Πώς να διαγράψετε μια ομαδική συνομιλία στο WeChat

Λαμβάνοντας υπόψη τον αμέτρητο αριθμό ομάδων στο WeChat, είναι σχετικά εύκολο να χάσετε το δρόμο σας. Η γνώση του τρόπου διαγραφής και αποχώρησης ομαδικών συνομιλιών μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Για να μην αναφέρουμε ότι η δυνατότητα να το κάνετε αυτό θα ελαχιστοποιούσε την ποσότητα ακαταστασίας και τις επίμονες περιττές ειδοποιήσεις στα εισερχόμενά σας στο WeChat.

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να διαγράφετε, να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε ομαδικές συνομιλίες στο WeChat. Επιπλέον, θα απαντήσουμε σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις δυνατότητες ομάδας και μηνυμάτων του WeChat.

Πώς να διαγράψετε μια ομαδική συνομιλία στο WeChat;

Το WeChat είναι μια πολυλειτουργική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης και επιχειρήσεων που σας δίνει πολλές ευκαιρίες για άνετη, καθημερινή επικοινωνία και για να διατηρείτε επαφή με φίλους. Αλλά είναι επίσης μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να προωθείτε προϊόντα, να κάνετε ηλεκτρονικές συναλλαγές και να αναπτύξετε τη δική σας επιχείρηση.

Ωστόσο, η συμμετοχή σε πολλές ομάδες μπορεί να έχει το τηλέφωνό σας γεμάτο ειδοποιήσεις. Εάν θέλετε να αποχωριστείτε μια ομαδική συνομιλία για οποιονδήποτε συγκεκριμένο λόγο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Ωστόσο, το WeChat δεν σας επιτρέπει να διαγράψετε μια ομαδική συνομιλία.

Εφόσον μια ομαδική συνομιλία έχει μέλη, δεν μπορείτε να τη διαγράψετε. Αντίθετα, έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε να αποχωρήσετε από την ομάδα ή μπορείτε να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία της ομάδας σε άλλο χρήστη. Το τελευταίο είναι δυνατό μόνο εάν είστε αυτός που δημιούργησε την ομάδα στην πρώτη θέση.

Από την άλλη πλευρά, εάν όλα τα μέλη μιας συγκεκριμένης ομάδας αποχωρήσουν, το WeChat θα κλείσει αυτόματα αυτήν την ομάδα.

Πώς να αποχωρήσετε από μια ομάδα WeChat;

Μόλις αποχωρήσετε από μια ομάδα στο WeChat, δεν θα λαμβάνετε άλλες ειδοποιήσεις από αυτήν την ομάδα και δεν θα έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενό της. Δείτε πώς γίνεται:

  • Ανοίξτε το WeChat.
  • Συνδεθείτε εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.
  • Βρείτε την ομάδα που θέλετε να αφήσετε στη λίστα συνομιλιών.
  • Πατήστε στον τίτλο του.
  • Πατήστε το εικονίδιο ατόμου στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Επιλέξτε «Διαγραφή και αποχώρηση».
  • Πατήστε “OK” για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να αποχωρήσετε οριστικά από την ομάδα.
  •   Το Notific Is Where Material Design Meets Lockscreen Notifications

    Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη και επιθυμείτε να επιστρέψετε στην ομάδα, μπορείτε να το κάνετε με τον κωδικό QR. Επίσης, εάν ένα μέλος σας στείλει έναν σύνδεσμο πρόσκλησης, μπορείτε να επιστρέψετε γρήγορα στην ομάδα.

    Πώς να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία μιας ομάδας WeChat;

    Όπως αναφέραμε προηγουμένως, μπορείτε να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία μόνο εάν είστε ο “κάτοχος” της ομάδας. Έτσι γίνεται:

  • Ανοίξτε το WeChat και συνδεθείτε.
  • Ανοίξτε την ομάδα που θέλετε να αποχωρήσετε.
  • Πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Μεταβείτε στη “Διαχείριση ομάδας”.
  • Πατήστε «Μεταβίβαση ιδιοκτησίας».
  • Βρείτε το μέλος στο οποίο θα μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία συνομιλίας και πατήστε το όνομά του.
  • Πατήστε “Ok”.
  • Καταφέρατε με επιτυχία να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία της ομαδικής συνομιλίας σας σε άλλο μέλος. Μπορείτε ακόμα να παραμείνετε στην ομάδα αν θέλετε ή μπορείτε να φύγετε. Να θυμάστε ότι μόλις αποχωρήσετε από μια ομαδική συνομιλία, θα χάσετε όλες τις επαφές σας από αυτήν την ομάδα.

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Σε τι χρησιμεύει μια ομάδα WeChat;

    Οι ομάδες WeChat μπορούν να περιέχουν έως και 500 μέλη. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ομάδα με περισσότερα από 100 μέλη, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το WeChat Pay. Αυτό αναφέρεται στο ψηφιακό σας πορτοφόλι WeChat που είναι συνδεδεμένο με τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

    Το WeChat είναι ένας συνδυασμός μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τηλεδιάσκεψης. Έτσι, υπάρχουν πολλές δυνατότητες που πρέπει να προσφέρουν οι ομάδες WeChat, εκτός από βασικά εργαλεία επικοινωνίας (π.χ. αποστολή μηνυμάτων κειμένου και φωνής, κοινή χρήση εικόνων και περιεχομένου βίντεο, επισύναψη αρχείων κ.λπ.).

