Διαφορές μεταξύ αναφοράς και πίνακα ελέγχου

Το Power Business Intelligence (BI) της Microsoft είναι ένα ισχυρό εργαλείο ανάλυσης που χρησιμοποιείται από όλες τις επιχειρήσεις για την εξέταση επιχειρηματικών δεδομένων. Διαθέτει έναν περιεκτικό πίνακα εργαλείων που μπορεί να βοηθήσει στην κοντινή απεικόνιση των δεδομένων και στην παροχή γρήγορων αποτελεσμάτων.

Τι είναι το Microsoft Power BI;

Το Microsoft Power BI είναι μια πλατφόρμα που αποτελείται από μια σειρά υπηρεσιών, εφαρμογών και συνδέσεων που συνδυάζει πολλές πηγές δεδομένων σε οπτικές εικόνες για να προσφέρει επιχειρηματικές πληροφορίες.

Ανεξάρτητα από τις πηγές δεδομένων σας, όπως ένα υπολογιστικό φύλλο Excel ή μια υβριδική αποθήκη δεδομένων, το Power BI δημιουργεί μια σύνδεση με τα δεδομένα σας, προβάλλει τα δεδομένα, προσδιορίζει τις βασικές λεπτομέρειες και τις μοιράζεται με οποιονδήποτε καθορίζετε.

Αυτή η πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας που βασίζεται σε σύννεφο μοιράζεται πληροφορίες δεδομένων για να προσφέρει επιχειρηματικές δυνατότητες και διαδραστικές απεικονίσεις. Βοηθά τους χρήστες να δημιουργούν γρήγορα προσαρμοσμένες αναφορές και πίνακες εργαλείων.

Το Power BI μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως αυτόνομο εργαλείο είτε σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Microsoft όπως το Excel, το SharePoint και τον SQL Server.

Κυρίως, υπάρχουν τρεις εκδόσεις του Power BI από τον Σεπτέμβριο του 2022: Δωρεάν, Pro και PPU (Premium ανά χρήστη). Ο άλλος τύπος άδειας είναι μια άδεια Premium που βασίζεται σε χωρητικότητα. Ανάλογα με τη λειτουργικότητα που απαιτείται, μπορείτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη άδεια χρήσης.

Αυτή η ανάρτηση θα εξετάσει μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες του Power BI και θα συζητήσει γιατί είναι τόσο δημοφιλής στα επιχειρηματικά αναλυτικά στοιχεία. Θα κατανοήσουμε επίσης πώς διαφέρουν οι αναφορές του Power BI και οι πίνακες εργαλείων.

  Πώς λειτουργεί η διαδραστική αφήγηση ιστορίας στο Netflix

Βασικά χαρακτηριστικά του Power BI

  • Οπτικοποίηση δεδομένων, μοντελοποίηση δεδομένων, εξερεύνηση δεδομένων και συνδυασμός δεδομένων
  • Διαδραστική αναφορά
  • Πίνακες εργαλείων σε πραγματικό χρόνο
  • Προγνωστική ανάλυση.
  • Ενοποίηση με βάσεις δεδομένων SQL, Azure cloud και πλατφόρμες ιστού όπως το Facebook, το Google Analytics και τα αντικείμενα Salesforce.
  • Βελτιωμένη δημοσίευση και διανομή
  • Δυνατότητα προσαρμογής χαρακτηριστικών ασφαλείας
  • Ενσωμάτωση Cortana για αλληλεπίδραση που βασίζεται στη φωνή
  • Τεχνητή νοημοσύνη

Η ανάλυση δεδομένων για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απόδοση των επιχειρήσεων είναι γνωστή ως επιχειρηματική ανάλυση. Επειδή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδέονται με πολλές πηγές δεδομένων, να μετατρέπουν και να μοντελοποιούν τα δεδομένα, καθώς και να δημιουργούν γραφικά για να αποκτούν πληροφορίες, το Microsoft Power BI είναι ένα κρίσιμο εργαλείο επιχειρηματικής ανάλυσης.

Ένα από τα ευέλικτα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μεγάλες εταιρείες για να αποκτήσουν πληροφορίες δεδομένων είναι το Power BI. Για τη δημιουργία δυναμικών οπτικοποιήσεων με δυνατότητες εξάσκησης, προσφέρει μια προοπτική 360 μοιρών των δεδομένων για έναν οργανισμό.

Είναι σημαντικό ως εργαλείο επιχειρηματικής ανάλυσης, καθώς βοηθά τις εταιρείες να βελτιώσουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα, να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και να μάθουν περισσότερα για τη συμπεριφορά των πελατών.

Οι βασικοί δείκτες απόδοσης (KPI) μπορούν να παρακολουθούνται και να παρακολουθούνται, ενώ μπορούν να δημιουργηθούν μοντέλα πρόβλεψης για την πρόβλεψη μελλοντικών τάσεων, όλα με τη βοήθεια του Power BI.

Επιπλέον, το Power BI μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό μοναδικών αναφορών και πινάκων εργαλείων που ταιριάζουν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας επιχείρησης.

Διαφορές μεταξύ της αναφοράς και του πίνακα ελέγχου στο Power BI

Ο πίνακας εργαλείων και η αναφορά του Power BI είναι δύο σημαντικά στοιχεία με ξεχωριστές λειτουργίες.

  Πώς να μετρήσετε την παραγωγικότητα εργασίας από το σπίτι των απομακρυσμένων εργαζομένων

Ακολουθούν ορισμένες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο:

Οι αναφορές υποτίθεται ότι παρέχουν εκτενείς πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα σύνολα δεδομένων, αλλά ένας πίνακας εργαλείων είναι μια κεντρική πύλη που δημιουργήθηκε για να σας παρέχει μια επισκόπηση των δεδομένων σας.

