Δημιουργία και διαχείριση λογαριασμών χρηστών ή δικαιωμάτων των Windows με ένα βασικό περιβάλλον εργασίας χρήστη


Τα Windows είναι ένα ισχυρό λειτουργικό σύστημα και με μεγάλη ισχύ διαθέτουν πολλές επιλογές για να προσαρμόσετε το λειτουργικό σας σύστημα, ώστε να λειτουργεί ακριβώς όπως το χρειάζεστε. Είναι κατασκευασμένο για να καλύπτει σχεδόν κάθε ανάγκη που μπορεί να έχετε στον προσωπικό ή κοινόχρηστο οικογενειακό σας υπολογιστή. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα λειτουργικό σύστημα χωρίς λογαριασμούς χρηστών, αλλά για κάποιον που δεν είναι πολύ εξοικειωμένος με τη διαχείριση λογαριασμών Windows, η δημιουργία και η διαχείριση αυτών των λογαριασμών μπορεί να είναι δύσκολη. Το Quick User Manager είναι ένα εργαλείο δημιουργίας και διαχείρισης λογαριασμού για Windows που σας παρέχει ένα απλό περιβάλλον χρήστη για να διαχειριστείτε τα δικαιώματα για έναν λογαριασμό χρήστη. Μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση ενός λογαριασμού σε αυτήν του διαχειριστή ή να την υποβαθμίσετε σε αυτήν ενός απλού χρήστη ή ενός λογαριασμού επισκέπτη. Επιπλέον, μπορείτε να εμποδίσετε τον χρήστη ενός λογαριασμού να αλλάξει κωδικούς πρόσβασης με δικαιώματα διαχειριστή, καθώς και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για αυτόν, να τον διαγράψετε ή να τον αποκρύψετε από την οθόνη καλωσορίσματος.

  Πώς να διαγράψετε έναν χρήστη στα Windows 10

Το Quick User Manager είναι ένα φορητό εργαλείο που λειτουργεί σε Windows 7 και νεότερες εκδόσεις. Το δοκιμάσαμε στα Windows 10 και ενώ φαινόταν κακό όσον αφορά το UI, λειτούργησε τέλεια. Εκκινήστε την εφαρμογή και θα εμφανίσει αυτόματα όλους τους διαμορφωμένους χρήστες στο σύστημά σας. Το εργαλείο χρησιμοποιείται καλύτερα από τον λογαριασμό διαχειριστή. Επιλέξτε έναν λογαριασμό από την αριστερή στήλη για να τον επεξεργαστείτε. Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής του, να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για αυτόν εάν δεν έχει ήδη οριστεί, να αφαιρέσετε έναν κωδικό πρόσβασης, να αλλάξετε την εικόνα εμφάνισης ενός λογαριασμού ή ακόμα και να διαγράψετε τον χρήστη.

  Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κάρτες MicroSD σε φωτογραφικές μηχανές DSLR ή Mirrorless

Κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία λογαριασμού χρήστη” στο κάτω μέρος, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό. Ο τύπος λογαριασμού, δηλαδή το προνόμιο που έχει, ένας κωδικός πρόσβασης και μια φωτογραφία για να τον συνοδεύσετε, ορίζονται εδώ. Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό, μπορείτε να τον επιλέξετε από τη λίστα που εμφανίζεται στην αριστερή στήλη και να ορίσετε άλλους περιορισμούς για αυτόν ή να επεξεργαστείτε αυτούς που ορίσατε κατά τη δημιουργία του.

Το Quick User Manager είναι εξαιρετικό για όποιον δεν γνωρίζει πολλά σχετικά με τη διαχείριση λογαριασμών, αλλά θα ήθελε ακόμα να μπορεί να τους διαχειρίζεται χωρίς να χρειάζεται να περάσει ένα εκατομμύριο κρίκους.

  Πώς να αλλάξετε το avatar του Microsoft Teams

Κατεβάστε το Quick User Manager για Windows