Δημιουργήστε το τέλειο επιχειρηματικό σχέδιο χρησιμοποιώντας αυτά τα 9 εργαλεία

Δυσκολεύεστε να αναπτύξετε το σωστό επιχειρηματικό σχέδιο για την εταιρεία σας; Το λογισμικό επιχειρηματικού σχεδίου μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την τέλεια επιχειρηματική αναφορά με ελάχιστη προσπάθεια.

Η δημιουργία ενός ισχυρού επιχειρηματικού σχεδίου είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι επιχειρηματίες κατά την έναρξη της επιχείρησής τους. Ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να επικεντρώνεται σε όλα τα κρίσιμα στοιχεία της επιχείρησής σας, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών του προϊόντος, του μοντέλου τιμολόγησης και των οικονομικών προβλέψεων για τα επόμενα τελευταία χρόνια.

Η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου μπορεί να είναι δύσκολη μερικές φορές—ειδικά αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε ή δεν έχετε αρκετό χρόνο. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός σχεδίου από την αρχή. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές λογισμικού επιχειρηματικού σχεδίου που θα σας βοηθήσουν στη δημιουργία ενός επαγγελματικού επιχειρηματικού σχεδίου.

Τι είναι ένα επιχειρηματικό σχέδιο και πώς να το δημιουργήσετε;

Ένα επιχειρηματικό σχέδιο αναφέρεται σε ένα έγγραφο που εξηγεί τους στόχους μιας επιχείρησης και πώς θα προχωρήσει για την επίτευξή τους. Αυτά είναι απαραίτητα γραπτά έγγραφα που χρειάζονται οι εταιρείες για εσωτερικό και εξωτερικό κοινό.

Ένα τυπικό επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να αποτελείται από 15 έως 20 σελίδες. Εάν περιλαμβάνει μεγάλα εξαρτήματα, είναι προτιμότερο να τα προσθέσετε στο παράρτημα και να τα ανατρέξετε στο κύριο σχέδιο.

Εάν θέλετε να αναπτύξετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο για τον οργανισμό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

#1. Γράψτε μια περίληψη

Θεωρήστε το ως το βήμα του ανελκυστήρα σας και συμπεριλάβετε τη σύνοψη ολόκληρου του επιχειρηματικού σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης αποστολής. Καλύτερα να το γράψεις στο τέλος.

#2. Περιγράψτε την Εταιρεία

Σε αυτήν την ενότητα, θα πρέπει να αναφέρετε τις βασικές πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία σας, όπως το καταχωρημένο όνομα, την τοποθεσία, τα βασικά άτομα και την εξειδίκευσή τους. Επίσης, συμπεριλάβετε τη δομή της επιχείρησης, το ιστορικό της εταιρείας και το ποσοστό ιδιοκτησίας.

#3. Αναφέρετε τους Επιχειρηματικούς Στόχους

Το επιχειρηματικό σας σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει μια αντικειμενική δήλωση – τι θέλει να πετύχει η επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα. Εάν αναπτύσσετε ένα σχέδιο για επένδυση ή δάνειο, δώστε έμφαση σε αυτό το τμήμα και κάντε το αναλυτικό.

#4. Συζητήστε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε

Εδώ, περιγράψτε λεπτομερώς το προϊόν ή την υπηρεσία που θα προσφέρει η επιχείρησή σας. Επίσης, συμπεριλάβετε το μοντέλο τιμολόγησης, το κοινό-στόχο και τη στρατηγική πωλήσεων και διανομής.

  Πώς να διαγράψετε μια ομαδική συνομιλία στο WeChat

#5. Ερευνα αγοράς

Μιλήστε για τους ανταγωνιστές σας σε αυτό το τμήμα. Συμπεριλάβετε επίσης τον λόγο πίσω από την επιτυχία τους και πώς μπορείτε να τους ξεπεράσετε.

#6. Στρατηγική Μάρκετινγκ και Πωλήσεων

Σε αυτήν την ενότητα, αναφέρετε πώς σκοπεύετε να πείσετε τους πελάτες να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες σας και να διατηρήσουν την πίστη των πελατών.

