Πώς να μοιραστείτε μια ιστορία της ημέρας του Facebook Messenger

Το Facebook αντιγράφει ιστορίες Snapchat και ενσωματώνει τη δυνατότητα σε κάθε εφαρμογή που διαθέτει. Αυτό συμβαίνει και δεν το σταματάει κανείς. Μόλις πριν από εβδομάδες, μια ενημέρωση του Whatsapp έφερε καταστάσεις τύπου Snapchat στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Τώρα το Facebook Messenger βρίσκεται στη διαδικασία να αποκτήσει μια παρόμοια λειτουργία. Αυτή η νέα λειτουργία ονομάζεται Messenger Day. Είναι μια παρουσίαση εικόνων και βίντεο που μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας ή να επιλέξετε φίλους. Η παρουσίαση εξαφανίζεται μετά από 24 ώρες. Μπορείτε να δείτε ποιος έχει δει το slideshow σας “My Day” και να ελέγξετε ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να το δει. Δείτε πώς μπορείτε να μοιράζεστε φωτογραφίες στην ιστορία του Messenger Day.

Το Messenger Day προστέθηκε σε μια πρόσφατη ενημέρωση εφαρμογής. Έκτοτε, η λειτουργία κυκλοφόρησε αργά.

Πρόσβαση στο Messenger Day

Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger στο iPhone ή το τηλέφωνό σας Android. Στην καρτέλα Αρχική σελίδα, θα δείτε την επιλογή “Προσθήκη στην ημέρα σας” στο επάνω μέρος. Θα δείτε επίσης μικρογραφίες κάθε φίλου που έχει δημοσιεύσει μια φωτογραφία στην ημέρα του. Θα δείτε, τουλάχιστον, ένα από το Facebook Messenger για να παρουσιάσετε τη νέα δυνατότητα.

  Πώς να βρείτε συγκεκριμένα βίντεο στο Facebook

Προσθήκη φωτογραφιών στο Messenger Day

Πατήστε “Προσθήκη στην ημέρα σας” στο επάνω μέρος της αρχικής ροής για να προσθέσετε φωτογραφίες στην ημέρα του Messenger. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί της κάμερας και να τραβήξετε μια φωτογραφία για να την προσθέσετε στην ιστορία του Messenger Day.

Μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία ή να εγγράψετε ένα βίντεο από την κάμερά σας ή να επιλέξετε ένα από το ρολό της κάμερας. Αφού επιλέξετε ή τραβήξετε μια φωτογραφία, μπορείτε να σχεδιάσετε πάνω της, να προσθέσετε κείμενο ή να προσθέσετε ένα αυτοκόλλητο. Πατήστε το κουμπί βέλους κάτω δεξιά για να προχωρήσετε.

Οι φωτογραφίες ή τα βίντεο προστίθενται μία κάθε φορά. Κάθε επόμενη φωτογραφία που τραβάτε μπορεί να προστεθεί στην ιστορία του Messenger Day. Προστίθεται στο τέλος των τρεχουσών φωτογραφιών σας. Οι φίλοι σας δεν λαμβάνουν ειδοποίηση όταν ενημερώνετε την ιστορία σας.

  Ανταλλάξτε ιδιωτικά φωτογραφίες μιας εκδήλωσης με τους φίλους σας στο Facebook

Αφού τραβήξετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, μπορείτε να επιλέξετε να το προσθέσετε στην ιστορία σας ή να το μοιραστείτε με έναν ή περισσότερους φίλους.

Επιλέξτε «My Day» για να μοιραστείτε τη φωτογραφία ή το βίντεο στην ιστορία του Messenger. Πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού δίπλα στο My Day για να προσαρμόσετε ποιος μπορεί να δει την ιστορία σας. Μπορείτε να επιτρέψετε σε όλους τους φίλους σας να δουν την ιστορία σας και να εξαιρέσετε μερικούς ή μπορείτε να επιλέξετε μόνο μερικούς φίλους για να κάνετε την ιστορία σας ορατή.

Προβολή της ιστορίας του Messenger Day

Οι ιστορίες του Messenger Day που δημοσιεύετε εσείς ή οι φίλοι σας εμφανίζονται στην κορυφή της καρτέλας Αρχική σελίδα. Πατήστε μια ιστορία για να την δείτε. Θα περιηγηθεί αυτόματα στις φωτογραφίες. Μπορείτε να μετακινηθείτε στην επόμενη φωτογραφία πατώντας στη δεξιά άκρη της οθόνης σας. Μπορείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη φωτογραφία πατώντας το αριστερό άκρο της οθόνης σας.

Όταν πατάτε τη δική σας ιστορία στο επάνω μέρος της αρχικής καρτέλας και βλέπετε ποιοι από τους φίλους σας έχουν δει την ιστορία σας.

  Πώς να «ξεκολλήσετε» μια σελίδα στο Facebook στην οποία δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το like

Οι φίλοι σας μπορούν να απαντήσουν στην ιστορία σας. Το Messenger έχει ενσωματωμένες απαντήσεις και την επιλογή αποστολής προσαρμοσμένης απάντησης. Οι επιλογές απάντησης εμφανίζονται στο κάτω μέρος μιας ιστορίας όταν την προβάλλετε.

Διαγραφή φωτογραφιών από το Messenger Day Story

Μπορείτε να διαγράψετε φωτογραφίες από την ιστορία σας. Πατήστε το κουμπί υπερχείλισης κάτω δεξιά σε μια φωτογραφία. Θα εμφανιστεί ένα μενού. Πατήστε το κουμπί διαγραφής για να διαγράψετε μια φωτογραφία από την ιστορία σας. Οι φωτογραφίες διαγράφονται μία προς μία. Μπορείτε να διαγράψετε όλες τις φωτογραφίες στην ιστορία σας, αλλά δεν μπορείτε να διαγράψετε ολόκληρη την ιστορία σας ταυτόχρονα.

Αναφορά κατάχρησης

Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε σχετίζεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι ενδέχεται να κάνουν κατάχρηση αυτής της νέας δυνατότητας. Εάν μια ιστορία ή μια φωτογραφία είναι ακατάλληλη, μπορείτε να την αναφέρετε. Πατήστε το κουμπί υπερχείλισης στην επάνω δεξιά γωνία μιας ιστορίας. Θα εμφανιστεί ένα μενού με μια επιλογή αναφοράς.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε αυτήν τη νέα δυνατότητα. Είτε σας άρεσε το Snapchat είτε όχι, θα χρησιμοποιείτε κάτι παρόμοιο σε μία από τις εφαρμογές του Facebook.