εγκαταστάθηκε την ημερομηνία και κάνοντας κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Τέλος, επιβεβαιώστε οποιαδήποτε ερώτηση και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το συζητούμενο σφάλμα ενημέρωσης στα Windows 10.

Μέθοδος 9: Επέκταση διαμερίσματος συστήματος

Εάν δεν υπάρχει επαρκής χώρος στο διαμέρισμα συστήματος, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες ενημερώσεις στον υπολογιστή σας με Windows 10. Υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι για να αυξήσετε τον χώρο μνήμης του υπολογιστή σας, αλλά μπορεί να μην σας βοηθούν συνεχώς. Πρέπει να επεκτείνετε το δεσμευμένο διαμέρισμα συστήματος για να διορθώσετε το σφάλμα 0x800f0831 Windows 10 20h2. Παρόλο που υπάρχουν πολλά εργαλεία τρίτων για να αυξήσετε το δεσμευμένο διαμέρισμα συστήματος, προτιμούμε να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επεκτείνετε το διαμέρισμα μονάδας δίσκου συστήματος (C:) στα Windows 10.

Αφού επεκτείνετε το διαμέρισμα του συστήματός σας, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 10: Καθαρίστε τον αποθηκευτικό χώρο

Εάν ο υπολογιστής σας δεν έχει χώρο στη μονάδα δίσκου για να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές από το Microsoft Store, θα αντιμετωπίσετε τον κωδικό σφάλματος που συζητήθηκε. Επομένως, πρώτα ελέγξτε το χώρο της μονάδας και καθαρίστε τα προσωρινά αρχεία εάν είναι απαραίτητο.

Βήμα I: Ελέγξτε τον χώρο δίσκου

Για να ελέγξετε το χώρο της μονάδας στον υπολογιστή σας Windows 10, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο This PC από την αριστερή οθόνη.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη Bluetooth aptX για συστήματα Dell Windows 10

3. Ελέγξτε το χώρο στο δίσκο στην ενότητα Συσκευές και προγράμματα οδήγησης όπως φαίνεται στην εικόνα. Εάν είναι με κόκκινο χρώμα, σκεφτείτε να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία.

Βήμα II: Εκκαθάριση προσωρινών αρχείων

Εάν υπάρχει ελάχιστος διαθέσιμος χώρος στον υπολογιστή σας που συμβάλλει στην ενημέρωση του σφάλματος 0x800f0831, ακολουθήστε τον οδηγό μας 10 τρόποι για να ελευθερώσετε χώρο στον σκληρό δίσκο στα Windows που σας βοηθά να διαγράψετε όλα τα περιττά αρχεία στον υπολογιστή σας.

Τέλος, εάν μπορείτε να επιτύχετε 0x800f0831, διορθώστε.

Μέθοδος 11: Μη αυτόματη εγκατάσταση ενημερώσεων

Εάν όλες οι άλλες λύσεις σε αυτόν τον οδηγό δεν λειτουργούν για εσάς, μπορείτε και πάλι να κάνετε λήψη της απαιτούμενης ενημέρωσης με μη αυτόματο τρόπο. ο Ιστοσελίδα ιστορικού ενημερώσεων των Windows 10 έχει όλο το ιστορικό των ενημερώσεων που έχουν κυκλοφορήσει για τον υπολογιστή σας με Windows. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να εγκαταστήσετε δυναμικά τις ενημερώσεις.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις στο σύστημά σας.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Ενημέρωση & Ασφάλεια.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Προβολή ιστορικού ενημέρωσης όπως επισημαίνεται παρακάτω.

4. Στη λίστα, βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός KB εκκρεμεί για λήψη λόγω σφαλμάτων σε διένεξη.

5. Εδώ, πληκτρολογήστε τον αριθμό KB στο Κατάλογος Microsoft Update μπαρα αναζήτησης.