#7. Οικονομική ανάλυση

Αν και μπορεί να μην έχετε αρκετές πληροφορίες για τα οικονομικά της επιχείρησης ως εκκίνηση, οι υπάρχουσες επιχειρήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν ισολογισμό, καταστάσεις κερδών και ζημιών και κατάσταση ταμειακών ροών.

#8. Κάντε οικονομικές προβλέψεις

Ένα άλλο κρίσιμο τμήμα εάν αναζητάτε χρηματοδότηση ή επενδυτές είναι η οικονομική προβολή. Εδώ, πρέπει να περιγράψετε πώς θέλετε να δημιουργήσετε κέρδος για να αποπληρώσετε το δάνειο ή να προσφέρετε μια γενναιόδωρη απόδοση στους επενδυτές.

#9. Επιπλέον πληροφορίες

Οποιεσδήποτε υποστηρικτικές πληροφορίες θέλετε να συμπεριλάβετε στο επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο παράρτημα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο;

Για να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, πρέπει να εκτελέσετε καλή έρευνα αγοράς και ανταγωνιστών. Επίσης, πρέπει να δημιουργήσετε ένα μοντέλο πωλήσεων, παραγωγής και μάρκετινγκ που μπορεί να καλύψει τους πελάτες-στόχους και τις απαιτήσεις τους. Συμπεριλάβετε όλα αυτά, μαζί με τα στοιχεία της εταιρείας σας και τις επιχειρηματικές προβλέψεις σας, για να καταλήξετε σε ένα τέλειο επιχειρηματικό σχέδιο.

Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα λογισμικά επιχειρηματικών σχεδίων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Γοπιές

Γοπιές είναι ένα πλήρως διαδραστικό και αποτελεσματικό λογισμικό επιχειρηματικού σχεδίου. Εκτός από το ότι βοηθά τους επιχειρηματίες να αναπτύξουν επιχειρηματικά σχέδια, τους βοηθά επίσης να κατανοήσουν την επιχείρησή τους.

Αυτή η εφαρμογή ιστού που βασίζεται σε σύννεφο συνοδεύεται από οδηγούς εντός εφαρμογής, χρησιμοποιώντας τους οποίους μπορείτε να αναπτύξετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, να δημιουργήσετε ένα βήμα εκκίνησης, να υπολογίσετε προϋπολογισμούς και να πραγματοποιήσετε οικονομικές προβλέψεις.

Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Team του Cuttles, οι εταιρείες μπορούν να παρουσιάσουν τα μέλη της ομάδας τους στο σχέδιο. Το λογισμικό επιχειρηματικού σχεδίου είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά και Δανικά.

Μετά τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου σε αυτό το εργαλείο, η κοινή χρήση είναι επίσης εύκολη. Μπορείτε να προσκαλέσετε άλλα μέλη να δουν το επιχειρηματικό σας σχέδιο σε αυτήν την εφαρμογή ή μπορείτε να μοιραστείτε τους συνδέσμους της ή να εξαγάγετε την αναφορά σε μορφή PDF.

LivePlan

Αναζητάτε ένα εργαλείο επιχειρηματικού σχεδίου σε προσιτό κόστος; Αν ναι, πηγαίνετε για LivePlan. Έρχεται με 500+ πρότυπα για επιχειρηματικά σχέδια που καλύπτουν όλες τις μεγάλες βιομηχανίες.

Το LivePlan προσφέρει τη δυνατότητα πρόβλεψης που σας επιτρέπει να μην κάνετε τα μαθηματικά μόνοι σας. Απλώς δώστε τα δεδομένα εισαγωγής και το λογισμικό θα δημιουργήσει γραφήματα, σχήματα, γραφήματα και άλλα έγγραφα για το επιχειρηματικό σχέδιο.

  8 Καλύτερος Διαδραστικός Δημιουργός Χρονογραμμής [Free & Paid]

Αφού δημιουργήσετε το επιχειρηματικό σχέδιο, μπορείτε να το εξαγάγετε σε αρχεία Word ή PDF. Εκτός από την παρακολούθηση οικονομικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, το εργαλείο υποστηρίζει επίσης την ενοποίηση Xero και QuickBooks. Ο προγραμματισμός ορόσημων και η παρακολούθηση πωλήσεων και προϋπολογισμού είναι άλλες χρήσιμες λειτουργίες αυτής της εφαρμογής.

