Δημιουργήστε εσωτερικούς συνδέσμους με τα 10 κορυφαία πρόσθετα WordPress

Η δημιουργία συνδέσμων είναι ένα από τα κρίσιμα μέρη μιας επιτυχημένης στρατηγικής SEO. Ακριβώς όπως τα εξωτερικά backlinks, οι εσωτερικοί σύνδεσμοι είναι επίσης απαραίτητοι για τη δημιουργία συνδέσμων.

Είτε λειτουργείτε ένα blog είτε αναπτύσσετε έναν ιστότοπο προϊόντων SaaS, η δημιουργία πολύτιμου περιεχομένου είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Είναι σημαντικό να δημιουργείτε συνεχώς συνδέσμους γύρω από το περιεχόμενό σας, τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς συνδέσμους.

Παρόλο που οι SEO καταφέρνουν να λάβουν backlinks από ιστοτόπους υψηλών αρχών τομέα, παραμελούν τη σημασία της εσωτερικής σύνδεσης στον ιστότοπό τους.

Αυτό το άρθρο θα σας δείξει τη σημασία της δημιουργίας εσωτερικού συνδέσμου και πώς μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία δημιουργίας εσωτερικού συνδέσμου με πρόσθετα WordPress.

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι έχουν υψηλότερη αξία κατάταξης και θεωρούνται σχετικοί με τις μηχανές αναζήτησης. Είναι μια διαδικασία μετάδοσης επαρκούς ποσότητας συνδέσμων στον ιστότοπό σας και σύνδεσης διαφορετικών αναρτήσεων για τη βελτίωση της συνάφειας του περιεχομένου.

Δεδομένου ότι η συνάφεια είναι ένας παράγοντας κατάταξης, η δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων βοηθά τα ρομπότ μηχανών αναζήτησης να ανιχνεύουν και να ευρετηριάζουν το σχετικό περιεχόμενό σας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Όσο περισσότερους εσωτερικούς συνδέσμους έχετε, τόσο περισσότερο ο ιστότοπός σας θεωρείται ως ιστότοπος αυθεντίας για ένα δεδομένο θέμα.

Ακολουθούν ορισμένα οφέλη από τη δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων:

  • Βελτιώνει το SEO: Η μετάδοση του συνδέσμου σε σχετικό περιεχόμενο ιστότοπου βοηθά στη βελτίωση του SEO.
  • Ανίχνευση ιστότοπου: Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι εξομαλύνουν τη διαδικασία πλοήγησης στον ιστότοπο για bots μηχανών αναζήτησης και βελτιώνουν την ορατότητά σας στη μηχανή αναζήτησης.
  • Διανομή επισκεψιμότητας: Η δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων βοηθά στη διανομή της επισκεψιμότητας και κατευθύνει τους χρήστες σε παλιές δημοσιευμένες αναρτήσεις και άρθρα στον ιστότοπό σας.

Τώρα που γνωρίζετε τη σημασία της δημιουργίας εσωτερικών συνδέσμων, ήρθε η ώρα να ελέγξετε πώς οι προσθήκες WordPress μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε συνδέσμους.

Πώς μπορούν τα πρόσθετα WordPress να βοηθήσουν στη δημιουργία συνδέσμων;

Ο έλεγχος κάθε άρθρου και η εύρεση λέξεων-κλειδιών για την προσθήκη ευκαιριών εσωτερικής σύνδεσης θα καταναλώσει ένα σημαντικό κομμάτι του χρόνου σας.

Αντί να δημιουργείτε εσωτερικούς συνδέσμους με μη αυτόματο τρόπο, η χρήση προσθηκών WordPress για τη δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων έχει τα πλεονεκτήματά της.

Εσωτερική σύνδεση Οι προσθήκες WordPress θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εσωτερικούς συνδέσμους πιο γρήγορα και θα κάνουν τον ιστότοπό σας πιο ελκυστικό για τις μηχανές αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο, θα ρυθμίσετε εσωτερικούς συνδέσμους στις αναρτήσεις, τις σελίδες και τις κατηγορίες του ιστολογίου σας και θα έχετε καλύτερο έλεγχο στους εσωτερικούς συνδέσμους του ιστότοπού σας.