6. Τέλος, κάντε κλικ στο Λήψη που αντιστοιχεί στην τελευταία σας ενημέρωση και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Μέθοδος 12: Ενημέρωση μέσω του εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων

Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την ενημέρωση με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε να δοκιμάσετε να την εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων. Αυτή είναι η επίσημη πλατφόρμα λήψης που προτείνει η Microsoft για τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ενημέρωσης στον υπολογιστή σας Windows 10. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και ξεκινήστε το επίσημη σελίδα λήψης του εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη εργαλείου τώρα στην περιοχή Δημιουργία μέσων εγκατάστασης των Windows 10.

3. Εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης και κάντε κλικ στο Ναι στην προτροπή Έλεγχος λογαριασμού χρήστη (UAC), εάν υπάρχει.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Αποδοχή στο παράθυρο εγκατάστασης των Windows 10, όπως φαίνεται.

5. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σάρωσης και επιλέξτε την επιλογή Upgrade this PC now και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Next.

6. Περιμένετε μέχρι να γίνει λήψη του ISO των Windows στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο Accept.

Σημείωση: Πρέπει να περιμένετε έως ότου εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας όλες οι εκκρεμείς ενημερώσεις στον υπολογιστή σας, ώστε το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων να μπορεί να ενημερώσει το λειτουργικό σας σύστημα στην πιο πρόσφατη έκδοση.

7. Τέλος, κάντε κλικ στο Install για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Μέθοδος 13: Τροποποιήστε το μητρώο των Windows

Στη συνέχεια, σας συμβουλεύουμε να καθαρίσετε τη διαδρομή μητρώου των Windows που αντιστοιχεί στη διαδρομή λήψης της ενημέρωσης των Windows για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος που συζητήθηκε. Πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί στο χειρισμό του μητρώου των Windows, διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε να χάσετε τα αρχεία σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τροποποιήσετε τα κλειδιά μητρώου, διορθώνοντας έτσι το σφάλμα που συζητήθηκε.

1. Μεταβείτε στο μενού αναζήτησης και πληκτρολογήστε Επεξεργαστής Μητρώου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή στον Επεξεργαστή Μητρώου.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdate

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, πραγματοποιήστε αναζήτηση για WUServer και WIStatusServer.

3Α. Εάν δεν μπορείτε να τα βρείτε, δεν μπορείτε να καταργήσετε τη διαδρομή λήψης της ενημέρωσης των Windows. Προχωρήστε στην επόμενη μέθοδο αντιμετώπισης προβλημάτων.

3Β. Εάν μπορείτε να βρείτε τις καταχωρήσεις, κάντε δεξί κλικ πάνω τους και κάντε κλικ στο Διαγραφή.

4. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν έχετε επιτύχει τη διόρθωση 0x800f0831 21h1.

Μέθοδος 14: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με καμία από αυτές τις μεθόδους, τότε η μόνη επιλογή που απομένει είναι να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην προηγούμενη έκδοσή του. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 και εφαρμόστε τις οδηγίες όπως παρουσιάζονται. Στο τέλος, ο υπολογιστής σας θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση όπου δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως σφάλμα.

Μετά την επαναφορά του υπολογιστή σας με Windows 10, ελέγξτε εάν μπορείτε να επιτύχετε τη διόρθωση 0x800f0831 21h1.

Μέθοδος 15: Επαναφορά υπολογιστή

Εάν ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει σοβαρά κατεστραμμένα στοιχεία των Windows, ένας αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε όλα αυτά τα κατεστραμμένα στοιχεία και να εκκινήσετε τα δεδομένα σας είναι να επιδιορθώσετε τον υπολογιστή εγκατάστασης σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα Windows 10 χωρίς απώλεια δεδομένων. Ακολουθήστε τις οδηγίες σε αυτό το άρθρο και στο τέλος, θα είχατε διορθώσει το σφάλμα ενημέρωσης 0x800f0831 21h1.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να επιτύχετε την επιδιόρθωση σφάλματος ενημέρωσης Windows 10 0x800f0831 21h1. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.