IdeaBuddy

Έχετε μια επιχειρηματική ιδέα αλλά δεν ξέρετε τι μπορείτε να την κάνετε; IdeaBuddy είναι το εργαλείο που ψάχνετε για να αναπτύξετε την ιδέα σας σε επιχειρηματικό σχέδιο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισαγάγετε δεδομένα στις ενότητες του Οδηγού Επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα δημιουργήσει αυτόματα ένα επιχειρηματικό σχέδιο έτοιμο για επενδυτές, το οποίο είναι, ταυτόχρονα, επεξεργάσιμο και κοινόχρηστο.

Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής του σάς επιτρέπει να προσθέτετε και να επεξεργάζεστε κείμενο. Επίσης, μπορείτε να αφαιρέσετε οποιοδήποτε στοιχείο δεν θέλετε να συμπεριλάβετε στο σχέδιό σας. Εκτός από την εξαγωγή του σχεδίου σε μορφή PDF ή Word, μπορείτε επίσης να το μοιραστείτε με άλλους χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο.

Bizplan

Bizplan είναι ένα ιδανικό λογισμικό επιχειρηματικού σχεδίου για νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν επενδυτές ή χρηματοδότηση. Με αυτό το μοντέρνο και διαισθητικό εργαλείο δημιουργίας επιχειρηματικών σχεδίων, οι επιχειρηματίες μπορούν να δημιουργήσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο όπως ακριβώς θέλουν να είναι.

Το Bizplan προσφέρει επίσης εκπαιδευτικούς πόρους που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε εύκολα αυτό το εργαλείο μεταφοράς και απόθεσης για τη δημιουργία προτύπων. Το Κέντρο Οικονομικής Διοίκησης διαθέτει διάφορα χρηματοοικονομικά εργαλεία. Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το λογισμικό επιχειρηματικού σχεδίου για να δημιουργήσουν προβλέψεις μισθών ομάδων, προβλέψεις εσόδων και ισολογισμούς.

Ενώ μπορείτε να προσθέσετε συνεργάτες και ενδιαφερόμενους εδώ, οι οποίοι μπορούν να δουν ευαίσθητα δεδομένα και να σχολιάσουν αυτά θα βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας. Μπορείτε να μοιραστείτε το επιχειρηματικό σχέδιο χρησιμοποιώντας τον διαδικτυακό σύνδεσμο.

PlanGuru

Σε αντίθεση με τα εργαλεία που επικεντρώνονται μόνο στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου, PlanGuru συνοδεύεται από ορισμένα οικονομικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού και των προβλέψεων, που είναι αφιερωμένα στον οικονομικό προγραμματισμό των επιχειρήσεων. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε οικονομικές προβλέψεις, προϋπολογισμούς, αναφορές και πολλά άλλα για την επιχείρησή σας.

Η πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο είναι επίσης διαθέσιμη στην έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή που βασίζεται σε Windows, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μορφή που σας αρέσει περισσότερο. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε με το MS Excel, το QuickBooks Online και το Xero.

Χρησιμοποιώντας 20+ τυπικές μεθόδους πρόβλεψης, οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν προβλέψεις για έως και 10 χρόνια. Επιπλέον, διαθέτει ισχυρό ταμπλό και εργαλείο αναφοράς.

Enloop

Enloop είναι ένα λογισμικό επιχειρηματικού σχεδίου που διευκολύνει τη γρήγορη δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου. Εκτός από το ότι σας βοηθά στη δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου, υποστηρίζει αυτοματοποιημένη σύνταξη κειμένου✍🏽, σύγκριση οικονομικών προβλέψεων και βαθμολογία απόδοσης σε πραγματικό χρόνο για την παρακολούθηση της προόδου σας.

  Πώς να μετονομάσετε έναν σελιδοδείκτη στο MS Word 2013

Με το Enloop, οι χρήστες μπορούν να αναπτύξουν επιχειρηματικά σχέδια χρησιμοποιώντας προσαρμόσιμο κείμενο, πίνακες, γραφήματα, εικόνες και 100+ σύμβολα και μορφές νομισμάτων. Επιπλέον, η δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας κειμένου σάς βοηθά να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία σύνταξης επιχειρηματικού σχεδίου.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα προσωρινό πρόγραμμα και να ζητήσετε από άλλους συνεργάτες να το επεξεργαστούν. Η εφαρμογή εκδίδει επίσης την αναφορά επιτυχίας/αποτυχίας, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε το πρόβλημα.