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τη χρήση των προσθηκών εσωτερικής σύνδεσης WordPress:

  • Εξοικονομεί χρόνο: Η μη αυτόματη δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων μπορεί να διαρκέσει πολύ.
  • Ευκαιρίες σύνδεσης: Είναι πάντα δυνατό να χάσετε σημαντικές ευκαιρίες σύνδεσης όταν εργάζεστε με μια ομάδα συγγραφέων.
  • Χρήση τεχνητής νοημοσύνης: Πολλά εργαλεία και πρόσθετα χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό εσωτερικών συνδέσμων που προσθέτουν μια αξία συμφραζομένων που μπορεί να είναι πιο ακριβής από τις τεχνικές SEO.
  • Αυτόματη ενσωμάτωση: Ακόμα κι αν προσθέτετε συνεχώς νέο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, οι περισσότερες από αυτές τις προσθήκες θα φροντίζουν να ενσωματώνουν εσωτερικούς συνδέσμους αυτόματα.
  13 Γεωχωρικά Εργαλεία για GIS, Χαρτογράφηση & Οπτικοποίηση Δεδομένων

Με αυτά τα λόγια, ας ξεκινήσουμε με τη λίστα μας με τις καλύτερες προσθήκες για εσωτερική σύνδεση WordPress.

LinkWhisper

Το Link Whisper είναι ένα δημοφιλές εργαλείο του WordPress που σας βοηθά να προσθέσετε εσωτερικούς συνδέσμους χωρίς να τους δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Προτείνει αυτόματα σχετικούς εσωτερικούς συνδέσμους όταν γράφετε το άρθρο σας στο WordPress χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης του.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις αναφορές συνδέσμων που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους για ένα συγκεκριμένο άρθρο. Έχουν επίσης ένα premium plugin που σας επιτρέπει αυτόματα να προσθέτετε πολλαπλούς συνδέσμους σε όλες τις αναρτήσεις χωρίς να επεξεργάζεστε κάθε ανάρτηση.

Ορισμένες από τις δημοφιλείς premium λειτουργίες τους περιλαμβάνουν αυτόματη σύνδεση, μαζική αλλαγή συνδέσμων, έλεγχος κατεστραμμένου συνδέσμου και λέξεις-κλειδιά εστίασης στόχευσης από προσθήκες SEO όπως το Yoast, το RankMath και άλλα πρόσθετα SEO.

Το LinkWhisper παρέχει τις ρυθμίσεις για να βελτιστοποιήσει την εσωτερική διαδικασία δημιουργίας συνδέσμων και να αγνοήσει ορισμένες λέξεις ή φράσεις, ώστε να φαίνεται φυσικό στα bots των μηχανών αναζήτησης.

Rankmath

Το RankMath είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο SEO που προσφέρει λειτουργίες παρακολούθησης συνδέσμων και πολλές άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με το SEO σε ένα μόνο πρόσθετο. Είναι δωρεάν στο αποθετήριο plugin WordPress και έχει ληφθεί πάνω από ένα εκατομμύριο φορές.

Στον ιστότοπό τους, η RankMath ανέφερε ότι θα προσθέσει μια λειτουργία Internal Link Builder που δημιουργεί αυτόματα εσωτερικούς συνδέσμους που ταιριάζουν με τις λέξεις-κλειδιά που παρέχονται. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο από τη μη αυτόματη δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων και θα προσθέσετε αυτόματα συνδέσμους σε επερχόμενες νέες δημοσιεύσεις.

Το μόνο που έχουν τώρα είναι μια λειτουργία μετρητή συνδέσμων που δείχνει τον αριθμό των εσωτερικών, εξωτερικών και εισερχόμενων συνδέσμων στον πίνακα ελέγχου αναρτήσεων. Σας βοηθά να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με τους εσωτερικούς συνδέσμους χωρίς να πηγαίνετε μεμονωμένα σε κάθε ανάρτηση.

Siteseer.io

Νωρίτερα, το Zyppy, που μετονομάστηκε πλέον σε SiteSeer, είναι ένα λογισμικό που βασίζεται σε SEO που σας βοηθά παρέχοντας προτάσεις SEO, όπως βελτιστοποιημένους τίτλους, βελτίωση εσωτερικών συνδέσμων και λήψη ακριβών αναλυτικών στοιχείων για τις λέξεις-κλειδιά με την κορυφαία απόδοση.

Το SiteSeer παρέχει μια ισχυρή δυνατότητα εσωτερικού ελέγχου συνδέσμων που ανιχνεύει ολόκληρο τον ιστότοπό σας και αναλύει τους συνδέσμους σας με βάση διαφορετικές παραμέτρους.

Για παράδειγμα, ελέγχει την τοποθέτηση των συνδέσμων σας, τα αγκυρωμένα κείμενα, τους εξερχόμενους συνδέσμους και τον αριθμό των συνδέσμων που υπάρχουν σε μεμονωμένα κομμάτια περιεχομένου. Με βάση αυτές τις παραμέτρους, θα βρείτε προτάσεις για την προσθήκη εσωτερικών συνδέσμων και τη βελτιστοποίηση της συνολικής απόδοσης SEO.

