Κορυφαία 5 εργαλεία ανοιχτού κώδικα για τη διαχείριση του διακομιστή OpenStack

Διαχειριστείτε αποτελεσματικά το OpenStack με αυτά τα εργαλεία ανοιχτού κώδικα.

Στον κόσμο του cloud, το πρωταρχικό θεμελιώδες στοιχείο είναι η αυτοματοποίηση των πάντων όταν φαίνεται να παρέχει υπηρεσίες cloud κατά παραγγελία. Η εργασία στην παραγωγή λογισμικού συνήθως καταλήγει σε συνεχείς αναπτύξεις και λειτουργία ενός περιβάλλοντος που διανέμεται σε όλο τον κόσμο, ειδικά με τις υπηρεσίες cloud κατά παραγγελία.

OpenStack είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα cloud Infrastructure as a Service (IaaS) που χρησιμοποιείται σε υλικό εμπορευμάτων. Η τεχνολογία πίσω από το OpenStack αποτελείται από μια σειρά παρόμοιων έργων που παρέχουν διάφορα στοιχεία για μια λύση υποδομής cloud. Μπορεί να χειριστεί μια μεγάλη δεξαμενή αποθήκευσης και πόρων δικτύου είτε εντός ενός κέντρου δεδομένων ως μεμονωμένο σύννεφο είτε εκτός ως δημόσιο cloud.

Για να διαχειριστείτε την υποδομή cloud του OpenStack, πρέπει να διαχειριστείτε τη διαμόρφωση των μεμονωμένων υπηρεσιών cloud. Το κύριο πλεονέκτημα του OpenStack είναι ότι αποτελείται από οριζόντια επεκτασιμότητα, επομένως καθίσταται προφανές να προστεθούν δίκτυα και συστήματα αποθήκευσης για την ανάπτυξη του νέφους με την πάροδο του χρόνου.

Για να μάθετε το OpenStack, ελέγξτε αυτό ουσιαστικό μάθημα.

Το βασικό μέρος της επεκτασιμότητας του νέφους είναι η αξία του χρόνου που απαιτείται για τη ρύθμιση και τη λειτουργία του νέφους και συνεπώς την κλιμάκωση, καθώς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Για όλα αυτά, αυτό που χρειάζεται είναι μια αυτοματοποιημένη υποδομή ανάπτυξης και διαμόρφωσης που να ενσωματώνει συστήματα διαχείρισης διαμόρφωσης.

Πολλά εργαλεία ανοιχτού κώδικα είναι διαθέσιμα για εγκατάσταση, διαχείριση και εκτέλεση του OpenStack cloud. Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι πώς να επιλέξετε το καλύτερο.

Πίνακας περιεχομένων

Σεφ

Σεφ είναι ένα εξαιρετικό πλαίσιο αυτοματισμού που καθιστά εύκολη τη ρύθμιση διακομιστών και εφαρμογών σε οποιαδήποτε πραγματική, εικονική ή cloud τοποθεσία, ανεξάρτητα από την έκταση της υποδομής. Το Chef είναι ένα προϊόν που επικεντρώνεται απλώς στη βάση χρηστών προγραμματιστών του. Ο σεφ περιλαμβάνει βιβλία μαγειρικής για την ενασχόληση με τις διαφορετικές προτιμήσεις του OpenStack.

  Εάν λάβετε ένα τηλεφώνημα για ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, είναι απάτη

Χρησιμοποιεί τη Ruby ως γλώσσα προγραμματισμού και αποτελείται από μια πύλη με δυνατότητα αναζήτησης, όπου μπορεί κανείς να βρει τεχνικές και βιβλία μαγειρικής που συνεισφέρονται από την κοινότητα. Ο Chef αυτοματοποιεί τον χειρισμό της διαχείρισης των διαμορφώσεων, διασφαλίζοντας ότι τα συστήματα έχουν διαμορφωθεί σωστά και με συνέπεια.

Ο σεφ έχει μια αρχιτεκτονική βασισμένη σε πράκτορες που περιλαμβάνει έναν πελάτη σε κάθε περίπτωση εικονικής μηχανής ή διακομιστή ενώ διευθύνεται από έναν κεντρικό κύριο πράκτορα. Ο σεφ απολαμβάνει επίσης ευρεία υποστήριξη με τη μορφή πληθώρας βιβλίων μαγειρικής και τεκμηρίωσης. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