PlanBuildr

Εάν δεν σας αρέσει να γράφετε πολύ, αφήστε το PlanBuildr φροντίστε το επιχειρηματικό σας σχέδιο. Αυτή η φιλική προς το χρήστη λύση σάς προτρέπει να συμπληρώσετε τα κενά για να δημιουργήσετε γρήγορα ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Εδώ, οι χρήστες έχουν 10 πρότυπα για να επιλέξουν, που ανήκουν σε διάφορους κλάδους, για να δημιουργήσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την εταιρεία τους.

Το PlanBuildr σάς επιτρέπει να δημιουργείτε πλήρεις οικονομικές προβλέψεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης λογαριασμού αποτελεσμάτων, του ισολογισμού και της κατάστασης ταμειακών ροών — χρησιμοποιώντας στοιχειώδη στοιχεία. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν γραφήματα και γραφήματα στα σχέδιά τους.

iPlanner

iPlanner είναι ένα επαγγελματικό λογισμικό επιχειρηματικού σχεδίου που προσφέρει διάφορες ποιοτικές δυνατότητες σε προσιτό κόστος. Είτε είστε νεοσύστατη επιχείρηση που αναζητά επένδυση, είτε εταιρεία που θέλει να πραγματοποιήσει αξιολόγηση κινδύνου ή να επικοινωνήσει το επιχειρηματικό μας μοντέλο στην ομάδα σας, είναι μια καλή επιλογή.

Το iPlanner συνοδεύεται επίσης από μια ενότητα επιχειρηματικής μοντελοποίησης. Εδώ, οι επιχειρηματίες μπορούν να σχεδιάσουν και να στρατηγικοποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο όσο θέλουν πριν δημιουργήσουν το επιχειρηματικό σχέδιο. Διαθέτει επίσης μερικά εύχρηστα πρότυπα που σας βοηθούν να δημιουργήσετε ένα δομημένο και συνεκτικό επιχειρηματικό σχέδιο.

Μπορείτε να προσθέσετε απεριόριστα μέλη ομάδας και συνεργάτες σε αυτά τα έργα και να τους αναθέσετε τρεις διαφορετικούς ρόλους: Θεατές, Σύμβουλοι και Ιδιοκτήτες Έργων.

Το Κατάστημα Επιχειρηματικού Σχεδίου

ο Κατάστημα Business Plan είναι μια λύση που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό σχέδιο χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Διαθέτει φιλική προς το χρήστη διεπαφή και αφού εγγραφείτε, θα λάβετε οδηγίες και παραδείγματα για κάθε μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου.

Το Business Plan Shop προσφέρει πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Για αυτό, επιλέξτε τον κλάδο της επιχείρησής σας για να αποκτήσετε το ιδανικό πρότυπο. Με αυτό το εργαλείο, οι εταιρείες μπορούν να κάνουν επιχειρηματικές και οικονομικές προβλέψεις για έως και 3 ή 5 χρόνια χρησιμοποιώντας τα δεδομένα προϊόντων και υπηρεσιών σας.

Υποστηρίζει επίσης οικονομική ανάλυση, ανάλυση νεκρού σημείου, γραφήματα δεδομένων και ανάλυση πιστώσεων. Αφού δημιουργήσετε το σχέδιο, μπορείτε εύκολα να το εξαγάγετε σε μορφές MS Word ή PDF.

Τελειώνοντας 👨‍💻

Ανεξάρτητα από το εκτιμώμενο μέγεθος της επιχείρησής σας, ένα σωστά γραμμένο επιχειρηματικό σχέδιο είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική ανάπτυξη και επιτυχία. Με το εξελιγμένο λογισμικό επιχειρηματικού σχεδίου, μπορείτε να γράψετε αβίαστα το επιχειρηματικό σχέδιο.

Η παραπάνω λίστα θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τη σωστή λύση για την επιχείρησή σας. Ως νέα εταιρεία, ίσως θέλετε να μάθετε και για το λογισμικό φορολογικού σχεδιασμού.