    Δείτε σε τι άλλο χρησιμεύουν οι ομάδες WeChat:

    • Προώθηση επιχείρησης/προϊόντος/υπηρεσίας

    Μεταξύ άλλων, το WeChat είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο μάρκετινγκ. Μέσω των ομάδων WeChat, μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, να αλληλεπιδράσετε με το κοινό-στόχο σας και να ρίξετε ένα ευρύ δίχτυ σε διαφορετικές ομάδες. Εκτός από αυτό, το WeChat προσφέρει άλλες δυνατότητες για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων – όπως WeChat Moments, WeChat Advertising, WeChat Store, Mini Programs κ.λπ.

    • Κλήσεις βίντεο και ήχου για συνέδρια

    Τα μέλη της ομάδας WeChat χρησιμοποιούν αυτές τις δύο βολικές λειτουργίες περισσότερο. Στον ψηφιακό κόσμο, τα γραπτά μηνύματα χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι προτιμούν να στέλνουν φωνητικά μηνύματα ή απλώς να συνομιλούν μέσω βίντεο με κάποιον, καθώς είναι πολύ λιγότερο χρονοβόρο. Σε μια πιο επαγγελματική σημείωση, το WeChat είναι εξαιρετικά βολικό για τηλεδιάσκεψη, γι’ αυτό και αμέτρητες εταιρείες χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα.

    • WeChat Pay

    Συνδέοντας την τραπεζική σας κάρτα με τον λογαριασμό σας στο WeChat, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WeChat Pay για ηλεκτρονικές αγορές, πληρωμή λογαριασμών σε εστιατόρια, αγορά εισιτηρίων κ.λπ. Εάν θέλετε να αγοράσετε κάτι με το WeChat Pay σας φυσικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σαρώσετε το QR σας κώδικας. Μπορείτε ακόμη και να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας με το WeChat Pay.

      Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Microsoft Family Safety

    • Κοινή χρήση τοποθεσίας

    Όχι μόνο μπορείτε να στείλετε την τοποθεσία σας σε διαφορετικές ομάδες, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε πού βρίσκονται τα άλλα μέλη της ομάδας σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Έχετε επίσης την επιλογή να αναζητήσετε συγκεκριμένα μέρη στον χάρτη WeChat σας.

    • Επιλογές μετάφρασης

    Το εργαλείο μετάφρασης είναι μια δυνατότητα μηνυμάτων που μπορείτε να εφαρμόσετε σε οποιαδήποτε ομάδα WeChat. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα ένα μήνυμα που θέλετε να μεταφράσετε και να περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί μια μικρή καρτέλα. Μόλις πατήσετε την επιλογή «Μετάφραση», το WeChat θα μεταφράσει το μήνυμά σας στη γλώσσα που είχατε ορίσει.

    Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια ομαδική συνομιλία στο WeChat;

    Η δημιουργία ομάδων στο WeChat είναι εύκολη και μπορείτε να το κάνετε με μερικά απλά βήματα:

    1. Ανοίξτε το WeChat.

    2. Συνδεθείτε εάν δεν το έχετε κάνει.

    3. Πατήστε το «+» στο επάνω μέρος της οθόνης σας.

    4. Επιλέξτε «Νέα συνομιλία».

    5. Προσθέστε τουλάχιστον δύο από τις επαφές σας. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα μέλη αργότερα.

    6. Πατήστε «Τέλος» για επιβεβαίωση.

    Σημείωση: Κάθε μέλος της ομάδας επιτρέπεται να προσθέσει άλλα μέλη στην ομάδα. Ωστόσο, μόνο ο αρχηγός της ομάδας (το άτομο που δημιούργησε την ομάδα) μπορεί να αφαιρέσει μέλη από την ομάδα.

    Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετάσχετε σε μια ιδιωτική ομαδική συνομιλία, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

    1. Εκκινήστε την εφαρμογή WeChat και συνδεθείτε.

    2. Βρείτε το “+” στο επάνω μέρος των εισερχομένων σας και πατήστε το.

    3. Μεταβείτε στη “Νέα συνομιλία”.

    4. Επιλέξτε «Συμμετοχή σε ιδιωτική ομάδα».

    5. Εισαγάγετε έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης.

    6. Προσθέστε μέλη στην ιδιωτική σας ομάδα.

    7. Πατήστε «Τέλος».

    Για να συμμετάσχουν άλλα άτομα στην ιδιωτική σας ομάδα, θα πρέπει να τους στείλετε τον τετραψήφιο κωδικό.