  • Χρησιμοποιήστε απλούς δηλωτικούς ορισμούς για απλές διοικητικές εργασίες.
  • Διαμορφώστε μια ποικιλία υπηρεσιών SaaS που βασίζονται σε σύννεφο και ενσωματώστε API παροχής cloud
  • Παρουσιάζει μια ενιαία διαδικασία για τη διαχείριση εσωτερικών χώρων και κτημάτων cloud.
  • καθιστά την υποδομή εξαιρετικά ευέλικτη, δυνατότητα έκδοσης και με ακρίβεια δοκιμής
  • Εξασφαλίζει συνεπείς διαμορφώσεις σε όλο τον κύκλο ζωής ανάπτυξης
  • Αυτόματη διόρθωση μετατόπισης διαμόρφωσης
  • Αποτελείται από το κιτ ανάπτυξης σεφ, το οποίο διαθέτει ισχυρά εργαλεία δοκιμών για την επικύρωση αλλαγών υποδομής

Αυτό το εργαλείο αυτοματισμού και διαμόρφωσης πληροφορικής είναι κατάλληλο για έργα υποδομής με επίκεντρο την ανάπτυξη. Παρέχει διαχείριση διαμόρφωσης και πολλές εργασίες διαχείρισης υποδομής χρησιμοποιώντας Συνταγές.

Ansible

Ansible είναι ένα εργαλείο αυτοματισμού υποδομής, το οποίο παρέχει υποστήριξη για τη διαμόρφωση συστημάτων, την ανάπτυξη λογισμικού και τη ρύθμιση πιο προηγμένων εργασιών έντασης πληροφορικής, όπως συνεπείς αναπτύξεις και μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας κατά την εγκατάσταση ενημερώσεων. Οι μονάδες Ansible OpenStack μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση όλων των ειδών λειτουργιών cloud.

Το Ansible υπερβαίνει κάτι περισσότερο από την απλή ανάπτυξη.

Οι κύριοι στόχοι της Ansible είναι η απλότητα και η ευκολία στη χρήση. Επιπλέον, εστιάζει ουσιαστικά στην ασφάλεια και την αξιοπιστία. Το Ansible παρέχει ισχυρά εργαλεία για τη ρύθμιση και τη διαχείριση του OpenStack — για την παροχή, τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη εφαρμογών και λειτουργεί πάνω από το cloud.

Βασίζεται σε μια απλή αρχιτεκτονική χωρίς πράκτορες, επομένως δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε VM ή σταθμούς εργασίας πριν την εγκατάσταση. Το Ansible μπορεί κανονικά να συνεργαστεί μαζί τους μέσω της γραμμής εντολών. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

  • Παρέχει απλές λύσεις για όλα τα ζητήματα διαχείρισης παραμέτρων.
  • Επιτρέπει αξιόπιστη και επαναλαμβανόμενη διαμόρφωση υποδομής πληροφορικής
  • Έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολο στην εκμάθηση για διαχειριστές και προγραμματιστές.
  • Παρέχει στους διαχειριστές συστημάτων μια γλώσσα ελέγχου που χρησιμοποιεί ενότητες ή ρουτίνες για την παραγωγή όλων των ειδών εργασιών σε κόμβουςΠιο ασφαλές σύστημα διαχείρισης απομακρυσμένης διαμόρφωσης
  • Αποτελείται από 1300+ ενότητες με μια ενεργή κοινότητα για υποστήριξη και ανάπτυξη.
  Διορθώστε προβλήματα ήχου του League of Legends

Καύσιμα

Καύσιμα είναι ένα εργαλείο βασισμένο σε GUI για τους διαχειριστές συστημάτων για τη ρύθμιση και τη διαχείριση του OpenStack Cloud. Το Fuel είναι ένα upstream έργο OpenStack που επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση της ανάπτυξης και της δοκιμής του OpenStack και μιας σειράς επιλογών τρίτων.

Το καύσιμο εντοπίζει αυτόματα όλους τους εικονικούς κόμβους που είναι συνδεδεμένοι από το δίκτυο. Αποτελείται από πολλά ξεχωριστά στοιχεία. Ορισμένα εξαρτήματα μπορούν επίσης να επαναχρησιμοποιηθούν χωριστά από το Καύσιμο χωρίς καμία τροποποίηση, ενώ ορισμένα περιλαμβάνουν μικρές τροποποιήσεις. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

  • Εκτελεί ελέγχους μετά την ανάπτυξη και επίσης πραγματοποιεί δοκιμές για την επικύρωση του OpenStack Cloud που έχει αναπτυχθεί.
  • Μπορεί να περιστρέφεται και να διαχειρίζεται πολλαπλά συμπλέγματα OpenStack
  • Περιλαμβάνει υποστήριξη για CentOS και Ubuntu
  • Βοηθά τον sysadmin να παρακολουθεί αρχεία καταγραφής σε πραγματικό χρόνο μέσω του GUI του OpenStack Cloud.

