Πώς να ακυρώσετε μια πληρωμή στο PayPal

Ο κόσμος πλέον βασίζεται στην ψηφιακή λειτουργία για τα πάντα. Ο ψηφιακός κόσμος κυριαρχεί παντού, από τις πληρωμές και τις αγορές μέχρι τις κρατήσεις και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Μπορείτε να στείλετε χρήματα, μηνύματα και μικρές πληροφορίες οπουδήποτε με ένα μόνο κλικ. Καθώς η τεχνολογία προχωρούσε, μια δέσμη εφαρμογών βγήκε στην αγορά. Μια τέτοια εφαρμογή πληρωμής είναι το PayPal. Η εκμάθηση του τρόπου χρήσης του μπορεί να διευκολύνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές για εσάς.

Τι είναι το PayPal;

PayPal είναι μια χρηματοοικονομική εταιρεία που δραστηριοποιείται στις περισσότερες χώρες. Μπορείτε να βρείτε το PayPal λειτουργικό σε κάθε χώρα όπου είναι εφικτή η ηλεκτρονική πληρωμή. Το PayPal έχει αντικαταστήσει με επιτυχία τις εντολές, τις επιταγές και τα μετρητά στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι διαδικτυακοί πωλητές και οι εμπορικοί ιστότοποι χρησιμοποιούν το PayPal και επίσης πληρώνουν χρήματα για τις υπηρεσίες τους.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να λειτουργήσετε το PayPal είναι να συνδέσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό με τον λογαριασμό σας στο PayPal. Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε πληρωμές σε όλα τα καταστήματα που συμμετέχουν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το PayPal για να στείλετε χρήματα στα μέλη της οικογένειάς σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το PayPal;

Εύκολο και βολικό στη χρήση

Κάθε φορά που θέλετε να κάνετε μια αγορά, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο PayPal και να πραγματοποιήσετε την πληρωμή. Δεν χρειάζεται πάντα να έχετε μαζί σας την κάρτα σας ή να θυμάστε τον αριθμό της κάρτας σας και άλλα τραπεζικά στοιχεία. Πρέπει να δώσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας στο PayPal, και αυτό είναι. Τα χρήματα θα μεταφερθούν εύκολα στον δέκτη χωρίς καμία ταλαιπωρία.

  Πώς να ξυπνήσετε έναν υπολογιστή στο Splashtop

Ασφαλείς Συναλλαγές

Η χρήση χρεωστικής κάρτας για την πραγματοποίηση διαδικτυακών πληρωμών μπορεί να είναι επικίνδυνη. Μπορεί να διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο διαδικτυακής απάτης και μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε διάφορα άλλα τραπεζικά ζητήματα. Ο καλύτερος τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα είναι να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή μέσω PayPal. Σας παρέχει μια επιλογή ασφαλούς συναλλαγής, ώστε τα δεδομένα σας να παραμένουν εμπιστευτικά.

Ποιες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να ακυρώσετε μια πληρωμή στο PayPal;

Μπορεί να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κάνετε μια πληρωμή μέσω PayPal και αργότερα συνειδητοποιήσετε ότι ήταν λάθος. Επομένως, μπορεί να θέλετε να ακυρώσετε την πληρωμή και να λάβετε τα χρήματά σας πίσω. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:

Στέλνοντας χρήματα σε λάθος άτομο

Συμβαίνει σε όλους, συμπεριλαμβανομένου εσάς, εμένα, και σχεδόν όλους τους χρήστες του ψηφιακού οικοσυστήματος πληρωμών, να καταλήγετε να μεταφέρετε χρήματα σε λάθος άτομο. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν εισαγάγετε κατά λάθος τα λανθασμένα στοιχεία λογαριασμού ή οποιαδήποτε άλλα στοιχεία, όπως τον αριθμό κινητού ή το αναγνωριστικό email. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν μεταφέρετε χρήματα όταν βιάζεστε.

Εισαγάγετε λάθος ποσό

Φανταστείτε ότι έπρεπε να κάνετε μια συναλλαγή 400 $ σε κάποιον και πληκτρολογήσατε κατά λάθος ένα επιπλέον 0. Ο λογαριασμός σας είναι κενός και θέλετε να ακυρώσετε την πληρωμή πριν φτάσει στο άλλο άκρο. Αυτό μπορεί να είναι παράξενο επειδή ο παραλήπτης μπορεί να αρνηθεί να επιστρέψει αυτά τα χρήματα.