  Πώς να παρακάμψετε το μπλοκ πορνό του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Daext είναι ένα δωρεάν πρόσθετο σύνδεσης που σας βοηθά να προσθέσετε εσωτερικούς συνδέσμους στις αναρτήσεις και στο περιεχόμενο της σελίδας σας.

Λειτουργεί μετατρέποντας τις καθορισμένες λέξεις-κλειδιά σε συνδέσμους αυτόματα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών και να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά με βάση διάφορες παραμέτρους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά ανάλογα με τη θέση της λέξης-κλειδιού, την ευαισθησία πεζών-κεφαλαίων όπως κεφαλαία ή πεζά, να ελέγξετε οποιονδήποτε συγκεκριμένο χαρακτήρα ή λέξη που εμφανίζεται πριν από τη λέξη-κλειδί και πολλά άλλα.

Το πρόσθετο Daext προσφέρει επίσης μια μέθοδο τυχαίας ιεράρχησης προτεραιοτήτων για την τυχαιοποίηση συνδέσμων ανά ανάρτηση. Εξασφαλίζει καλύτερη διανομή των αυτόματων συνδέσμων, αλλά διατηρεί την ίδια προτεραιότητα.

Το Internal Link Juicer είναι μια freemium αυτοματοποιημένη προσθήκη εσωτερικών συνδέσμων για ιστότοπους WordPress. Το σύστημα διαμόρφωσης ανά ανάρτηση σάς βοηθά να προσθέτετε συνδέσμους σε επιθυμητές λέξεις-κλειδιά, βελτιώνοντας το συνολικό σας SEO στη σελίδα.

Η έξυπνη λειτουργία κράτησης θέσης παρέχει μια ποικιλία από κείμενα αγκύρωσης και ένα ευρύ φάσμα πιθανών συνδέσμων. Αυτό εξασφαλίζει επίσης μια φυσική συμπεριφορά σύνδεσης.

Η σύνδεση των σελίδων σας δεν χρειάζεται να γίνεται χειροκίνητα κάθε φορά που γράφετε μια νέα ανάρτηση. Θα δημιουργήσει αυτόματα συνδέσμους μόλις διαμορφώσετε τις λέξεις-κλειδιά σας.

Το Internal Link Juicer προσφέρει μια έκδοση Pro που σας δίνει μια λεπτομερή προβολή όλων των συνδέσμων και μπορείτε να διαχειριστείτε συνδέσμους μέσω του WP-CLI.

Το Yet Another Related Posts Plugin (YARPP) είναι ένα πρόσθετο πλούσιο σε χαρακτηριστικά που χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να ελέγχει τους τίτλους των αναρτήσεων, τις ετικέτες και τις προσαρμοσμένες ταξινομίες για να βρει σχετικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας.

Από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, έχει 100.000+ ενεργές εγκαταστάσεις. Αντί να δημιουργεί συνδέσμους με βάση τα συμφραζόμενα, λειτουργεί προσθέτοντας σχετικές αναρτήσεις κάτω από την κύρια ανάρτησή σας.

Χρησιμοποιώντας το προκατασκευασμένο ή προσαρμοσμένο πρότυπο του YARPP, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε σχετικές αναρτήσεις για να περάσετε τον εσωτερικό σύνδεσμο. Το πρόσθετο προσφέρει επίσης ένα σύστημα προσωρινής αποθήκευσης για την αποθήκευση των αποτελεσμάτων των σχετικών αναζητήσεων αναρτήσεων.

Με αυτόν τον τρόπο, μεταβιβάζετε την έλξη συνδέσμων σε άλλες σελίδες περιεχομένου και αυξάνετε την αφοσίωση των χρηστών στον ιστότοπό σας ή στο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας.

Yoast SEO

Με το Yoast SEO, μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαδικασία εσωτερικής σύνδεσης.

Από την οπτική γωνία της σελίδας, παρέχει μια παράμετρο εσωτερικού συνδέσμους για να επιβεβαιώσετε εάν προσθέτετε αρκετούς συνδέσμους σε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Επιπλέον, το εργαλείο μετρητή συνδέσμων κειμένου στον πίνακα εργαλείων ανάρτησης εμφανίζει τον συνολικό αριθμό των εσωτερικών συνδέσμων που παραπέμπουν σε μια ανάρτηση.

Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να αναζητάτε ένα ειδικό εργαλείο δημιουργίας εσωτερικού συνδέσμου, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην προσθήκη Yoast SEO Premium.

