Δημιουργία, κοινή χρήση και συνεργασία σε αυτοκόλλητες σημειώσεις και λίστες υποχρεώσεων

Ξεχνάτε πάντα μικρά πράγματα ή δυσκολεύεστε να θυμάστε σημαντικές εργασίες; Απομακρύνεστε από τον υπολογιστή σας και επιστρέφουν ξανά μόνο για να αναρωτιούνται τι θα κάνετε; Ένα τυπικό πράγμα που θα έκαναν οι περισσότεροι άνθρωποι σε μια τέτοια περίπτωση είναι να σημειώσουν μια κολλώδη σημείωση και να την επικολλήσουν απευθείας στην οθόνη τους. Αλλά γιατί να χρησιμοποιείτε φυσικό χαρτί όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνολογία; Ακριβώς όπως υπάρχει μια εφαρμογή για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, υπάρχει και μια εφαρμογή για αυτοκόλλητες σημειώσεις. Είναι βασισμένο στο web, δεν ζητά καμία δυσκίνητη εγκατάσταση και ονομάζεται Listhings. Αυτή η εφαρμογή web barebones σάς επιτρέπει να δημιουργείτε μικρές αυτοκόλλητες σημειώσεις και να τις αποθηκεύετε σε έναν διαδικτυακό καμβά. Και χάρη στην απλή διεπαφή του, είναι επίσης πολύ απλό στη χρήση του.

Καταρχάς; Το Listhings απαιτεί λογαριασμό χρήστη για να συγχρονίσει τις σημειώσεις σας. Αλλά μην ανησυχείτε, η απλή διαδικασία Εγγραφής ζητά απλώς τα διαπιστευτήρια email και τον κωδικό πρόσβασής σας και αυτό είναι περίπου. Απλώς εγγραφείτε και κάντε κλικ στο «Έναρξη λήψης σημειώσεων» για να ξεκινήσετε.

  Πώς να αποκτήσετε το Microsoft Movie Maker στα Windows 10

Το Listhings είναι εξαιρετικά απλό από κάθε άποψη. Το βασικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε δύο τύπους σημειώσεων. λίστες ελέγχου και stickies με βάση το κείμενο, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε εικόνες στον καμβά σας. Μπορείτε να μετακινήσετε εύκολα αυτές τις σημειώσεις και να τις προσαρμόσετε όπως σας ταιριάζει. Ωστόσο, η δημιουργία σημειώσεων δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο για το Listhings, επειδή σας επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε τον καμβά σας με τους φίλους σας και με τη σειρά σας να συνεργάζεστε μαζί σε πραγματικό χρόνο, κάτι που το ξεχωρίζει από το Google Keep.

Ο κύριος καμβάς σας αποτελείται από μίνιμαλ σχέδιο, ένα χακί φόντο στο οποίο μπορείτε να επικολλήσετε τις νότες σας και να τις επανατοποθετήσετε ανάλογα με την επιθυμία της καρδιάς σας.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε πολλούς καμβάδες εάν χρειάζεστε, κάτι που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε και να οργανώνετε διαφορετικούς τύπους σημειώσεων ξεχωριστά, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε προσωπικές και επιχειρηματικές πληροφορίες ξεχωριστά. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μπορείτε να κατεβάσετε αυτούς τους καμβάδες στον υπολογιστή σας για χρήση εκτός σύνδεσης, καθώς και να τους μετονομάσετε ή να τους διαγράψετε όποτε θέλετε. Για να προσθέσετε έναν καμβά, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί + στην επάνω γραμμή, πληκτρολογήστε όνομα καμβά και πατήστε OK.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Focus Assist για παιχνίδια στα Windows 10

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να προσθέσετε σημειώσεις κειμένου, στοιχεία λίστας ελέγχου και εικόνες στον καμβά σας, τα οποία μπορούν να επιτευχθούν κάνοντας κλικ στο κουμπί μικροσκοπικό + στη δεξιά πλευρά και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στον επιθυμητό τύπο σημείωσης. Το ίδιο μενού διαθέτει μια επιλογή «Αυτόματη τακτοποίηση», η οποία βασικά αναδιατάσσει αυτόματα τη θέση των σημειώσεων ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης σας.

Μπορείτε, φυσικά, να δημιουργήσετε πολλά από αυτά τα stickies και να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης τους στον καμβά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το χρώμα τους κάνοντας κλικ στο κουμπί του μικρού γραναζιού. Ή αλλάξτε το μέγεθος μιας σημείωσης ή μετακινήστε τη χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας.

Προηγουμένως ανέφερα ότι μπορείτε να μοιραστείτε τους καμβάδες των Listhings σας με άλλους για να συνεργαστείτε σε ομαδικές εργασίες, έργα κ.λπ. σε πραγματικό χρόνο. Και ενώ δεν βλέπουμε πολλές εφαρμογές να διαθέτουν τέτοια λειτουργικότητα, το Listhings όχι μόνο το κάνει αυτό, αλλά το κάνει και δωρεάν.

  Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Netflix U7361-1254-C00DB3B2 στα Windows 10

Για να ξεκινήσετε την κοινή χρήση, πρέπει απλώς να κάνετε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης στην επάνω δεξιά γωνία, στη συνέχεια εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου μπορείτε να εισαγάγετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των παραληπτών που θέλετε. Μπορείτε να προσθέσετε όσες διευθύνσεις email θέλετε διαχωρίζοντάς τις με κόμματα ή ερωτηματικά.

Μόλις γίνει αυτό, το άτομο στο οποίο κοινοποιείται ο καμβάς λαμβάνει μια πρόσκληση μέσω email για τη δημιουργία ενός λογαριασμού στο Listhings και μπορείτε και οι δύο να αρχίσετε να συνεργάζεστε στον κοινόχρηστο καμβά.

Το συμπέρασμα είναι ότι το Listhings είναι μια εξαιρετική εφαρμογή ιστού που είναι πολύ περισσότερα από αυτό που εμφανίζεται αρχικά. Αν και δεν είναι η πιο ισχυρή εφαρμογή του είδους της, μπορεί να ταιριάζει σε πολλές ανάγκες.

Επισκεφθείτε το Listhings