Προγραμματισμένη επαναλαμβανόμενη πληρωμή

Μπορεί να έχετε ρυθμίσει τον λογαριασμό σας να εκτελεί συγκεκριμένες πληρωμές κάθε μήνα. Τέτοιες πληρωμές μπορεί να περιλαμβάνουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, λογαριασμούς κινητού τηλεφώνου κ.λπ. Μπορεί να υπάρχουν φορές που θέλετε να ακυρώσετε αυτές τις προγραμματισμένες πληρωμές εκ των προτέρων για να αποφύγετε τις λανθασμένες μηνιαίες πληρωμές. Για παράδειγμα, εάν εσείς και η οικογένειά σας μετακομίζετε σε μια ξένη χώρα, δεν είναι εφικτό να συνεχίσετε αυτές τις επαναλαμβανόμενες πληρωμές.

Μπορείτε να ακυρώσετε την πληρωμή από το PayPal;

Υπάρχει άμεση επιβεβαίωση των πληρωμών που γίνονται μέσω PayPal στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που ο παραλήπτης πρέπει να επιβεβαιώσει το ποσό στην άλλη άκρη. Επομένως, εάν ο παραλήπτης σας δεν έχει επιβεβαιώσει την πληρωμή, έχετε ακόμα κάποιες πιθανότητες να την ακυρώσετε.

Ποιες είναι οι συναλλαγές που μπορείτε να ακυρώσετε στο PayPal;

Μπορείτε να ακυρώσετε οποιαδήποτε συναλλαγή PayPal δεν έχει αποδεχτεί ο παραλήπτης. Ωστόσο, εάν ο παραλήπτης έχει αποδεχθεί την πληρωμή, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα μπορέσετε να ακυρώσετε τη συναλλαγή.

  Πώς να βρείτε γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος στους Χάρτες της Apple

Πώς να ακυρώσετε μια πληρωμή στο PayPal;

Κατά την πληρωμή μέσω PayPal, ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τη διεύθυνση email του παραλήπτη. Ο παραλήπτης πρέπει να έχει έναν λογαριασμό PayPal συνδεδεμένο με το email του. Η πληρωμή παραμένει σε εκκρεμότητα έως ότου το άτομο συνδέσει το email του με τον λογαριασμό του στο PayPal. Εάν η διαδικασία σύνδεσης τραπεζικού λογαριασμού δεν ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών, τα χρήματα επιστρέφουν στον λογαριασμό του αποστολέα.

Μερικοί άνθρωποι ορίζουν απόρρητο στον λογαριασμό τους στο PayPal που περιορίζει τις χρηματικές συναλλαγές εκτός εάν εγκρίνουν τη συναλλαγή. Εάν ο παραλήπτης στην άλλη άκρη έχει κάνει το ίδιο, ίσως μπορείτε να ακυρώσετε τη συναλλαγή και να επαναφέρετε χρήματα στον λογαριασμό σας.

Πηγή – https://www.danielshustle.com/how-do-i-cancel-a-payment-on-paypal/

Τα βήματα για να ακυρώσετε μια πληρωμή PayPal είναι:

  • Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
  • Μεταβείτε στο κουμπί δραστηριότητας που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας.
  • Αναζητήστε την εκκρεμή πληρωμή που πρόκειται να ακυρωθεί.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί «Ακύρωση» κοντά στα στοιχεία πληρωμής.
  • Για επιβεβαίωση, κάντε κλικ στο κουμπί ακύρωσης πληρωμής.

Η πληρωμή σας στο PayPal μπορεί να ακυρωθεί εάν ο παραλήπτης δεν εγκρίνει την πληρωμή. Ωστόσο, εάν δεν βρείτε τη συγκεκριμένη πληρωμή στη λίστα σε εκκρεμότητα, η πληρωμή σας θα έχει ήδη εκκαθαριστεί.

Πώς να ακυρώσετε επαναλαμβανόμενες πληρωμές στο PayPal;

Μπορεί να υπάρχουν φορές που μεταφέρετε χρήματα σε κάποιον σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτές οι συναλλαγές είναι παρόμοιες με τις κανονικές. Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι προγραμματισμένα και γίνονται σε σταθερό χρονικό διάστημα.

Τα βήματα για την ακύρωση της επαναλαμβανόμενης πληρωμής στο PayPal είναι τα ίδια με μια κανονική πληρωμή. Ίσως χρειαστεί να εισέλθετε στο μενού δραστηριότητας και να ακυρώσετε την καθορισμένη επαναλαμβανόμενη πληρωμή.