Μαριονέτα

Μαριονέτα είναι μια δηλωτική γλώσσα για πακέτα «γράψτε μια φορά αναπτύξτε πολλά» για ρύθμιση παραμέτρων Openstack και διαχείριση έκδοσης κατά παραγγελία. Το Puppet αναπτύσσεται σε μια εγκατάσταση πελάτη/διακομιστή ή σε λειτουργία χωρίς διακομιστή, όπου οι πελάτες κάνουν περιοδική δημοσκόπηση του διακομιστή για την απαιτούμενη κατάσταση και παραδίδουν τις εγγραφές κατάστασης στον διακομιστή.

Το Puppet μπορεί να σχεδιάζει, να αναβαθμίζει και να διαχειρίζεται κόμβους σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Όλες οι ενότητες και οι διαμορφώσεις παράγονται με μια γλώσσα ειδική για το Puppet που βασίζεται στο Ruby ή το ίδιο το Ruby, και ως εκ τούτου, θα απαιτηθεί εξειδίκευση στον προγραμματισμό σε επέκταση των δεξιοτήτων διαχείρισης του συστήματος. Περιλαμβάνει μια διεπαφή χρήστη Web και εργαλεία αναφοράς.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα Gantt στα Φύλλα Google

Το Puppet Enterprise επιτρέπει τη διαχείριση κόμβων σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένες μονάδες που υπάρχουν στους κύριους διακομιστές. Τα εργαλεία αναφοράς έχουν αναπτυχθεί πλήρως, δίνοντας λεπτομερείς λεπτομέρειες σχετικά με την απόδοση των πρακτόρων και τις αλλαγές που έχουν γίνει. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

  • Υποστηρίζει αυτοματισμό πλήρους κλίμακας με συγκεκριμένους παράγοντες αναφοράς και συμμόρφωσης.
  • Διαθέτει ενσωματώσεις και ενότητες από το Forge
  • Κάνει την επιδιόρθωση και την ενημέρωση χωρίς άγχος.
  • Δημιουργεί σκληρυμένες διαμορφώσεις βασικής γραμμής για να πληροί τα ρυθμιστικά πρότυπα
  • Αυτοματοποιήστε και επιβάλλετε τη διαχείριση ενημερώσεων κώδικα και μειώστε τις πιθανές ευπάθειες.

Πυξίδα

Πυξίδα είναι για την αυτοματοποιημένη ανάπτυξη και διαχείριση του OpenStack.

Μειώνει την πολυπλοκότητα, διαχειρίζεται το χρόνο και ελέγχει κάθε είδους λάθη στη διαχείριση του διακομιστή του κέντρου δεδομένων. Υποστηρίζει την εκκίνηση της ομάδας διακομιστή που συσχετίζεται με οποιαδήποτε πλατφόρμα cloud από εκτεθειμένους μεταλλικούς κόμβους.

Το Compass βοηθά τους διαχειριστές συστημάτων στον προσδιορισμό του υλικού, στην ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος και του hypervisor και παρέχει επίσης ολοκληρωμένη διαχείριση διαμόρφωσης. Μερικές ακόμη δυνατότητες όπως παρακάτω.

  • Επιτρέπει την υλοποίηση διαφορετικών γεύσεων διαμόρφωσης μέσω μεταδεδομένων.
  • Βοηθά στην προετοιμασία του bootstrapping της υποδομής και παρέχει επίσης δυνατότητα προγραμματισμού στους χειριστές να το κάνουν αυτό.
  • Υλοποιεί την επεκτασιμότητα μέσω της αφομοίωσης πολλών εργαλείων διαμόρφωσης συμπλέγματος OpenStack.
  • Ο πυρήνας του Compass συνδυάζεται με πολλά άλλα εργαλεία για την ανακάλυψη πόρων, τον προγραμματισμό του λειτουργικού συστήματος και την ανάπτυξη πακέτων.

συμπέρασμα

Θα πρέπει να ελέγξετε και να δοκιμάσετε κάθε ένα από τα εργαλεία από το τέλος σας για να βεβαιωθείτε ποιο από αυτά πληροί τις απαιτήσεις σας. Όταν πρόκειται για το OpenStack, υπάρχουν αρκετά εργαλεία και τεχνικές για να μειώσετε τον πονοκέφαλο της εγκατάστασης και της εγκατάστασης. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε το Fuel ή το Ansible εάν σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό cloud. Θα σας αρέσει επίσης να διαβάσετε για το 8 Cloud Object Storage για την αποθήκευση δημόσιων και ιδιωτικών δεδομένων.