  Πώς να μοιραστείτε την μπαταρία στο iPhone

Η λειτουργία πρότασης εσωτερικής σύνδεσης του Yoast SEO σαρώνει το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας στο WordPress και προτείνει εσωτερικούς συνδέσμους όταν γράφετε την ανάρτηση. Κατά τη σύνταξη ενός άρθρου, θα βρείτε επίσης άλλες προτάσεις εσωτερικής σύνδεσης στην πλαϊνή γραμμή του Yoast.

Keytunity

Το Keytunity είναι μια μοναδική λύση SEO που συνδέεται με το Google Search Console σας και δημιουργεί μοναδικές προτάσεις λέξεων-κλειδιών που αναζητούν οι χρήστες.

Εφόσον συνδέεται απευθείας με την Google για δεδομένα, μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες μοναδικές για την επιχείρησή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εξατομικευμένες προτάσεις περιεχομένου και να δημιουργήσετε συναρπαστικό περιεχόμενο γύρω από αυτά τα θέματα.

Το Keytunity σαρώνει τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες προσπαθείτε να κατατάξετε και τις σελίδες που σχετίζονται με τη λέξη-κλειδί σας. Με βάση αυτά τα δεδομένα, λαμβάνετε κρυφά σύνολα λέξεων-κλειδιών που πιθανότατα ο ανταγωνιστής σας δεν γνωρίζει.

Το πρόσθετο Inline Related Posts του IntellyWP σάς βοηθά να προσθέσετε σχετικά κουτιά αναρτήσεων στο περιεχόμενο και όχι μόνο στο τέλος της ανάρτησης, όπως άλλα πρόσθετα σχετικών αναρτήσεων. Η προσθήκη έχει εγκατασταθεί πάνω από 90.000+ φορές τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τους δημιουργούς της προσθήκης για την εργασία τους.

Οι Inline Related Posts εντοπίζουν αυτόματα αλλαγές γραμμής και προσθέτουν πολλαπλά πλαίσια περιεχομένου που σχετίζονται με τα συμφραζόμενα στις αναρτήσεις σας. Μπορείτε να επιλέξετε από πάνω από 20+ συνδυασμούς στυλ θεμάτων κουτιών και χρωμάτων.

Προσθέτοντας συνδέσμους με βάση τα συμφραζόμενα, η προσθήκη σάς βοηθά να βελτιώσετε την αφοσίωση των χρηστών και να αυξήσετε τις προβολές σελίδων στον ιστότοπό σας. Αν και η δωρεάν προσθήκη θα ήταν αρκετή για τις βασικές ανάγκες, έχουν επίσης προγράμματα επί πληρωμή που προσφέρουν πρόσβαση σε θέματα premium, απεριόριστα σχετικά κουτιά και προτεραιότητα στο διαδίκτυο.

Πρόσθετο AIOSEO

Το AIOSEO είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο WordPress SEO με περισσότερες από 3 εκατομμύρια ενεργές εγκαταστάσεις. Το πρόσθετο είναι εύκολο στη χρήση και προσφέρει βασικές λειτουργίες SEO στη δωρεάν έκδοση.

Η έκδοση AIOSEO Pro προσφέρει μια λειτουργία βοηθού συνδέσμου που εμφανίζει όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους προς το περιεχόμενό σας σε έναν ειδικό πίνακα εργαλείων. Μπορείτε να έχετε μια σαφή εικόνα των συνδέσμων σας και να βελτιστοποιήσετε τη ροή των συνδέσμων για να βελτιώσετε την ορατότητα της αναζήτησης.

Ο Βοηθός συνδέσμων σαρώνει το περιεχόμενο του ιστότοπού σας και σας βοηθά να προσθέσετε εσωτερικούς συνδέσμους από τον πίνακα ελέγχου χωρίς να μπείτε σε μεμονωμένες αναρτήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις προτάσεις συνδέσμων και να βελτιώσετε την εσωτερική σύνδεση στον ιστότοπό σας.

Το AIOSEO παρέχει επίσης μια αναφορά συνδέσμου που εμφανίζει όλες τις πληροφορίες της ανάρτησής σας, όπως τίτλο ανάρτησης, ημερομηνία δημοσίευσης, εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους που δείχνουν προς το περιεχόμενο και προτάσεις συνδέσμων.

συμπέρασμα

Εφόσον αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε το WordPress, έχουμε εξερευνήσει τις καλύτερες προσθήκες WordPress για τη δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων.

Αυτό το άρθρο σάς επιτρέπει να επιλέξετε εύκολα την καλύτερη προσθήκη WordPress για τη δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων. Με τον καιρό, αυτή η απλή στρατηγική θα βελτιώσει το SEO του ιστότοπού σας και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα.

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη λίστα μας με τα εργαλεία backlink SEO για να βελτιώσετε τη συνολική στρατηγική δημιουργίας συνδέσμων.