    Όταν δημιουργείτε μια ομάδα, θα λάβετε έναν κωδικό QR. Σημειώστε ότι κάθε ομάδα WeChat έχει διαφορετικό κωδικό QR. Επομένως, εάν θέλετε να εισαγάγετε μια συγκεκριμένη ομάδα, θα πρέπει να βρείτε τον κωδικό QR αυτής της ομάδας.

    Οι κωδικοί QR είναι ιδιαίτερα εύχρηστοι για επιχειρήσεις. Οι δημοφιλείς επιχειρηματικοί λογαριασμοί θα δημοσιεύουν τον κωδικό QR WeChat στον ιστότοπό τους ή σε άλλες πλατφόρμες για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες WeChat.

    Πώς μπορώ να προσθέσω μέλη σε μια ομάδα WeChat;

    Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να προσθέσετε χρήστες σε ομάδες WeChat. Το πρώτο είναι προσκαλώντας τους και μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τις επαφές σας στο WeChat. Εάν θέλετε να προσθέσετε κάποιον που δεν είναι αποθηκευμένος στη λίστα επαφών σας, μπορείτε να του στείλετε τον κωδικό QR.

      Πώς να αλλάξετε την πολιτική εκτέλεσης του PowerShell

    Δείτε πώς μπορείτε να προσκαλέσετε τις επαφές σας σε μια συγκεκριμένη ομάδα:

    1. Ανοίξτε το WeChat.

    2. Ανοίξτε την ομάδα σας και πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

    3. Πατήστε στο “+” στο επάνω μέρος της οθόνης σας.

    4. Επιλέξτε ποιες επαφές θέλετε να προσθέσετε.

    5. Πατήστε «Τέλος».

    Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε κάποιον που δεν είναι στις επαφές σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

    1. Εκκινήστε το WeChat.

    2. Μεταβείτε στην επιλογή “Discover” στο παρακάτω μενού.

    3. Πατήστε «Σάρωση».

    4. Ενεργοποιήστε την κάμερά σας και κοιτάξτε την προς τον κωδικό QR αυτού του ατόμου.

    5. Το προφίλ τους στο WeChat θα ανοίξει αμέσως στο τηλέφωνό σας.

    6. Πατήστε «Προσθήκη».

    Μόλις προστεθούν στη λίστα επαφών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πρώτη μέθοδο για να τα προσθέσετε στην ομαδική συνομιλία σας. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε κάποιον μέσω κωδικού QR. Έτσι γίνεται:

    1. Ανοίξτε την ομάδα σας.

    2. Πατήστε στις τρεις τελείες.

    3. Μεταβείτε στην ενότητα “Κωδικός QR ομάδας”.

    4. Είτε τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης του κωδικού είτε αποθηκεύστε τον κωδικό στο τηλέφωνό σας.

    5. Στείλτε το στο άτομο που θέλετε να προσθέσετε.

    Πώς διαγράφετε μηνύματα στο WeChat;

    Η διαγραφή ενός μηνύματος στο WeChat είναι εύκολη. Αυτό είναι το μόνο που έχετε να κάνετε:

    1. Ανοίξτε τη συνομιλία.

    2. Βρείτε το μήνυμα που θέλετε να διαγράψετε.

    3. Πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα.

    4. Πατήστε «Διαγραφή».

    Πώς μπορώ να διαγράψω πολλά μηνύματα WeChat;

    Για να διαγράψετε περισσότερα από ένα μηνύματα σε μια ομάδα WeChat, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

    1. Ανοίξτε τη συνομιλία.

    2. Βρείτε τα μηνύματα που θέλετε να διαγράψετε από τη συνομιλία.

    3. Πατήστε παρατεταμένα ένα μήνυμα.

    4. Πατήστε την επιλογή «Επιλογή».

    5. Επιλέξτε όλα τα μηνύματα που θέλετε να διαγράψετε.

    6. Μεταβείτε στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων παρακάτω.

    Πώς ξέρετε αν έχετε αποκλειστεί στο WeChat;

    Για να καταλάβετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο WeChat, δοκιμάστε να του στείλετε ένα μήνυμα. Εάν το μήνυμά σας απορριφθεί, αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης σας έχει αποκλείσει. Για να βεβαιωθείτε, μεταβείτε στο προφίλ τους. Εάν μπορείτε να δείτε την επιλογή “Αποστολή αιτήματος φιλίας”, τότε αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο σας απέκλεισαν, αλλά σας διέγραψαν και από τη λίστα των φίλων τους.

    Διατηρήστε τις ομαδικές σας συνομιλίες στο WeChat

    Τώρα έχετε μάθει πώς να αποχωρείτε και να δημιουργείτε ομαδικές συνομιλίες στο WeChat και πώς να διαγράφετε μηνύματα, να προσθέτετε μέλη και να μεταβιβάζετε την ιδιοκτησία των συνομιλιών. Αυτή η εφαρμογή επικοινωνίας πολλαπλών χρήσεων έχει πολλά να προσφέρει, επομένως εξερευνήστε όλες τις δυνατότητες της για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε την καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία.

    Έχετε αφήσει ποτέ μια ομαδική συνομιλία στο WeChat; Χρησιμοποιήσατε κάποια από τις μεθόδους που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.