Αυτά είναι τα βήματα που θα σας βοηθήσουν στην ακύρωση μελλοντικών συναλλαγών:

  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο PayPal.
  • Στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης, μπορεί να βρείτε ένα κουμπί με το όνομα χρήστη σας. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί.
  • Μεταβείτε στην επιλογή ρυθμίσεων λογαριασμού.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Χρήματα, Τράπεζες και Κάρτες από το αναπτυσσόμενο μενού ρυθμίσεων λογαριασμού.
  • Σε αυτήν την επιλογή, θα συναντήσετε την καρτέλα καθορισμένων αυτόματων πληρωμών.
  • Επιλέξτε την επαναλαμβανόμενη πληρωμή που θέλετε να ακυρώσετε.
  • Επιβεβαιώστε την ακύρωση της επαναλαμβανόμενης πληρωμής σας.
  PSA: Ακυρώστε τις δωρεάν δοκιμές αμέσως μετά την εγγραφή σας

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ακυρώνετε την επαναλαμβανόμενη πληρωμή τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να ακυρώσετε τη συναλλαγή.

Πώς να λάβετε επιστροφή χρημάτων εάν η πληρωμή έχει ήδη εκκαθαριστεί;

Ενδέχεται να μην μπορείτε να ακυρώσετε μια πληρωμή εάν ο παραλήπτης εγκρίνει τη μεταφορά χρημάτων. Ωστόσο, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο PayPal και να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το άτομο στο οποίο στείλατε κατά λάθος χρήματα και να του ζητήσετε να τα επιστρέψει. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να ακυρώσετε την πληρωμή εάν η συναλλαγή έχει ήδη ολοκληρωθεί:

  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο PayPal
  • Επισκεφτείτε τη σελίδα σύνοψης από το αναπτυσσόμενο μενού.
  • Αναζητήστε τη συναλλαγή που ξεκίνησε κατά λάθος.
  • Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του δέκτη εκεί. Στείλτε τους ένα mail ζητώντας επιστροφή χρημάτων για την πληρωμή που ξεκίνησε.

Αυτή η επιλογή επιστροφής χρημάτων θα είναι διαθέσιμη μόνο για 180 ημέρες. Μετά από αυτό, ενδέχεται να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον δέκτη μέσω της εφαρμογής PayPal.

Μια άλλη περίπτωση μπορεί να προκύψει όταν κατά λάθος μεταφέρετε χρήματα, αλλά το άτομο στην άλλη άκρη εξακολουθεί να αρνείται να τα επιστρέψει. Σε μια τέτοια κατάσταση, μπορείτε να ανοίξετε μια διαφωνία. Το άνοιγμα μιας διαφωνίας σάς δίνει το δικαίωμα να συνομιλήσετε με τον δέκτη μέσω της εφαρμογής PayPal και να καταλήξετε σε ένα συμπέρασμα.

Τα βήματα για την έναρξη μιας διαφοράς είναι:

  • Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας
  • Επισκεφθείτε το κέντρο ανάλυσης
  • Μεταβείτε στην επιλογή αναφοράς προβλήματος
  • Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να επιλέξετε την πληρωμή για την οποία θέλετε να αναφέρετε μια διαφωνία.
  • Συνεχίστε με την επιλογή
  • Αναφέρετε τον λόγο αναφοράς της διαφοράς.

Το άνοιγμα διαφορών είναι δυνατή μόνο για ηλεκτρονικές αγορές και όχι για προσωπικές μεταφορές. Μπορείτε τελικά να υποβάλετε μια αξίωση εάν το πρόβλημά σας δεν επιλυθεί ακόμη και μετά την υποβολή διαφωνίας. Όταν το κάνετε αυτό, η βοήθεια και η υποστήριξη του PayPal παρεμβαίνει στην πληρωμή και αποφασίζει εάν τα χρήματα θα επιστραφούν στον λογαριασμό σας ή όχι.

συμπέρασμα

Το PayPal είναι μια εύχρηστη εφαρμογή που διευκολύνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές για όλους. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν φορές που ξεκινάτε μια λανθασμένη μεταφορά. Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον δέκτη. Εάν μπορεί να μην έχουν εγκρίνει την πληρωμή, ενδέχεται να λάβετε επιστροφή χρημάτων. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε μια διαφωνία ή αξίωση εάν δεν λάβετε τα χρήματά σας πίσω. Ωστόσο, αυτό μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι η επιστροφή χρημάτων μετά την έναρξη είναι δύσκολη και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κατά την έναρξη οποιασδήποτε πληρωμής.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε μερικούς από τους Καλύτερους Υπολογιστές χρέωσης PayPal.