Οι αναφορές βοηθούν να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητες ενός δεδομένου συνόλου δεδομένων, ενώ οι πίνακες εργαλείων χρησιμοποιούνται συχνά για την παρακολούθηση βασικών μετρήσεων και δεικτών απόδοσης.

Παρουσίαση δεδομένων: Ενώ μια αναφορά αποτελείται από μία ή περισσότερες σελίδες με δεδομένα σε βάθος με τη μορφή κειμένου, εικόνων, γραφημάτων και πινάκων δεδομένων, ένας πίνακας εργαλείων παρουσιάζει πολλαπλές απεικονίσεις σε συμπυκνωμένο στυλ, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να έχει μια άποψη του ολόκληρο το σενάριο.

Προσαρμογή: Οι αναπαραστάσεις του πίνακα ελέγχου δεν μπορούν να προσαρμοστούν παρά μόνο με εναλλαγή μεταξύ πολλών γραφικών, ενώ οι αναφορές μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως βάσει φίλτρων για να ληφθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο παρακάτω πίνακας θα εξετάσει ορισμένες κρίσιμες διακρίσεις μεταξύ του πίνακα εργαλείων του Power BI και της αναφοράς.

Σύγκριση παραμέτρωνDashboardReportAlertsΕιδοποιήσεις μπορούν να δημιουργηθούν και να αποσταλούν μέσω email με βάση ένα συγκεκριμένο σύνολο κριτηρίων.Αδυναμία δημιουργίας ειδοποιήσεων.Ανάλυση λεπτομερειών δεδομένωνΛόγω της προβολής μίας σελίδας, δεν είναι εφικτή η διερεύνηση των δεδομένων. Είναι δυνατή η διεξαγωγή εις βάθος ανάλυσης μέσω πίνακες δεδομένων, σύνολα δεδομένων και πεδία δεδομένων. Οπτικά δεδομένα Οι χρήστες μπορούν να προβάλουν μόνο πίνακες εργαλείων χωρίς σημαντικές αλλαγές. Διατίθεται μεγάλος αριθμός προσαρμογών με χρήση αναλυτών και φίλτρων, όπως φιλτράρισμα μεταξύ φιλτραρίσματος, οπτικού επιπέδου και φιλτραρίσματος σε επίπεδο σελίδας. Βάθος πληροφοριών Ο πίνακας εργαλείων προσφέρει μια μικρή ποσότητα περιεχομένου που χωράει σε μία κονσόλα. Οι αναφορές μπορεί να έχουν πολλές σελίδες και να είναι λεπτομερείς ανάλογα με τις κατηγορίες.NLQ (Ερωτήματα φυσικής γλώσσας) Υπάρχει δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων. Το NLQ δεν είναι διαθέσιμο.Πρότυπο Οι πίνακες ελέγχου δεν έχουν πρότυπα. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ομάδα προτύπων για τη δημιουργία αναφορών.Οι πίνακες προέλευσης δεδομένων δημιουργούνται χρησιμοποιώντας μια ποικιλία πινάκων και πηγών δεδομένων.Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των πινάκων που χρησιμοποιούνται για κατασκευή αναφορών. Τα δεδομένα χρήσης μπορούν εύκολα να ερμηνευτούν για να παρέχουν επιχειρηματικές πληροφορίες και κρίσιμους δείκτες απόδοσης για τη λήψη αποφάσεων. Οι χρήστες πρέπει να ερμηνεύουν με μη αυτόματο τρόπο τα δεδομένα για να καταλήξουν σε μια απόφαση. Πλεονεκτήματα Τα KPI υψηλού επιπέδου είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν για μεγάλες εταιρικές αποφάσεις γρήγορα. Οι αναφορές προσφέρουν σε βάθος πραγματολογική και διαστατική ανάλυση.

  Πώς να μεταδώσετε ζωντανά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες οπουδήποτε το 2022

Συνοψίζοντας, οι πίνακες εργαλείων του Power BI παρουσιάζουν κρίσιμες αναλύσεις και δείκτες απόδοσης σε έναν ενιαίο, κεντρικό πίνακα. Συνδυάζει πληροφορίες από διάφορες αναφορές και πηγές για να παράγει μια περίληψη επιχειρηματικών πληροφοριών.

Παρουσιάζει πολλά σύνολα δεδομένων και κύβους σε έναν κεντρικό πίνακα εργαλείων με εξαιρετικές δυνατότητες οπτικοποίησης, βοηθώντας τους χρήστες να λαμβάνουν αποφάσεις πιο γρήγορα.

Ωστόσο, οι αναφορές είναι αυτόνομα σύνολα δεδομένων, ενώ οι πίνακες εργαλείων power BI εξαρτώνται από αυτές, επειδή οι αναφορές έχουν τις ιδιότητές τους και τις μετρήσεις τους προς εμφάνιση, καθώς και τις δυνατότητες διερεύνησης και επεξεργασίας που είναι διάσπαρτες σε πολλές σελίδες.

Τελικές Λέξεις

Το Microsoft Power BI είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες για την ανάλυση εμπορικών δεδομένων. Η χρήση του εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις ανάγκες του οργανισμού και ο πίνακας ελέγχου και η αναφορά του είναι δύο ξεχωριστά στοιχεία.

Οι πίνακες ελέγχου είναι επαρκείς εάν θέλετε μόνο μια σύντομη οπτική ματιά στα δεδομένα σας και θέλετε να ολοκληρώσετε γρήγορα. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές αναφορές χρησιμοποιώντας πρότυπα, φίλτρα και αναλυτές, εάν αναζητάτε μια βαθύτερη εξέταση των δεδομένων.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε πώς να αποκτήσετε Πιστοποίηση Microsoft Power BI Data Analyst (PL-300).