Διαγράψτε τα δεδομένα EXIF ​​από μια φωτογραφία στο iOS

Οι φωτογραφίες σας περιέχουν δεδομένα EXIF. Κάποια από αυτά είναι ακίνδυνα όπως η ημερομηνία λήψης μιας φωτογραφίας ή η κάμερα/το τηλέφωνο με την οποία τραβήχτηκε. Ορισμένα δεδομένα EXIF ​​δεν είναι αβλαβή όπως η τοποθεσία στην οποία τραβήχτηκε μια φωτογραφία. Εκτός κουτιού, δεν μπορείτε να προβάλετε δεδομένα EXIF ​​για μια φωτογραφία στο iOS, πράγμα που σημαίνει ότι η διαγραφή της απαιτεί επίσης μια εφαρμογή. Εάν χρειάζεστε έναν γρήγορο, δωρεάν τρόπο που δεν σχετίζεται με εφαρμογές για να διαγράψετε δεδομένα EXIF ​​από μια φωτογραφία στο iOS, δοκιμάστε μια συντόμευση Siri που ονομάζεται Αφαίρεση Μεταδεδομένων.

Διαγραφή δεδομένων EXIF

Πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Συντομεύσεις στο τηλέφωνό σας και πρέπει να εκτελείτε το iOS 12.

  Πώς να στείλετε εφέ και να προσθέσετε αντιδράσεις στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Εγκαταστήστε τη συντόμευση Remover μεταδεδομένων και τρέξε το. Μπορεί να διαγράψει δεδομένα EXIF ​​από μια φωτογραφία στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας ή μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία με τη συντόμευση και να διαγράψετε δεδομένα EXIF ​​από αυτήν. Έχετε την επιλογή να αποθηκεύσετε τη φωτογραφία, να αφαιρέσετε όλα τα δεδομένα EXIF ​​ή να την μοιραστείτε.

Η συντόμευση σάς δίνει επίσης την επιλογή να διαγράψετε την αρχική φωτογραφία. Όταν η συντόμευση αφαιρεί τα δεδομένα EXIF, δημιουργεί πρώτα ένα αντίγραφο της φωτογραφίας και, στη συνέχεια, αφαιρεί τα δεδομένα από αυτήν. Το αντίγραφο δεν είναι χαμηλότερης ποιότητας, ωστόσο, εάν θέλετε να μειώσετε την ποιότητα του διπλότυπου ή να αφαιρέσετε δεδομένα EXIF ​​από πολλές φωτογραφίες, πρέπει να επεξεργαστείτε τη συντόμευση.

  Πώς να προσαρμόσετε το Κέντρο Ελέγχου στο iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Συντομεύσεις και πατήστε τις τρεις μικρές κουκκίδες επάνω δεξιά στη συντόμευση. Αυτό θα ανοίξει τη συντόμευση στη λειτουργία επεξεργασίας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα των ενεργειών και θα βρείτε την ενέργεια Επιλογή φωτογραφιών. Ενεργοποιήστε το διακόπτη «Επιλογή πολλαπλών». Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε πολλές φωτογραφίες από το ρολό της κάμερας όταν το εκτελείτε.

Στη συνέχεια, στην ενέργεια Μετατροπή εικόνας, μπορείτε να επιλέξετε τη μορφή στην οποία θα αποθηκευτεί η φωτογραφία. Η προεπιλογή είναι JPEG, αλλά μπορείτε να την αλλάξετε σε PNG, TIFF, GIF, JPEG-2000, BMP και PDF. Υπάρχει επίσης μια επιλογή αντιστοίχισης με τη μορφή αρχείου εισόδου. Εκτός από την επιλογή της μορφής εικόνας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την ποιότητα σε ορισμένες περιπτώσεις, π.χ. εάν επιλέξετε JPEG.

  Πώς να αποκτήσετε την εφαρμογή Photo Booth για iOS 7 σε iPhone ή iPod touch

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τις αλλαγές που κάνετε στη συντόμευση και, στη συνέχεια, όταν την εκτελέσετε, θα εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις. Το αντίγραφο της εικόνας που δημιουργεί η συντόμευση θα αποθηκευτεί στη μορφή που επιλέξατε και εάν την ενεργοποιήσετε, θα μπορείτε να επιλέξετε πολλές φωτογραφίες από το ρολό της κάμερας.